Bende diyorum ki karşı taraftan istemedende olabilir bazı şeyler..Mesela onların içinden ne geliyorsa sana takarlar,sende koyarsın onları bir köşeye sonra paran oldukça her ay mesela bir şey biriktirirsin,birikim yapma şeklin neyse artık ama para ama altın yavaş yavaş üzerine koyarsın o orda birikir zor zamanında kullanırsın..Ama daha evlenmeden ben 10 bilezik isterim,3 tane takı seti isterim,bilmem ne kadar altın isterim demek bana biraz görgüsüzlük gibi geliyor..Sonuçta o ailenin imkanı ne kadarsa zaten sana yapar yapacağını..Sizin oralarda mesela 2 genç birbirini çok sevdi diyelim ama oğlanın parası yok,evi kira ama diyor ki ben çalışırım evimi geçindiririm,bu durumda o gençler evlenemiyor mu? Ya da kız tamam ya bir şey olmasın,ben de çalışırım,ikimizde genciz aslanlar gibi çalışıp yaparız istediklerimizi demiyor mu? Yani herşey erkek tarafından mı bekleniyor? Sonuçta emek harcamadan hazıra konmak çok kolay ama kendi alın terinle kazandığın paranın yerini tutamaz hiç bir şey..Biz evlenirken eşimin ailesiyle benim ailem herşeyi yapmak istediler a dan z ye..Allaha çok şükür iki aile de çok iyi anlaşır ve arkadaştırlar birbirleriyle..Ama eşimle biz hiç birşey istemedik..Kızım ne farkeder ha siz almışsınız ha biz almışız ne olmuş sanki dediler..Yok dedik yanlış anlamayın,biz kendi paramızla alacağız hepsini..Benim kendi paramla aldığım 1 iğne iplik,onların alacağı en kaliteli şeylerden bile çok çok değerli benim için,çünkü onun üzerinde benim yıllarımı verip okuduğum,çalıştığım meslemiğin emeği var,benim alın terim var..Onun mutluluğu benim için çok farklı işte..Dediğin gibi tercih meselesi...