Ne umdum ne buldum.. ( eğitm sektörü )

bu kadar olumsuz sınavdan sonra hiç pes etmemişsin, ne kadar güçlüsün! maşallah, okurken çok heyecanlandım..
İnşallah hayatının geri kalanını çok mutlu istediğin gibi geçirirsin
allah sana hayırlı ömürler versin
bende üni mezunuyum ve mezun olduğum bölümde çalışamıyorum elbette..
ama olsun hayat böyle birşey..

Şeyde kafam karıştı benim KPSS den iyi bi puan alıpta mı atanamadınız alım sebebiyle? Yoksaki atamanın kaldırılıp sözleşme sistemi gelmesi yüzünden mi tercih yapmadınız? Tüm sayfaları okuyamadım farketmediysem kusura bakmayın. Öyleyse eğer çok saçma olur sözleşmeli öğretmen olmak işin sadece formalitesi sadece zorunlu görev süresi değişti o kadar yani sistem aynı.

Mülakat gelince kpss puanı anlamsız oldu, aslolan ise mülakat puanı oldu. Ayrıca batıya hiç kadro açılmadı. Son açılan kadrolarda Türkiye'nin en batısı Yozgat'tı ki zaten o civarda da çok az sayıda kadro açıldı. Doğal olarak büyük hayal kırıklıkları yaşandı atama bekleyen öğretmenlerce.

Mülakatın bazılarında puanları baya oynattığını duymuştum. Onun dışında alımların Doğuya olacağı zaten son birkaç yıldır net olan birşey. Birşeyler isteniyorsa açıkçası feda edilmesi gereken şeyler oluyor karşılığında. İki yıldır Güney Doğunun en ucunda görev yapıyorum. Atanamayan insanlar var evet atandıktan sonra olduğu yerde çakılı kalanlar da var yıllardır. Bundan sonraki atamaların da Batı açılması konusunda çokta beklentide olunmamalı diye düşünüyorum. Mülakat kısmı KPSS kısmını bilmem ama eğer puanınız yetiyorsa beklentilerinizi bir kenara bırakıp kesinlikle tercih yapsın herkes

Öğretmen misiniz siz de?

Eğitim kurumlarinda 6 koca yılım gecti,muhasebesinde tabi,bu yazdiklarini 6 yıl boyunca hep dusunmusumdur .
Dersane de sırf atanamayan ogretmenlerin her maasta aldiklari o ezik hal beni hep üzmüştür. Bu emek bu kadar para icinmi diye hem onlar hem ben eziliyordum maaslarini verirken.Ama odamdan ciktiklari anda gordukleri itibar bana yine de deger dedirtmistir.İki kizkardesimde ogretmen birisi yeni mezun atanma derdinde digeriyse 10 yıl sonra atandi umarim uzun surmez siz de kardesim gibi bekleyenlerde bir an once atanirlar ama layıkıyla.....

Eğitmen misiniz cidden?

es geçemedim. sataşmak için söylemiyorum fakat ölüyorum şu sivri yorumlara. insan evladının canı sıkılmış gelmiş iki kelam edecek yok a sı küçük yok b si büyük yok de yi ayır yok da yı öteye gönder. ben de bu sivrilere takığım harbiden

konuya dönecek olursak, babam öğretmen. dershane, kolej, devlet, özel ders ne ararsan gördü ve biz de onunla birlikte gördük. ben bu sebeple ne özel ders aldım ne dershaneye ne özel okula gittim. hepsinin kumaşını bildiğimizden göz ucuyla bile bakmadık hiçbirine. çünkü hepsi kendi adını duyuracak birkaç süper öğrenci haricinde herkesi sermayesinin ana kaynağı olarak görüyor. eğitim sisteminin özeti bu. fakat yaşın buna uygun, eğitim koçluğu yapabilirsin. branşını merak ettim?

Öğretmen misiniz siz de?
Evet 2. Senem doluyor. Arkadaş sözleşmeliden bahsedince önce biraz kızdım açıkçası ama anlamadan yargılamak istemedim. Sistem değişir ama mantık aynıdır. Falanca yere öğretmensiniz yazısını gördüğün an zaten sen bu devletin kadrolu öğretmeni olursun. Alımlarda ortada. İş isteyen beklentilerini bir kenara bırakıp valizini toplayacak buralara gelecek bu kadar basit ne okuduğun okulun kalitesi nede derecen ... hepsi hikaye. Gelip soba yakıyorsun bir dağın tepesinde.

moralinizi bozmak gibi olmasında aldığınız maaş üzerinden gelir vergisi kesintisi de olacak o zaman asgari ücrete denk gelecek maaşınız :/

Merhaba benim annem 60 yaşında ve en yüksek kıdemden ögretmen. Yanımızda çalışan yatılı bayanın aldığı para ile annemin maaşı aynı. O kadar çok üzülüyorum ki. Yıllarca emek ver, insan yetiştir, evde çalışan bayanlar kadar para kazanama. Yazıklar olsun diyorum sadece. Sizi çok iyi anlıyorum

Sizin gibiler var ya girer duzeltirsiniz her konuyu,hemen de ne guzel ahkam kestiniz bilmeden tanimadan.Ben ve benim gibilerde sizin almis oldugunuz insanlik detslerini sorguluyor üzülmeyin 1-1.

Yurtdışına git.. Branşın ne bilmem ama bazı projeler kapsamında özellikle öğretmenelere yapıyorlar.
Hem öğreten kişi olarak emeğinin karşılığını alırsın hem de para. Bu ülkede diploması olmayan tüccarlar daha çok para ediyor.
Kimler ne kademelerde.. Kadrolar da belli zaten. Boşuna çalışmışsın bi türban takıp soruları çalsaydın, hem şimdi atanmış olurdun hem de emek harcamazdın.
Çocuklar kimsenin umrunda değil zaten baksana cayır cayır yakıyorlar, tecavüz ediyorlar falan..

Eğitmen misiniz cidden?
şurada ''begen '' butonu var ya keşke '' beğenme '' , '' ne alaka ? '' , '' hadi git egonu başka yerde tatmin et'' gibi butonlar da olsa da tıklasak!!!

yahu konu sahibi gerçekten şurada içini dökmüş çok samimi bir şekilde ve çok üzgün belli ki
okurken bir hüzünlendim bende amaaa sayfanın altına indim bir de ne göreyim ?
ilk yorumda egosunu tatmin etmek isteyen bir üye! ama koşun öğretmenin , eğitimcinin yazım yanlışını buldu (!)
yahu biz burada edebi metin mi yazıyoruz?
burası dert anlatma yeri değil mi ? burada sanki içimi bir arkadaşımıza döküyormuşcasına anlatıyoruz
konuşma diliyle yazıyoruz ,
konu genel olarak anlaşılıyor mu anlaşılıyor, nedir bu yok noktalama işareti yok, yok yazım yanlışı var bilmem ne
evet eğitimci ve fotokopi yi yanlış yazmış ne var bunda ?
ya belki kız telefonuyla yazdı ve telefon bazen düzeltme falan yapıyor kendiliğinden
kız zaten üzüntülü şekilde derdini anlatıyor vallahi bazıları buraya arı gibi milleti sokmaya geliyor başka hiç bir şey değil !

Bende kpss çalışıyorum. Bu yüzden yazdiklariniz beni çok etkiledi. Şöyle söyleyim ; ben de bir etüt merkezinde part time çalışıyorum. Nasıl desem..Ben eğitim sektörünü içten güzel insanların oluşturduğunu düşünürdüm. Ama malesef öyle olmadı. Çoğu çıkarcı, işinin olduğuna bakıyor... Beni en çok bu hayal kırıklığına uğrattı. Çocuklara resmen sermaye olarak bakılıyor. Eğitim sistemi atanma fln zaten sıkıntı ne deyim Rabbim yardımcımız olsun

Bende eğitim fakültesinde okuyorum 1. Sınıfım henüz. Hiç böyle şeyler düşünmemiştim sizin yazdıklarınızı okuyana kadar. Ben artık bir daha sınav stresi yaşamak istemiyorum o yüzden Kpss sınavına falan hiç girmek istemiyorum ama dershaneler,özel okullar da bizleri köle gibi çalıştırıp azıcık maaş veriyor gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum. Tek iyi düşüncem şu; ingilizce öğremenliği okuyorum. Sertifika falan da alırsam belki şirketlerde çalışabilirim. Trk seçeneğim öğretmenlik olmaz. Bu ülkede emeğinin karşılığını beklemek HAYAL.

Konu sahibinin derdi, yazım yanlışları gibi yorumlara girilmiş:) de-da, büyük harf-kücük harf, ayrı-bitişik yazılması gerekenler vs. bu kadar önemli olmamalı anlaşılır olması paragrafa ayrılması yeterli. insan derdini anlatma çabasında bu yüzden de bazı kelimeler yanlış yazılabiliyor.ve arkadaşın konusu gayet anlaşılır. Derdine gelecek olursak kpss'den mümkün olduğu kadar yüksek puan almaya bak bu şekilde mülakatla elenmen zorlaşır.ki yarın birgün mülakat kalkabilir de. O yüzden puanın olsun.özel kurumlar maaş konusunda böyle. maalesef yapacak bir şey yok.

taşlanmak istemiyorum kesinlikle hatta maaş oranların az olduğunu bende düşünüyorum fakat;
aynı maaşı diğer memurlar her gün full çalışıp alıyorken öğretmenlerin bir bölümü haftada2-3 gün yarım güm çalışıp alıyorlar işte bu serzenişi anlamıyorum
geçen gün kk da konuşulmuştu bu durum birkaç kişi haftada 2 gün ve yarım gün çalıştığını söylemişti bir konuda maaş aynı maaş ortalama olarak memuriyetten.

bilemedim full çalışan farklı sektör kişiler bu denli serzeniş etmiyor yav

bana kalırsa hem eğitimcisiniz bu sizin için bir artı , gidip koçluk eğitimi alın öğrenci koçluğu yapın şuan koçluk sektörü patlamış durumda iyi paralar kazanırsınız

Ben şuan öğrenciyim ama bir öğretmenim sakayla taķılirken ben 9 bin alıyorum diyo alanı fizik tabi sizin branşınizda çok önemli eğer matematik fizik gibiyse özel derslerle kazancınızi katlayabilirsiniz size başka sektörde ne önerilebilir tam bilemiyorum inşallah işleriniz düzelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…