• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne gerek varmış

yaa o yapı meselesi bünye meselesi
kımı calısmaz ama cöker kımı calısır ama dinc kalır
gelininden yemek bekler bi cünlü biraz asalayıcı oldugu icin öylde dedim yoksa tabıkı gelın köle degil gidip hizmet etsin
Ya bir önyargı ile cevap vermeseniz birde ilk cevaplarınızdaki kışkırtıcılığınız olmasa aslında ortak payda buluşucaz. Ama yanlıştı en başta konuşmanız. Ailem ile ilgili yazdıklarınız. Üstelik size kaç kere söyledim kafa yapımız farklı evlilik işe ilgili diye. Bunun dışında ben gelini niye köle göreyim. Ben kendi kv me köle olmazken. Siz tamamen yanlış anladınız olabilir belki cümle devriktir ama düzeltiyorum açıklıyorum hala orada takılı kalıyorsun. Benim Çanakkale Biga Silivri Tekirdağ o tarflarda çok arkadaşım var. Yani okadar benziyorsunuz ki. Size hiç niye altın para pul istediniz diye kızamam o yüzden. Yani ben bir Trakya tarafında gördüm herkesin takı törenini pür dikkat bekleyip izlediğini. Normalde biz takı törenini düğünün ölü zamanı sayarız.

Ama bizim değil benim adetimde böyle. Ilk yazdığımız yazılara bakın. Allah aşkına bir bakıp bu huyunuzdan vazgeçin. Sonra allah o çok güvendipiniz mal mülk ile başınıza bir bela açar allah korusun yinede sırf burdaki böbürlenmenize ders olsun diye. Zaten çalışmam da diyorsunuz allah korusun dilinize az sahip olun o yüzden. Benim patronumun holdingi vardı yurt dışı yurt içi bir sürü fabrika. Be bir Hilton Oteli. Nemi oldu çok üzüldüm ama iflas edince eşi çoluğu çocuğu terk etmiş Ve tek başına izle bir otel odasında yaşıyormuş. O bitmez dediğimiz. Müdüre ödül olsun diye çekirdek alır gibi X5 alan mercedes alan adamın hiçbirşeyi yok artık.

Bu yazdıklarımın hepsi senin iyilipine umarım dikkate alırsın. Konu Sahibi de ban yemiş neden bilmiyorum bir onu merak ediyorum . Umarım oda derdine çare bulur herkesi öpüyorum senide limoncu28

Limoncuya hak veriyorum aslında. Baştan hiçbir şey istemiyorum dersen öyle gidiyor. Bazı insanlar bunu suistimal edebiliyorlar." X zaten istemez deyip" durumları müsait de olsa yapmıyorlar. Ama bunu söyleme üslubu önemli sanırım. Ne çingenelik yapacaksın, ne de "ay istemem, var benim" moduna gireceksin.

Bu gune kadar forumda ozel hayatomdan hic bahsetmedim Ama yorumlar kanımı dondurdu. Ailemin durumu allaha sukur hep iyiydi, kresten universiteye ozel okullarda okudum, makul isteklerim hep karsılandı. Universitede paraya hic ihtiyacım olmamasına ragmen 1. Sınıfın ikinci doneminden mezun oluncaya kadar degisik islerde calıstım. Kazandıgım parayla her yaz yurtdısına gittim. İstesem ailem finanse edemez miydi? Ederdi. Ama beni o donem kac milyarlık okula gonderen insanlara tatile gitcem para gonderin demek buyuk bir aymazlık, sımarıklıktı bana gore. Cocuklarını durumları olcusunde okutmak, egitmek bir ebeveynin vazifesidir ama takısıydı tokasıydı tatiliydi altınıydı bunlar luxtur ve talep edilemez bana gore. Ailenin gonlunden kopar, yapar ona bi sey diyemem ama extralar somurmektir bence.
Bu arada universitenin son senesinde o zamanki erkek arkadasımla tanıstım. Mimardı ama is olarak ailesinin sirketine aydan aya maas almak icin giden bir asalaktı. Birlikte oldugumuz donem okul taksidimi okulun hesabına yatıracak (ki ben bunu babam okul odememi yaptı mı diye kontrol ederken hesapta fazla para gorup farkettim), telefon elektrik su dahil butun faturalarımı odeyecek (bunları odemek icin giseye gittigimde ogrenirdim)kadar zengindi ama kendimi ne kadar asagılanmıs hissettigimi hala hatırlıyorum. Biriyle birliktesiniz ve size odeme yapıyor bundan daha cirkin bi sey olabilir mi?
ben bu asalakla nisanlandım, okulum bitmisti avukatlık stajımı yapıyodum. Stajda aylık 450 lira alıyordum:) nisanlım olacak calısmanın kıymetini bilmeyen asalaksa benim senelerce gosterdigim emegi kucumseyip o kadar paraya calısılır mı, ilerde uc kurus icin 10 saat calısan gunde, evlenince calısma, calısan kadın mı olur gibi cumleler kuruyodu. Haklıydı zira annesi ablası kuzenleri vs. Hep evde koca parası yiyen, cocuj buyuten ve hic paraya ihtiyacı olmayan tiplerdi. Beyimizin de hic paraya ihtiyacı yoktu malum. İste anam aglıyodu, uc kurus alıyodum cidden, calusmaktan sogumustum ve calısan annenin cocugu olmanın zorlugunu da bildigimden bir gerizekalı gibi evlenince calısmam askim:)))) diyodum. İcten ice oh gezer tozar alısveris yaparım cocuguma bakarım sınıf annesi olurum diye plan yapıyodum.
Nisanlımın ailesi sagolsunlar ozlerinde cok iyi kalpli insanlardı, nisan doneminde klasik yapılan bohcadır bileziktir altındır muhabbeti hic olmadı bizde. Zaten istemezdim ama fazlasıyla yapıldı. O zamanlar yine bir gerizekalı gibi bileziklere bogulmayı ay ne kadar seviliyorum:)) diye algılıyodum.
Konuyu tam anlatmak istemiyorum ama ben bu insanlardan hayatımda yiyebilecegim en buyuk kazıgı yedim. 14 ay sevgili, 6 ay nisanlı oldugum insan ve ilk aydan itibaren evlerine girip cıktıgım ailesi bana buyuk bir kazık attı ve o bilezikler o bohca yapmayı taahhut ettikleri o dugun nerdeyse arabamın fiyatı kadar pahalı gelinlik bu kazıgı hafifletemedi. Ayrıldık ve ben hala bu donemin neden oldugu bir yıgın psikolojik sorun yasıyorum.
Para kimsenin gozunu kor etmesin. İki bilezik bir bohcayla mutlu bir yuva kurulmuyor.

Kayda değer hiçbir şey yok,sayfalar aynı..Konu sahibine boşver 2 iç çamaşırı 1 gecelik için sorun çıkartma kendin al diyoruz ama konu sahibi banlı..Bazı arkadaşlarda bohça yapamayan kayınvalide mi olur diyor,çeyiz onlar için hayatın anlamıymış..Anlayacağın orta yol bulunamadı hala:KK53:
Ya bende mi bi acayiplik var ben anlamadım. Kayinvalidem bana çöp alsa ben karsiligini veremezsem kendimi yiyip bitiriyorum ne nisanda ne dugunde hiçbişey istemedim karşılıklı alışveriş e ceviriyolar olayı. Kadın alsa bu sefer vay ne çirkin şey aldı olur :KK48:

Son 3 sayfadan anladığım hatunlar yine ikiye bölünmüş. Bir kısı. Kadın çalışmalı diyor diper kısım bunu çürütmeye çalışıyor. Ha sözden, bohçadan nasıl buraya geldi konu ben de bilmiyorum o kısmı.
En son böyle üst komşusu sevisen arkadasta görmüştüm konunun heryere gittiğini :KK53: bayılıyorum bu siteye ya :21:

Sayfalarca bu yorumu bekledim, neyse ki çok ileri sayfalara kalmamışsınız.

Konunun nişanın, bohçanın, elbisenin, geceliğin, alışverişin gerekliliği ile ne alakası var?

Herkesin yaşadığı çevre farklı. Bence gelinliğin beyaz olması da saçma, o halde evet gelinlik almasınlar beyazsa, haklılar mı demeliyim?

Adam ailesinin yanına uğradığı gibi zıt yönde değişmiş fikirleri. Aile de bohçaya saçma diye itiraz ediyor ama bizde adet, düğünden önce size baklava yollayacağız deseler kabul eder.

Karşılıklı jest olarak hediyeleşmenin eski zamanlardaki adı biraz da bohça vs. Saçmaysa saçma, bence de saçma. Ama kim saçma diye 3-5 küçük şey almaya çirkin bir şekilde burun kıvırır onu da merak etmiyor değilim.

Bir kız gelmiş, size aile olarak hediye yollayacağız diyor. Öbür taraf bizce çok saçma diyor. Bence bu daha saçma. Kimse onların alışverişe çıkmasını beklemiyordur da muhtemelen, alt tarafı 3-5 şey alınacak.

Takı lafı eden de erkek ve ailesi zaten. Düğünde takmazlar o zaman falan deniyor. Takı hesabı yapıldığı buradan belli, yoksa ne fark eder nerede takıldığı?

Sonuç olarak konu sahibi haklısınız. Erkek arkadaşınız da yanardöner bir karaktere sahipmiş. Üslubunuzu ve 50 000 lirayı karıştırmasaymışsınız haklı bulunacakmışsınız.

Not: Adetler çok saçma diyerek hiçbir adeti yerine getirmeyenleri takdir ediyor, ama ailelerden hiçbir yardım almamayı adetler saçma diyerek savunup sabah akşam el öpmeye gidenlere saygılarımı sunuyorum.

Yanar döner erkek arkadaş bir yana, liste ortada "adet yerini bulsun diye" bohça yapılıyorsa 6. ve 7. seçenek; ailelere alınacak hediyeler yazamayan insanlar olduğu için konu sahibini ben tamamen haklı göremiyorum bu durumda. Bu 5 maddelik liste için ne gerek var, kim yapıyormuş artık diyorlar ama kız aile olarak hediye yollayacağız demiyor ki burada, iki kişi bir uyduruk bir listeyi sorun çıkmayacak şekilde halledemiyorlar, ailesine anlatırken nasıl anlattıysa eleman da işleri birbirine karıştırıyor :/

Kendine alınacak ufak da olsa hediyenin de eksik tutulmadığını gören "kayınvalide hanım" ın olay çıkaracağını sanmıyorum. Yolum ilk defa bohça işi sebebiyle kk ile kesişti ordan biliyorum :-) ömrümde bohça falan hazırlamışlığım yoktu, bir şey yapılacaksa doğru düzgün yapılmıyorsa da zaten sorun çıkıyor ister istemez. Özet olarak eğer işin işinde beklenti varsa ama altını çizdiğiniz gibi "karşılıklılık" yoksa o sorun çözülmez. Bu arada ailelere de hediye almak zorundalar mı hayır değiller ama o zaman da bu hiç dile getirmemeleri daha iyi olurdu, her ortamda kendine bir şey alınmadığını gören biri "ne gereği var yaa?" diyebilir yani, bu da ayrı bir gerçek.

ya aslında konu sudyen kulot alsın olayıda degil..ben hic adetlerle alakası olmayan nişan nedir ne yapılır bilmeyen erkek arkadasıma adet var takı seti alınır canım dedigimde ne gerekiyorsa yaparız diyebiliyorsa demekki cokda absurt gelmiyor insanlara bu ..ne gerek var diye cevap almak var birde benim durumum anca bu kadarına yeter suan icin demek var..simdi burda adetleri sacma bulan arkadaslar buna gore yorum yapıyor ama konunun icinde gecen en onemli seyde erkegin okey verip ailesiyle konusup cark etmesi ve ailenin nişana ne gerek var bohcaya ne gerek var diye kesttirip atması baska bir olayda olsa vay ne cimriler denirdi:))

Ya allah aşkına okuduğunu anladınmı.? Sabahtan beri zaten konunun bukadar uzaması senin ısrarla anlamayıp konuyu farklı yerlere çekmen. Bundan sonra sana aynısını yapıcam bana yazmaya devam edersen

Bayanın okuduğunu anlamaz, yazdığı hiç anlaşılmaz, yazdıklarını okumak işkence, boşuna uğraşma ben konuyu bıraktım sende bırak canım bence. Boşuna yoruyorsun kendini.

bende bu fikirdeyim ama limoncu28 arkadasimizda oyle degilmis, demek ki herkes boynunu bukup susmuyor
erkek bir kadini sevdigini 1001 sekilde gosterip hissettirebilir, buna pahali hediyeler, kredi kartlari, altin vs dahil
ben limoncu28 arkadasin adina cok sevindim, ve kizmayin ama bircogununda kiskanclik yuzunden onu elestirdigini dusunuyorum.. gelinligimi kendim alicam, herseyi ben yapicam peki ya basimdaki kocam dedigim adam ne olacak? ister calisip kazansin ister ana baba parasi yesin farketmez herkes ustune dusen gorevi yapmali, evlenecegi kadina bir gelinlik alamayacak olan adamda evlenmesin bir zahmet
İmkanı yoksa eğer. Üzgünüm herkes bu ülkede 5000 tl lik gelinlik, 10000 tl lik teltaş alabilcek durumu yok. Benim eşim alabilir ama benim bir tek taşım yok. Ve istemiyorum be beni değersiz yapmıyor. Eğer olsaydı değerlide yapmazdı. Hayat müşterektir arkadaşım. Özgürlük diye elini havaya kaldırıyorsan kıçını hep kocanda ısıtmıcaksın... ben katılmıyorum... benim ilişkim gerçekten bu şekilde güzel. Bir önce ki yorum da bunuda yazmıştım. Elbette ki alabilir ama maddiat asla sevgiylr kıyaslanamaz. Parası yok diye ayrılan kadınlara ne demeli ozman

Bayanın okuduğunu anlamaz, yazdığı hiç anlaşılmaz, yazdıklarını okumak işkence, boşuna uğraşma ben konuyu bıraktım sende bırak canım bence. Boşuna yoruyorsun kendini.
Bende kk ye karşı bir durum oluştu. Kimseyi tanımıyorum aslında ama herkesle bir bağım var gibi. Yani nasıl bir arkadaş ortamınız vardır gerekirse bir konuda tartışırsınız ama sonra yüz yüze bakmak adına tatlıya bağlarsınız aynen öyle oldum ya. Buda çok saçma tabi ama öyle hissediyorum. Normalde çok ketum biriyim birçok derdimi en yakınım bile bilmez. Ama burada anlatıyorum. O yüzden bazen kızsamda bazı kişilere bir en sonunda tatlıya bağlama isteği duyuyorum.

Bende kk ye karşı bir durum oluştu. Kimseyi tanımıyorum aslında ama herkesle bir bağım var gibi. Yani nasıl bir arkadaş ortamınız vardır gerekirse bir konuda tartışırsınız ama sonra yüz yüze bakmak adına tatlıya bağlarsınız aynen öyle oldum ya. Buda çok saçma tabi ama öyle hissediyorum. Normalde çok ketum biriyim birçok derdimi en yakınım bile bilmez. Ama burada anlatıyorum. O yüzden bazen kızsamda bazı kişilere bir en sonunda tatlıya bağlama isteği duyuyorum.

Ama işte o karşında ki kişiyede bağlı seni anlayabilmeli, her dediğini farklı anlayan değerlendiren birisi ile ne kadar tatlıya bağlarsın. Bayanın konularını oku birşey yazıyor kimse anlamıyor insanları tersliyor nasıl anlamıyorsun diye düzgün yaz anlayalım. Yan onun karakteri böyle olabilir ama burada ki insanlarda kimsenin stres topu değil.

Ü
Ama işte o karşında ki kişiyede bağlı seni anlayabilmeli, her dediğini farklı anlayan değerlendiren birisi ile ne kadar tatlıya bağlarsın. Bayanın konularını oku birşey yazıyor kimse anlamıyor insanları tersliyor nasıl anlamıyorsun diye düzgün yaz anlayalım. Yan onun karakteri böyle olabilir ama burada ki insanlarda kimsenin stres topu değil.
Ben son hakkımı denedim henüz bişey yazmadığı için önyargılı davranmak istemiyorum. Eski konularını hatırlıyorum ama kim bilir belki busefer farklı tutum sergiler.

Yaşayıp görücez sabah bakarsa :)

ya aslında konu sudyen kulot alsın olayıda degil..ben hic adetlerle alakası olmayan nişan nedir ne yapılır bilmeyen erkek arkadasıma adet var takı seti alınır canım dedigimde ne gerekiyorsa yaparız diyebiliyorsa demekki cokda absurt gelmiyor insanlara bu ..ne gerek var diye cevap almak var birde benim durumum anca bu kadarına yeter suan icin demek var..simdi burda adetleri sacma bulan arkadaslar buna gore yorum yapıyor ama konunun icinde gecen en onemli seyde erkegin okey verip ailesiyle konusup cark etmesi ve ailenin nişana ne gerek var bohcaya ne gerek var diye kesttirip atması baska bir olayda olsa vay ne cimriler denirdi:))
günaydın
çok haklısınız ne gerek var ne gerek var düğüne ne gerek nişana ne gerek kınaya ne gerek ee o zaman evlenmeye ne gerek var
kkyı okuduğumda sanki bütün kadınlar ailelerden zerre yardım almamış hemen herkes kot pantolon ve tshirt le nikah salonunda evlenmiş gibi algılanıyor
ama biliyorum ki Türkiye şartlarında yok öyle bir şey
örnek burada konu sahibi ben bu 1000 liralık gelinliği hiç beğenmedim giymek istemiyorum 1500 liralık gelinliği almak istiyorum ama nişanlıma nasıl söyleyeceğim diye konu açsa aforoz edilir
git kendin al denir büyük ihtimal
yada almak zorunda değiller denir
ya ayıp olmasın diye kız beğenmediği sevmediği gelinliği giyip çıkmalı mı ortaya
bu erkek ailelerini koruma ve yaşatma derneği oluşturuldu sanki kkda evlenince parası olduğu halde yardım etmeyen ailelere ben evlenince yardım etmediler eşimin ailesine her ay yardım etmesini istemiyorum dese
veya yardım etmedi kaynanam hastalandı bize gelmek istiyor ben istemiyorum dese yine aforoz
bu düğün hazırlıklarında gayet modern Amerikan olan aileler her ne hikmetse evlendikten sonra oğlum bize para yardımı yapsın gelin eve temizliğe yardıma gelsin diye isteklerde bulunuyorlar
birde biri hastalanınca direkt gelinin evindeler ee hani modernlik
Amerika veya Avrupa da olsaydı direkt huzurevi ya da bakım evi burada niye birden örf adet devreye girdi
tıpkı kadın erkek çalışması konusunda gayet modern olup eve girince ortaçağa atlayıp git çay yap diyen adama dönüyor

işte beni kızdıran da bu çifte standart modernsen her konuda modernlik yok örf adete bağlıyım diyorsan ona göre
bana göre evlenmeye kalksam tek bir tellerine muhtaç değilim allah elimden almasın işim var kendi param var ama biz orada her şeyi ortaya koyarken ailem bana evlenmem için yardım ederken diğer tarafın elini hiç cebine atmaması da kime olsa itici gelir

parası varsa yapacak 50 bin tl ye 500 lirayı layık görmezse konuşulur tabi. Biz babadan böyle gördük.

Merhaba ben Midnight Sun üyeliğimi silmişler, size cevap vermek için kuzenimden buraya üye olmasını rica ettim o'da üye olmuş sağolsun.
Bütün cevapları okudum, sadece birkaç arkadaşa çok teşekkür ediyorum Onlar gerçekten yardım etmek amaçlı yazmışlar. Bazı arkadaşlar ise egolarını tatmin etmek gösteriş yapmak için vs yazmışlar.

Son duruma gelince Allah çok büyük. Pazar akşamı kayınpederimin yeğeninin sözüne davetliydik. Kız benim yaşıtım ve arkadaş sayılırız benide davet etti sağolsun iyikide etmiş. Nişan bohçası da neymiş kıza bir söz bohçaları getirdiler akla fikre zarar:) Söz benim açımdan çok güzel geçti nişan tarihini belirlediler detayları konuştular dış mekandan, takılardan, bohçalardan her şeyden ve erkek tarafın çıt çıkarmadan kabul etti her isteklerini. Kayınvalidenin yüzünü görmeniz lazımdı :) neyse çıktık arabaya bindik dördümüz önce beni eve bırakacaklarya yolda konu açıldı X bize bohçadan bahsetti kızım sizde aranızda konuşup anlaşmıssınız ben anlamam öyle şeyden parasını veririz o zaman geldiğinde istediğinizi alırsınız dedi bana. Ben şok :D bende dedim ki biz Xle aramızda hallederiz bir şekilde ikimizde çalışıyoruz sağolun düşündüğünüz için ama manevi olarak yanımızda olmanız yeterli dedim (bende çok oyuncuyum:D) olurmu biz anne baba olarak üzerimize düşen görevi yapıcaz tabi dedi hayretttt
Kabul etme sebebinin akrabalarının sözünde gördüklerinden kaynaklandığını biliyorum, gerekli veya gereksiz benim için önemli olmasa istemezdim ilk seferde ağız burun kıvırmadan tamam diyebilirlerdi. Daha doğrusu sözlüm anne babasının dediklerini bana yetiştirmese belkide hiçbiri yaşanmayacaktı ama sözlüm zaten olgun biri değil ve yetiştirilme tarzıda ortada ona pek kızamıyorum bu yüzden.
Neyse bu sorunda böyle halloldu işte
Bu arada kabul etmeselerdide herşeyi kendim alıp yüzlerine vuracaktım o ayrı.
Hee arkadaşlar kayınpederin 50 bininde gözüm var hepsini bana versinde kendime altından elbise dikticem :D töbe töbe. Zaten adam çıkış parasını aldığında ben o sıra inglizce kursuna yazılacaktım 300 liraydı çıkarıp bana 300 lira verdi ne istersen al madem kursa yazılmayı düşünüyosun yazık diye, nekadar almak istemesemde verdiler o parayı bana. O yüzden yüz buldum belkide nasıl parası varken almak istemez vs diye neyse arkadaşlar herkese hayatında başarılar dilerim birdaha bu foruma gireceğimi sanmıyorum birkaç arkadaş hariç herkes tartışma çıkarma peşinde, benimde size tavsiyem gerçekten yardım etmeyi deneyin buraya yazan insanlara

limoncu28 arkadaşa yüklenmeyin sultanlar gibi yaşıyor işte yapabilene aşk olsun.
Eğer anne babanın durumu varsa pekala evlendirmek yardım etmek zorunda. Hayat müşterek evet ama zaten evlenince evin gelir gideri çoçukların masrafı okul vs yeterince üstümüze düşerek yapacağız o müşterekliği. Ben enayimiyimde hayata 1-0 yenik başlayayım borç ödeyeyim evlendikten sonra. Durumu olmayanlara sözüm yok tabi ben parası olupta yardım etmek zorunda değil diyenlere söylüyorum. Bende anne olucam Allah nasip ederse benim param varken benim evladım neden zorluk çeksin borç ödesin ki. İçine sinen gelinliğinide alsın düğününüde yapsın ben ayaklarımın üstünde duruyorum diye borçta ödesin. Bana ters tabiki zor durumda kalmadığım sürece olmayınca tabi kendim yapıcamda varken kendim yapamam.

bence burda önemli olan bohça, nişan filan değil karşı tarafın karakteri.
sözlün ailesinden çok etkileniyor ve ailesi cimri.
evlendikten sonra sorun yaşarsınız bu konularda.

Back