Biz düğünümüzü eşimle yaptık evimizi eşimle dayayıp döşedik. Kimseden para istemedik. Dışardan geleneksel gözüken ama kimsenin kim neyin parasını ödedi bilmediği bir düğündü. Tabiki kimse sormaz çünkü para isteriz diye korktular :)
biz taksitlerimizi ödedik. Ben yeni maaş almıştım eşimin almasına daha vardı. Nişanda takılan ların bir kısmını da kullanıp gelinliği aldık.
Şimdi senin bunu garipsemeni anlarım ablamda tralyLılarla evli orda düğün olur biter 1 ay dedikodusu bitmez. Şunu almış, çeyizinde şu su yokmuş?, şu amcası utanmamış 14 ayar bilezik takmış.
O yüzden o Trakya tarafında düğün yapan düğünden sonra itibarını düşünür. Ama 4 4 lük düğün yapan çok insanın yüzüne helal olsun ne düğün yaptın komşu diyip adam köşeyi dönünce. Pehhhh Saffet aga bunun iki katı bilezik taktı yada başka bişey derler. Yani ablam o tarafta olduğu için akrabası vs için çok düğüne katıldım.
Mesela ben çeyiz de açmadım. Ben zorluklar içinde sadece eşim ve ben ev kurucam 3 5 pasaklı gelip ayyy bilmem kimin çeyizi daha güzel bilmem ne diyecek.