• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne gerek varmış

aslında nişanda takılan evlenince yine ciftin oluyor kızın ailesine verilmiyor ya hos..biz bosnagız kıza takılan altınları.. ve adetleri bildigimden dolayı sukretsinler erkek aileleri bi takı seti bi bilezikle yetiniyor kızlar:)
bende dedımkı sıkmayın kendınız dedım demez olaydım:KK45:

Nişan, düğün ve abartılı şeylerin tümü saçma bence. Amaç mutlu bir yuva kurmak değil mi?
Bir de ailelerin parası sizi ilgilendirmez. Vardır ama size harcamak istemeyebilir, yoktur ama bir şekilde harcamak ister o artık ailelerin insiyatiflerine kalmış.
Zaten nişan tamamen kız tarafına aittir, çok istiyorsanız tutun salonu yapın nişanınızı. Size nişan elbisesi gelecekse nişanlınıza da takım elbise alınacak. Size takı takılacaksa ona da okkalı bir saat takılması lazım vs... Hani her şey karşılıklı olacağı için gereksiz harcamalara gerek yok bence. Sen bana al, ben sana alayım :)

Canım ya kaynanam evlendiğimin ayı dolmadan kalktı bize geldi 20 gün kaldı. O bundan utanmadı ben iyiki gecelikten utanmamışım. 1 hafta 10 gün tamam da yeni evli çiftte 20 gün nedir ben en son sabah kahvaltıya saçımın suyuyla banyodan çıkıp gidiyodum anlar da gider diye yok bana mısın demedi evrak işlerim var ben memlekete gidicem anne kendime uçak bileti bakıyorum sana da alayım mı dedim de öyle gittik . Yoksa heralde kalırdı bi iki ay Daha. geceliğimi görmesi uygunsuzsa mesela bi miktar para verip alış verişinizi siz yapın diyebilir yada iç çamaşırcıda yoruldum deyip bi yerde oturup bekleyebilir. Ki ben gercekten yapı olarak utanan bi insan değilim gerçekten ama utanan kişi çamaşırımı geceliğimi ben aldım teşekkürler de didiyebilir. Gelinliğin altına giydiğim jartiyeri onlara aldırmayıp böyle söylemiştim
O sizin kayınvalidenizin hatası..Ama herkes onun gibi olacak değil..Siz utanmayabilirsiniz çamaşır aldırmaktan sizin düşünceniz saygı duyarım..Ama ben asla istemezdim benim iç çamaşırlarımı eşimin annesi ve ailesinden bayanlar toplanıp alsınlar..Asla bana göre bir şey değil..Ben kendi işimi kendim gören bir insanım her zaman..Çalışırım canım ne istiyorsa alırım..Bugüne kadar kendi anneme bile bana şunu al demedim,demem de..Dediğim gibi yapı meselesi bu...

Biz düğünümüzü eşimle yaptık evimizi eşimle dayayıp döşedik. Kimseden para istemedik. Dışardan geleneksel gözüken ama kimsenin kim neyin parasını ödedi bilmediği bir düğündü. Tabiki kimse sormaz çünkü para isteriz diye korktular :)
biz taksitlerimizi ödedik. Ben yeni maaş almıştım eşimin almasına daha vardı. Nişanda takılan ların bir kısmını da kullanıp gelinliği aldık.

Şimdi senin bunu garipsemeni anlarım ablamda tralyLılarla evli orda düğün olur biter 1 ay dedikodusu bitmez. Şunu almış, çeyizinde şu su yokmuş?, şu amcası utanmamış 14 ayar bilezik takmış.
O yüzden o Trakya tarafında düğün yapan düğünden sonra itibarını düşünür. Ama 4 4 lük düğün yapan çok insanın yüzüne helal olsun ne düğün yaptın komşu diyip adam köşeyi dönünce. Pehhhh Saffet aga bunun iki katı bilezik taktı yada başka bişey derler. Yani ablam o tarafta olduğu için akrabası vs için çok düğüne katıldım.

Mesela ben çeyiz de açmadım. Ben zorluklar içinde sadece eşim ve ben ev kurucam 3 5 pasaklı gelip ayyy bilmem kimin çeyizi daha güzel bilmem ne diyecek.
tamamda annen baban nasıl der gelinligini kendi aldın sen diye valla cok garip geliyo sen calısıyo olabilirsin ama dügünü erkek tarafı yapar sonucta sen ceyız niyetini yapar yada yapmazsın valla siz böyleyseniz gelecegin kaynananları cok kötü gelinlerine biset yapmıcaklar valla

O sizin kayınvalidenizin hatası..Ama herkes onun gibi olacak değil..Siz utanmayabilirsiniz çamaşır aldırmaktan sizin düşünceniz saygı duyarım..Ama ben asla istemezdim benim iç çamaşırlarımı eşimin annesi ve ailesinden bayanlar toplanıp alsınlar..Asla bana göre bir şey değil..Ben kendi işimi kendim gören bir insanım her zaman..Çalışırım canım ne istiyorsa alırım..Bugüne kadar kendi anneme bile bana şunu al demedim,demem de..Dediğim gibi yapı meselesi bu...

bu milletin iç. çamaşırı baldır bacak yatak odası merakı nedir yaa benimde erkek kardeşim var ne işimiz olur yahu maaile alışverişemi gidilir

Neyi saçma bulup neyi bulmayacağımın tam sıralı listesini verirseniz ben de düşüncelerimi ona göre düzenleyeyim tekrar.

Benim için kaynanamın görümcemin gidip bana külot veya gecelik alması saçma. Bunun sizi niye rahatsız ettiğini anlayamadım. Siz yaparsınız ben yapmam, problem??
Bu ne gerginlik pardon? Ben size cevap yazmadım bile diye hatırlıyorum şurda yazan 3-5 cümleye bu kadar anlayışsız davranıp bu denli gergin cevaplar veriyorsanız hiç oynamayın nişan düğün zamanı her kadın ilgi alaka bekler hoşuna gider kimse burda amannn ne gerek var demesin. Gereklilikse mesele hiçbiri gerekli değil. Kız ve erkek 2 arkadaşıyla gider nikahını kıyar biz evlendik haberiniz olsun diye de ailelere haber verir ki en büyük hhayalim böylesiydi. Olur mu öyle şey oğluna düğün yapamadılar mı desinler mantığıyla düğün yapmaya kalkanlar da o zaman işine geleni mantıklı bulup işine geleni saçma bulmasın. Neyse siz bunları anlayacağınızı pek sanmıyorum. Sakin olun sadece sizin sahip olduğunuz düşünce kanun değil herkes farklı düşünebilir bu gayet normal bu yaşa kadar öğrenememiş olmanız üzücü

Benim de yakında nisanım olacak ama bu bohca falan ne demek, nasıl yapılır hic bilmem. Öyle gelenekçi bir insan değilimdir, pek sevmem de o işleri.
Ama buradaki bazı yorumları hayretle okudum. Tamam ailenin desteği olmadan düğün yapmak kolay değil, elbette katkıları olmalı ama bu kadar da abartılmaz ki.
Sanki ticaret yapıyormuş gibi.

konu sahibi
ben senin görüsündeyim arkadasım oldu be adamın parasıda var yapmıcak yok ya öyle bi yaptırırımkı valla ben kimseye mahcup olalmam hayallerimi gerceklestiriceksniz diceksin nisanlınada ailesinede cagarın bı aksam kaynana kanyatanı baban desin bizde böyle dost var düsman var bu cocuklar borclumu evlenicek görüyoruz desin borclu evlenenlerin cogu kavgalı bosanmalı
kızının rahatını düsünen baba zaten bunlar der kızı istesin istemesin

nişan düğün zamanı her kadın ilgi alaka bekler hoşuna gider kimse burda amannn ne gerek var demesin.
Sakin olun sadece sizin sahip olduğunuz düşünce kanun değil herkes farklı düşünebilir bu gayet normal bu yaşa kadar öğrenememiş olmanız üzücü

Kendinizle çelişmeyin.
"Kimse öyle böyle demesin" dedikten iki satır sonra "sizin düşünceniz kanun değil, herkes farklı düşünür" demek ironik.

Bende aldıramam ya, toplanıp bir kaç kadın gecelik, iç çamaşırı falan aldır. Çok saçma. Ben alırım alacağımı zaten.

Kız tarafı da erkeğe bohça yapıyor ayrıca eşit değerde. Rabbena hep bana olmaz tabi, madem çok hayaldi zorunluluktu haydi siz de annenizle babanızla kociş adayınıza don almaya:D

Kendinizle çelişmeyin.
"Kimse öyle böyle demesin" dedikten iki satır sonra "sizin düşünceniz kanun değil, herkes farklı düşünür" demek ironik.
Sizle tartışıyorum söyledikleriniz samimi gelmiyor kusura bakmayın

bu hususu anne babalarınızın konuşması gerekiyordu. söz için geldiklerinde anneniz babanız konuyu açıp biz nişan yapacağız, salon tutacağız, sizin kaç misafiriniz gelir tahminen? deselerdi kayınvalideniz ne gerek var diyemezdi, rezil olmamak için bileziğini de setini de alır gelirdi. bohça için de usul nişanlıların anlaşması annesine haber vermesi değildir, normalde kayınvalidenizin adetiniz nedir diye sorması lazımdı ama madem sormadı, anneniz arayıp bohça için ne zaman bir araya gelineceğini sorabilir.

karşı tarafın "NE GEREK VAR" lafı kadar itici bi cümle yok ya
gerek olup olmamasına sen mi karar vereceksin . kimi kızlar bohça istemez kendileride gereksiz bulur , kimileride ister. nişanı zaten kız tarafı yapacak .. düğünde altını az takacaklar diye kıskançlık yapmışlar . .

Sizle tartışıyorum söyledikleriniz samimi gelmiyor kusura bakmayın
: ) Sizin görüşünüzdür samimi olup olmamam, bir şey diyemem.

Siz sadece birisinin (ki gördüğünüz üzere bohça vsyi gereksiz gören tek ben değilim, bir sürü başka üye de var) sizinle aynı gerekliliği atfetmemesini kabul edemiyorsunuz o kadar. Halbuki ben ne dedim, benim için saçma, siz yaparsınız ben yapmam bu kadar basit. Ben size "hayır yapmayın" demezken sizin benim fikirlerime laf edip "kimse öyle demesin" diye yazdıklarıma bile müdahale etmeye çalışmanız bence hoş değil. Sizinle aynı fikirde olmak zorunda değilim, sizin de benimle olmak zorunda olmamanız gibi.

Neden "sizce saçma, bence değil, herkes istediğini yapar" deyip geçemediğinizi merak etmiyor değilim aslında : )

Yahu arkadaşlar gerçekten anlamıyorum neden geceliğe bu kadar vurgu yaptığınızı mesele gecelik çamaşır meselesi değil ki. Mesele art niyet iyi niyet meselesi. Bikaç farklı düşünen arkadaşın yorumu olaya farklı açılardan da bakmamı sağladı teşekkür ediyorum . Ama genel olarak agresif tavır içindeki arkadaşlara sorum bi kadının gerçekten iç çamaşırımı almadılar diye üzüleceğine nasıl inanabiliyorsunuz? 60 larda yaşamıyoruz ki burda herkes artık kendine çamaşır gecelik alacak durumda. Mesele bu değil sevgi saygı görme kabullenilme meselesi. Ama bu kadar kadın bile bunu 3 kuruşun peşinde koşmayına getiriyosa erkeklerin anlamasını artık hiç beklemiyorum :)

Back