Ben hala saf saf umut ediyorum filmdelisi. Yani eğitimle her şey güzel bir yöne gidebilir. Bizim neslimizden yani en azından benim çevremden gördüğüm iyi örnekler var. Hevesli, prensipleri olan, mesleki yeterliliğe sahip yetişmekte olan öğretmen adaylarına şahit oluyorum cidden. Hiç yok desem yalan olur, fazla olmasa da var cidden.Ben iletişimciyim ve inanır mısın o bölüme başladığım an bütün hevesim kayboldu.
Bu sebeple zaten uzata uzata bitirdim.
Çünkü daha ilk gün bütün hocalarımız acı gerçekle yüzleştirdi bizi.
Mesleğimizde dönen pis oyunları, torpil cilvesini, bedenen ve ruhen yaşayabileceğimiz zorlukları anlattıklarında ağladım ülkenin haline.
Biz hala ekranlarda sübyancı olan haber spikerlerinden dünyada ne olup bitiyor dinleriz, başkalarına bedenlerini sunarak bir yere gelen oyuncu-sunucu ve haber muhabirlerini izleriz.
Para uğruna atılan taklaları, yandaşlıkları ve başka ideolojilerin maşasını olmayı saymıyorum bile.
Basılı medyaya hiç değinmiyorum, gerek yok.
Yani benim mesleğimi özetleyen şu 'taraf olmayan bertaraf olur' sözü.
Bu taraflığınızı da bazen bedenen bazen ruhen bazen de madden göstermeniz lazım.
İşte bunları öğrendiğim gün, ben de büyümüştüm ve gerçekten büyümek hiç güzel değil dediğin gibi.
İnşallah senin gibi güzel eğitimcilerle önümüz açılacak, genç nesiller farklı olacak.
Benimki bile isteye oldu açıkçası. Benim kumaşım, ruhum öğretmenlik. Ancak bu kadar oturur diyebilirim. Ama, işte aması var... Atanma sorunu olmasa, kendimi geliştirmeye daha çok odaklanabilirdim. Eğitim alanında ilerici çalışmalar, projeler yapsak kötü mü olurdu? İşte...
Bize bu bahsettiğin modern yaklaşıma göre birer öğretmen olmamız gerektiği anlatılıyor. Ama aktif öğretmenlerin çoğundan senin söylediğini duyuyorum biliyor musun? Hepsi ya müfredat yetişmiyor diyor ya da gereği yok diyor. Uygulamaların hepsinde de hala kavram haritaları, kelime duvarları, çalışma kağıtları vs. hazırlıyoruz biz.O amalar olmasa her şey çok güzel olurdu. Ben çocukları çok severim, sabırlıyım, güler yüzlüyüm. Ama ama amaa..
Çocukların yaş grubu küçük o yüzden ilk hedefim dersimi sevdirmek oldu. Kücük yaslarda cocuklar sevdikleri derste daha çok başarı elde edebiliyorlar. Çocuklara hoslarına gidecek çalışmalar hazırlıyordum. İlk çalışmamda bunun gereksiz olduğunu uğraşmamam gerektigini çünkü onları çoğaltmanın masraf olduğunu çok güzel öğrettiler.
Ben kadrolu ogretmenim.sandığın gibi toz pembe degil hersey.idare her kosulda bizi haksiz buluyor keza velilerde öyle.maaslar senden 1000tl fazla.kaloriferler subatta gaz bitti dendi.milli egitim ödenek vermemis sogukta ders yaptik gecen yil.bu yilda gecen hafta bitti gaz durum yine ayniymis.ben başka okuldayim bu yil(norm fazlasiyim ek ders filan yok) okullar leş gibi.hizmetli 2tane.okul 2000 öğrenci olan bir okul.yetisemiyorlar.guvenlikcinin ödemesini yapmak icin idare kermes duzenletti gecen yil.bu yil onu milli egitim ödüyor.fotokopi mak.sifre koymuslar herkes cebinden ödüyor.ogrenciden toplayin fotokopi parasini deniyor.öğrenciden para isteyemiyorum.bu ve bunun gibi bircok sorun.Allah yardimcimiz olsun.
Ağlanacak haldeyiz gençler olarak.Yalnız değilsin bunu bil.
Sadece öğretmenlik değil bütün bölümleri bu hale getirdiler.
Daha geçen gün bir eczacı konu açtı.Ona teklif edilen rakamlar da aynı.Birkaç gün önce ankara hukuk mezunu biriyle tanıştım.Kız işçi avukat aldığı maaş o kadar komik ki.
Hala da bölümlerin kadroları artıyor, her şehire üniversite aciyorlar.Nereye varacağız bilemiyorum.
Bize bu bahsettiğin modern yaklaşıma göre birer öğretmen olmamız gerektiği anlatılıyor. Ama aktif öğretmenlerin çoğundan senin söylediğini duyuyorum biliyor musun? Hepsi ya müfredat yetişmiyor diyor ya da gereği yok diyor. Uygulamaların hepsinde de hala kavram haritaları, kelime duvarları, çalışma kağıtları vs. hazırlıyoruz biz.Off offf
Atanabilsen atanabilsek özele göre biraz daha farklı olur sanki?
Haklısınız. O kadar güzel hayallerle okuyoruz. Mezun olunca o acı gerçek tokat gibi..
Hep mi böyleydi ? Biz hayatın gerçekleriyle yeni tanıştığımız için mi böyle ?
Zamanla her şey kötüye gidiyor gibi.
Ben iletişimciyim ve inanır mısın o bölüme başladığım an bütün hevesim kayboldu.
Bu sebeple zaten uzata uzata bitirdim.
Çünkü daha ilk gün bütün hocalarımız acı gerçekle yüzleştirdi bizi.
Mesleğimizde dönen pis oyunları, torpil cilvesini, bedenen ve ruhen yaşayabileceğimiz zorlukları anlattıklarında ağladım ülkenin haline.
Biz hala ekranlarda sübyancı olan haber spikerlerinden dünyada ne olup bitiyor dinleriz, başkalarına bedenlerini sunarak bir yere gelen oyuncu-sunucu ve haber muhabirlerini izleriz.
Para uğruna atılan taklaları, yandaşlıkları ve başka ideolojilerin maşasını olmayı saymıyorum bile.
Basılı medyaya hiç değinmiyorum, gerek yok.
Yani benim mesleğimi özetleyen şu 'taraf olmayan bertaraf olur' sözü.
Bu taraflığınızı da bazen bedenen bazen ruhen bazen de madden göstermeniz lazım.
İşte bunları öğrendiğim gün, ben de büyümüştüm ve gerçekten büyümek hiç güzel değil dediğin gibi.
İnşallah senin gibi güzel eğitimcilerle önümüz açılacak, genç nesiller farklı olacak.
Nasil ki bir market, magaza gibi yerlerin oncelikli amaci musterilerin ihtiyacini karsilamak degil de gelir elde etmekse ozel hastane, kolej, etut merkezi gibi yerlerde ayni sekilde...
Müsterilerin ihtiyacini karsilamadan gelir elde etmek mi?? Ben boyle bisey demedim yanlis anlasildim sanirim.Müşterilerin ihtiyacını karşılamadan gelir etmek mi amaç nitelikli dolandırıcılığa kadar gider bu yalnız... Böyle bir amaç olamaz. Müşterilere verdiği hizmet karşılığı gelir elde etmek diyelim biz ona.
Anlam bozukluğu diye bir şey yoktur anlatım bozukluğu vardırCevabınız için ben teşekkür ediyorum asıl.
Bir öğretmen için ciddi bir hata diye düşünüyorum.
Anlam bozuklukları da var yazınızda.
Öğretmen olmam insan olmadığım gerçeğini değiştirmiyor.
'İnsan olduğum' olacak doğrusu.
Ayrıca maalesef iki a ile.
Ben öğretmen değilim hem.
Öğretmen değilsiniz..Ego tavan valla süpersinizCevabınız için ben teşekkür ediyorum asıl.
Bir öğretmen için ciddi bir hata diye düşünüyorum.
Anlam bozuklukları da var yazınızda.
Öğretmen olmam insan olmadığım gerçeğini değiştirmiyor.
'İnsan olduğum' olacak doğrusu.
Ayrıca maalesef iki a ile.
Ben öğretmen değilim hem.
Aslında geçim konusunda sıkıntı yaşamıyorum. Boş zamanlarım özel ders ile geçiyor. Sadece bu koşullarda ve bu tarz insanlarla çalışmak zoruma gidiyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?