ne seninle ne sensiz :(

fahri konsolos

Ben giderim adım kalır mı acaba :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2010
8.367
5.411
248
1 yılı aşkın evliyim. eskiden de açtığım konular olmuştu, bazılarını çözdük, bazılarını çözemedik.
eşimle sürekli inatlaşma halindeyiz, beni tamamen değiştirmek istiyor. ben onu olduğu gibi kabul etsem de, o buna asla yanaşmıyor.
her hafta mutlaka kavga ediyoruz, ben eşimi gerçekten çok seviyorum. onun da beni sevdiğini biliyorum, kendi de söylüyor.

şiddet, aldatma, küfür, hakaret yok. ancak çoğu zaman en özel günlerimiz bile zehir oluyor.

eşim sinirli bir yapıya sahip, sinirlenince susar, çok sinirliyse duvarları yumruklar. ama gelip bana bişey demez.
bense sinirlenince ortalığı yıkar dökerim ve ağır konuşurum.

ailemin yanına tatile gideceğim 1-2 ay sonra, eşime ben gidince yalnız başına rahat edersin, hatta telefonda söyle rahatsan bir daha geri dönmem dedim.

eşimse gelme dedi.

sonrasında bir arkadaşın doğum günü için bi restauranta gittik. orada bişey yokmuş gibi, güldük eğlendik, şakalaştık vs. eve geldikten sonra küsmeye devam ettik.

şimdi işe giderken sadece ben gidiyorum bye dedi.
ben de güle güle dedim. o kadar.

eşimin değişmeyeceğini biliyorum artık. ya hayatım boyunca onun karakterine saygı duyup kendiminkini %80 değiştireceğim.

yahut sürekli kavga edeceğiz mutsuz olacağız

ya da boşanacağız.

ne yapmalıyım bilmiyorum.

gece uyurken sarıldım, o da sarıldı öpüştük uzun süre, ama sabah küsüz.
bazen sabah beni ölü olarak bulsa yanında istiyorum.
onsuz yapamayacağımı düşünüyorum. onunla da...
:14:

1 yılı aşkın evliyim. eskiden de açtığım konular olmuştu, bazılarını çözdük, bazılarını çözemedik.
eşimle sürekli inatlaşma halindeyiz, beni tamamen değiştirmek istiyor. ben onu olduğu gibi kabul etsem de, o buna asla yanaşmıyor.
her hafta mutlaka kavga ediyoruz, ben eşimi gerçekten çok seviyorum. onun da beni sevdiğini biliyorum, kendi de söylüyor.

şiddet, aldatma, küfür, hakaret yok. ancak çoğu zaman en özel günlerimiz bile zehir oluyor.

eşim sinirli bir yapıya sahip, sinirlenince susar, çok sinirliyse duvarları yumruklar. ama gelip bana bişey demez.

ailemin yanına tatile gideceğim 1-2 ay sonra, eşime ben gidince yalnız başına rahat edersin, hatta telefonda söyle rahatsan bir daha geri dönmem dedim.

eşimse gelme dedi.

sonrasında bir arkadaşın doğum günü için bi restauranta gittik. orada bişey yokmuş gibi, güldük eğlendik, şakalaştık vs. eve geldikten sonra küsmeye devam ettik.

ben de güle güle dedim. o kadar.

eşimin değişmeyeceğini biliyorum artık. ya hayatım boyunca onun karakterine saygı duyup kendiminkini %80 değiştireceğim.

yahut sürekli kavga edeceğiz mutsuz olacağız

ya da boşanacağız.

ne yapmalıyım bilmiyorum.

gece uyurken sarıldım, o da sarıldı öpüştük uzun süre, ama sabah küsüz.
bazen sabah beni ölü olarak bulsa yanında istiyorum.
onsuz yapamayacağımı düşünüyorum. onunla da...
:14:

eşinize "tatil için tr ye gittiğimde, rahatsan tel.de söyle, bir daha geri dönmem" dediniz, o da size direk "gelme" dedi..

sonra arkadaşlarınızın yanında hiçbir şey yokmuş gibi güldünüz eğlendiniz, ama eve dönünce küs..

gece öpüştünüz, sabah kalkınca küs..

-----
normal şartlarda, madem gelme dersen gelmem dediniz, adam da size peşinen gelme dedi, o zaman yapacak fazla birşey yok demek lazım ama sizin ilişkiniz farklı biraz sanırım.. bilemedim.. hayırlısı..

yine de, sabah uyandığında yanında beni ölü bulsundan öte çözüm yollarınız yoksa, hayatı kendinize de eşinize de zehir etmeyin.. sevgi herşey değildir..

Son düzenleme:
canım benim boşanmak gerçekten çok zor.Şuan o süreçteyim.Allah yardımcın olsun.Evliliğin için her fedakarlığı yap ama fedakarlıkta karşılıklı olmalı...Gerekirse ailenin yanına gitme bence aranızı düzeltin ondan sonra bu şekilde gidersen kopabilirde herşey:(

seni değiştirmek isteyen kişi senin dışını sevmiştir, abi kız güzel evlenincede ben içini değiştiririm tadından yenmez demiştir, sen değişmeye direnince sorunlar çıkmış, dışını seven bi adam ilk kırışıklıklarınla birlikte seni şutlama yoluna gidecektir ya da aldatacaktır nitekim gerçekler acıdır, aslolan gülü dikeniyle sevmektir

neyi değiştirmenizi istiyo merak ettim ?

dini yönümü
fikirlerimi
konuşmamı
ev hanımlığımı
dışardaki tavırlarımı
izlediğim programları
desteklediğim insanları
muhalefet olmamı
fiziksel görünümümü
beni baştan yaratmak istiyor kısaca.

dini yönümü
fikirlerimi
konuşmamı
ev hanımlığımı
dışardaki tavırlarımı
izlediğim programları
desteklediğim insanları
muhalefet olmamı
fiziksel görünümümü

neyinizi sevip evlenmiş o zaman
(yanlış anlamayın kötüsünüz demek istemedim hani herşeyi değiştirmek istiyormuş ya)

nişanlılık döneminiz olmadımı???o zamanlarda da böylemiydi??sonuç olarak nişanlılık dönemi tanıma anlaşma dönemidir...neden sizi böyle tanıyıp sonradan değiştirme gereği duydu anlamadım....henüz daha 1 yıllık ewlilik....

Değiştirmek istediği davranışlarınız mı yoksa giyim tarzı vs mi?

hepsi.
eşinize "tatil için tr ye gittiğimde, rahatsan tel.de söyle, bir daha geri dönmem" dediniz, o da size direk "gelme" dedi..

sonra arkadaşlarınızın yanında hiçbir şey yokmuş gibi güldünüz eğlendiniz, ama eve dönünce küs..

gece öpüştünüz, sabah kalkınca küs..

-----
normal şartlarda, madem gelme dersen gelmem dediniz, adam da size peşinen gelme dedi, o zaman yapacak fazla birşey yok demek lazım ama sizin ilişkiniz farklı biraz sanırım.. bilemedim.. hayırlısı..

yine de, sabah uyandığında yanında beni ölü bulsundan öte çözüm yollarınız yoksa, hayatı kendinize de eşinize de zehir etmeyin.. sevgi herşey değildir..

gelme'yi bana ders olsun sürekli tehdit etmiyeyim diye dediğini düşünüyorum. ciddi olarak boşanmak istediğimi söylemiştim 3 ay önce.
boşanmak istiyorsan seni zorla alıkoyamam demişti. ama bütün kötü huylarını bi kenara koymuştu, mutluluk yaşatmıştı bana 1 ay vazgeçtim. boşanmak istemiyor eşim buna eminim.

canım benim boşanmak gerçekten çok zor.Şuan o süreçteyim.Allah yardımcın olsun.Evliliğin için her fedakarlığı yap ama fedakarlıkta karşılıklı olmalı...Gerekirse ailenin yanına gitme bence aranızı düzeltin ondan sonra bu şekilde gidersen kopabilirde herşey:(

ailemin yanına mutlaka gideceğim. ama kalır mıyım bilmiyorum. kalırsam kalıcı olur sanırım. korkuyorum ben de :( çok fedakarlıklar yaptım ama anlayana
seni değiştirmek isteyen kişi senin dışını sevmiştir, abi kız güzel evlenincede ben içini değiştiririm tadından yenmez demiştir, sen değişmeye direnince sorunlar çıkmış, dışını seven bi adam ilk kırışıklıklarınla birlikte seni şutlama yoluna gidecektir ya da aldatacaktır nitekim gerçekler acıdır, aslolan gülü dikeniyle sevmektir
aldatacağını yahut "şutlayacağını" sanmıyorum. yorumunuzun da maşallahı var.

eşimse gelme dedi.

ben de güle güle dedim. o kadar

arkadaşım eşin gayet sakin bir insan, onun seni değiştirmesini nerden cıkardın ben senin yazından anlayamadım böyle bişey oldugunu, küs oldugunuz zaman başkalarının yanında belli etmemenizde gayet güzel, bundada bişey yok..sorun sizde gibi, sinirlenince ortalığı yıkar dökerim ağır konusurum demişssiniz, öfke kontrolünüz yok demekki.. adamın bariz kötü bişeyinide söylemiyorsun da ne bu durum anlamadım, kusura bakmayın ama sizde bi sorun var..

hepsi.

gelme'yi bana ders olsun sürekli tehdit etmiyeyim diye dediğini düşünüyorum. ciddi olarak boşanmak istediğimi söylemiştim 3 ay önce.
boşanmak istiyorsan seni zorla alıkoyamam demişti. ama bütün kötü huylarını bi kenara koymuştu, mutluluk yaşatmıştı bana 1 ay vazgeçtim. boşanmak istemiyor eşim buna eminim.

ailemin yanına mutlaka gideceğim. ama kalır mıyım bilmiyorum. kalırsam kalıcı olur sanırım. korkuyorum ben de :( çok fedakarlıklar yaptım ama anlayana

aldatacağını yahut "şutlayacağını" sanmıyorum. yorumunuzun da maşallahı var.

evlenirken böyle olacağını sanıyo muydun peki?

nişanlılık dönemimizde bütün kötü yonlerimi anlattım, 2 kere ilişkiyi bitirmeye kalktım. ancak beni çok sevdiğini ne olursa olsun benle evlenmek istediğini söyledi.

şimdi diyor ki, benim ablam da öyleydi, evlendikten sonra değişti. seni de değişir sandım.
ki değiştim ama başka bir ben istiyorsa malesef veremem.

eşimse gelme dedi.

ben de güle güle dedim. o kadar

arkadaşım eşin gayet sakin bir insan, onun seni değiştirmesini nerden cıkardın ben senin yazından anlayamadım böyle bişey oldugunu, küs oldugunuz zaman başkalarının yanında belli etmemenizde gayet güzel, bundada bişey yok..sorun sizde gibi, sinirlenince ortalığı yıkar dökerim ağır konusurum demişssiniz, öfke kontrolünüz yok demekki.. adamın bariz kötü bişeyinide söylemiyorsun da ne bu durum anlamadım, kusura bakmayın ama sizde bi sorun var..

ben aramızda ne olduğundan kimin haklı kimin haksız olduğunu bulmaya çalışmadığım için bahsetmedim.

ikimizde de sorun var, eşimin kötü yönlerinden bahsetmemin bana bir yararı yok. neler olduğunu zaten biliyorum. kendi vicdan muhasebemi de yapabiliyorum.

o yüzden sonucu yazdım direk.

her insanın zamanla fikirleri hayata bakışı değişebilir insanlar olgunlaşır ama bu birdenbire olmaz.kaldı ki hiçbir insan a dan z ye değişmez.eşin çok fazla fedakarlık bekliyor senden.bunlara karşılık vermen çok zor.umarım bir orta yol bulursunuz canım

Cnm benimmm benim esim beni cok seviyor eminimm buna, benim icin canini verir gozunu kirpmadan ama ben gidecem bidaha gelmiyecem dersemde tamam der!

Bazen banada agir geliyor insanin egosu tabikide birazcik ilgi alaka istiyor ama buda bizim eslerimizin karaketerleri.

Gidene gitme demiyorlar ama kalanada gozu gibi bakiyorlar. Sen kendin diyorsun beni sevdigine eminim diye... Aslinda gece sana sarilmalari opmeleri filan ona gore sana kal deme yontemi... Senin gitmeni istiyen senden soguyan biri sana sarilir oper mi?

Kiyafet konusuna gelince... Esinle senin zevkinin miktini yapmak zorundasin. Evlilik kolay birsey degil! Demek ki seni kiskaniyor anca ve anca seven insan kiskanir...

Iki metre basma icin bir birinizi kirmaya deyer mi? evliliginizi sonladirmaya deyer mi?

Ne sen ondan vazgeciyorsun nede o senden!! bunu sakin gurur meselesi haline dondermeyin. Gurur, kibir seytandandir...

Bir evlilik bozulunca seytandan daha cok sevinen baska bir varlik var mi?

Oturup konusun su konularda elimden geleni yapacam ama sende suna suna saygi duy de.

Elbetteki seni bastan sona kadar degistmek istemesi yanlis ama bazi seyleride degistirmek veya esine uygun yapmak zor olmasa gerek.

Evliligin ilk yilindasin en zor yildir bana gore... Biraz zamana birak eminim bir kac yil sonra geriye baktiginda bu yasadiklariniz ikinizede cocuksu gelecektir.

Sana omur boyu mutlu, huzurlu, anlayis ve ask dolu bir evlilik diliyorum Rabbimden...

bence eşinle açık açık ama sakin sakin konuş,bundan sonrası için ikinizde birbiriniz için nelerden vazgeçebilirsiniz,kendinizi ne kadar ve nasıl değiştirirsiniz oturun anlaşın. ayrılmak kolay bir şey değil hele ayrılık sonrası daha kötü. o kabusu yaşamaktansa evliliğinizi kurtarmak için fedakarlık etmek ve taviz vermek emin ol çok daha kolaydır.

dini yönümü
fikirlerimi
konuşmamı
ev hanımlığımı
dışardaki tavırlarımı
izlediğim programları
desteklediğim insanları
muhalefet olmamı
fiziksel görünümümü

sizden geriye ne kalır ki ozaman 3 4 gün önce sanırım gülben ergenin progmanında bi psikolog eşlerin birbirini değiştirmesiyle alakalı bunun sebeebini ve ne yapılması gerektiğinden bahsetmişti perşembe yada cuma günü olabilir internetten bulup izleyebilirseniz yardımcı olucaktır diye düşünüyorum

Back