- 11 Kasım 2014
- 3.477
- 7.797
- 178
- Konu Sahibi Midnight Sun
-
Bende anlayamadım inan,hayretler içinde okuyorum yani yorumları..Bu kadar insanların özelini dışarıya vurması şaşırttı beni..Hep karşı taraftan bir şeyler bekleniyor ona da anlam veremedim..Yok bilezikler,yok kıyafetler bunlar dile getirilir mi ya? İçinden ne geliyorsa alır karşı taraf hediye olarak..Yani bunu isterim,şunu isterim,şu miktarda isterim diye dile getirmek bana hiç hoş gelmiyor..İnsanlar biraz kendi ayakları üzerinde durmayı öğrensinler artık,çalışın kendiniz alın yani ne istiyorsanız..Erkek aileleri gelinlere bakmak için mi yaratıldı bu nasıl bir zorlama,nasıl saçma bir kuraldır ya...bu milletin iç. çamaşırı baldır bacak yatak odası merakı nedir yaa benimde erkek kardeşim var ne işimiz olur yahu maaile alışverişemi gidilir
Arkadaşım bir şey soracağım sakın yanlış anlama,polemik yaratmak amaçlı değil,sadece merak ettiğim için soruyorum..konu sahibi
ben senin görüsündeyim arkadasım oldu be adamın parasıda var yapmıcak yok ya öyle bi yaptırırımkı valla ben kimseye mahcup olalmam hayallerimi gerceklestiriceksniz diceksin nisanlınada ailesinede cagarın bı aksam kaynana kanyatanı baban desin bizde böyle dost var düsman var bu cocuklar borclumu evlenicek görüyoruz desin borclu evlenenlerin cogu kavgalı bosanmalı
kızının rahatını düsünen baba zaten bunlar der kızı istesin istemesin
Burada kişiye göre yorum yapılıyor bence. Ben bu konuda iyi niyet göremedim. Karşı tarafın 50 bini varmış da paramız yok diyorlarmış. Ne ilgilendirir onu yahut bu tavırla nasıl bir kabullenme beklenebilir?Yahu arkadaşlar gerçekten anlamıyorum neden geceliğe bu kadar vurgu yaptığınızı mesele gecelik çamaşır meselesi değil ki. Mesele art niyet iyi niyet meselesi. Bikaç farklı düşünen arkadaşın yorumu olaya farklı açılardan da bakmamı sağladı teşekkür ediyorum . Ama genel olarak agresif tavır içindeki arkadaşlara sorum bi kadının gerçekten iç çamaşırımı almadılar diye üzüleceğine nasıl inanabiliyorsunuz? 60 larda yaşamıyoruz ki burda herkes artık kendine çamaşır gecelik alacak durumda. Mesele bu değil sevgi saygı görme kabullenilme meselesi. Ama bu kadar kadın bile bunu 3 kuruşun peşinde koşmayına getiriyosa erkeklerin anlamasını artık hiç beklemiyorum :)
Arkadaşım bir şey soracağım sakın yanlış anlama,polemik yaratmak amaçlı değil,sadece merak ettiğim için soruyorum..
Senin yorumlarını okudum 8 bilezik iste,burma olsun,bilmem ne olsun falan diyorsun ya,siz mesela bunları isterken hiç utanmıyor musunuz karşı taraftan? Hani nasıl söyleyebiliyorsunuz çekinmeden onu alın bunu alın diye?
Bir de hayallerimi gerçekleştireceksiniz de demişsin ya sadece bir erkek ve ailesimi sizin hayallerinizi gerçekleştirebilir? Mesela neden çalışıp,kendi paranızı kazanıp,kendi alın terinizle biriktirdiğiniz paradan hayallerinizi gerçekleştirmiyorsunuz? Sizin kurduğunuz yuva ticaret amaçlı mı kuruluyor? Peki ya hiç koca bulamasanız mesela o zaman hayalleriniz suya mı düşecek? Bunları çok merak ettim,cevaplarsan memnun olurum...
Olması gereken budur zaten..Karşı taraf içinden ne geliyorsa alır,hediye eder ya da seçimi oğluna ve geline bırakır,onlarda gidip alırlar..5 bilezik,2 kolye,3 bilmem ne bana garip geliyor ve hoş bulmuyorum..Ve nasıl istediklerini de çok merak ettim o yüzden sordum...söz konusu uslupla soranları ben de merak ettim nasıl soruyorlar, ama zaten almaya niyetli bir kayınvalide varsa karşınızda, böyle diyaloglara gerek kalmıyor. benim kayınvalidem bana açıkça "kızım biz sana takı yapmak için şu kadar bütçe ayırdık, bununla ne almak istediğine kendin karar ver" dedi. ben de bilezik değil, takacağım, hatırası kalacak birşey istediğimi söyledim. o da "o zaman biz parasını x'e verelim, siz beraber seçip alın" dedi, biz nişanlımla seçtik, herkes mutlu oldu. hatta benim babamın yakın bir arkadaşı imalatçı olduğundan maliyetine alma şansımız oldu, çok uyguna tam istediğim gibi bişeyler alabildik bu sayede.
ayrıca bizde bogcalar sadece kız ve erkege olmaz babanne dede anane dede ver iclerine yekek koyulur basma kumas yaslı oldukları icin istedikleri gibi diktirsinler diye kumas koyulur erkege yine gömlekyani dedelere namazlık tulbent havluKız tarafı da erkeğe bohça yapıyor ayrıca eşit değerde. Rabbena hep bana olmaz tabi, madem çok hayaldi zorunluluktu haydi siz de annenizle babanızla kociş adayınıza don almaya
Bize de yapıldı zaten ama çekirdek aileye. Babama, anneme ve diğer iki kardeşime. Biz de onlara yaptık mecburen. Dünyanın en gereksiz olayı bence binlerce lira para gitti onlara.ayrıca bizde bogcalar sadece kız ve erkege olmaz babanne dede anane dede ver iclerine yekek koyulur basma kumas yaslı oldukları icin istedikleri gibi diktirsinler diye kumas koyulur erkege yine gömlekyani dedelere namazlık tulbent havlu
bide kızın kızkardesi varsa ablası varsa enistesi varsa onada yapılır yani sadece kız erkek degil onların kardesleri eside yapılır
daha önce yazmıstım babanın cenavesiydi sanırm kardesinin kız arkadası gelmis sizde kalmıs sende hayret etmıssn esin tuvalete bile gitmeyi utanc görürlken o kız nasıl kaldı demistimniye çetrefilli olayım, öyle bi kız olursa gezerim şimdilik öyle bi izlenimim olmadı kardeşimin sevgilisi hakkında
Bunlar gerçekten yaşandı mı?Burada kişiye göre yorum yapılıyor bence. Ben bu konuda iyi niyet göremedim. Karşı tarafın 50 bini varmış da paramız yok diyorlarmış. Ne ilgilendirir onu yahut bu tavırla nasıl bir kabullenme beklenebilir?
Ben gereksiz buluyorum ama bana da istemediğim halde yapıldı böyle şeyler. Düşünsene daha bir kaç kere gördüğün görümceyle, kayınvalideyle gecelik bakıyorsun...Görümcemin biri bir şeyler getiriyor, diğeri "aman ne gerek var zaten bir süre sonra çıkaracaksın hahahah" diyor. Nişanlım uzakta bekliyor, ablasını çağırıp "siyah gecelik aldırın, yakışır ona" diyor ben yerin dibine geçiyorum...Bohçada da aynı şekilde pijamalar, donlar, sabunlar, havlular; anne-baba-teyze herkes var. Neymiş bir bakalım diyorlar bir açıyorsun her şey ortada. Gereksiz nihayetinde:)
bencede aileler böyle seyde devreye giricekbu hususu anne babalarınızın konuşması gerekiyordu. söz için geldiklerinde anneniz babanız konuyu açıp biz nişan yapacağız, salon tutacağız, sizin kaç misafiriniz gelir tahminen? deselerdi kayınvalideniz ne gerek var diyemezdi, rezil olmamak için bileziğini de setini de alır gelirdi. bohça için de usul nişanlıların anlaşması annesine haber vermesi değildir, normalde kayınvalidenizin adetiniz nedir diye sorması lazımdı ama madem sormadı, anneniz arayıp bohça için ne zaman bir araya gelineceğini sorabilir.
Yaşandı tabi...Bir de ben ziyarete gitmiştim ara tatilde, annem, kuzen vs hiç kimse yok. 2 görümce ve kaynana ile nişan alışverişi yaptık. Bildiğin gecelik denedim ve baktılar nasıl olmuş diyeBunlar gerçekten yaşandı mı?
Yoksa örnek olsun diye kafanda mı kurguladın?
Yaşandıysa sen bildiğin ufak çaplı bir travma yaşamışsın bacım. Seni ancak Prozac paklar.
daha önce yazmıstım babanın cenavesiydi sanırm kardesinin kız arkadası gelmis sizde kalmıs sende hayret etmıssn esin tuvalete bile gitmeyi utanc görürlken o kız nasıl kaldı demistim
yani öyle bi kız gelirki neler ister sizde yaparsınız demek istedim
En sevmediğim şeylerden biridir. Keşke deseydin ben sonra alırım onları diye.Yaşandı tabi...Bir de ben ziyarete gitmiştim ara tatilde, annem, kuzen vs hiç kimse yok. 2 görümce ve kaynana ile nişan alışverişi yaptık. Bildiğin gecelik denedim ve baktılar nasıl olmuş diye
Yaşandı tabi...Bir de ben ziyarete gitmiştim ara tatilde, annem, kuzen vs hiç kimse yok. 2 görümce ve kaynana ile nişan alışverişi yaptık. Bildiğin gecelik denedim ve baktılar nasıl olmuş diye
Anne babam öyle bişey dedi demedimki. Kimseye şu şunu bu bunu aldı demedim. Onlarda zaten eşimin ailesine gelin değil eşime eş verdi beni. Eşim hepsine değer yine olsa yine yaparım. Sadece ortak alıyoruz dedim. Eşim elinden geleni yaptı. Parası yoktu Ama gelinliği almaya dünya kadar masrafı beraber omuzladık.tamamda annen baban nasıl der gelinligini kendi aldın sen diye valla cok garip geliyo sen calısıyo olabilirsin ama dügünü erkek tarafı yapar sonucta sen ceyız niyetini yapar yada yapmazsın valla siz böyleyseniz gelecegin kaynananları cok kötü gelinlerine biset yapmıcaklar valla
cvp larım canım bise zayen öyle cıbıl birine kız verilmez yani dımdızlak olan biri kız istemeye giderken ne dicek evim yok babam bisey yapmıcak kuru maas kım kızıı veririki biz esimle severek evlendik ben kactım ama kayınpeder 20008 senesnde 70 bin harcadı bize ceyizin bile yoktu babam esimi istemedi icin vermedi ben cok üzüldüm eve görmeye geldiler vitrinim ici bos tabaklarım tam ceyız seti degil diye girdik evkura 10 bine ne geregim varsa aldım esim ödedi simdi normal istemeye gelelimArkadaşım bir şey soracağım sakın yanlış anlama,polemik yaratmak amaçlı değil,sadece merak ettiğim için soruyorum..
Senin yorumlarını okudum 8 bilezik iste,burma olsun,bilmem ne olsun falan diyorsun ya,siz mesela bunları isterken hiç utanmıyor musunuz karşı taraftan? Hani nasıl söyleyebiliyorsunuz çekinmeden onu alın bunu alın diye?
Bir de hayallerimi gerçekleştireceksiniz de demişsin ya sadece bir erkek ve ailesimi sizin hayallerinizi gerçekleştirebilir? Mesela neden çalışıp,kendi paranızı kazanıp,kendi alın terinizle biriktirdiğiniz paradan hayallerinizi gerçekleştirmiyorsunuz? Sizin kurduğunuz yuva ticaret amaçlı mı kuruluyor? Peki ya hiç koca bulamasanız mesela o zaman hayalleriniz suya mı düşecek? Bunları çok merak ettim,cevaplarsan memnun olurum...
Demediğime pişmanımEn sevmediğim şeylerden biridir. Keşke deseydin ben sonra alırım onları diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?