How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Ne gerek varmış

Lütfen konu kapanmasin ki süreci yazabileyim

Su sitede karşılıklı atismaya girip Özür dilemedigim kimse olmadı sonrasında özel mesajla

Uyuyamiyorum çünkü kalp mi kırdım acaba diye

Hassas konulara da yorum yapmadım

Su an benim anneme babama kufretsen gulerdim gerçekten
sanaldan biri diye

Sen terbiyesizsin
sen insanlarin sınırlarını bilmiyorsun

Sen söylediğin şeylerin sonucunu dusunemiyorsun

bedduayi geri alıyorum Allah affetsin beni
sana içinin kötülüğü yeter
Sen ömür boyu o ruhla yasamaya mahkumsun
daha büyük cehennem mi var

Sana küçük bir tavsiye vermek isterim. Unutmaya çalıştığın olayın konusunu burdan da sildir canım. Rica et yönetime eğer silebiliyorlarsa silsinler..

Seni çok tanımıyorum arada yorumlarına denk geliyorum sadece. Ama kusura bakma "kız almak" tabirini kullanan birinin çok özgürlükçü kafa yapısında olduğunu düşünemem.
Yine özgürlükçü açık görüşlü bir insanın aileden bir şeyler beklemesi, oğlan evlendirmek ailenin sorumluluğudur demesi de abes değil mi? Kendinizi yanlış tanımlıyorsunuz bence.

belki de yanlış tanımlıyorumdur.ama ben evlenmeden eşimle buçuk yıl aynı evde yaşadım. her halde özgürlükçü olmasam böyle bir şey yapmam ya da bunu hala savunmazdım.bir de bu bu benim de yaram. bu konuya da o yüzden yazdım. ben kızımı da oğlumu da bir gün olursa gelinimi de damadımı da bir şeyden mahrum bırakmak asla istemem. hele böyle "ne gerek var" diyerek hiç kesitirip atmam. daha bu akşam konu açtım.vaktiniz olursa incelersiniz. ne kadar çok bebek istediğimden ama onu her hangi birşeyden mahrum bırakmamak için kendimi ikna etmeye çalıştığımdan vazgeçtim. bence annelik babalık bir ömür sürer.
"kız almak" konusunda da fazlaca duyulduğu için aklımın bir köşesinde yer edinmiş bir laf. o yüzden ilk aklıma geldiği gibi yazdım fakat siz söyleyince hoş olmadığını farkettim. artık ben de kullanmam.

Allah böyle merhametsiz, kötü kalpli, insanların yaşadıkları ile alay eden, insanları yaşadıkları ile vuran insanları nasıl biliyorsa öyle yapsın. Yemin ederim bugün birkez daha insanlığımdan utandım. O kadar kötü oldum ki bana yapsan böyle olurdum.
Çok kötü kalpli bir insansın, Allah senin çevrendekilerin yardımcısı olsun. Adamın yıllarca emek harcadığı alın teri döktüğü 50 bin lirasının bile hesabını yapıyorsun. Oradan belli zaten. Bir insanın kalbini kırmak ne kadar büyük günah biliyor musun, muhafazakar insan? Gıybet etmek ne kadar büyük günah biliyor musun? Yazıklar olsun sana be!

Allah böyle merhametsiz, kötü kalpli, insanların yaşadıkları ile alay eden, insanları yaşadıkları ile vuran insanları nasıl biliyorsa öyle yapsın. Yemin ederim bugün birkez daha insanlığımdan utandım. O kadar kötü oldum ki bana yapsan böyle olurdum.
Çok kötü kalpli bir insansın, Allah senin çevrendekilerin yardımcısı olsun. Adamın yıllarca emek harcadığı alın teri döktüğü 50 bin lirasının bile hesabını yapıyorsun. Oradan belli zaten. Bir insanın kalbini kırmak ne kadar büyük günah biliyor musun, muhafazakar insan? Gıybet etmek ne kadar büyük günah biliyor musun? Yazıklar olsun sana be!

ben muhafazakarim demedim, iyi bir insanimda demedim
kalp kirmak kabeyi yikmak kadar gunahmis biliyorum
dedigim icin pisman oldum ama agizdan cikan soz geri alinamiyorum, su an ozur dilemekten baska birsey gelmiyor elimdenn
istedigi davayi acabilir arkadas cunku hakki var, ben olsam bende yaparim, haksizim Kabul ediyorum

hepsinde hakli olabilirsiniz
Gercekten haksiz oldugumu Kabul ediyorum, ozur dilerim dememeliydim cok ayip ettim, biri bana yapsa bende uzulurdum, ozrumu Kabul etmessin biliyorum ama yinede ozur diliyorum
ilk defa bir insanin kalbini bu denli kirdim, dedigin gibi inan bunun uzuntusu bana yeter

Özür dileyen insanın Özürü kabul edilIrmis

Annem ne dedi biliyor musun
kızım yazık o evlenecek şimdi karistirmayalim ailesi huzursuz olmasin cahillik etmiştir seni çok seviyorum sen çok degerlisin dedi

Ben de üzüldüm yemin ederim anne kızı korkutmus muyumdur mahkeme diyince huzursuz mu olmustur diye aglarken üzüldüm sana ben huzursuzlugu hiç sevmem o iç sıkıntısını iyi bilirim benim yüzümden kimse yasasin istemem onun uzuntusuydu

Ulan yemin ederim annemle bende ki bu vicdan,aacıma duygusu yeter bana
ben hep kazanicam .kayinpederin muhafazakarligini alsın 50 biniyle iyice saklasin benim annemin merhameti trilyonlara bedel

Bi de annem güldü seni onlara mi verecekmisim onlara mi kalmissin dedi kayinpederine ilet lütfen

Allah yolunu açık etsin herkesi kendi gibi insanlarla karsilastirsin
ilahi adalet,kkarma, secret adına ne dersen

Kızlar hepinizi cooookkkkkkkkk seviyorum

Nişanı biz istemedik,eşimin ailesi çok istedi ve herşeyi onlar karşıladı. Üstelik takıda taktılar.Eşim ilk erkek,heves ettik dediler.Nişan kıyafetim özel dikimdi.Aynı düğün salonunda düğün gibi oldu.Ne gereği vardı?Onlar harcadı ben üzüldüm.Foto çekimi filan 2 düğün yapmış gibi oldular.Evlenince insan daha iyi anlıyor. Şimdi diyorum ki çoğunu elaleme gösteriş almışım baza altları,gardroplarda bekliyor. Yazık bu gösteriş için benim harcattığım paralara.Şimdiki aklım olsa çoğunu aldırtmazdım.

belki de yanlış tanımlıyorumdur.ama ben evlenmeden eşimle buçuk yıl aynı evde yaşadım. her halde özgürlükçü olmasam böyle bir şey yapmam ya da bunu hala savunmazdım.bir de bu bu benim de yaram. bu konuya da o yüzden yazdım. ben kızımı da oğlumu da bir gün olursa gelinimi de damadımı da bir şeyden mahrum bırakmak asla istemem. hele böyle "ne gerek var" diyerek hiç kesitirip atmam. daha bu akşam konu açtım.vaktiniz olursa incelersiniz. ne kadar çok bebek istediğimden ama onu her hangi birşeyden mahrum bırakmamak için kendimi ikna etmeye çalıştığımdan vazgeçtim. bence annelik babalık bir ömür sürer.
"kız almak" konusunda da fazlaca duyulduğu için aklımın bir köşesinde yer edinmiş bir laf. o yüzden ilk aklıma geldiği gibi yazdım fakat siz söyleyince hoş olmadığını farkettim. artık ben de kullanmam.
Ne konuda yaranız var bilmiyorum. Ama kendini özgür olarak tanımlayan bir insan gerçekten aileden bişey beklememeliydi eğer bu konulardaysa sıkıntınız. Aileye sırt dayamamalı evlenecek yaşa gelmiş insanlar. İki genç insan sırt sırta verir içlerinden geçeni imkanlar dahilinde yaparlar, yapmalılar benim görüşüme göre. Ama kayınvalidem bohça almadı, kayınbabam düğün yapmadı falan çok saçma geliyor bana.
Henüz yeterince gelecek sağlayabileceğime inanmadığım için ben de çocuk yapmayı erteliyorum. Ama benim çocuğa gelecekten anladığım mutlu bir yuva, ilgili bir anne baba ve istediği yere kadar en iyisinden verilmiş bir eğitim. Sonrasında kendi ayakları üstünde dursun, kendi istediklerini kendi yapsın, bir şeylere kendi imkanlarıyla kavuşsun mümkünse. Arabasını altına çekeyim, düğününü yapayım, evini de alayım düşüncesinde anne babalar olacağımızı sanmıyorum.

kızım yazık o evlenecek şimdi karistirmayalim ailesi huzursuz olmasin cahillik etmiştir seni çok seviyorum sen çok degerlisin dedi

Ben de üzüldüm yemin ederim anne kızı korkutmus muyumdur mahkeme diyince huzursuz mu olmustur diye aglarken üzüldüm sana ben huzursuzlugu hiç sevmem o iç sıkıntısını iyi bilirim benim yüzümden kimse yasasin istemem onun uzuntusuydu

ben hep kazanicam .kayinpederin muhafazakarligini alsın 50 biniyle iyice saklasin benim annemin merhameti trilyonlara bedel

Bi de annem güldü seni onlara mi verecekmisim onlara mi kalmissin dedi kayinpederine ilet lütfen

yemin ederim su an bende agladim :(
hayir korkmadim, cunku hakettim, hakkin bu istedigin davayi acabilirsin
annendende ozur dile benim adima lutfen
keske zamani geri alabilsemde dememis olsam
cok uzgunum malesef ozur dilemekten baska birsey gelmiyor elimden

ya işte beklenen mesaj:KK9:

Midnight Sun isimli arkadaş özür diledi ve pişman olduğunu söyledi. Niye inatla uzatılıyor anlamadım.
Valla bana asla samimi gelmiyor, sadece mahkeme lafını duyup gözü korktuğu için alttan alıp özür dilediğini düşünüyorum. Ama mahkemeyi vermeyi düşünen üye de vazgeçmiş, bize laf düşmez tabii ki.

Bakın bu olayın dört tarafı var siz, nişanlınız ve ikinizin aileleri, 3 taraf aynı fikirde bir siz tutturmuşsunuz. Hayatımda bir defa oluyor diye inat edip tatsızlık çıkarmanın anlamı yok, size verilen değeri bohça ile ölçemezsiniz, davranışlarınızla oluşturursunuz. İlk defa girdiğiniz ortamda huzursuzluk çıkarmayın, bunu hem burası hem de nişanlınızın ailesi için söylüyorum. Kayınpederinizin 50 bin değil 500 bini de olsa zorla bir şey yapmak zorunda değil, onun parası sizi ilgilendirmez, sakın bu düşüncenizi nişanlınız ya da ailesine yansıtmayın.

Valla bana asla samimi gelmiyor, sadece mahkeme lafını duyup gözü korktuğu için alttan alıp özür dilediğini düşünüyorum. Ama mahkemeyi vermeyi düşünen üye de vazgeçmiş, bize laf düşmez tabii ki.
kisi kendinden bilirmis isi, sen olsan oyle yapardin herhalde

korkmakla alakasi yok haksiz oldugumu gordum fazlasiyla haksiz

konu sahibi burda çok insan görmüştüm ama senin gibisini ilk kez görüyorum.inşaallah sözlün ve ailesi bir an önce senden kurtulur.

kisi kendinden bilirmis isi, sen olsan oyle yapardin herhalde

korkmakla alakasi yok haksiz oldugumu gordum fazlasiyla haksiz
Hala aynı üslupta olmanız haklı olduğumu gösteriyor.

Özürleri sıralarken belirttiğiniz gibi biri olsaydınız şu mesajı zaten yazmazdınız. Ben kendimden bilmem, çok şükür ettiğim laflara hakim olabiliyorum.
Her neyse, size iyi geceler.

Defnehan rumuzlu arkadaş çok zor şeyler yaşamış anladığım kadarıyla. Öyle ya da böyle konu sahibi özrünü defalarca diledi ve kabul edildi sanırım. Bundan sonra bize laf düşmez elbet ama ben konu sahibi sorununu nasıl çözülecek onu çok merak ediyorum :) (açtığı konudan bahsediyorum)

Konu sahibi hatasını anlayıp özür diledigine göre defne hanim sizde kapatin konuyu daha fazla üzülmeyin lütfen allah yolunuzu bahtınızı açık etsin inşallah
Konuya dönecek olursak konu sahibi nişan istemek en doğal hakkınızdır eğer inkanınız varsa tabiki yapabilirsiniz lakin insanları bohça yapma mecburiyetinde bırakma gibi bir hakkınız yok isterlerse yaparlar
Ayrıca parayı mezaramı götürecek tabiri hiç hoş değil kayın peteriniz yıllarca çalışıp hak ettiği parayı nerede harcayacağını kendisi bilir
Sana bir abla tavsiyesi nışanlınızlada bu uslupta konuşursanız her zaman kaybeden siz olursunuz

Back