Yani tabi ki istediğiniz yerde yazarsınız, benimki haklı bir davanız varken dışarıdan bana o davayı gözümde kaybettiren hamlenizle ilgili bir geribildirim. Öneri. Normal şartlarda o yaşta kadın nafaka alsın tabi diye dusunecekken durduk yere yaptirsaymis sigortasını, benim annem neden 65 yaşına kadar çalıştı o da çalışsın diye düşündüm. Gelip insanlara anlama sorunun mu var diyorsunuz ama yazdığınız şeyin nereye gidip neye yaradığını da hesap etmiyorsunuz.
"anlama sorunu"nu sadece hukukçu olduğunu iddia eden bir hanım, bana o şekilde hitap ettiği için onun iletişim dili olması dolayısıyla kullandım. yoksa hiç tarzım değildir ve -sözüm meclisten dışarı- bunu çok sığ ve cahilce bulurum.
ben sadece bizim hikayemizin köşesinden örnek verdim ve çözüm kısmından bahsetmedim çünkü herkes bizim gibi şanslı değildi. annem, almanya'dan türkiye'ye göçmüş ve ana dili almanca olan bir kadın. dolayısıyla sonradan bir iş buldu ve ilerleyen yaşına rağmen keyifle çalışıyor. ama dediğim gibi, bu bir şans hikayesidir bir yandan.
yüce(!) Türk adaletinin hükmettiği nafakaya muhtaç şekilde de yaşıyor olabilirdi. dolayısıyla bana "öyle yapsaymış" "yok efendim, böyle yapsaymış" demenin de manası yok. olan oldu. biten bitti. geriye dönük şekilde tavsiyeler yerine
gerçekten dezavantajlı olan kadınlar olduğunu düşünmek lazım yargılamak yerine.
(gerçekten kısmını da bu başlığa istinaden italik yaptım.)
ama maalesef "yaptırsaymış sigortasını" demek de bazen çok içgörüden yoksun bir davranış. yukarıda bir hanım, genç hanımların eşlerinin seçiminde dahi söz sahibi olmamasından söz ediyor. maalesef söz sahibi olmadan evlilik yapan kadınlar var ve bu kadınların bir çoğu, belki de daha fazlası ne evlilikleri ne de hayatları ile ilgili söz sahibi olamıyor.
ben bu noktada size cevaben değil ama genel olarak şunu demek istiyorum: ben bu sorunun gerçekliğine inanmıyorum. son birkaç haftadır üye olup canhıraş başlık açan bir insan profili türedi. kaosunun bol olması muhtemel konuları parlatıp parlatıp önümüze seriyor. umarım yarattığı kaostan keyif almıştır bugünlük.