Ne olur haksız olayım.

Rossiene

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2009
5.283
3.574
773
Nereden başlasam..36 haftalık hamileyim doktorum bir hafta sonrası için herhangi bir gün doğurursun dedi.İyi güzel.
Eşimin ailesi 8 ay boyunca evlerinde oturdular ben 9.ayımın içindeyken kalktılar köylerine gittiler.E gitsinler banane.Hesapta 20 gün kalacaklardı.Hikaye.
Eşim daha önce arayıp neden gelmiyorsunuz diye sitem etmişti.Hesapta haberim yok.Onlarda ''Aman oğlum siz sıkmayın canınızı gelince biz herşeyinizi halederiz.''

Eşimin maaşı gayet güzel ama şu an çok borç ödüyoruz geçici bir süre.Sıkıntıdayız .Onlarda gayet iyi biliyor.(Madem borcunuz var neden bebek yaptınız diye soran olabilir korunurken hamile kaldım.).Babam beşiğimden tut bebişin hastane çıkışına kadar aldı .
Annemler moralim düzgün olsun diye sürekli benimle ilgilendiler..
Ben mi alınganım insan torununa hiç bir şey almazmı... .(Şartlar başka olsaydı beklemezdim). Hiç bir şey almadılar.Bizde bir hafta kaldı diye mecbur tamamladık her şeyi.

Şimdi gelelim asıl konuya dün eşim yolda cüzdanını çaldırdı epey yüklü bir para..
Zaten moralim sıfır .Bugün de köylerinden geldiler .Eve gitmediler önce bizde karınlarını doyurup gideceklerdi ama eşimin bir babannesi var allahlık kadın fesatlık soktu kaçtı evden.
Kaynanam diyor ki bir ay tatil yaptık burnumuzdan getirdiniz.Bir ay, bir ay ve kurduğu cümle ''Bir ay tatil yaptık burnumuzdan getirdiniz.Geldik surat asıyorsunuz''(Stand up yapmalıydık heralde. Canımız yanmış zaten çocuğun doğum parası cartı curtu gitti.)
Ben dayanamadım konuşmaya başladım.''Bizim konuşup kızmamız gerekirken siz neden kızıyorsunuz''. .Kayınpederim ''Sen gelinsin gelinliğini bil. Eşim de çok sinirlendi ''Baba sen ne diyorsun diye .''Yok eşit değilmişiz Çok konuşuyormuşum yok gözünden düşmüşüm.Saçma sapan hala idrak edemiyorum.
Eşime ince yerden vuruyor bana bakmıyor bile .Aslında daha uzun ve saçma sapan ..
Benim gücüme giden eşeğin hatırı yoksa sahibinde mi hatırı yok eşime neden bu kadar kötü davrandılar anlamadım.
Birden kalktılar gittiler ne yapayım ben şimdi...

bence hiçbirsey yapma ilk davranısı onlardan bekle zaten hamilesin stres ne sana ne bebeğine iyi gelir zaten esininde morali bozuktur şimdi cüzdanını caldırmıs o yüzden tekrar aynı ortama girerseniz konusurlarsa sende konus yani onların tavrına göre davran zaten torunları ollunca ister istemez gelecektirler sende moralini bozma canım

Canım ne yapıcağımı şaşırdım haklıyken haksız duruma düşürdüler bizi .
Biz onlardan sırf maddiyat beklemedik ki yanımızda olsalardı bile yeterdi.
Nasıl bozmayayım moralimi.Davranışları çok ağırıma gitti.
Bekliyorlarmış biz bir şey söyleyelimde hakaret etsinler..En çok da üst üste gelmiş zaten her şey biraz daha anlayışlı olabilirdiler..Sonuçta yabancı değilim.. Üstelikte son dönemimdeyim muhtacım güzel bi kazık attılar bize..

üzme kendini canım eşinde seni korumuş olmasınlar yanınızda zaten bebeğin herşeyi alınmış en azından lohusalıkta seni sinirlendiremezler yanında olmazlarsa.

BENCE HıÇ TAKMA KAFANA GÜZELıM
nasılsa herşeyi halletmişsiniz
doğum parasnı da halledersiniz bi şekilde
sen bebişine konsantre ol
dünyan o artık senin,
salla dışarıdaki sesleri
huzurunuzun bozulmaması için önemseme

Anlayis ve Empati......bu iki özellikden az bucuk icinde barindirmayan insandan fazla birsey beklememek gerekir canim...

Dogumuna 1 hafta kalmis bir kadina ve dogmamis cocugnun rizki calinan bir adama söyledikleri "Bir ay tatil yaptik burnumuzdan getirdiniz" cümleleri herseyi ifade ediyor zaten...

Koyun Can derdinde, Kasap et derdinde.......

Üzme kendini akidem....Allah (C.C.) her bebegi rizki ile bizlere gönderirmis....paranizin calindigna cok üzüldüm helede bu durumda....lakin rabbim baska yerden mutlaka yine verecek insallah.:1hug:

Dedigim gibi....Ne manevi nede maddi hic birsey bekleme.....zorla güzellik olmuyor iste.

canım sakın kendini sıkma, bebeğin var bırak ne yapacaklarsa yapsınlar. yazdığın kadarıyla ailen var, onlar olur yanında.

onlarda elbet hatalarını anlar. ne demek gelin, sen artık evlatsın bunu anlamamaları daha büyük ayıp

Kayınvalidenler Yoldan Gelmişler Sizde karınlarını doyurmaları çok normal..
O an Tam ne söylendi Nedendi Elbet siz bilirsiniz.
Eğer durduk yere kayınvalide O lafı söyledi ise
Siz Haklısınız ve Karşı tarafdan adım bekleyin.

Ama Ortamda gerginlik var iken böyle birşey söylemiş ise
Sizinde savunmaya geçmeniz iyice germiş havayı..

Hiç düşünmeyin bence.bu tip şeyler olabilir..Zaten yakında sağlıkla doğum yapıcaksınız.
Ayrıca Eşiniz sizin Yanınızda,:)

gerçekten çok üzüldüm... en desteğe ihtiyacınızın olduğu zamanda bunları yapmışlar...
ama şu anda düşünüp kendini iyice bunaltmanın zamanı değil bence
bak ne güzel evladın olacak, senin ailen destekçin
allah zor durumdaki kuluna yardım eder, borçlar ödenir gider
seni üzen insanlar gün gelir pişman olur ya da olmaz ama artık senin umrunda olmaz
herşey bir yolunu bulur, geri alamayacağın tek şey
yeni doğacak yavrunun ilk zamanları, onları bu üzüntülerle geçirip kendine de yavruna da bu kötülüğü yapma
bırak herkes davranışlarıyla kendi karakterini gösterir, sen olumlu şeyleri gör, kendin eşin evladın kendi ailen için, başka kimse için değil...
söylenenleri düşünmek canını yakmaktan başka şeye yaramaz, bence evladına odaklan, doğumuna odaklan...

a.s.

Ozellikle su donemde kesinlikle kafana takma, bazen bazi insanlar dusunmeden
konusuyor gereksiz yere, agzindan cikani kulaklari duymuyor bu da
o vak'alardan biri olmus hem suclu hem gucluler bir de trip yapiyorlar! :1closedeyes:

valla arkadaşım yaşadım bilirim, erken doğum teşhisiyle hastaneye kaldırılmıştım da 1,5 saatlik yoldan gelip geçmiş olsun bile demediler. ne yani doğurdumuki gelelim oldu.

boşşşveeeeeeeeeerr, insanın içinde yara gibi kalıyor ama pamuk tenli melek yüzlü dünyalar güzeli ,cennet kokulu bebeğin her yaraya çare , her sıkıntıya deva.

kucağına aldığındaki mutluluk paha biçilemez. boşver bebeğin sağlıklı olsun, sen sağlıklı ol gerisi boşş. eşinde yanında. değmez.

helal para mutlaka gelir dolaşır size geri gelir merak etme. sıkma canını

Amaaan, hani bir laf vardır burda söylemem doğru olmaz ama bipleyerek söyliyim

Biiiiiiiipten aşağı kasım paşa

Salla be arkadaşım, üzme kendini bak son haftandasın.

Dipnot: 18 yaşından küçükler bu yorumu okumasınlar.:kedi:

ülen bunu erkekler söylemez mi be...:mymeka::mymeka:
ama haklısın...
eşiniz yanınızda olsun, rabbim o masum bebeğin rızkını verir...:Saruboceq::Saruboceq:
üzülmemeye çalışın...bebeğiniz sağlıkla gelsin yeter ki...

Şimdi sizde haklısınız ama şöyle de bir durum var
Koca koca insanlarız neden doğum vs gibi olaylarda diğer insanlardan maddi yardım bekleriz. "Mecburen biz aldık" diyosunuz ya alacaksınız tabiki siz artık anne babasınız ve o sizin çocuğunuz

canım bak varya benim sana söyleyeceğim.hiç kendini ezdirme..yok gelinsin susmalısın falan yok herşeyi senden bekliyorlar...kocanlada bu konuyu bir daha açma...güzelim onlar anlayışsız insanlar sizin hiçbişeyinizi düşünmezler..sende onları düşünme ve asla kendini ezdirme..bırak gitsinler ilk admııda sen değil onlar atsın...sen hamilesin bebişine iyi bak.stres yapma.tanımıyorum eşinin ailesini ama cahillik çok fazla..

Sinir bozucu bir durum.Ama artık yapacak edecek bişi yok olan olmuş giden gitmiş,söz ağızdan çıkmış bir kere.Aklınıza getirmeyin düşünmemeye özen gösterin,kendi huzurunuzu kaçırmayın.Paranızın çalınması da çok büyük talihsizlik ama eminim ki Allah başka bi yerden dönüp dolaşıp size getirecektir.Umarım bebeğiniz sağlıkla gelir ve evinize neşe katar bunları unutturur.Siz bunları düşünerek kendinizi üzmeyin nasıl olsa el mecbur torunlarını görmeye gelecekler ve minnacık melek bütün bu gerginliği silip atacak.Herşey gönlünüzce olsun.Sağlığınıza dikkat edin..

Olmasa ama oluyo işte böyle şeyler kız ana babaları damatları kabulleniyoda erkek anaları ve babaları ne hikmetse gelinleri sahiplenip benimsemiyo genelde böyle takmıcaksın kafana oldugu kadar olucak onlar desteklemiyo diye yada gelip gitmiyo diye ortada kalmıcaksın elbette eşin halledicek bu meseleleri üzme kendini sen bebegine konsantre ol üzülüp bebişide sütsüz filan bırakma umarım bizler böyle ana babalık yapmayız

hayatının en paha biçilmez anlarını yaşıyorsun.bunu hiçbirşeyin bozmasına , kafana en ufak birşeyi takıp zamanın akmasına izin verme.sonuna kadar keyfini çıkartarak yaşa canım...

şimdi çoğu kayınvalide ve kayınpederin yaptığı birşey bu ...önemli anlarda kaybolmak uzaklaşmak ve bütün bunlar yetmiyormuş gibi üste çıkmak ...hem suçlu hemde güçlüler ..herşey olup bitecek onlar kılını kıpırdatmadan...sonuçta onların oğulları ve gelinleri ve torunları ...yani herşey bir yana sizin doğumunuza o kadar yakınken ve para çaldırdığınız için bu kadar üzgünken üzerinize gelmemeleri lazımdı...
hiç canını sıkma ...doğuma kadar hamileliğinin tadını çıkar ...opuyorumnanaktan

canım bu kadar basit birşeyi kafana takma bencede. eşinin ailesi zeytinyağlık yapıp üste çıkmaya çalışmış beceremeyincede ellerine yüzlerine bulaştırmışlar olayı. allahtan eşin senin yanında ve seni korumuş onlara karşı. bu seni mutlu etmeli. üstelik bebişine kavuşmana az kalmış boşver olanları unut gitsin bebişini düşün sen.

paranızın çalınmasına çok üzüldüm lakin rabbim rızkımızı kesse canımızı alırdı. helal para illaki bir şekilde geri döner size. sıkma canını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…