- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.651
- 598
- Konu Sahibi Midnight Sun
Seni çok tanımıyorum arada yorumlarına denk geliyorum sadece. Ama kusura bakma "kız almak" tabirini kullanan birinin çok özgürlükçü kafa yapısında olduğunu düşünemem.olaya öyle bakınca doğru da. kız almak bu toplumdaki çok hassas örf ve geleneklerden biri. ve belli bir davranış biçimi olur.ben öyle eski kafalı biri değilim hatta özgürlükçü biriyim.
ama şimdi bu kayınvalide tarafına sorsan her şey de "geleneklerimiz böyle, şu ayıp,bu yasak,öyle yapma,buna karışma,sunu giyme" derler. böyle yapmayacak aile nadir. ama iş bişeyler almaya geldiğinde ne gerek var deyip çekilirler. bu sorumluluktan kaçmaktır. evladını evlendireceksen para hesabı yapmayacaksın arkadaş. bana çok ayıp geliyor. bu muhabbetleri ben de yaşadım. söz de yapmadım nişan da yapmadım. başınıza çalın dedim.ama noldu hepsinden nefret ediyorum. içinde böyle kalıyor işte insanın.
konu sahibesi: canım sana da tek bir konuda yazacağım: her şeyin ötesinde. sözlün neden senin yanında bişeye karar verdikten sonra ailesinin yanına gidince değişiyor. erkeğin en korkuncu budur. yarın öbür gün iki taraf arasında laf da taşır. dikkat et derim ben.
ve allah tamamına erdirsin.
Yine özgürlükçü açık görüşlü bir insanın aileden bir şeyler beklemesi, oğlan evlendirmek ailenin sorumluluğudur demesi de abes değil mi? Kendinizi yanlış tanımlıyorsunuz bence.