- 1 Mayıs 2013
- 7.132
- 4.597
- 398
- Konu Sahibi Midnight Sun
-
ama anlamadıgım su magden gelinligi alıcak parası bile yok yada herseyde yarı yarıya sen kendinden fedakarlık ediysun o zaman 1 2 sene aha bekle toplasın parasını yada ailesini ceksin kenara ben sizin cocugunuzum beni evlendiriceksiniz yardıme diceksiniz desinAnne babam öyle bişey dedi demedimki. Kimseye şu şunu bu bunu aldı demedim. Onlarda zaten eşimin ailesine gelin değil eşime eş verdi beni. Eşim hepsine değer yine olsa yine yaparım. Sadece ortak alıyoruz dedim. Eşim elinden geleni yaptı. Parası yoktu Ama gelinliği almaya dünya kadar masrafı beraber omuzladık.
Evlilik ile ilgili Fikirlerimiz çok farklı sizinle. Ben erkek tarafı nın değil damadın geline verdiği değere bakarım. O değer de maddi olarak tartılmaz. Var olup da vermeyen erkek kötüdür ama parasını ortaya koyan adamın parası çıkışmıyorsa ben sevdiğim adama kimseye boyun eğdirmem.
Durumum olursa gelinime istediğini fazlası ile alırım. Hatta ben almam veririm parayı oğlum bizden aldığını hiç söyleme benim param de derim ki muhabbetleri kuvvetlensin. Baba parası ile düğün yapan erkek çok küçük görünüyor gözümde kendimiz o mücadeleyi verdikten sonra. Iyi ki de biz yapmışız. Sevginin aşkın dışında çok daha farklı temeller oluştu ilişkimizde. Çok fırtına atlattık ama bu çabalar tuttu evliliğimizi ayakta.
Bu arada mesela damat lık alırken de benim param yoktu herşeyini kendisi aldı. Hatta beni boşver sen prensesler gibi ol daha evi boyıycaz diye 150 liraya baştan aşağı giyindi. Kıyamam ben ona. Böyle adam üzülürmü.
Evimizi beraber boyadık beraber temizledik. Bir arkadaşımız dışında yardımcımız olmadı. Ne ben badana erkek işi dedim nede o fayans silmek kadın işi dedi. Ve evlendikten bir süre sonra işsiz kaldım 6 yıldır çalışmıyorum. Ve eşimin maaş kartı bende durur benden harçlık alır. Benim değil kendisinin kararı bu. Daha birsürü şey. Bidaha olsa yine yaparım.
Gereksiz ama tatlı anılar kalıyor bence herkes farklı bişey yaşamış kendini düşünerek cevap veriyo benim görümcem yok mesela kaynanam da benim kızım yok bilmiyorum hiç adetleri ne yapılacaksa sen söyle dedi annemden acaip çekiniyodu tabiki bişey söyleyemedim hiçbirşey yapmadılar ama evlendik aylar sonra akrabalarının kızına nişanda sadece bi bilezik takmışlar diye bana sitemli konuştu şok oldum kendileri hiçbirşey takmadı ama kız tarafı olarak akrabasının kızına takılan bi bilezik az gelmiş!! Hani bilmiyodun Sen? Bilmemezlik ayağına akıllarınca kara geçtiler ki kimsenin ihtiyacı yoktur elbet ama o dönem benim hiçç ihtiyacım yoktu daha 1.5 senelik çalışıyoken arabamı bile alıp borcunu da sıfırlamıştım. Maddi olarak kimse erkek tarafının alacağı üç kuruşa muhtaç değil ama manen arkadaşlarımın içinde ve akrabalarımca zor durumda kaldım ben. Ne almışlar ne takmışlar bilirsiniz bu saçma muhabbetleri. Erkek tarafını savunmaya çalışmaktan yorulmuşum. Kınamda oynarken bile yengem gelip kolumdaki saati nişanda mı taktılar diye sordu ki patlama anım orda oldu yengeme çemkirmek zorunda Kaldım ne nişanı işte düğünde takacakları bu diye. Bi taraftanda iyiki hiçbirşey yapmamışlar düğün salonunun 2 bin lirasını bile 1 sene kredi ödeyeceğiz diye anlatan gerçekten masraf etse ne anlatırdı diyorum. Yapsalarda yapmasalarda asla annem babama karşı duygularımı onlara hissedemeyecektim vicdan azabı çekmemiş oldum en azından benim yüzümden borca girdiler diyeBurada kişiye göre yorum yapılıyor bence. Ben bu konuda iyi niyet göremedim. Karşı tarafın 50 bini varmış da paramız yok diyorlarmış. Ne ilgilendirir onu yahut bu tavırla nasıl bir kabullenme beklenebilir?
Ben gereksiz buluyorum ama bana da istemediğim halde yapıldı böyle şeyler. Düşünsene daha bir kaç kere gördüğün görümceyle, kayınvalideyle gecelik bakıyorsun...Görümcemin biri bir şeyler getiriyor, diğeri "aman ne gerek var zaten bir süre sonra çıkaracaksın hahahah" diyor. Nişanlım uzakta bekliyor, ablasını çağırıp "siyah gecelik aldırın, yakışır ona" diyor ben yerin dibine geçiyorum...Bohçada da aynı şekilde pijamalar, donlar, sabunlar, havlular; anne-baba-teyze herkes var. Neymiş bir bakalım diyorlar bir açıyorsun her şey ortada. Gereksiz nihayetinde:)
Ahahaha ben gelinime jartiyer, kırbaç kelepçe ve göz bağı da alacağım bohçası için. Fantağzi yaparlar oğlumla.Yaşandı tabi...Bir de ben ziyarete gitmiştim ara tatilde, annem, kuzen vs hiç kimse yok. 2 görümce ve kaynana ile nişan alışverişi yaptık. Bildiğin gecelik denedim ve baktılar nasıl olmuş diye
Birde herkesin tarzı farklı,zevki farklı 50-60 yaşında bir kadının aldığı çamaşırı 25-30 yaşında bir kadın giyer mi Allah aşkına?Bende aldıramam ya, toplanıp bir kaç kadın gecelik, iç çamaşırı falan aldır. Çok saçma. Ben alırım alacağımı zaten.
yemekli dügn konusunda ben farklı düsünüyroum cünkü tam bosa masraf yani milleti doyurucam diye 20 bin bayılamam ama onun yerine altın takarım bari bi ise yarasın cünkü esimin halası amcaları yurt dısından yasayan insanlar ve türkiyede gelip cıragın sarayınd afalan süntte yaptılar dügün yaptılar onlarda bile kusur buldular yuhh dedim o yüzdne dügün konusunda kimseyi memnun edemezsin vallao kız normal arkadaşıydı kız arkadaşı başka, kızımız bişeyler ister bizde durumumuz elverdiğince yaparız örneğin o bilmem ne otelinde düğün isterim diyebilir ama biz o kadarını yapamayız imkanlar dahilinde olacak şeyler bunlar, ben zaten gelin adayımızdan çok isterim Çok güzel bir düğün olmasını, kardeşime babamın eksikliğini hissettirmek asla istemem
iyide zaten o alısverice birlikte cıkıyosun birlikte gitmeyense normal düz sütyen takım bide dantelli atlet takım alınıyo gecelik 6 tılı ekru renk alınıyo hani herkezin giyebilicegi sey sana kaynanan tanga almaz yani merak etme bohcadaBirde herkesin tarzı farklı,zevki farklı 50-60 yaşında bir kadının aldığı çamaşırı 25-30 yaşında bir kadın giyer mi Allah aşkına?
Nişa alışverişi çok ilginçti benim için. "Nasıl tüylü topuklu terliklerden almazsın" diye hayretler içinde bakan bir kayınvalidem var. Ona göre leopar gecelik ve pembe tüylü terlikler şarttı. Görümcem de tanga seçiyordu bir yandanAhahaha ben gelinime jartiyer, kırbaç kelepçe ve göz bağı da alacağım bohçası için. Fantağzi yaparlar oğlumla.
Yani limoncu beni yanlış anlama ama bu kadar da paraya düşkünlük hiç hoş görünmüyor.Ben çok şaşırıyorum yorumları okudukça.cvp larım canım bise zayen öyle cıbıl birine kız verilmez yani dımdızlak olan biri kız istemeye giderken ne dicek evim yok babam bisey yapmıcak kuru maas kım kızıı veririki biz esimle severek evlendik ben kactım ama kayınpeder 20008 senesnde 70 bin harcadı bize ceyizin bile yoktu babam esimi istemedi icin vermedi ben cok üzüldüm eve görmeye geldiler vitrinim ici bos tabaklarım tam ceyız seti degil diye girdik evkura 10 bine ne geregim varsa aldım esim ödedi simdi normal istemeye gelelim
zaten trakyalılyla evlen evlenme bagzı seyler gelenk gibi biseydir 10 taneden asagı bileizk olmaz yani koık gelir öyle duyuyoruz 4 5 bileizk takmıslar set 14 dalga gecılır
trakyalı olmasaydıda esim ben evi olmayan duurmu olmayan biriyle evlenmek istemezdim yani bu iliskiler biri seni tanıstırcak yada is yerind ebiriyle tanıstın ögreniysn zaten evi kendinn mi apartman mı annesi babası ne is yapar ona göre iliskiye baslıycan
bız rahat büyüdük genel olarak benim cevremde tüm erkek ailelelerin kendi apartmanları vardrı 4 katlı 2 sinde ogulları oturru birinde kendi digeri kiradadır
yaaa iste ben o yüzden kaynanalardan isteyin diyrm bak uyanık kaynanana senGereksiz ama tatlı anılar kalıyor bence herkes farklı bişey yaşamış kendini düşünerek cevap veriyo benim görümcem yok mesela kaynanam da benim kızım yok bilmiyorum hiç adetleri ne yapılacaksa sen söyle dedi annemden acaip çekiniyodu tabiki bişey söyleyemedim hiçbirşey yapmadılar ama evlendik aylar sonra akrabalarının kızına nişanda sadece bi bilezik takmışlar diye bana sitemli konuştu şok oldum kendileri hiçbirşey takmadı ama kız tarafı olarak akrabasının kızına takılan bi bilezik az gelmiş!! Hani bilmiyodun Sen? Bilmemezlik ayağına akıllarınca kara geçtiler ki kimsenin ihtiyacı yoktur elbet ama o dönem benim hiçç ihtiyacım yoktu daha 1.5 senelik çalışıyoken arabamı bile alıp borcunu da sıfırlamıştım. Maddi olarak kimse erkek tarafının alacağı üç kuruşa muhtaç değil ama manen arkadaşlarımın içinde ve akrabalarımca zor durumda kaldım ben. Ne almışlar ne takmışlar bilirsiniz bu saçma muhabbetleri. Erkek tarafını savunmaya çalışmaktan yorulmuşum. Kınamda oynarken bile yengem gelip kolumdaki saati nişanda mı taktılar diye sordu ki patlama anım orda oldu yengeme çemkirmek zorunda Kaldım ne nişanı işte düğünde takacakları bu diye. Bi taraftanda iyiki hiçbirşey yapmamışlar düğün salonunun 2 bin lirasını bile 1 sene kredi ödeyeceğiz diye anlatan gerçekten masraf etse ne anlatırdı diyorum. Yapsalarda yapmasalarda asla annem babama karşı duygularımı onlara hissedemeyecektim vicdan azabı çekmemiş oldum en azından benim yüzümden borca girdiler diye
yuhhh canım tanga neymis sikinkilerde sacmalamıs yani hadi tüylü terlik neysedeNişa alışverişi çok ilginçti benim için. "Nasıl tüylü topuklu terliklerden almazsın" diye hayretler içinde bakan bir kayınvalidem var. Ona göre leopar gecelik ve pembe tüylü terlikler şarttı. Görümcem de tanga seçiyordu bir yandanBöyle insanlardan kelepçe de istesem alırlardı herhalde
Bak ben bu olayları unutmuşum, hatırlayıp sinirlendim şimdi
yemekli dügn konusunda ben farklı düsünüyroum cünkü tam bosa masraf yani milleti doyurucam diye 20 bin bayılamam ama onun yerine altın takarım bari bi ise yarasın cünkü esimin halası amcaları yurt dısından yasayan insanlar ve türkiyede gelip cıragın sarayınd afalan süntte yaptılar dügün yaptılar onlarda bile kusur buldular yuhh dedim o yüzdne dügün konusunda kimseyi memnun edemezsin valla
eeee aynen yanii napıyım ben öyle hayatı tabıkı sonrada ne olur orası ayrı ama bile bile lades demenin mantıgı yokYani limoncu beni yanlış anlama ama bu kadar da paraya düşkünlük hiç hoş görünmüyor.Ben çok şaşırıyorum senin yorumlarını okudukça.
Senin oranın mantığına göre parası olmayan ömrü billah bekar kalmalı.
sen yemekli dügün dedin ya banada burdakılere nasıl nisan sacma geliyosa banada yemekli dügün sacma geliyo o bakımdanyemekli düğün nerden çıktı şimdi be canım
ha isterlerse yaparız ben çok isterim kardeşim de benim evlendiğim yerde evlensin
Canım benim gelinliği de ben aldım damatlığı da :)) kredi çekmiştik düğün için eşim gelinliğin parasını ordan verdi benim aklıma hiç gelmedi damatlık alırken de ordan verelim demek damatlığı cebimden aldım sonra da düğündeki takılarımı bozdurup krediyi ödedim borçlu kalmaktan nefret ettiğim için. Sonuç gelinlik de damatlık da benden çıktı ama ailem bilmiyor gelinliğin o şekilde alındığını yani kiralandığını. Ben annemden çekiniyodum nişan olaylı olunca annemle ciddi olarak konuştum bi daha ne aldılar muhabbeti istemiyorum arkadaşların akrabaların söylediklerini de gelip bana anlatma zaten çok gerginim kimseyi kırmak istemiyorum diye annemde sağolsun karışmadı daha.a
ama anlamadıgım su magden gelinligi alıcak parası bile yok yada herseyde yarı yarıya sen kendinden fedakarlık ediysun o zaman 1 2 sene aha bekle toplasın parasını yada ailesini ceksin kenara ben sizin cocugunuzum beni evlendiriceksiniz yardıme diceksiniz desin
aileniz sizi nasıl böyle bosta bırakabılıyo bi baba degil ama anne anlar damadın durumunu sana nasıl demedi bu gelinligi bile zorla alıyo yarın öbür gün ac kalısın sen demedi
Ya o tüylü terliği seksi bulan bir erkek var mı gerçekten? Leopar deseninden de nefret ederim.Nişa alışverişi çok ilginçti benim için. "Nasıl tüylü topuklu terliklerden almazsın" diye hayretler içinde bakan bir kayınvalidem var. Ona göre leopar gecelik ve pembe tüylü terlikler şarttı. Görümcem de tanga seçiyordu bir yandanBöyle insanlardan kelepçe de istesem alırlardı herhalde
Bak ben bu olayları unutmuşum, hatırlayıp sinirlendim şimdi
Tangalar, sutyenler, avuca sığacak büyüklükte gecelikler arsız espriler eşliğindeyuhhh canım tanga neymis sikinkilerde sacmalamıs yani hadi tüylü terlik neysede
Ben adamın etini budunu bilerek evlendim. Yani sizin adetleri niz tabiki Bizdede var. Ama beni hiç ırgalamaz. Ben sevdiğim adamla evlendim. Zaten liseden beri tanışıyoruz. Ve 23 yaşındaydım evlenirken.Hiçte borcumuz var boşanalım falan diye düşünmedik. Hayat bu bir bakmış sın o prensesler gibi gelin geldiğin ev elinden gitmiş yokluğun ortasına düşnüşsün eşin yada sen yatalak olmuşsun. Kuru ekmek gerek kp kv anne baban yok. Para değil benim gözümde evliliği ayakta tutan. Hala çok sıkışık zamanımız olur. Eşim dertlenir. Ona tek dediğim sen boğazımdan haram lokma geçirmiyorsun ya aylarca kuru ekmek yemeye razıyım. Çocuğuma da hep gururla anlatacağım bir babası var.a
ama anlamadıgım su magden gelinligi alıcak parası bile yok yada herseyde yarı yarıya sen kendinden fedakarlık ediysun o zaman 1 2 sene aha bekle toplasın parasını yada ailesini ceksin kenara ben sizin cocugunuzum beni evlendiriceksiniz yardıme diceksiniz desin
aileniz sizi nasıl böyle bosta bırakabılıyo bi baba degil ama anne anlar damadın durumunu sana nasıl demedi bu gelinligi bile zorla alıyo yarın öbür gün ac kalısın sen demedi
Peki adam çok iyi diyelim sana da çok değer veriyor ama senin isteklerinin çoğunu karşılayamıyor. Ayrılır mıydın?eeee aynen yanii napıyım ben öyle hayatı tabıkı sonrada ne olur orası ayrı ama bile bile lades demenin mantıgı yok
ooo sizinkiler azgın teke valla bizde normal düz sütyen takım pier cardınden dantelli atlet takım bide ekru rengi hos güzel 6 tılı saten gecelik alınır bu kadar ic camasırı acısındna ne sacma tanga falanTangalar, sutyenler, avuca sığacak büyüklükte gecelikler arsız espriler eşliğinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?