- 1 Mayıs 2013
- 7.132
- 4.597
- 398
- Konu Sahibi Midnight Sun
a
aileniz sizi nasıl böyle bosta bırakabılıyo bi baba degil ama anne anlar damadın durumunu sana nasıl demedi bu gelinligi bile zorla alıyo yarın öbür gün ac kalısın sen demedi
ama anlamadıgım su magden gelinligi alıcak parası bile yok yada herseyde yarı yarıya sen kendinden fedakarlık ediysun o zaman 1 2 sene aha bekle toplasın parasını yada ailesini ceksin kenara ben sizin cocugunuzum beni evlendiriceksiniz yardıme diceksiniz desinAnne babam öyle bişey dedi demedimki. Kimseye şu şunu bu bunu aldı demedim. Onlarda zaten eşimin ailesine gelin değil eşime eş verdi beni. Eşim hepsine değer yine olsa yine yaparım. Sadece ortak alıyoruz dedim. Eşim elinden geleni yaptı. Parası yoktu Ama gelinliği almaya dünya kadar masrafı beraber omuzladık.
Evlilik ile ilgili Fikirlerimiz çok farklı sizinle. Ben erkek tarafı nın değil damadın geline verdiği değere bakarım. O değer de maddi olarak tartılmaz. Var olup da vermeyen erkek kötüdür ama parasını ortaya koyan adamın parası çıkışmıyorsa ben sevdiğim adama kimseye boyun eğdirmem.
Durumum olursa gelinime istediğini fazlası ile alırım. Hatta ben almam veririm parayı oğlum bizden aldığını hiç söyleme benim param de derim ki muhabbetleri kuvvetlensin. Baba parası ile düğün yapan erkek çok küçük görünüyor gözümde kendimiz o mücadeleyi verdikten sonra. Iyi ki de biz yapmışız. Sevginin aşkın dışında çok daha farklı temeller oluştu ilişkimizde. Çok fırtına atlattık ama bu çabalar tuttu evliliğimizi ayakta.
Bu arada mesela damat lık alırken de benim param yoktu herşeyini kendisi aldı. Hatta beni boşver sen prensesler gibi ol daha evi boyıycaz diye 150 liraya baştan aşağı giyindi. Kıyamam ben ona. Böyle adam üzülürmü.
Evimizi beraber boyadık beraber temizledik. Bir arkadaşımız dışında yardımcımız olmadı. Ne ben badana erkek işi dedim nede o fayans silmek kadın işi dedi. Ve evlendikten bir süre sonra işsiz kaldım 6 yıldır çalışmıyorum. Ve eşimin maaş kartı bende durur benden harçlık alır. Benim değil kendisinin kararı bu. Daha birsürü şey. Bidaha olsa yine yaparım.
aileniz sizi nasıl böyle bosta bırakabılıyo bi baba degil ama anne anlar damadın durumunu sana nasıl demedi bu gelinligi bile zorla alıyo yarın öbür gün ac kalısın sen demedi