Ne gerek varmış

Yani. Makul olmak lazım değil mi?

E o zaman sende kahvaltıyı dışardan istemeyi bırakıp kenara para koymaya başla bence.
1500 lira maaşla bir ömür biriktirsen ancak alırsın oğlanın evini limoncu.

Ne güzel çözmüşsünüz olayı. Sevindim adınıza. Sırtınızı ailelere dayamayı başarmışsınız. Tebrikler.
Kusura bakmayın ama ailenin gücü varsa yapmak zorunda diyen kişiler benim bakış açıma göre lapacı. O düğünü yapsın, diğeri eşyayı alsın, bol bol altın takılsın, zaten borçsuz harçsız evlilik olduğu için o altınlar yastık altı yapılsın. Ne ala memleket öyle değil mi? Başkaları yapıyorken, yapacakken, zorla yaptırılacakken neden kendinizi zora sokasınız.

Bundan sonraki evrede sanırım kv düğünde takılan altınları alır senden. Bütün yorumları okumadım sadece ilk yazdığın yazıya istinaden bunları hissettim arkadaşım. Bu işler zor işler..

o yurt disina gelin gelip ezilenlerden bahset birazda.
Cok gelin var kapi pencere disari cikamayan, dil yok izan yok nereye gidecek ?
Eger cok kötü bir ese,bir aileye düstüyse isi öyle zorki...
Bide evet sizin bahsettiginiz gibi türden bayanlar var.Gelip buraya bir gün emek vermemis,ama sosyal yardimlardan harika haberdar olan,sömürge icin yasayan bayanlar.Cocuk yapayim da bana bakilsin diyen de var..
burdan 3 cocuguyla baba evine ,ülkesine dönen kendi ayaklari üzerinde duran da var.Bunlar biraz da gurur meselesi, yani ben bosandigim kocamin sayesinde gidiiosam bi ülkeye,onla ayrilinca da evime vatanima memleketime dönerim.Bir asalak gibi milletin vermesini beklemek ne cirkin.

aynen ya, bu nedir...evlenmeyi biliyorsaniz bi zahmet herseyinizi alinn...cok pardon ama türkiyedeki ciftler bu konuda cok simartilmislar.Bu adetlerin artik gecmesi lazim,aileye maddi yönden sikinti...sanki cok kiymet bilinicek,ilerde gelin kv catismalari baslicak,simdiden belli.

Bu yorumunuzu çok nahoş buldum, insanlar küçük yaşta öksüz yetim kalmış olabilir, öksüz yetimlerin soyu yok mu? Kimsesiz olmak Allah'ın insanı cezalandırması vurması mıdır?
Ne demek kimsesizden kim alsın beni?

İnsanoğlu ağzından çıkan lafın nereye gideceğini bilmeli...

El kızı dediklerinde kızmayacaksınız madem.Bizde de bir kaşık düşmanı vardı .Geçen hafta kurtulduk neyseki.Daha evlendiği gün abimin başının etini yemeye başlamıştı .Bu ev aslında bizim diye (Babamın fabrika köşelerinde sürünerek aldığı bir tanecik evimiz) .Kayınpederiniz 50 bin aldıysa size ne ?Beraber mi kazandınız?

Onlar yine Ogullarinin parasini yemeye meraklilar,size ne demeli ?
Daha söz asamasinda Mezara götürsünler parayi demenize ne demeli ?
Inanamiyorum,bu kadar kötü yorumu nasil yapip,sonra evlenip yüzyüze bakicaksiniz ?

su daha evlenmeden kadini veya adami tapusu gibi gören, üzerinde her hakki oldugunu sanan,mümkün mertebe de birdaha ailesiyle görüsmemesini isteyenlere oldum olasi sinir olmusumdur....

yok sizin kafa bu, değişmez değil mi?
diyorsunuz ki sözlüm böyle yetiştirilmiş, olgun değil, aileler, insanlar arasında laf taşıyor, sizin gözünüzde pek makbul biri değil yani.
o halde neden evleniyorsunuz, böyle bir insanla? seviyorsunuz desem? ben sevdiğim insan hakkında böyle sıfatlar kullanmam çünkü bu sıfatları hak eden insan benimle evlenme şerefine nail olamaz, babasının kenarda isterse 150 bini olsun.
peki sebep ne? aslında biliyorum ya neyse, bende kalsın sebebi.
size hayat yolunda başarılar, yalnız dikkat edin başkasının bacağıyla adım atmak zor olur. o düğün de sizin burnunuzdan gelmezse ben de hiçbir şey bilmiyorum demektir. dilerim ben haksız çıkarım demeyeceğim çünkü bir müsibet bin nasihatten yeğdir, böylece sırtınızı başkalarına dayamamanız gerektiğini öğrenirsiniz belki.
limoncu28'e gelince o saltanat bir gün başına yıkılırsa köle gibi yaşamak zorunda kalır ki imrenilecek bir yanı yok.
bize vereceğiniz tavsiyeleri de kendinize saklayın, hepimiz kocaman kadınlarınız kime yardım edeceğimize kime eleştiri yönelteceğimize kendimiz karar verebiliriz, bu kadar olay size gıcıklığımızdan değil sizin hayata karşı olan "herkes bana bakmak zorunda" tavrınızdan doğdu yani.
hayat yolumuz sizin temenninizle daha bir güvende şimdi, sağolun varolun efendim, size laf taşıyan, olgun olmayan ve pek de iyi yetiştirilmemiş sözlünüzle mutluluklar artık ne kadar mutlu olunabilirse böyle bir adamla.

Üyeliğiniz neden iptal oldu acaba? Toplam 5 üyelik var hanımefendi.
Üstelik Midnight Sun' da 2. üyelikti...

Pofff ne kadar uzamış bu konu ya.

desenize eski gelininiz tam bir ölü yiyenmiş :) iyi kurtulmuşsunuz.

Sizin kafa aynı kafa değişmez Allah o aileye kolaylık versin, sırf yardım etmek adınabize zıt gelen fikirlere hee evet sen haklısın demek zorunda değiliz. Sırtını ailesine dayamış insanlardaz hiç haz etmiyorum. O para sizin değil nişanlınızında değil. Size ne adamın parasında ne haddinize? İnsanın gözü tok olacak arkadaş.

Pofff ne kadar uzamış bu konu ya.
Bencede. Kötü ornek verilmez ama evli adamla birlikteyim diye konu açan üyelerin konusu bile 4-5 sayfa. Nedir yani bir bıhça konusu yüzünden bukadar uzaması
Birde benim anlamadığım bir üyenin üyeliği kapatılınca o üyenin konularıda kapanması gerekmez mi ? Hemde konu sahibi gelip olay tatlıya bağlandı diye açıklama bile yapmış MuneMune hesabı doğrulanmış üye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…