- 9 Kasım 2013
- 4.369
- 4.375
- 198
- Konu Sahibi Midnight Sun
-
Yani. Makul olmak lazım değil mi?Ben ailelerden yardım alınmaması gerektiğini düşünüyorum ama size de katılmamak elde değil. Bütün forum ''idealistliğinden'' düğününü kendi yapan ama o idealistliği diğer konularda gösteremeyen kadınlarla dolu.
Düğünü kendileri yapmış, aileye yardım etmiş, yetmemiş borçlarını ödemiş, o da yetmemiş haftada neden 6 kere gelmedin diye azar işitiyor.
Bu sebeple konunun adetlere karşı olmakla değil de evlenmeye çok meraklı olup, ses çıkarılamayan konulara ''Çok saçma bir adet bence.'' diye bir savunma geliştirilmesiyle alakası olduğunu düşünüyorum. Yoksa neden bayramda ailelere gitmek hiçbir zaman saçma değil de, karşı taraftan maddi beklentiler her zaman saçma?
E o zaman sende kahvaltıyı dışardan istemeyi bırakıp kenara para koymaya başla bence.ama mesela benim cevremde biriinin oglu oldu baslar biriktirmyee zaten cogunlugunun evi vardı hatta kendi apartmanları ama evi olmasa bile ogluna bi sekılde evlenir yani köyde tarlasını satar istanbulda arasasını satar emekli ikramıyesini koyar alır yani ev zaetn alınmıs oldugu icin dügünde pek masrfa olmuyo takılarında cogunlugu lira olarak kenarda durur cumhuriyet yani gelin olunca giderler kuyumcuya kac bilezikse yaparlar takarlar hani erkek anneside ben oglumu okuruyorum ayagına bisey yapmıyolar ben bile simdiden günlere giriyorum oglum olursa bilezikleri hazır olsun diye gelinlik bileziklerimden sonra biraz daha yaptım onları takmıyorm oglum olursa onun yada kızım olursa
mesela bizde erkek cocugun sünnetinde bile anane babannde ve dedeler bilezik takar göremezsen icimde kalmasın benden hatıra olsun diye cocugun annesi babasıda takar yani bunları hep biriktiricen
Ne güzel çözmüşsünüz olayı. Sevindim adınıza. Sırtınızı ailelere dayamayı başarmışsınız. Tebrikler.Merhaba ben Midnight Sun üyeliğimi silmişler, size cevap vermek için kuzenimden buraya üye olmasını rica ettim o'da üye olmuş sağolsun.
Bütün cevapları okudum, sadece birkaç arkadaşa çok teşekkür ediyorum Onlar gerçekten yardım etmek amaçlı yazmışlar. Bazı arkadaşlar ise egolarını tatmin etmek gösteriş yapmak için vs yazmışlar.
Son duruma gelince Allah çok büyük. Pazar akşamı kayınpederimin yeğeninin sözüne davetliydik. Kız benim yaşıtım ve arkadaş sayılırız benide davet etti sağolsun iyikide etmiş. Nişan bohçası da neymiş kıza bir söz bohçaları getirdiler akla fikre zarar:) Söz benim açımdan çok güzel geçti nişan tarihini belirlediler detayları konuştular dış mekandan, takılardan, bohçalardan her şeyden ve erkek tarafın çıt çıkarmadan kabul etti her isteklerini. Kayınvalidenin yüzünü görmeniz lazımdı :) neyse çıktık arabaya bindik dördümüz önce beni eve bırakacaklarya yolda konu açıldı X bize bohçadan bahsetti kızım sizde aranızda konuşup anlaşmıssınız ben anlamam öyle şeyden parasını veririz o zaman geldiğinde istediğinizi alırsınız dedi bana. Ben şokbende dedim ki biz Xle aramızda hallederiz bir şekilde ikimizde çalışıyoruz sağolun düşündüğünüz için ama manevi olarak yanımızda olmanız yeterli dedim (bende çok oyuncuyum ) olurmu biz anne baba olarak üzerimize düşen görevi yapıcaz tabi dedi hayretttt
Kabul etme sebebinin akrabalarının sözünde gördüklerinden kaynaklandığını biliyorum, gerekli veya gereksiz benim için önemli olmasa istemezdim ilk seferde ağız burun kıvırmadan tamam diyebilirlerdi. Daha doğrusu sözlüm anne babasının dediklerini bana yetiştirmese belkide hiçbiri yaşanmayacaktı ama sözlüm zaten olgun biri değil ve yetiştirilme tarzıda ortada ona pek kızamıyorum bu yüzden.
Neyse bu sorunda böyle halloldu işte
Bu arada kabul etmeselerdide herşeyi kendim alıp yüzlerine vuracaktım o ayrı.
Hee arkadaşlar kayınpederin 50 bininde gözüm var hepsini bana versinde kendime altından elbise dikticemtöbe töbe. Zaten adam çıkış parasını aldığında ben o sıra inglizce kursuna yazılacaktım 300 liraydı çıkarıp bana 300 lira verdi ne istersen al madem kursa yazılmayı düşünüyosun yazık diye, nekadar almak istemesemde verdiler o parayı bana. O yüzden yüz buldum belkide nasıl parası varken almak istemez vs diye neyse arkadaşlar herkese hayatında başarılar dilerim birdaha bu foruma gireceğimi sanmıyorum birkaç arkadaş hariç herkes tartışma çıkarma peşinde, benimde size tavsiyem gerçekten yardım etmeyi deneyin buraya yazan insanlara
limoncu28 arkadaşa yüklenmeyin sultanlar gibi yaşıyor işte yapabilene aşk olsun.
Eğer anne babanın durumu varsa pekala evlendirmek yardım etmek zorunda. Hayat müşterek evet ama zaten evlenince evin gelir gideri çoçukların masrafı okul vs yeterince üstümüze düşerek yapacağız o müşterekliği. Ben enayimiyimde hayata 1-0 yenik başlayayım borç ödeyeyim evlendikten sonra. Durumu olmayanlara sözüm yok tabi ben parası olupta yardım etmek zorunda değil diyenlere söylüyorum. Bende anne olucam Allah nasip ederse benim param varken benim evladım neden zorluk çeksin borç ödesin ki. İçine sinen gelinliğinide alsın düğününüde yapsın ben ayaklarımın üstünde duruyorum diye borçta ödesin. Bana ters tabiki zor durumda kalmadığım sürece olmayınca tabi kendim yapıcamda varken kendim yapamam.
o yurt disina gelin gelip ezilenlerden bahset birazda.ben yanlızlıktan nefret ederim ya kimsesiz olmak istmem mesela gurbete gelin gidiyoalr nasıl gidiyolar anlamıyorum seni neslinden sadeve sen varsın kalanı esinin ailesi böyle bisey asal yapamazdın heralde ha tek 1 konuda yapardım ondada yurt dısı olursa en azındna devlet garantim olurdu esimden bosansamda cocugum daolsa hem esimnde hem devletten yardım alırdım nerde biliyosun diceksin karsı komsumuzun kızı ingilterede
2 kız var ve para gibi yasıyorum diyo türkiyeye gelseydim 2 cocukla sürünürdüm diye
esimin ailesinin büyük cogunlugu yurt dısında mesela devlet süper kadının ayagı ayrıyo diye burda sıcak sulara gelıp devşet kalma parasıda ucakparasıd ödüyo
aynen ya, bu nedir...evlenmeyi biliyorsaniz bi zahmet herseyinizi alinn...cok pardon ama türkiyedeki ciftler bu konuda cok simartilmislar.Bu adetlerin artik gecmesi lazim,aileye maddi yönden sikinti...sanki cok kiymet bilinicek,ilerde gelin kv catismalari baslicak,simdiden belli.Öyle bir üslupla yazmışsın kiNeverLetMeGo , adamın size verecek parası varsa bile vermeyeceği gelir.
Yapacaklar verecekler zorundalar.
Hayır efendim zorunda filan değil.
Sen ayaklarının üstünde dur, bunu belli et herkes elinden geleni yapar zaten.
Ben de bir baştan bir sondan bir ortadan okudum93 sayfa ne yazılmış ya??!!!
Ben de bir ilk 15 sayfayı okudum orda en son konuyu daha fazla uzatmayalım yazıyordu. Konu uçmuş gidiyor mübarek93 sayfa ne yazılmış ya??!!!
büyük konusmak degil benimki sadece ailem özelllikle babam cok tutucudur para konusunda harcamaz yani durumu var ama ee heralde bizede kalıcak yani
zaten üsttede yazdım kimsesizsem zaten allah bana vurmust yani kim alsın beni
ne derler bilirsin
köpek alırken bile soyuna bakıcaksın derler
cevremde var bi tane kızı evlatlık vermisler esimin uzaktan akrabasının ogluyke evli kızı köle gibi kullanıyolar kız kendine 10 liraya pazardan giyiniyo cocuk 200 liraya ayakkanı alıyo kız calısıyo adam 3 ayda bi calısıyo babası emekli maas kartını ona vermşs mesela
yani allah kourusun kimsesiz olmak istemem
El kızı dediklerinde kızmayacaksınız madem.Bizde de bir kaşık düşmanı vardı .Geçen hafta kurtulduk neyseki.Daha evlendiği gün abimin başının etini yemeye başlamıştı .Bu ev aslında bizim diye (Babamın fabrika köşelerinde sürünerek aldığı bir tanecik evimiz) .Kayınpederiniz 50 bin aldıysa size ne ?Beraber mi kazandınız?Merhaba eylul gibi nisan yapmaya karar verdik sozlumle. Ben bir salon tutariz, nisan bohcasi yapariz diye anlattim konustuk, hatta liste bile yaptik bohca icin, sozlum cok keyifliydi ve onayliyordu bu durumu:) neyse
Ailesiyle konusmus, cevaplari ne gerek var olmus.. ve sozlumde 180 derece degismis tabiki, aynen ailesinin dusundugu gibi dusunuyormus..
neden nisan yapacakmisiz disarida, milletten para toplamak icin yapacakmisiz, insanlar bu sefer dugunde para takmayacakmis bize, ne gerek varmis gosteris yapmaya.. neden bizi masrafa sokacaksiniz bosu bosuna ne gerek varmis bohcaya, kim yapiyor bohca kimse yapmiyor demis kayinvalide hanim.. bu arada bohca listemide paylasayim ki gorun, sozu edilecek bir bohca mi
1. Sandik
2. Nisan elbisesi ve ayakkabisi
3. Gecelik seti
4. ic, camasi, terlik, corap
5. Bakim urunleriarfum sampuan vs
hepsi bu...
Durumlari yok desem anlayacagim ama kayinpederim daha yeni emekli oldu ve cikis parasi 50bin lira aldi.. durumlarida iyi, iyi olmasina ragmen hep sozlumun parasini yeme derdindeler ya neyse, mezara gotursunler o parayi..
Sozlume dedim, tamam nisani zaten kiz tarafi yapiyor size birsey odetmeyecegiz, alti ustu bir taki takacaksiniz ve bohca masrafi vardi ama istemiyorum, kendim alirim 500 lira ile batmam dedim, ama ailen sonra nasil yuzume bakar bilmem dedim.. takida mi takacagiz diyor birdedugunde takariz diyor
zaten nisan takilan 1 bilezigi ben size iade edecektim, dugundede aynini takarsiniz masrafa gerek yok diye dusunmustum dedim.. birsey demiyor
Sozlum normalde har vurup Harman savuran biri, bol bol para harcayan biri, kendisinede banada ailesinede.. ama ne olduysa ailesiyle konusunca pek kiymetli oldu parasi neyseeee
Sozlumu seviyorum, para pul konusu yuzunden ayrilacak halim yok, ama yuz yuze geldigimizde ve ailesiyle konustugumuzda bu konuyu ne demeliyim, nasil davranmaliyim bilmiyorum. Saygisizlik yapmak istemem ama sessizde kalamam
Sizce?
Merhaba eylul gibi nisan yapmaya karar verdik sozlumle. Ben bir salon tutariz, nisan bohcasi yapariz diye anlattim konustuk, hatta liste bile yaptik bohca icin, sozlum cok keyifliydi ve onayliyordu bu durumu:) neyse
Ailesiyle konusmus, cevaplari ne gerek var olmus.. ve sozlumde 180 derece degismis tabiki, aynen ailesinin dusundugu gibi dusunuyormus..
neden nisan yapacakmisiz disarida, milletten para toplamak icin yapacakmisiz, insanlar bu sefer dugunde para takmayacakmis bize, ne gerek varmis gosteris yapmaya.. neden bizi masrafa sokacaksiniz bosu bosuna ne gerek varmis bohcaya, kim yapiyor bohca kimse yapmiyor demis kayinvalide hanim.. bu arada bohca listemide paylasayim ki gorun, sozu edilecek bir bohca mi
1. Sandik
2. Nisan elbisesi ve ayakkabisi
3. Gecelik seti
4. ic, camasi, terlik, corap
5. Bakim urunleriarfum sampuan vs
hepsi bu...
Durumlari yok desem anlayacagim ama kayinpederim daha yeni emekli oldu ve cikis parasi 50bin lira aldi.. durumlarida iyi, iyi olmasina ragmen hep sozlumun parasini yeme derdindeler ya neyse, mezara gotursunler o parayi..
Sozlume dedim, tamam nisani zaten kiz tarafi yapiyor size birsey odetmeyecegiz, alti ustu bir taki takacaksiniz ve bohca masrafi vardi ama istemiyorum, kendim alirim 500 lira ile batmam dedim, ama ailen sonra nasil yuzume bakar bilmem dedim.. takida mi takacagiz diyor birdedugunde takariz diyor
zaten nisan takilan 1 bilezigi ben size iade edecektim, dugundede aynini takarsiniz masrafa gerek yok diye dusunmustum dedim.. birsey demiyor
Sozlum normalde har vurup Harman savuran biri, bol bol para harcayan biri, kendisinede banada ailesinede.. ama ne olduysa ailesiyle konusunca pek kiymetli oldu parasi neyseeee
Sozlumu seviyorum, para pul konusu yuzunden ayrilacak halim yok, ama yuz yuze geldigimizde ve ailesiyle konustugumuzda bu konuyu ne demeliyim, nasil davranmaliyim bilmiyorum. Saygisizlik yapmak istemem ama sessizde kalamam
Sizce?
yok sizin kafa bu, değişmez değil mi?Merhaba ben Midnight Sun üyeliğimi silmişler, size cevap vermek için kuzenimden buraya üye olmasını rica ettim o'da üye olmuş sağolsun.
Bütün cevapları okudum, sadece birkaç arkadaşa çok teşekkür ediyorum Onlar gerçekten yardım etmek amaçlı yazmışlar. Bazı arkadaşlar ise egolarını tatmin etmek gösteriş yapmak için vs yazmışlar.
Son duruma gelince Allah çok büyük. Pazar akşamı kayınpederimin yeğeninin sözüne davetliydik. Kız benim yaşıtım ve arkadaş sayılırız benide davet etti sağolsun iyikide etmiş. Nişan bohçası da neymiş kıza bir söz bohçaları getirdiler akla fikre zarar:) Söz benim açımdan çok güzel geçti nişan tarihini belirlediler detayları konuştular dış mekandan, takılardan, bohçalardan her şeyden ve erkek tarafın çıt çıkarmadan kabul etti her isteklerini. Kayınvalidenin yüzünü görmeniz lazımdı :) neyse çıktık arabaya bindik dördümüz önce beni eve bırakacaklarya yolda konu açıldı X bize bohçadan bahsetti kızım sizde aranızda konuşup anlaşmıssınız ben anlamam öyle şeyden parasını veririz o zaman geldiğinde istediğinizi alırsınız dedi bana. Ben şokbende dedim ki biz Xle aramızda hallederiz bir şekilde ikimizde çalışıyoruz sağolun düşündüğünüz için ama manevi olarak yanımızda olmanız yeterli dedim (bende çok oyuncuyum ) olurmu biz anne baba olarak üzerimize düşen görevi yapıcaz tabi dedi hayretttt
Kabul etme sebebinin akrabalarının sözünde gördüklerinden kaynaklandığını biliyorum, gerekli veya gereksiz benim için önemli olmasa istemezdim ilk seferde ağız burun kıvırmadan tamam diyebilirlerdi. Daha doğrusu sözlüm anne babasının dediklerini bana yetiştirmese belkide hiçbiri yaşanmayacaktı ama sözlüm zaten olgun biri değil ve yetiştirilme tarzıda ortada ona pek kızamıyorum bu yüzden.
Hee arkadaşlar kayınpederin 50 bininde gözüm var hepsini bana versinde kendime altından elbise dikticemtöbe töbe. Zaten adam çıkış parasını aldığında ben o sıra inglizce kursuna yazılacaktım 300 liraydı çıkarıp bana 300 lira verdi ne istersen al madem kursa yazılmayı düşünüyosun yazık diye, nekadar almak istemesemde verdiler o parayı bana. O yüzden yüz buldum belkide nasıl parası varken almak istemez vs diye neyse arkadaşlar herkese hayatında başarılar dilerim birdaha bu foruma gireceğimi sanmıyorum birkaç arkadaş hariç herkes tartışma çıkarma peşinde, benimde size tavsiyem gerçekten yardım etmeyi deneyin buraya yazan insanlara
limoncu28 arkadaşa yüklenmeyin sultanlar gibi yaşıyor işte yapabilene aşk olsun.
Eğer anne babanın durumu varsa pekala evlendirmek yardım etmek zorunda. Hayat müşterek evet ama zaten evlenince evin gelir gideri çoçukların masrafı okul vs yeterince üstümüze düşerek yapacağız o müşterekliği. Ben enayimiyimde hayata 1-0 yenik başlayayım borç ödeyeyim evlendikten sonra. Durumu olmayanlara sözüm yok tabi ben parası olupta yardım etmek zorunda değil diyenlere söylüyorum. Bende anne olucam Allah nasip ederse benim param varken benim evladım neden zorluk çeksin borç ödesin ki. İçine sinen gelinliğinide alsın düğününüde yapsın ben ayaklarımın üstünde duruyorum diye borçta ödesin. Bana ters tabiki zor durumda kalmadığım sürece olmayınca tabi kendim yapıcamda varken kendim yapamam.
Merhaba ben Midnight Sun üyeliğimi silmişler, size cevap vermek için kuzenimden buraya üye olmasını rica ettim o'da üye olmuş sağolsun.
desenize eski gelininiz tam bir ölü yiyenmiş :) iyi kurtulmuşsunuz.El kızı dediklerinde kızmayacaksınız madem.Bizde de bir kaşık düşmanı vardı .Geçen hafta kurtulduk neyseki.Daha evlendiği gün abimin başının etini yemeye başlamıştı .Bu ev aslında bizim diye (Babamın fabrika köşelerinde sürünerek aldığı bir tanecik evimiz) .Kayınpederiniz 50 bin aldıysa size ne ?Beraber mi kazandınız?
Merhaba ben Midnight Sun üyeliğimi silmişler, size cevap vermek için kuzenimden buraya üye olmasını rica ettim o'da üye olmuş sağolsun.
Bencede. Kötü ornek verilmez ama evli adamla birlikteyim diye konu açan üyelerin konusu bile 4-5 sayfa. Nedir yani bir bıhça konusu yüzünden bukadar uzamasıPofff ne kadar uzamış bu konu ya.
abimin parası ne zaman tükendi o zaman boşanma davası açtı.desenize eski gelininiz tam bir ölü yiyenmiş :) iyi kurtulmuşsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?