Ne Kadar Nafaka alabilirim

Evet kacirmissiniz.Gecinemedik demiş. Dediğiniz şeyler olsa bağıra bağıra söylerdi.hele bu kadar insan nafaka talep etme dediği halde.is bulana kadar , kpss çalışana kadar , param olsun diye nafaka istiyorum demis.zaten mesajımda sizin belirttiginiz şeyler varsa alabilir demişim.

Son düzenleme:

"anlama sorunu"nu sadece hukukçu olduğunu iddia eden bir hanım, bana o şekilde hitap ettiği için onun iletişim dili olması dolayısıyla kullandım. yoksa hiç tarzım değildir ve -sözüm meclisten dışarı- bunu çok sığ ve cahilce bulurum.
ben sadece bizim hikayemizin köşesinden örnek verdim ve çözüm kısmından bahsetmedim çünkü herkes bizim gibi şanslı değildi. annem, almanya'dan türkiye'ye göçmüş ve ana dili almanca olan bir kadın. dolayısıyla sonradan bir iş buldu ve ilerleyen yaşına rağmen keyifle çalışıyor. ama dediğim gibi, bu bir şans hikayesidir bir yandan.
yüce(!) Türk adaletinin hükmettiği nafakaya muhtaç şekilde de yaşıyor olabilirdi. dolayısıyla bana "öyle yapsaymış" "yok efendim, böyle yapsaymış" demenin de manası yok. olan oldu. biten bitti. geriye dönük şekilde tavsiyeler yerine gerçekten dezavantajlı olan kadınlar olduğunu düşünmek lazım yargılamak yerine.
(gerçekten kısmını da bu başlığa istinaden italik yaptım.)

ama maalesef "yaptırsaymış sigortasını" demek de bazen çok içgörüden yoksun bir davranış. yukarıda bir hanım, genç hanımların eşlerinin seçiminde dahi söz sahibi olmamasından söz ediyor. maalesef söz sahibi olmadan evlilik yapan kadınlar var ve bu kadınların bir çoğu, belki de daha fazlası ne evlilikleri ne de hayatları ile ilgili söz sahibi olamıyor.

ben bu noktada size cevaben değil ama genel olarak şunu demek istiyorum: ben bu sorunun gerçekliğine inanmıyorum. son birkaç haftadır üye olup canhıraş başlık açan bir insan profili türedi. kaosunun bol olması muhtemel konuları parlatıp parlatıp önümüze seriyor. umarım yarattığı kaostan keyif almıştır bugünlük.

Gecinemedik demiş. Dediğiniz şeyler olsa bağıra bağıra söylerdi.is bulana kadar kpss çalışana kadar param olsun diye nafaka istiyorum demis.
Eşi daha fazla kusurluysa öder zaten nafakayı. Ödesin de böyle bir durumda bence. Bir dahaki evliliğinde kusurlu olmamayı öğrendiği bir kursa ödediği taksit gibi düşünsün. Başka kadınlara yapmaya cesaret edemez. Bir nevi paralı eğitim yani.

Adam kusurluysa ödesin zaten kimse aksini iddia etmiyor ki. Ama anlaşamadıkları için bosaniyorsa adam niye nafaka versin ya hu.

Çok uç örnekler veriyorsunuz arkadaşlar. 75 yaşındaki kadın tabiki de hayatının sonuna kadar nafaka almalı ama bunu suistimal eden kadınlarda var.
Adam kusurluysa ödesin zaten kimse aksini iddia etmiyor ki. Ama anlaşamadıkları için bosaniyorsa adam niye nafaka versin ya hu.
kesinlikle +1

İşte ben konu sahibinin hakkı olduğunu düşünmüyorum. Okumadıysa da kendine çalışmadıysa da kendine.

Sizin ne düşündüğüz hiç önemli değil. Kanun koyucuların çoğu erkek ve onlar bu kanunları uygun görmüşler ve sizin görmediğiniz bir çok detayı düşünerek yapmışlar bunu.

Gelir kapısı olarak bakmıyorum iş bulana kadar beni idare eder en azından diye talep ettim
Çocuk yoksa,gencecik bir kadına nafaka bağlanmasını ben doğru bulmuyorum. Atıyorum 70 yaşında olur yıllarca çalışmamıştır boşanir tabi ki talep etsin ama gencecik kadınsınız ne yoksulluk nafakası Allah aşkına.
Çıksa bile yetmez zaten memur maaşıyla az birşey olur. Çocuklu kadınlar bile azıcık alıyor nafaka. Yetmiyor çocuk masrafına bile.
Bilemiyorum kpss'ye hazırlanıyorum demişsiniz hemen kazanıp atanacağınız ne malum?

Merak etmeyin, kanun uygulayıcıları o kadar erkek yanlısı ki, erkek kusurlu olsa bile birçok örnekte bağlamıyorlar nafakayı. Hiç merak etmeyin yani. Konu sahibinin zavallı, mağdur eşi korunur, pamuklara sarılıp sarmalanır çünkü bu sistemde erkekleri ve onların ceplerini korumak üzere, onları çıkarlarını gözetmek üzere kurulmuş sessiz bir ittifak var. Kendinizi üzmeyin yani.

Konu sahibi durumunu detaylı olarak açıklamadığı için neden aldığını tam bilmiyoruz.
Zaten mahkemeler öyle aman ama bir nafaka da vermiyor hata bazı durumlarda hiç vermiyor.
Buradaki bazı kadınlar nafaka alan kadınları dolandırıcı, gurursuz adamların ocağını söndüren kadın ilan ediyor bu çok yanlış.

Ben neden uzeyim kendimi kahvemi yudumluyorum. Konuyu çok yanlı yorumluyorsunuz. Sadece kadın tarafından sadece kadın dayanışması gözüyle bakıyorsunuz. Adelet herkese eşit davranma sanatıdır. Var Yok onu tartismiyoruz. 18 yaşını geçmiş aklı melekeleri yerinde sağlık raporundan da sorunsuz geçmiş hiç bir baskı altında kalmadan da evet demiş evlenmiş. Aynı eve girmiş farklı dünyaların insanları olduğunu anlamış bu turşuyu sirkeyle mi limonla mi kurma olayi bile olabilir ayrılmış bu kadar.

Yani hiç anlamadık gerçekten sizin olduğunuzu değil mi?

Birkaç detay değiştirince gerçekten hiç anlaşılmadı , bravo.

Resmen eşinizi yolunacak kaz olarak görüyorsunuz, hiç de utanmıyorsunuz bundan.

Diğer konunuzda size söylenmesi gereken her şey söylendi.

Yaptığınız ayıptır, resmen adamın her şeyine konmaya çalışıyorsunuz.

2 ay evli kaldınız diye eşiniz sizi finanse etmek zorunda değil. Hele çocuğunuz yokken nafaka falan istemeniz? rezalet.

Biraz gururlu olun ve bir zahmet işe girin çalışın.

Aileler hangi akla hizmet rezil edilip kapının önüne atılacağı belki kızlarını bu b.k çukuruna gelin etmişler onu anlamadım, bu kız evlada değer vermemek ile bile alakalı değil ki, bu başka bir şey. Herifler iğrençliği alenen yapmasına rağmen nasıl oluyor bu denli talep görüyorlar? Ben konudan alakasız olarak bunu merak ettim, anadoluda göz göre göre kızını böyle bir aileye verecek ortalama bir aile olduğu konusunda kafam karışık.

Nerede yaşadığınızı bilmiyorum. Ben de büyük bir şehirde yaşıyorum. Ancak Anadolu’da da çok yaşadım. Gerçekten o kızların aileleri bile yok ki! Sanıyor musunuz ki örneğin babası annesini öldürmüş çocuklar akrabalarının yanında sığıntı olarak yaşamıyor, en rahatları bile 15-16 yaşlarında kim olduğuna bakılmaksızın biriyle evlendiriliyorlar. Ya da evden bir boğaz eksilsin diye düşünüyor babalar. Bunların olmadığını, yaşanmadığını düşünmeyin lütfen. Küçük şehirlerin çoğunda durum böyle. Hatta büyük şehirlerin kenar mahallelerinde de durum bu. Bu zihniyeti ben de anlamıyorum ancak anlamıyor olmam o kızların dramını değiştirmez. Keşke bu leş zihniyet ülkemizde azınlıkta olsaydı. Ama ne yazık ki çoğunlukta. Bundan bir yıl önce 6 yaşındaki bir kız çocuğunun anne babası tarafından 29 yaşındaki bir tarikat mensubuyla evlendirildiği haberiyle çalkalandı ülke. Bunların münferit örnekler olduğunu düşünmek biraz saflık olur bence.

Evet bu konuda genelleme yapıldıysa çok yanlış çünkü bazı evlilikler biterken erkek Bi zahmet nafakasını da tazminatını da ödeyecek. Özellikle erkeğin suçlu olduğu durumlarda. Çocuk varsa kesinlikle ya da çocuk yoksa ama uzun süre evli kalınıp kadının hayatı değiştiyse vs. Ama böyle Bi hak olması suistimal de edilmemeli ki gerçekten ihtiyaç sahibi olan kadınlar böyle inatlaşmak için bu hakkı kullanlar yüzünden mağdur olmasın.
Nafaka miktarı da ayrı konu bakıyoruz burada 2 çocuklu anneler bin lira iki bin liradan bahsediyor neye göre veriliyor bu nafaka anlamıyorum bu zamanda bin lira Bi market parası değil erkekler neyine isyan ediyor saçma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…