Canım benim adam öyle güzel savunma mekanizması geliştirmiş ki afalladım.Bir şey söyleyince heman alınma moduna geçiyor veyahut ortamı hemen terk ediyor.Sen de öyle saf saf bakıyorsun.canım üzüldüm gerçekten,
bu kayınvalideler niye böyle ya.
şurda doğumuna sayılı günler kalmış bir kadına söylenecek laflar mı bunlar.
yani senin o an sıkıntıdan stresten erken doğum yapma riskin bile olabilir Allah korusun.
yani biraz tut işte çeneni.
tabiki şu dönemde senin yanında, sana destek olmaları lazım.
maddi, manevi yardım etmeleri lazım.
halen tatil peşindemi yaşlı başlı insanlar.
yani tatil tabi herkesin hakkı, bu işin yaşı başı olmaz ama senin torunun doğacak,
bu insanların yardıma ihtiyacı varmı, gideyim şu kızın iki işini göreyim şu zor döneminde diyeceğine tatilimizi zehir ettiniz mi diyorlar. pes doğrusu. üstelik bir de cüzdanınızı çaldırmışsınız. çok geçmiş olsun. bu durumda zaten moral vermeleri lazımken yaptıkları çok yanlış çok. hele o kayınpederine söyleyecek laf bulamıyorum. sen gelinsin sus otur yerine ha. ne kadar cahilce bir yaklaşım. valla ben kayınpederimi hem de eşimin yanında bir iki kez bozdum. hem de senin kayınpederinin söylediği lafların çeyreği bile değildi ettiği laf. hatta direk bana da söylenmiş bir laf da değildi ama çok kötü ağzının payını verdim. eşim de hiç bir şey diyemedi. çünkü haklıydım. normalde saygısız biri değilim asla ama damarıma basılırsa susmam yani. sen de susma. bak ne güzel eşin de sana destek çıkmış. inşallah sağlıkla ve hayırlısıyla bebeğine kavuşursun canım. onun gelişiyle zaten tüm sıkıntılarını unutacaksın inşallah.
Canım benim ya sana da geçmiş olsun valla.Böyleside var demek ki...Mecbur susup oturucam .Annesiyle babası atsan atılmaz satsan satılmaz üstelik vefa duygusunu son derece içinde barındıran bir eşe sahibim. Eşim üzülüyor .O üzülünce bende kıyamıyorum ona.
Gidip konuşsak mı ne yapsak ben gitmesem mi..Eşim tek mi gitse.
Evet doğru söylüyorsun bende böyle düşünüyorum.Eşim gelsin bakayım ne olucak..canım bence eşini yalnız gönderme .ne olduğunu anlamadan eşinin kafasını abuk sabuk şeylerle doldururlar.kendinde gitme, kendin yüzlerine söylemişsin büyük olmanız haklı olmanız anlamına gelmez diye o zaman lafını yemiş olursun.susmaya niye mecbur olduğunuda anlamış değilim.eşim üzülüyor demişsin sana yazık değilmi hamile halinle seni kırıyorlar.yaşadığın her üzüntünün bebeğine zararı var.
Kavga et demiyorum ama haksızlığa uğradığın zaman bence susma .
yok ben eşimin annesi babası susarım diyosan .sende annesin eşin baba olucak ailenizi kurmuşsunuz sizde saygıyı hakediyorsunuz.yaşlanmak doğamızın gereği herkes birgün yaşlanıcak .her yaşı büyük olan küçüğüne eziyet etsin küçükte sussun bunun adı saygı olsun .lmaz: benim fikrim bu yinede sen bilirsin .ben susmayanlardanım . sengözlerimebaksanab
Canım benim nasıl teşhis etmiş aynı dediğin gibi ...Zamanın da ona da yapmışlar.ablacım ben evli değilim ama annem böyle sorunlarla okadar karşılaşmıştıki az buçuk bişeyler söyliyim kendimce sen herşeyi benden daha iyi bilirsin ama aile kırgınlığının ne demek olduğunu en iyi bilenlerdenim :)) bence kocana okadar bağlı kalki onu herseferinde sevdiğini söyle destek ol ailesinin yaptığı yanlışı zaten o da biliyordur ama erkek ya onunda sıkıntıları vardır cüzdanı vs.. kayınpederin şunu bilmiyor heralde eğer saygı istiyorsan önce saygı göstereceksin bizim toplumda büyüktür diye bi tabir var okadar saçmaki.. büyük küçük insan insandır önce saygı göstersin canım feda.. eşinin dizinin dibinden ayrılma. benim babamı öyle kandırdılar fesatlıklarla adam eve ugramazdı biz evde annemle aç.. kocana herdaim destek olduğunu hep onun yanında olduğunu söyle onu yavaş yavaş kendine çek eger bunu yapmazsan ailesi yapcak erkekler cok cabuk kanar cooook... amaaan ailesini sen aslaa aslaa takma bişey söylerlerse cevap vermekten durdurmaktan sakın çekinme benim annem yapmadıda noldu?? şimdi bir evi bile yok annecimin hep fedakarlık hep suskunluk.. kocaman kadınsın ablacım eşinde destek olur sana kimseye muhtaç deilsiniz de allaha sükür. sen o aileye hakettiği herseyi söylemekten sakın çekinme.. benim annem heryerde hakkını arayan kadın onlara sustu hep eziyet gördü hep. sen sustukca konusur onlar.. ama kocanı kendi tarafında tutmayı bil.. hep yanında olcak kişi benim vs.. de.. çok sıcak ol ona ve ailesinin yaptıklarını zaten görüyodur. kırgınlığın varsa anlat. hem bebişde olcak :)) bu mutluluğu ailesi ona yaşatabilirmiydi? tabiki hayır.. o kadın kaynanasından o adam kayınpederinden öyle gördü zaar hıncını cıkarcak kişi arıyorlar. ablacım bu konuda annem cok ezildi ondan yorum yaptım haddim olmadan bişey dediysem çok afedersin :'| kal sağlıcakla.. :))
Canım benim nasıl teşhis etmiş aynı dediğin gibi ...Zamanın da ona da yapmışlar.
Canım kesin konuşuyorum kendime ''takmayacaksın,üzülmeyeceksin''
Bi bakmışım çamaşır makinasını doldururken ağlıyorum...Söz geçiremiyorum kendime.
Kendimi savunduğum için saygısız,çok konuşan oldum ..Dediğim de ''Baba büyük olmanız haksız olamayacağınız anlamına gelmez..''
Bunlar saygıyı ezmekle karıştırıyorlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?