ne olur yardim edin

cilem_ilhan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2015
17
5
34
ben nisanliyim ve 3ay sonra dugunum var annemin asaglamasi yuzunden cocuk sahibi olmaktan korkuyorum ustune ustelik obsesif kompulsif bozukluk rahatsizligim var sizce ne yapmaliyimm bu konu yuzunden annelik duygum gitti :-(

Canm bnde ailevi sebeplerden ötürü ozguvensz bulurm kendimi ama cevremize bakinca sanki herkes el bebek gul bebek mi buyudu ki boyle iyi kendilerini ifade edebliyorlar diye dusunurum yani aslinda karakterde varsa bi sekilde ortaya cikiyor annecigini sebep olarak gorme bu yüzden hic konusmayi denedin mi bana boyle davraninca aliniyorum üzülüyorum seklinde bir konusma yaptin mi. Belki annenin yardima ihtiyaci vardır onunda sıkıntıları olablir yoksa bi anne evladini neden asagilasin ama buyuklerde hata yapabliyor bazen biz onlara yol gostermeliyiz

yok ben 4yil cocuk dogurmucakmisim bakamazmisim ben daha busssuru sey ben nisanliyken cok hevesliydim esimde varikosel var tamam anne degilim evlide degilim ama biktim hayatttan :-(

O hastaliklarin icerigini bilmiyorum.
Sizin ve nisanlinizin yani.
Birak acarsaniz daha fazla yardimimiz dokuna bilir.

ben nisanliyim ve 3ay sonra dugunum var annemin asaglamasi yuzunden cocuk sahibi olmaktan korkuyorum ustune ustelik obsesif kompulsif bozukluk rahatsizligim var sizce ne yapmaliyimm bu konu yuzunden annelik duygum gitti :-(

yok ben 4yil cocuk dogurmucakmisim bakamazmisim ben daha busssuru sey ben nisanliyken cok hevesliydim esimde varikosel var tamam anne degilim evlide degilim ama biktim hayatttan :-(

Öncelikle evlenmeden mutlaka OKB den kurtulmaya bakın... zaman alır ama hiç değilse bu konuda ilerleme yapın. Çünkü bu rahatsızlık en ufak streste artabilir. Tedavisi mümkün psikolojik destek ile...
Annelik duygum gitti demişsiniz henüz biyolojik anne olmadan, ya da manen bir çocuğun sorumluluğunu almadan o duyguya sahip değildiniz zaten ama o istek vardı şimdi korkma nedeniyle yok olmuş diyelim. OKB azaldıkça istekleriniz eski haline gelecektir merak etmeyin.
Bu süreçte başkalarının olumsuz düşüncelerini dinlemeyin... Herşey yoluna girecektir.

madem evleneceksin annene hiç aldırış etme.çocuğunada bal gibi bakabilirsin hiç bunları kafana takıp kendini üzme.Anneni hiçbirşey için ikna etmek zorunda değilsin ,zamanla yapabileceğini görür.

Varikosel olup cocuk sahibi olan cok kisi var annenede takılma anne iste bende bekarken bıkmıştım resmen evlendim simdi emin olun bekarlık hayatımdan daha rahatım guerbet ellere geldim annem tarafındanda kiymete bindim bosver takma kafana aaaa ben bana yapılanları anlatsamn ben o aile ile asla konuşmam o nasıl aile dersin ama insan sadece sabrediyor ve rabbim görüyor diyor o bakımdan sende simdiden boyle seylere takılıp ilerdeki hayatını simdiden karartma aksina pozitif dusun ne demişler iyi düşün iyi olsun

korundugu halde anne olanlar var ben nasil rabbine karsi gelirimki benim ellimdeymis cocuk dogurmak oyle diyoo benim elimde degilki bu sabir ediyorum isyan etmicem diyorum am olmuyoo bir insan evladina sakin cocukla kapima gelme benim kapim acik degil dermiii hasta olur beni sucluyooo saglikli dusuneniyorum

OKB dan kurtulmak yada en aza indirgemek için tedavi oluyor musun çok sıkıntılı bir durum o

off okb çok zor yaşayan bilir Allah yardımcınız olsun
önce okb için terapiye falan gitmelisiniz bence
çocuk Allah istedikten sonra olur.. çok takmayın kafaya

bir hatayi duzeltmek istiyorum sevgilim degil nisanlim ben 25 o29 yasinda

Bak yukarıda ne demişsin "eşim" halbuki henüz evli değilsiniz.

Sevgili, birbirini seven iki insan demektir. Nişanlıda olabilir, evli de... Bu yüzdendir ki evlilik çatısı altında dahi insanlar birbirlerine "sevgilim" diye hitap ederler...

Sözün özü, nişanlık ve evlilik medeni duruma yöneliktir sevgililik ise hissidir. Kelimlere bu kadar takılma yani...

Annenin sözlerine de gül geç. Hayat senin hayatın, ister 1 sene sonra çocuk yaparsın ister 5, sen kendine güvendikten sonra, eşinle anlaştıktan sonra bu durum kimseyi ilgilendirmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…