Ne gerek varmış

bu milletin iç. çamaşırı baldır bacak yatak odası merakı nedir yaa benimde erkek kardeşim var ne işimiz olur yahu maaile alışverişemi gidilir
Bende anlayamadım inan,hayretler içinde okuyorum yani yorumları..Bu kadar insanların özelini dışarıya vurması şaşırttı beni..Hep karşı taraftan bir şeyler bekleniyor ona da anlam veremedim..Yok bilezikler,yok kıyafetler bunlar dile getirilir mi ya? İçinden ne geliyorsa alır karşı taraf hediye olarak..Yani bunu isterim,şunu isterim,şu miktarda isterim diye dile getirmek bana hiç hoş gelmiyor..İnsanlar biraz kendi ayakları üzerinde durmayı öğrensinler artık,çalışın kendiniz alın yani ne istiyorsanız..Erkek aileleri gelinlere bakmak için mi yaratıldı bu nasıl bir zorlama,nasıl saçma bir kuraldır ya...

Kimine göre nişan gereksiz kimine göre gereklidir önemli olan sizin ne istediğiniz inanın içinizde ukte kalıyor yıllar sonra bile aklınıza gelir.Bende zamanında herşeye ne gerek var dedim ve şimdi çok pişmanım çok abartılı olmamak kaydıyla isteklerinizi gerçekleştirin ama burda sözlünüzün desteği gerekiyor bu konudaki ciddiyetinizi belirtin ve kesinlikle taviz vermeyin inanın öyle yapınca daha kıymetli oluyosunuz.

Nişanı zaten kiz tarafi yapar benim bildigim. Bohca meselesine gelince hadi nisanligi aldirirsiniz da don sutyen kombinezon nasil aldirilir baskasina ben o kismi hic anlayabilmis degilim. Makyaj malzemeleri de yine oyle, ne bilecekler sizin hangi urunleri kullandiginizi falan. Gidip hep birlikte alinacak seyler de degil bence bunlar. Lafini bile etmeyin iki don icin huzurunuzu bozmayin.

Arkadaşım bir şey soracağım sakın yanlış anlama,polemik yaratmak amaçlı değil,sadece merak ettiğim için soruyorum..

Senin yorumlarını okudum 8 bilezik iste,burma olsun,bilmem ne olsun falan diyorsun ya,siz mesela bunları isterken hiç utanmıyor musunuz karşı taraftan? Hani nasıl söyleyebiliyorsunuz çekinmeden onu alın bunu alın diye?
Bir de hayallerimi gerçekleştireceksiniz de demişsin ya sadece bir erkek ve ailesimi sizin hayallerinizi gerçekleştirebilir? Mesela neden çalışıp,kendi paranızı kazanıp,kendi alın terinizle biriktirdiğiniz paradan hayallerinizi gerçekleştirmiyorsunuz? Sizin kurduğunuz yuva ticaret amaçlı mı kuruluyor? Peki ya hiç koca bulamasanız mesela o zaman hayalleriniz suya mı düşecek? Bunları çok merak ettim,cevaplarsan memnun olurum...

Burada kişiye göre yorum yapılıyor bence. Ben bu konuda iyi niyet göremedim. Karşı tarafın 50 bini varmış da paramız yok diyorlarmış. Ne ilgilendirir onu yahut bu tavırla nasıl bir kabullenme beklenebilir?
Ben gereksiz buluyorum ama bana da istemediğim halde yapıldı böyle şeyler. Düşünsene daha bir kaç kere gördüğün görümceyle, kayınvalideyle gecelik bakıyorsun...Görümcemin biri bir şeyler getiriyor, diğeri "aman ne gerek var zaten bir süre sonra çıkaracaksın hahahah" diyor. Nişanlım uzakta bekliyor, ablasını çağırıp "siyah gecelik aldırın, yakışır ona" diyor ben yerin dibine geçiyorum...Bohçada da aynı şekilde pijamalar, donlar, sabunlar, havlular; anne-baba-teyze herkes var. Neymiş bir bakalım diyorlar bir açıyorsun her şey ortada. Gereksiz nihayetinde:)

adamın emekli ikramiyesine mi göz diktin anlamadım

söz konusu uslupla soranları ben de merak ettim nasıl soruyorlar, ama zaten almaya niyetli bir kayınvalide varsa karşınızda, böyle diyaloglara gerek kalmıyor. benim kayınvalidem bana açıkça "kızım biz sana takı yapmak için şu kadar bütçe ayırdık, bununla ne almak istediğine kendin karar ver" dedi. ben de bilezik değil, takacağım, hatırası kalacak birşey istediğimi söyledim. o da "o zaman biz parasını x'e verelim, siz beraber seçip alın" dedi, biz nişanlımla seçtik, herkes mutlu oldu. hatta benim babamın yakın bir arkadaşı imalatçı olduğundan maliyetine alma şansımız oldu, çok uyguna tam istediğim gibi bişeyler alabildik bu sayede.

Olması gereken budur zaten..Karşı taraf içinden ne geliyorsa alır,hediye eder ya da seçimi oğluna ve geline bırakır,onlarda gidip alırlar..5 bilezik,2 kolye,3 bilmem ne bana garip geliyor ve hoş bulmuyorum..Ve nasıl istediklerini de çok merak ettim o yüzden sordum...

Kız tarafı da erkeğe bohça yapıyor ayrıca eşit değerde. Rabbena hep bana olmaz tabi, madem çok hayaldi zorunluluktu haydi siz de annenizle babanızla kociş adayınıza don almaya
ayrıca bizde bogcalar sadece kız ve erkege olmaz babanne dede anane dede ver iclerine yekek koyulur basma kumas yaslı oldukları icin istedikleri gibi diktirsinler diye kumas koyulur erkege yine gömlekyani dedelere namazlık tulbent havlu
bide kızın kızkardesi varsa ablası varsa enistesi varsa onada yapılır yani sadece kız erkek degil onların kardesleri eside yapılır

Bize de yapıldı zaten ama çekirdek aileye. Babama, anneme ve diğer iki kardeşime. Biz de onlara yaptık mecburen. Dünyanın en gereksiz olayı bence binlerce lira para gitti onlara.

niye çetrefilli olayım, öyle bi kız olursa gezerim şimdilik öyle bi izlenimim olmadı kardeşimin sevgilisi hakkında
daha önce yazmıstım babanın cenavesiydi sanırm kardesinin kız arkadası gelmis sizde kalmıs sende hayret etmıssn esin tuvalete bile gitmeyi utanc görürlken o kız nasıl kaldı demistim
yani öyle bi kız gelirki neler ister sizde yaparsınız demek istedim

Bunlar gerçekten yaşandı mı?
Yoksa örnek olsun diye kafanda mı kurguladın?
Yaşandıysa sen bildiğin ufak çaplı bir travma yaşamışsın bacım. Seni ancak Prozac paklar.

bencede aileler böyle seyde devreye giricek

Bunlar gerçekten yaşandı mı?
Yoksa örnek olsun diye kafanda mı kurguladın?
Yaşandıysa sen bildiğin ufak çaplı bir travma yaşamışsın bacım. Seni ancak Prozac paklar.
Yaşandı tabi...Bir de ben ziyarete gitmiştim ara tatilde, annem, kuzen vs hiç kimse yok. 2 görümce ve kaynana ile nişan alışverişi yaptık. Bildiğin gecelik denedim ve baktılar nasıl olmuş diye

o kız normal arkadaşıydı kız arkadaşı başka, kızımız bişeyler ister bizde durumumuz elverdiğince yaparız örneğin o bilmem ne otelinde düğün isterim diyebilir ama biz o kadarını yapamayız imkanlar dahilinde olacak şeyler bunlar, ben zaten gelin adayımızdan çok isterim Çok güzel bir düğün olmasını, kardeşime babamın eksikliğini hissettirmek asla istemem

Yaşandı tabi...Bir de ben ziyarete gitmiştim ara tatilde, annem, kuzen vs hiç kimse yok. 2 görümce ve kaynana ile nişan alışverişi yaptık. Bildiğin gecelik denedim ve baktılar nasıl olmuş diye
En sevmediğim şeylerden biridir. Keşke deseydin ben sonra alırım onları diye.

Anne babam öyle bişey dedi demedimki. Kimseye şu şunu bu bunu aldı demedim. Onlarda zaten eşimin ailesine gelin değil eşime eş verdi beni. Eşim hepsine değer yine olsa yine yaparım. Sadece ortak alıyoruz dedim. Eşim elinden geleni yaptı. Parası yoktu Ama gelinliği almaya dünya kadar masrafı beraber omuzladık.
Evlilik ile ilgili Fikirlerimiz çok farklı sizinle. Ben erkek tarafı nın değil damadın geline verdiği değere bakarım. O değer de maddi olarak tartılmaz. Var olup da vermeyen erkek kötüdür ama parasını ortaya koyan adamın parası çıkışmıyorsa ben sevdiğim adama kimseye boyun eğdirmem.

Durumum olursa gelinime istediğini fazlası ile alırım. Hatta ben almam veririm parayı oğlum bizden aldığını hiç söyleme benim param de derim ki muhabbetleri kuvvetlensin. Baba parası ile düğün yapan erkek çok küçük görünüyor gözümde kendimiz o mücadeleyi verdikten sonra. Iyi ki de biz yapmışız. Sevginin aşkın dışında çok daha farklı temeller oluştu ilişkimizde. Çok fırtına atlattık ama bu çabalar tuttu evliliğimizi ayakta.

Bu arada mesela damat lık alırken de benim param yoktu herşeyini kendisi aldı. Hatta beni boşver sen prensesler gibi ol daha evi boyıycaz diye 150 liraya baştan aşağı giyindi. Kıyamam ben ona. Böyle adam üzülürmü.
Evimizi beraber boyadık beraber temizledik. Bir arkadaşımız dışında yardımcımız olmadı. Ne ben badana erkek işi dedim nede o fayans silmek kadın işi dedi. Ve evlendikten bir süre sonra işsiz kaldım 6 yıldır çalışmıyorum. Ve eşimin maaş kartı bende durur benden harçlık alır. Benim değil kendisinin kararı bu. Daha birsürü şey. Bidaha olsa yine yaparım.

cvp larım canım bise zayen öyle cıbıl birine kız verilmez yani dımdızlak olan biri kız istemeye giderken ne dicek evim yok babam bisey yapmıcak kuru maas kım kızıı veririki biz esimle severek evlendik ben kactım ama kayınpeder 20008 senesnde 70 bin harcadı bize ceyizin bile yoktu babam esimi istemedi icin vermedi ben cok üzüldüm eve görmeye geldiler vitrinim ici bos tabaklarım tam ceyız seti degil diye girdik evkura 10 bine ne geregim varsa aldım esim ödedi simdi normal istemeye gelelim
zaten trakyalılyla evlen evlenme bagzı seyler gelenk gibi biseydir 10 taneden asagı bileizk olmaz yani koık gelir öyle duyuyoruz 4 5 bileizk takmıslar set 14 dalga gecılır
trakyalı olmasaydıda esim ben evi olmayan duurmu olmayan biriyle evlenmek istemezdim yani bu iliskiler biri seni tanıstırcak yada is yerind ebiriyle tanıstın ögreniysn zaten evi kendinn mi apartman mı annesi babası ne is yapar ona göre iliskiye baslıycan
bız rahat büyüdük genel olarak benim cevremde tüm erkek ailelelerin kendi apartmanları vardrı 4 katlı 2 sinde ogulları oturru birinde kendi digeri kiradadır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…