Ne olur haksız olayım.

öncelikle hayırlı doğumlar olsun.bir avazda kurtulur bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah.
bence hiç canınızı sıkmayın karı-koca bu sessizliğin tadını çıkarın.
hatta bundan sonra hiç gelmeseler de olur.bebek rızkıyla kısmetiyle geliyor.evin havası değişiyor.yaşamınız hayatınız herşeyiniz bebekle birlikte bambaşka oluyor:)
şimdi sizin yapmanız gereken eşinle birlikte sıkı sıkı sarılmak ve hamileliğinin son günlerinin keyfini çıkarmak.bebek doğunca düşünmeye sinirlenmeye fırsatın kalmayacaka.s.

zaten varolan bir gerginlik mevcuttu sizin aranızda değilmi?öyle hatırlıyorum..
o yüzden bu tavırları çok şaşırtıcı değil..
hiç canını sıkma sen.evladın sağlığıyla sıhhatiyle gelsin gerçekten gerisi önemli değil..
sen şimdiden sütünü etkileyecek sıkıntılara streslere girme..
bol bol helvanı ye,hem mutluluk hormonunu yükseltir hem süt yapar..
hayırlı doğumlar

bence ilisiz olmaları süper senin açından a.s
ilgili olanları görüyorız bu topiklerde fazla ilgiden boğulanları herşeyi be
[/COn bilirim diye ençlerin hayatını zehir edenleri a.s
burak kuzum ilgisiz olsunlar inanki senin için çok büyük bir avantaj şimdi anlamıyorsun bunu ama ilerde çok iyi anlayacaksın beniii a.sLOR]

eşin senin yanında durmuş ya ne güzel ezdirmemiş seni
bu kadar laf ediyorlarsa varsın bişey almasınlar sende torunlarını zor göster onblara bakalım ne olacakk

canım üzüldüm gerçekten,
bu kayınvalideler niye böyle ya.
şurda doğumuna sayılı günler kalmış bir kadına söylenecek laflar mı bunlar.
yani senin o an sıkıntıdan stresten erken doğum yapma riskin bile olabilir Allah korusun.
yani biraz tut işte çeneni.
tabiki şu dönemde senin yanında, sana destek olmaları lazım.
maddi, manevi yardım etmeleri lazım.
halen tatil peşindemi yaşlı başlı insanlar.
yani tatil tabi herkesin hakkı, bu işin yaşı başı olmaz ama senin torunun doğacak,
bu insanların yardıma ihtiyacı varmı, gideyim şu kızın iki işini göreyim şu zor döneminde diyeceğine tatilimizi zehir ettiniz mi diyorlar. pes doğrusu. üstelik bir de cüzdanınızı çaldırmışsınız. çok geçmiş olsun. bu durumda zaten moral vermeleri lazımken yaptıkları çok yanlış çok. hele o kayınpederine söyleyecek laf bulamıyorum. sen gelinsin sus otur yerine ha. ne kadar cahilce bir yaklaşım. valla ben kayınpederimi hem de eşimin yanında bir iki kez bozdum. hem de senin kayınpederinin söylediği lafların çeyreği bile değildi ettiği laf. hatta direk bana da söylenmiş bir laf da değildi ama çok kötü ağzının payını verdim. eşim de hiç bir şey diyemedi. çünkü haklıydım. normalde saygısız biri değilim asla ama damarıma basılırsa susmam yani. sen de susma. bak ne güzel eşin de sana destek çıkmış. inşallah sağlıkla ve hayırlısıyla bebeğine kavuşursun canım. onun gelişiyle zaten tüm sıkıntılarını unutacaksın inşallah.

Canım benim adam öyle güzel savunma mekanizması geliştirmiş ki afalladım.Bir şey söyleyince heman alınma moduna geçiyor veyahut ortamı hemen terk ediyor.Sen de öyle saf saf bakıyorsun.
Benimle diyaloğa girmiyor bile eşime hani bak sen nasıl erkeksin gibilerinden laf söylemeye başlayınca mecbur silik cümleler kullanmak zorunda kaldım eşimin gururu var sonuçta..O varken ezip geçemiyorum.Hala eski devirde gibiyiz bakar mısın...

Canım benim sen kendini üzme bebişine konsantre ol maddiyatı düşünme allah bir kapı açar sizi zor durumda bırakmaz.Kaynananlara gelincede bence onlar çoktan pişman oldular yaptıklarından.Bırak gitmeyi felan düşünme eşine destek ol ve eşinde sana.Kendileri gelecek merak etme sen.opuyorumnanaktan

canım bence eşini yalnız gönderme .ne olduğunu anlamadan eşinin kafasını abuk sabuk şeylerle doldururlar.kendinde gitme, kendin yüzlerine söylemişsin büyük olmanız haklı olmanız anlamına gelmez diye o zaman lafını yemiş olursun.susmaya niye mecbur olduğunuda anlamış değilim.eşim üzülüyor demişsin sana yazık değilmi hamile halinle seni kırıyorlar.yaşadığın her üzüntünün bebeğine zararı var.
Kavga et demiyorum ama haksızlığa uğradığın zaman bence susma .
yok ben eşimin annesi babası susarım diyosan .sende annesin eşin baba olucak ailenizi kurmuşsunuz sizde saygıyı hakediyorsunuz.yaşlanmak doğamızın gereği herkes birgün yaşlanıcak .her yaşı büyük olan küçüğüne eziyet etsin küçükte sussun bunun adı saygı olsun . lmaz: benim fikrim bu yinede sen bilirsin .ben susmayanlardanım . sengözlerimebaksanab

Evet doğru söylüyorsun bende böyle düşünüyorum.Eşim gelsin bakayım ne olucak..

ablacım ben evli değilim ama annem böyle sorunlarla okadar karşılaşmıştıki az buçuk bişeyler söyliyim kendimce sen herşeyi benden daha iyi bilirsin ama aile kırgınlığının ne demek olduğunu en iyi bilenlerdenim :)) bence kocana okadar bağlı kalki onu herseferinde sevdiğini söyle destek ol ailesinin yaptığı yanlışı zaten o da biliyordur ama erkek ya onunda sıkıntıları vardır cüzdanı vs.. kayınpederin şunu bilmiyor heralde eğer saygı istiyorsan önce saygı göstereceksin bizim toplumda büyüktür diye bi tabir var okadar saçmaki.. büyük küçük insan insandır önce saygı göstersin canım feda.. eşinin dizinin dibinden ayrılma. benim babamı öyle kandırdılar fesatlıklarla adam eve ugramazdı biz evde annemle aç.. kocana herdaim destek olduğunu hep onun yanında olduğunu söyle onu yavaş yavaş kendine çek eger bunu yapmazsan ailesi yapcak erkekler cok cabuk kanar cooook... amaaan ailesini sen aslaa aslaa takma bişey söylerlerse cevap vermekten durdurmaktan sakın çekinme benim annem yapmadıda noldu?? şimdi bir evi bile yok annecimin hep fedakarlık hep suskunluk.. kocaman kadınsın ablacım eşinde destek olur sana kimseye muhtaç deilsiniz de allaha sükür. sen o aileye hakettiği herseyi söylemekten sakın çekinme.. benim annem heryerde hakkını arayan kadın onlara sustu hep eziyet gördü hep. sen sustukca konusur onlar.. ama kocanı kendi tarafında tutmayı bil.. hep yanında olcak kişi benim vs.. de.. çok sıcak ol ona ve ailesinin yaptıklarını zaten görüyodur. kırgınlığın varsa anlat. hem bebişde olcak :)) bu mutluluğu ailesi ona yaşatabilirmiydi? tabiki hayır.. o kadın kaynanasından o adam kayınpederinden öyle gördü zaar hıncını cıkarcak kişi arıyorlar. ablacım bu konuda annem cok ezildi ondan yorum yaptım haddim olmadan bişey dediysem çok afedersin :'| kal sağlıcakla.. :))

Canım benim nasıl teşhis etmiş aynı dediğin gibi ...Zamanın da ona da yapmışlar.

Canım benim nasıl teşhis etmiş aynı dediğin gibi ...Zamanın da ona da yapmışlar.

sen kendine yaptırma ablacım.. bunun bi gelenek olduğunu sanıp duruyorlar sen de bi breysin senden üstün nitelikte değiller sende bi annesin kimse seni ezemez seni yargılayamaz haklıysan da kimse söylediğin yüzünden seni hadsiz veya saygısız ilan edemez.

benimkilerde aynı kendimi sürekli savununca işlerine gelmiyor.saygısız oluyorum.büyük olmak demek hata yapmamak değil.klava:

insanların kendi çocuklarına verdiği değer ortada doğumu yaklaşmış kadına gösterdikleri saygıda da ortada sevmekden hiç bahsedemiyorum bile..
ne yaparsanız yapın karşı taraf didişmeyi koymuş aklına ağzınızla kuş tutsanız yaranamazsınız.

Hepinize tşk ederim.Merak edenler olur belki.
Dün eşimi aradılar konuşmak için çağırdılar .Aslında olay olduğu günün ertesi aramışlar ama eşim terslemiş.
Ben gitmedim eşim gitti çok yapıcı konuşmuşlar .Söyledikleri için pişman olmuşlar. Yol yorgunluğu diyip kapatmaya çalışıyorlar.Kaynanam da aradı beni çok düzgün konuştu üstelik .Bi kaç kez sert konuştum hiç tepki vermedi.Tutarlı insanı severim.
Yumuşadım biraz ama kayınpederim gönlümü alsın ben özür dilemem dedim. ılla sözle söylemesine gerek yok insanın bir bakışı bile neler neler anlatır.
Onu da nasıl yapar bilemiyorum..Yarın illa ki alışverişe çıkalım diyormuş eşime .Suçluluk duyuyor yani.Geçti bolunun pazarı sür...

canım ben eşimin ailesinden maddi ve manevi hiç birşey beklememeyi öğrendim. nişan düğün eşya ve torunlarına hiiiç birşey yapmadılar. dul bayan alır gibi gelin oldum. bebeğim oldu kaynanam 2 aylıkken kayınpederimde 6 7 aylıkken geldiler. bayramda seyranda senelik izinde gideriz ha ne var bi çift çorap alın ayağına torununun. ama yok. çok takardım ama şimdi umursamıyorum. faydaları yok zararlarıda yok. baktım takınca olan bana oluyor şimdi umursamıyorum bile. ne kadar haksız olsalarda eşler ailelerine laf söletmiyolar. salla gitsin.
hiç umursama bile. şanslısın ki eşin yanında. hep söylüyorum devran dönecek diye. şimdi ne ekiyolarsa zamanı gelincede onu biçecekler.

bence sen hiç arayıp sorma bile.hamilesinde onlar nasıl olsa torunlarını görmeye hastaneye falan gelirler..haksız olduğunudüşünmüyorum ben..böyle bi durumda yüzünde güller açarak onları karşılaman beklenemezdi zaten

hayatım şimdi kullan bence onları alışerişe çıkın beğen aldır sonuç olarak ilk adım onlardan geldi bebişine alsınlar güzel ciciler hem seninde keyfin yerine gelir bence elinin tersiyle itme derim

hiçbirşey yapma keyfine bak üzülmeye bile değmez

ne güzel annen baban eksiklerini tamamlamışlar

ayrıca eşininde senden çıkmasını taktir ettim orda seni susturmayada çalışabilirdi

sen güzel bebğini düşün boş yere üzme kendini salla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…