- 11 Kasım 2014
- 3.477
- 7.797
- 178
- Konu Sahibi Midnight Sun
- #1.001
Herkesin yaşam tarzı,düşünceleri farklı işte bir şey diyemeyiz..Herkes kendi doğrularını savunuyor burda ve onları söylüyor..Ama bazı şeyler insanların kendi seçimidir,bazı şeyler genel olarak doğrudur..Biz burda genel olarak olması gereken doğru şeyleri söylüyoruz, o arkadaş kendi doğruları olan şeyleri söylüyor..Bende farklı fikirleri almayı severim ama sağolsun kendisi hep normal diğer türlü davrananlar ezik. Yani tekrar diyim Ilk defa burda birinin eski konularını okudum. Yani bişey var ama ne ne diye. En son anladım bu tutumunu. Maddi durumu ile ilgili söyledikleri doğrumu orasını bilemem . Ama En önemlisi sahiplenen yok bu kızcağızı. Babasının annesinin muamelesi allah korusun bana yapılsa çok kötü olurdum. Ve hep derim durduk yere başkalarını yerip kendini öven insanlar aslında çok mutsuzdur.
Birde arkadaşın arkasında duranlar var . Neymiş geleneksel miş. Arkadaş diyor ki kocaya kaçarım (uyuyormu bizim örf adetimize ) ma aile çıkılıp alışveriş yapılır. Kp bana 60000 harcadı kaçmama rağmen. Kv tüm erzağımızı yollar adettir. Yani kendine harcanan tüm parasal kısım güzel adetlerimiz geleneklerimiz. Ama diyor ki bayramda kv ye ne gidicem el öpmeye beni kullanır. Kocamla 1 hafta tatilim var kocam gider elini öper gelir gerkirse . Eeee hani güzel adetler.
Herkesin ailesi ya da eşinin ailesi aynı değildir..Ona rahat bir yaşam sunmuşlar o da yaşıyor ama herkese bu imkanlar sunulmuyor..Biz diyoruz ki erkeğin eline bakmayın,çalışın kendi emeğinizle kazanın ki yarın öbür gün elin adamı sizin üstünüz de hakimiyet kuramasın,canınızı sıktığı zaman resti çekin..Doğru ve olması gereken budur...Çünkü başkasının kazancıyla bir yaşam sürmek,bu eşin dahi olsa garanti değildir hiçbir zaman...Aslında bu söylediklerimiz onun ya da başka birinin kötülüğüne değil sonuçta ona karşı herhangi bir kin beslemiyoruz yani,tanımayız etmeyiz..Allah daha çok versin,sevdiği hayattan mahrum etmesin,konu bu değil yani..Biz onun hayatına yada yaşam tarzına karışmadık,istediği gibi yaşasın hayat onun,tercih onun..Ama doğru bir yaşam mı? Hayır değil..Çünkü garantisi yok..Kendisi mutlu olmuş ama onun gibi olan herkes bu imkanlara sahip olamıyor,biz bunu anlatmaya çalıştık sadece..Fakat o, ben sizin gibi kocamı besleyemem,çalışamam dedi..Şimdi böyle söyleyen birine ne denilir ki? Biz kocamızı beslemek için çalışmıyoruz,kendimiz için çalışıyoruz..Ona söylediğimiz şey onun ve diğer tüm bayanların iyiliği içindi aslında ama o ne yazık ki hayatın gerçeklerini bilmiyor,hayatı kendi etrafında gördüğü kadarından ibaret sanıyor bu yüzden derdimizi anlatamadık,orta yol bulamadık ve konu da uzadı gitti bu yüzden..Neyse artık, herkesin kendi seçimi yapacak bir şey yok ne yazık ki...