Ne gerek varmış

o değil de ben kardesimi arayıp sorayım bi kız nereli Trakyalı ise yandık
Görgüsüzlükle memleketi birbirine karıştırmayalım bence. :) Biz de o taraflardan göçmeniz. Kimse 3 gündür tanıdığı insanlardan yüklü altınlar, eşyalar diretip, sırtını başkasına dayamaz. Bu bence kültür meselesi. Ama aile kültürü. Memleket kültürü değil. :)
Kızla iki kelam etsen hemen anlarsın zihniyetini zaten. Böyleleri övünür gibi hemen anlatır niyetini.

Bizim gelin adayı ki daha ortada nişan, söz, tanışma yokken istediklerinin listesini yapmıştı. Falanca bilezik filanca set gibi... En sonunda da alamazsanız kiralarsınız ben rezil olamam elaleme demiş kardeşime
Şimdi ne halde acaba, buldu mu aradıklarını bilemem

size gülüyorum ya hele bi gelin tekirdag edirne silivri
dügün resilerimi cektigimz fotografcının sitesinde resimlere baktım ha heyy masalalh dedim be kollar dolu boynum dolu güzelliik bu iste

Yani bide demiş ya borçla evlenen ler boşanıyor diye. Ben tek çocuğum. Hiç kira da oturmadım. Bana en ağır gelen kiracı olmak oldu mesela. Bşde dğnya kadar borç.Ama nişanlıydık bigün eşim çok Üzgün kv dem dedi sakın ilişme çok kötü durumu dünden beri. Bir arkadaşı vardı. Çocuk bir kızla birlikteydi kızı da karakter olarak kimse sevmez ayrıca paragözdür de. Dedi çocuğun babasına miras kalmış kızda hemen çocuğa kaçmış. Hemen eşya ev alınmış. Düğünleri varmış.çikom a yapamıyorum. O kızla yan yana koysana anne çikomu. benim nişanlım çok daha fazlasını haetmiyormu diye. Çok uzun sürdü onu o psikolojiden çıkarmam. Üstelik eşim bukadar sıkıntı sonucu düğünden 1 hafta sonra mide kanaması geçirdi öyle küçük bişey değil ama . Baya hastaneye yetişmesek ölecek. Ve acil ameliyat edildi. 2 ay hastanede kaldık. Yani balayımızı hastanede yaşadık. Benim sırça köşküm olsa neye yarardı ağarlığınca altınım olsa neye yarardı. Ben lavaboyu kanla dolduran eşimi yerde yatarken ambulans gelene kadar gidip gelip öldümü diye bakıyordum. Okadar kan kusan birinin yaşaması imkânsızdı çünkü o esnada düşündüğüm öldü öldü idi sadece. Offf kötü oldum ben yine.

kiralamak oooo bizde 14 ayar takı bile olmaz bee kız gene iyimis yani

dügün resilerimi cektigimz fotografcının sitesinde resimlere baktım ha heyy masalalh dedim be kollar dolu boynum dolu güzelliik bu iste
Ben de sana gülüyorum. Hem de acı acı gülüyorum. Keşke kendini benim gözlerimden görebilseydin.

Bende diyorum ki karşı taraftan istemedende olabilir bazı şeyler..Mesela onların içinden ne geliyorsa sana takarlar,sende koyarsın onları bir köşeye sonra paran oldukça her ay mesela bir şey biriktirirsin,birikim yapma şeklin neyse artık ama para ama altın yavaş yavaş üzerine koyarsın o orda birikir zor zamanında kullanırsın..Ama daha evlenmeden ben 10 bilezik isterim,3 tane takı seti isterim,bilmem ne kadar altın isterim demek bana biraz görgüsüzlük gibi geliyor..Sonuçta o ailenin imkanı ne kadarsa zaten sana yapar yapacağını..Sizin oralarda mesela 2 genç birbirini çok sevdi diyelim ama oğlanın parası yok,evi kira ama diyor ki ben çalışırım evimi geçindiririm,bu durumda o gençler evlenemiyor mu? Ya da kız tamam ya bir şey olmasın,ben de çalışırım,ikimizde genciz aslanlar gibi çalışıp yaparız istediklerimizi demiyor mu? Yani herşey erkek tarafından mı bekleniyor? Sonuçta emek harcamadan hazıra konmak çok kolay ama kendi alın terinle kazandığın paranın yerini tutamaz hiç bir şey..Biz evlenirken eşimin ailesiyle benim ailem herşeyi yapmak istediler a dan z ye..Allaha çok şükür iki aile de çok iyi anlaşır ve arkadaştırlar birbirleriyle..Ama eşimle biz hiç birşey istemedik..Kızım ne farkeder ha siz almışsınız ha biz almışız ne olmuş sanki dediler..Yok dedik yanlış anlamayın,biz kendi paramızla alacağız hepsini..Benim kendi paramla aldığım 1 iğne iplik,onların alacağı en kaliteli şeylerden bile çok çok değerli benim için,çünkü onun üzerinde benim yıllarımı verip okuduğum,çalıştığım meslemiğin emeği var,benim alın terim var..Onun mutluluğu benim için çok farklı işte..Dediğin gibi tercih meselesi...

ben geneldenden bahsettim evliliklerin cogu parasızlıktan huzursuzluk cıkıyo bu yüzden bosanıyoalr deim kisisel algılama

Ne kadar çiğ bir insansınız siz.
Övündüğünüz şeylerin sizi küçük düşürdüğünün farkında değil misiniz?
Umarım ömrüm boyunca sizin gibi biriyle aynı masada dahi oturmam.

Ya konu neydi neye dönmüş annem görüşlü birsürü yazı yazılmış arkadaşlar Ablalarım allah aşkına yaa huzursuz mutsuz olduğunda acı çektiğin de o gecelikler o altınlar evler eşyalar mi sizi teselli edecek eşiniz size kötü davrandığı kadın yurduna koymadiği zaman aman boşver altınlarim var mı diyeceksiniz. Boşaninca onlar mi sizi rahat ettirecek. Belki bosaNip elindeki şeylerle rahat günler geçirebilirsin evet ama gene bir yanın kadını kadın yapan zarif yüreği oksanmayacak. Zamanla çalışılır kazanılır hersey alınıp satılır ama mutluluk huzur sevinç asla alınıp satılamaz üzülüyorum paraya eve eşyaya tamah eden insanları görünce manevi duygular ölmüş maddiyat cirit atıyor ortada

Ayyy erkekler böyle kadınları nasıl seviyor yaaa. Çok itici değil mi?

kiralamak oooo bizde 14 ayar takı bile olmaz bee kız gene iyimis yani
Kıza tekmeyi bastık canım
İstanbul'dan memlekete kardeşime yalvarmak için kaç kere geldi sayamadık. Başka falsoları da vardı ama neticede layığını buldu.

Ayyy erkekler böyle kadınları nasıl seviyor yaaa. Çok itici değil mi?
Tehdit ile tutuyordu kız zaten onu. Gidersen intihar ederim, kendimi atarım vs Benim nikahıma gelecekmiş ama otel ve uçak parasını kardeşimin karşılaması gerekiyormuş yoksa kardeşim de nikahıma gelemezmiş
Sonuç olarak okulu bitip kendi memleketine gidince kardeşim de ayrıldı.
Çok şükür valla, evladım olsa sevmem

o iliski baslamdan biter zaten kızlar kendini zora sokma bide söyle bisey var bizi taraftada peki farklı yörelere gelin gidilmez karadeniz dogu gibi cünkü gene genel diyrum üstüne alınmasın herkez cünkü trakyalıla rrahat olur kızalrı acık giyinir hani her acıdan rahattırlar diger yöreler biraz daha baskındır o yüzne bizim tarfalıyla evlenelerin cogu evleri vardır mesela gecen bizim bi akrabaya gidildi söze kız babası demis bunlar nerde oturcak kiraya cıkmıcak diye cocugun babası aldıgı 50 bin degil 100 bin cıkıs parasını eve yatırcak beylükdüzünden beyenmisler 200 liraya 100 bininide kredi cekicekmis babası kız altınları verirse verir vermezse babası ödicek hani anlatamadıgım ya istemeden önce ev alınır yada sözden sonra ev alınır ev alınmadan evlenilmez yani normal olan bu

Ayy salak ya.
Bu kızlardaki bu özgüvenin kaynağı ne acaba? Çok güzel falan mıydı?

Ayy salak ya. Tam bir mal.
Bu kızlardaki bu özgüvenin kaynağı ne acaba? Çok güzel falan mıydı?
Yok yahu hani normal desem o da değil bayağı çirkindi...
Annesi babası da biliyormuş onun bu manyaklık durumlarını, "bir şey olursa senden biliriz" diyorlarmış.

ben geneldenden bahsettim evliliklerin cogu parasızlıktan huzursuzluk cıkıyo bu yüzden bosanıyoalr deim kisisel algılama
Yok bende genel üzerinden söyledim. Üstüne alınmadı. Parasızlık yüzünden biten evlilik zaten mutlaka biyerde bitecektir. Ama bu düşüncede olan çok insan var. Mesela annem bana eşyaları alırken kendi adına al demişti. Kaynana işte :) ya dedim anne sen ne diyorsun. Ben ne umutla evleniyorum ne hayaller le o eşyalar o hayalleri yaşayabilmem için bir araç. Eşim olduki bana kazık attı allah korusun alsın o eşyaların tümünü. .... onu mu düşüncem. Elim kolun var çalışır alırım. Ne düğünden kaldırdığım altın para nede başka bir maddi araç bana iyi gelmez böyle birşey olursa allah korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…