Ne umdum ne buldum.. ( eğitm sektörü )

iilay

04.08✨
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2009
2.047
3.285
31
Merhaba.. içimde kanayan yaradan bahsedip biraz rahatlamak istiyorum.

4 yıl üniversite okudum. Sanki okulum bitince her şey yolunda gidicekmiş gibi okulu biran önce bitirme hayalleri ile yanıp tutuştum. Çok şükür mezun oldum ve kpss ile iyi bir puan elde ettim. Ancak artık kadrolu atama yerine 6 yıl sözleşmeli öğretmenlik gelince atama hayallerim suya düştü. Kaldı ki mülakat getirdiler ve iyi bir puanın hiç etkisi kalmadı.

Suan etüt merkezinde öğretmenlik yapıyorum. 1500 lira maaş alıyorum. Aslında bugune kadar bu kadar kafama takmiyordum taa ki asgari ücretin 1400 lira oldugunu öğrenene kadar.

Düşünüyorum bunca yıl sadece 100 lira için mi okudum? Ailemin yaptığı masraflar bu 100 lira için miydi? İnanın içimde mesleğime olan gram istek kalmadı. İşe gitmek istemiyorum.

Sadece maaş konusu değil aslında olay. Çocuklarınızı kaydettirdiğiniz o kurumlar varya eğitim yuvası falan değil. Sizlerin önünde her şey mükemmel gösteriliyor ama cocugunuza çektirilen fotokobiye kadar laf ediyorlar. Kurumun kurucusu sizin cocuguzu düşünmüyorsa 1500 lira alan bir öğretmen olarak ben ne yapabilirim? İçimdeki bütün şevk bu paragöz insanlar tarafından yok edildi.

Diyeceksiniz ki kurumunuzu değiştirin. Eminim ki bütün hepsi böyle . Benim gözümde giyim magazasıyla bu tür eğitim kurumları aynı. O yüzden suan alanımda kendimi geliştirmek yerine kendime baska alanlarda iş bulabilmek adına ne yapabilirim diye düşünüyorum.

Bu durum canımı cok sıkıyor. Ne kadar tahammül edebilirim hiç biliyorum. Zaman ayırıp okudugunuz için simdiden teşekkür ederim.

Ve sende eğitim sistemi kurbanlarından sadece biri oldun işte Allah kimsenin emeğini kimsede bırakmaz hiçkimseye değil de ona havale et O en iyisini bilir..

ucretli ders verebilirsiniz 80 120 lira arası saati derslerin atanana kadar idare edin böyle bazen ögretmenler yogun oldugundan kabul bile edmeiyorlar cocukları gecen sene basıma geldi

Öncelikle sırf yorum yapmak için yazmış olsanızda yorumunuz için teşekkür ederim. Öğretmen olmam insan olmadığım gerçeğini değiştirmiyor. İnsanlar hata yapabiliyor malesef.
Cevabınız için ben teşekkür ediyorum asıl.
Bir öğretmen için ciddi bir hata diye düşünüyorum.
Anlam bozuklukları da var yazınızda.
Öğretmen olmam insan olmadığım gerçeğini değiştirmiyor.
'İnsan olduğum' olacak doğrusu.
Ayrıca maalesef iki a ile.
Ben öğretmen değilim hem.

Lutfen umitsizlige kapilmayin. Bence bir gun atanip kendi sinifiniz oldugunda iyi ki bu meslegi secmisim diyeceksiniz. Sozlesmeli olmasi durumuna da takilmayin daha neler degisir. Cok guzel saygin bi mesleginiz var

En azından sizin 100 tl fazla.
Ben işe girsem direkt asgari ücret alacağım, 2 yabancı dilimle.
İletişim fakültesi mezunları 1, öğretmenlikler 2.sıradadır bu ülkenin harcanan gençleri sıralamasında.
Bir de kolejleri deneyin derim, en azından iyi bir referans ve kendinizi yükseltmek için adım olabilir.
Etüt merkezinde 10 yıl da çalışsanız sonuç değişmeyecektir.

Bana çok mantıksız geldi bu yazdıklarıniz,yanlis anlamayın size satasmiyorum ama öğretmenler burda anlatım bozukluklarına imlaya dikkat ederek yazmak zorunda mı ?Ben de öğretmenim imla kurallarını yazım kurallarını çok iyi de bilirim ama burda yazarken dikkat etmiyorum.anlasilir olması yeterli .mesela noktada sonra büyük harfle baslamadim önemi yok bence

ucretli ders verebilirsiniz 80 120 lira arası saati derslerin atanana kadar idare edin böyle bazen ögretmenler yogun oldugundan kabul bile edmeiyorlar cocukları gecen sene basıma geldi

Aslında geçim konusunda sıkıntı yaşamıyorum. Boş zamanlarım özel ders ile geçiyor. Sadece bu koşullarda ve bu tarz insanlarla çalışmak zoruma gidiyor .

Ben de öğretmen değilim ancak bu sitede öğretmenlerin kendilerini yazı dilinde ifade ediş tarzları neden kötü anlamıyorum. Kaç öğretmende gördüm, sizde de var bu. Anlatım bozukluğu dolu, de, da'lar ayrı yazılması gerekirken bitişik yazılıyor, imla hataları çok fazla vs. derken ben anlamıyorum, kusura bakmayın da öğretmenlere bunu yakıştıramıyorum ben. Tamam burası resmi bir ortam olmayabilir, evet burada sunum yapmıyorsunuz, dilekçe yazmıyorsunuz, ders de anlatmıyorsunuz ama doğru yazı dilini bir öğretmen olarak benimsemiş olmanız gerekir. Yani burası daha serbest bir ortam diye de'yi bitişik değil de olması gerektiği gibi ayrı yazmak, yanlış kelimeyi düzeltmek, kurulan cümleyi en az bir defa okumak insana ne kadar zahmet verebilir ki?

Bu bir eleştiriydi. Gelelim asıl derdinize. Belki sizin maaşınız da artar. Asgari ücret aslında artmadı, reel anlamda azaldı. Yani satın alma gücümüz aslında azaldı. Dolar bazında baktığımız zaman yanlış hatırlamıyorsam 50 Dolar kadar bir azalma oldu aslında kur farkından dolayı. Malum geçen sene bu sıralar Dolar kuru 2,90'lardaydı, şimdi 3,50 civarında. Ha siz "Dolardan bana ne?" diyorsanız söyleyecek lafım yok dışarıya bu kadar mecbur bir ekonomimiz varken.

Durumu çok güzel özetlemişsin. Eğitim diye bir şey yok artık rant var, kandırmaca var. İşverenler en ağır küfürlere layık insanlar, hepsi böyle en iyisi denilen kurum bile. Birbirinden hiçbir farkları yok. Tüccarlar eğitimci değil.

Ama bunlara müsade eden de malesef bizim devlet diye sarıldığımız. Ben üç sene çalıştım şimdi ev hanımı oldum da psikolojim biraz düzeldi. 88 olan KPSS puanımla beklemedeyim. Bu da başka bir dram.

Demem o ki çok haklısın.

Takıntılıyım.

buna alısmalısınız 4 yıllık universite mezunu bir akrabam kazma kürek yollarda asgari ucretle çalısıyor
mutlu deilsiniz ama olmak için mucadele edin polyannacılık oynayın hepimiz zaman zaman sitem etsekte şükür diyoruz hep sonunda eminim atancaksınız bir gün

Yeni mezun bir öğretmenin özel sektörde göreceği ilk iş deneyimi
Az maaş. çok çalışmak. yarım akıllı patron. kısıtlı imkanlar. hüsran. Vs olur genelde..

Etüt merkezi dershane ya da dandik kolej farketmez.. hepsinin tek amacı az maaş vermektir.. iyi öğretmen tanımları asla idealist vs değildir.. öğrenci sevsin dersi de gereği kadar anlatabilsin.. 1000lerce işsiz yeni mezun öğretmen adayı varken hiç bir değeriniz yoktur.. hele ki memnun olmadığınızı hissettirirseniz 1 yılı doldurmadan 10 ay calistirip haziranda zaten sizi bırakıp yeni bir yeni mezun tercih ederler.. 10 öğretmen içine 2 deneyimli serpistirip yollarına devam ederler..

bekar ve genç olmanız artidir.. çocuğum hastalandı demezsiniz.. ev gecindirmezsiniz.. Eşiniz problem yaratmaz.. stajını kaldiracagiz diye bir de ovunurler..

Şu an aldiginiz maaş bu sektörde sizin durumunuz için maalesef normal.. hakettiginiz maaş olmayabilir ama böyle..

Ne olursa olsun ogretmensiniz.. illa devlete atanmış olmanız sizi mesleğe bağlı kilmaz.. elinizden geldiği kadar mesleğinizi seviyorsaniz dört elle sarilin.. elbet daha iyi kazanacaginiz günler gelecek..

Ortalıkta bir sürü atanamayan öğretmen varken , bu mesleği okumak en büyük hata zaten.

Ben de yazım kurallarına dikkat ederim elimden geldiğince ve kötü yazımlardan hoşlanmıyorum hatta bazen okumadan geçiyorum. Bununla beraber bazen kişinin bir derdi varken "Düzgün yazmamışsın" demek, kusura bakmayın ama, itici oluyor. Yani kişinin derdine yorum yaptıktan sonra en altta dipnot olarak yazım kurallarına dikkat etmesi gerektiği belirtilebilir. İnsanlar telefondan yazıyorlar bazen mesela benim telefonum ENG klavye yani Türkçe harfler yok, ı/ö/ü falan yazarken ekstra çaba sarfetmem gerekiyor. Kimisi aceleyle yazıyor mesela, yani kalp kırmaya gerek yok bunun için.

Konu sahibi, sizi anlıyorum. Ben de yeni mezun sayılırım ve hemen işe başladım ama ne başlamak. Çok az maaşlarla çalıştım, iş yükümün üzerine ekstra işler bindirdiler. Şu anda daha iyi bir yerde çalışıyorum, siz ne kadar süredir çalışıyorsunuz bilmiyorum ama deneyim kazandıkça maaş da yükseliyor. Bir de tek bir yerle kalmayın başka yerlere de başvurun bu arada. Belki daha iyi bir fırsat yakalarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…