- 8 Haziran 2009
- 14.782
- 11.186
- 823
- Konu Sahibi Midnight Sun
-
Aynı mesajları bende okudum ve o bağzı sebeplerin cinsel birliktelik değil,para olduğunu düşündüm.tipki sizin gibi dusunuyorum
bazi arkadaslarin ise olayi, baggzi sebepler(yani kiz birliktelik yasadi vsya getirdiler) deyincede isteyen istedigini anlasin diyorlar, ben bu sekilde dusunen insanlara cok kiziyorum, hicbirsey bilmeden kizi,cocugu, ailesini tanimadan nasil namusuna laf uzatabilir insan? utanc verici bence
eneeem banlamislar miBanlı şimdi arkasından konuşmayalım.
Aynı mesajları bende okudum ve o bağzı sebeplerin cinsel birliktelik değil,para olduğunu düşündüm.
Ah bir de filtreleyebilse..eneeem banlamislar mi
ben bazi yorumlarina cok guldum Allah var, ici disi bir onun ya
tipki sizin gibi dusunuyorum
bazi arkadaslarin ise olayi, baggzi sebepler(yani kiz birliktelik yasadi vsya getirdiler) deyincede isteyen istedigini anlasin diyorlar, ben bu sekilde dusunen insanlara cok kiziyorum, hicbirsey bilmeden kizi,cocugu, ailesini tanimadan nasil namusuna laf uzatabilir insan? utanc verici bence
bakın hanımefendi.tipki sizin gibi dusunuyorum
Banlı şimdi arkasından konuşmayalım.
bakın hanımefendi.
insanları itham etmeden önce açın bir yorumlarını okuyun. bana bir kız gelse evlenmeden cinsel ilişkiye girdim evlenmek zorundayım dese. sadece bu sebeple evlenilir mi kızım derim.
ben siz değilim. evlenmeden cinsel ilişkiye girmeyi öcü, cıs, ahlak, namus kavramlarıyla ilişkilendirmem ki ilişkilendirilmesine de tahammül edemem.
herkesi kendinizle bir tutmayın. benim için namus yatak yorgan performansında değil beyindedir, dürüstlüktedir, onurdadır.
isterse 10 çocuklu bekar kadın olsun umurumda olmaz bir insan dürüstse benim için namusludur.
isterse kız oğlan kız ölüp gitsin eğer kendinin olmayan bir şeye el uzatıyorsa ben o insana namuslu demem.
benim namus ve ahlak kavramlarım bekaretle ölçülmediği için kimsenin "namusuna" sizin dediğiniz anlamda dil uzatmadım.
şimdi de özrünüzü bekliyorum, çünkü asıl sizin yaptığınız utanç verici umarım utanıyorsunuzdur.
tipki sizin gibi dusunuyorum
diger arkadastan ozur diledim, tum samimiyetimle sizdende ozur diliyorum, yanlis anlayip yanlis yere cekmisim konuyu, kotu sozde kotu niyette sahibine ait derler ya o yuzden mahsur gorun :)Bağğzı arkadaş olarak cevap hakkım doğdu mu ne, ben gerçekten öyle bir şey düşünmedim. Konudaki yorumumda zaten açık açık yazmışım alışverişte bile gelin olsam kvmin bohça içini görmesini istemedim, kv olsam da merak bile etmem. Benim umrumda değildir başkasının 4 duvar arasında ne yaşadığı. O kelimeden kelimeden anladığımız çok farklı dolayısıyla.
O şekilde düşünen insanlara kızdığım kadar başka bir şey sinirlenmem zaten özellikle o konuda aynı kanıdaymışız.
dün akşamdan beri yorumlarımı okuyorsunuz ve totalde yazdıklarımdan "evlenmeden ilişkiye girersen namus gider" diyebilecek biri olduğumu düşünebildiniz ayrıca dediğimi bir tek siz o yöne çektiniz ama o da önemli değil. uzatmanın manası yok.utanmiyorum, ama ozur diliyorum, ozur diliyorum cunku yanlis anlamisim
utanmam gerektigini sanmiyorum cunku dedikleriniz her yere cekilebilecek cinstendi
Valla ben ilk defa burda birinin eski konularını okudum. Mesela bu kişi ailemin beni başı boş bıraktığını söyledi. Eşim ile ortak bütçe ile evlendiğim eşimin ailesi yardım etmediği için. Gelinliği kendim aldığım için. Ama şimdi okudum da yani benim annemin canını seveyim. Yani telefonla arıycam da annem gelme diyecek. Mümkün değil. Yada annem bir yağdanlık için laf edecek. Yani kendini o prenses gibi tabir ediyor ama hep dedim aslında çok Üzgün bir bayan belki gerçekten zengin ama duygusal olarak çok fakir. Eşini babası sürekli aşşağılıyor . Resmen köpek muamelesi. Eşinin soyunu beğenmedi herhalde babası.Misafir in içinde kalk git kahveye diyor damadına. Yani ben olsam bidaha eşimi götürmem o eve. Öyle aşşağılatmam eşimi.Şu konunun içinde yetimlere 'köpek' yakıştırması yapan biri varken başkalarının mesajları nasıl da irdeleniyor çok şaşırıyorum.Farklı görüşteki kişiler de seviyeli bir şekilde tartışabilir bence.Sırf görüş benzerliği var diye bariz bir yanlışı olan bir kişiyi savunmak çok tuhaf..
dün akşamdan beri yorumlarımı okuyorsunuz ve totalde yazdıklarımdan "evlenmeden ilişkiye girersen namus gider" diyebilecek biri olduğumu düşünebildiniz ayrıca dediğimi bir tek siz o yöne çektiniz ama o da önemli değil. uzatmanın manası yok.
yanlış anlaşılma olmuş. iyi günler.
O arkadaşlar bel altı falan vurmadılar siz yanlış anladınız..İkisini de yorumlarından tanıyorum bunu yapacak karakterde değiller..Ama siz burda bir üyenin,kendi konusunda yaşadıklarını yüzüne vurdunuz..Sen böyle yorum yapıyorsun ama sana kocan böyle böyle yapıyor dediniz..Kadın kadına bunu yapınca bende deliriyorum..Siz de deliriyorsanız bunu nasıl yaptınız ilginç doğrusu..Bence önce kendi yorumlarınıza dikkat edin,daha sonra delirin...Aynen bende sizin o yorumunuzu okuyunca böyle delirdim çünkü...buna cok sevindim
belirttim zaten yazdigimda, insallah benim kotu niyetliligimdir diye
Kadin kadina bunu yapinca deliriyorum cunku
O arkadaşlar bel altı falan vurmadılar siz yanlış anladınız..İkisini de yorumlarından tanıyorum bunu yapacak karakterde değiller..Ama siz burda bir üyenin,kendi konusunda yaşadıklarını yüzüne vurdunuz..Sen böyle yorum yapıyorsun ama sana kocan böyle böyle yapıyor dediniz..Kadın kadına bunu yapınca bende deliriyorum..Siz de deliriyorsanız bunu nasıl yaptınız ilginç doğrusu..Bence önce kendi yorumlarınıza dikkat edin,daha sonra delirin...Aynen bende sizin o yorumunuzu okuyunca böyle delirdim çünkü...
Çok haklısınız ya. Bunu en çok üzerine alınması gereken benim. Yani ısrarla ısrarla anlatıyorum.Bazı arkadaşlar bu limoncuyu çok kaale aldılar o yüzden attıkça attı. Zaten terbiyesiz biri, ettiği lafa bak. Hakikaten yuh...
Nasıl bir eğitim aldı! nasıl bir hayatı var tahmin bile edemiyorum.. Allah uzak tutsun. İbretlik gibi resmen...
Eğitim ve kültür gerçekten bazı durumlarda o kadar fark ediliyor ki.Bu yorumunuzu çok nahoş buldum, insanlar küçük yaşta öksüz yetim kalmış olabilir, öksüz yetimlerin soyu yok mu? Kimsesiz olmak Allah'ın insanı cezalandırması vurması mıdır?
Ne demek kimsesizden kim alsın beni?
İnsanoğlu ağzından çıkan lafın nereye gideceğini bilmeli...
Ben bu saydıklarının hiçbirini yapmıyorum. Hiç bir adeti yerine getirmedim evlenirken. Bayramlarda aile ziyareti, akrabalara takı takma merasimlerine katılma da dahil. Eşimin ailesi ile görüşmüyorum zaten. Ben hararetle savunabilir miyim bu adetlerin çok saçma olduğunuBen ailelerden yardım alınmaması gerektiğini düşünüyorum ama size de katılmamak elde değil. Bütün forum ''idealistliğinden'' düğününü kendi yapan ama o idealistliği diğer konularda gösteremeyen kadınlarla dolu.
Düğünü kendileri yapmış, aileye yardım etmiş, yetmemiş borçlarını ödemiş, o da yetmemiş haftada neden 6 kere gelmedin diye azar işitiyor.
Bu sebeple konunun adetlere karşı olmakla değil de evlenmeye çok meraklı olup, ses çıkarılamayan konulara ''Çok saçma bir adet bence.'' diye bir savunma geliştirilmesiyle alakası olduğunu düşünüyorum. Yoksa neden bayramda ailelere gitmek hiçbir zaman saçma değil de, karşı taraftan maddi beklentiler her zaman saçma?
Aaaa banmı yedi . Bende geçici pasif yazınca çevrim dışı oluyor sanıyorum.Banlı şimdi arkasından konuşmayalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?