• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne gerek varmış

Hayır bide lafa bak o 50 bin varken parası yokmuş gibi rol yapmıcak

belki adamın 50 gelecek parası var bi o kadar da borcu var belki ya da parayı bağlamak istediği bi yer var

Burada ki herkes o lafına kızdı işte, eleştirince de kızı bel altından vurmaya kalktı, sanki herkes onun gibi düşünmek zorunda. Adam belki 30 yıl, belki daha fazla emek harcamış alın teri dökmüş, emekli olmuş o paranın hesabını yapıyor. İster kefeninin cebine koyar, ister harcar kimsenin haddi değil ki sorgulamak.

Burada ki herkes o lafına kızdı işte, eleştirince de kızı bel altından vurmaya kalktı, sanki herkes onun gibi düşünmek zorunda. Adam belki 30 yıl, belki daha fazla emek harcamış alın teri dökmüş, emekli olmuş o paranın hesabını yapıyor. İster kefeninin cebine koyar, ister harcar kimsenin haddi değil ki sorgulamak.

buraya kadar yazılıyosa geçip karşılarına söylesin o zaman paranız var bize harcamak zorundasınız diye, defneye yaptığı yorumu da okudum ama gün ola devran döne konu sahibinin konuları da burda elbet bigün biri dannn diye koyuverir önüne

En iyisini yapmışsın kimseye muhtaç olmadan
Öyle canım. Hatta tek hatamı kabuk ediyorum. Kendince nedenlerim vardı. Eşimin babası istemeye gelmeden sana çok güzel düğün yapıcam ev dizicem falan demiş. Biz söz nişan düğün eşya alımı falan yaparken adam her aldığımıza ne gerek var diyordu. Üstelik ondan para falan istmiyorduk. En son düğün için konuşmaya gelecekti anneme dedim 10 bilezik 1 set iste de bol keseden sallamk neymiş öğrensin 40 takla atıp 6 bilezik bir set taktı. Düğünden sonra söz alıcam namus sözü dedi 7 yıl oldu. Ben artık o gün lerin ceremesini tutmuyorum canı sağolsun cahillik işte keşke onuda istemeseydim ama abartı sız tam 5000 liraya erkek çocuğunu evlendirdi. Bizim eşimle sadece büyük eşya masrafımız 11000 tuttu diğerlerini saymıyorum bile. Bigün lafını edecek oldu vay efendim set boşuna alınmış falan. Ozaman dedim ben gelinlik kuaför paramı kendim ödedim diye sana bikere hesap sormadım. Sen bugüne kadar oğlum kızım nasıl hallettiniz onca masrafı evi nasıl tutunuz diye birkere sormadın. Git kardeşlerine bir bak senin gibi 5000 liraya Erek değil kız çocuğunu bile evlendiren yok. Sen eşime ben düğününü yapıcam demesen biz nikah yapardık sadece. Aileme ben düğün paralarına dokunmam dokunursam kefen param olsun dedin. Takı biter bitmez adam yolladın yanımıza düğün salonu u parası için. Bide gidip ahır gibi düğün salonu tıttun. Madem parasını ben verecektim sen neden gidip tuttun dedim. Bu ilk ve son konuşmamız oldu. Severim ama kp imi. Ozaman çok cimrilik yaptı. Hatta düğünde ne takalım diyen arabalara bilezik aldım bisürü siz para takım demiş. Yani 450 lira bilezik takacak kişi 100 lira taktı. Kendiside bu yıl evlenen yeğenine bilezik taktı. Ben hiç bu olaya kafa yormadım ama eşim sinir oldu.

Yani kendime kızdım o takıyı istemeseydim böyle bir konu açılmazdı bile. Ama o zaman o sinirle düşünemedim işte

Ya siz nişanı nerde isterseniz orda yapın sözlünüzün ailesine ne annen baban gider konuşmaya biz nişan yapıcaz şu tarihde diye bizde öle oldu tamam dediler ama sen işini sözlünle halletmeye kalkarsan kusura bakma KV işine taş koyar böle herşeyin bi usulü var hem 50 binden sizene adam 40 sene çalışsın senin için harcasın böle bi kanun varmı ya

Öyle canım. Hatta tek hatamı kabuk ediyorum. Kendince nedenlerim vardı. Eşimin babası istemeye gelmeden sana çok güzel düğün yapıcam ev dizicem falan demiş. Biz söz nişan düğün eşya alımı falan yaparken adam her aldığımıza ne gerek var diyordu. Üstelik ondan para falan istmiyorduk. En son düğün için konuşmaya gelecekti anneme dedim 10 bilezik 1 set iste de bol keseden sallamk neymiş öğrensin 40 takla atıp 6 bilezik bir set taktı. Düğünden sonra söz alıcam namus sözü dedi 7 yıl oldu. Ben artık o gün lerin ceremesini tutmuyorum canı sağolsun cahillik işte keşke onuda istemeseydim ama abartı sız tam 5000 liraya erkek çocuğunu evlendirdi. Bizim eşimle sadece büyük eşya masrafımız 11000 tuttu diğerlerini saymıyorum bile. Bigün lafını edecek oldu vay efendim set boşuna alınmış falan. Ozaman dedim ben gelinlik kuaför paramı kendim ödedim diye sana bikere hesap sormadım. Sen bugüne kadar oğlum kızım nasıl hallettiniz onca masrafı evi nasıl tutunuz diye birkere sormadın. Git kardeşlerine bir bak senin gibi 5000 liraya Erek değil kız çocuğunu bile evlendiren yok. Sen eşime ben düğününü yapıcam demesen biz nikah yapardık sadece. Aileme ben düğün paralarına dokunmam dokunursam kefen param olsun dedin. Takı biter bitmez adam yolladın yanımıza düğün salonu u parası için. Bide gidip ahır gibi düğün salonu tıttun. Madem parasını ben verecektim sen neden gidip tuttun dedim. Bu ilk ve son konuşmamız oldu. Severim ama kp imi. Ozaman çok cimrilik yaptı. Hatta düğünde ne takalım diyen arabalara bilezik aldım bisürü siz para takım demiş. Yani 450 lira bilezik takacak kişi 100 lira taktı. Kendiside bu yıl evlenen yeğenine bilezik taktı. Ben hiç bu olaya kafa yormadım ama eşim sinir oldu.

Yani kendime kızdım o takıyı istemeseydim böyle bir konu açılmazdı bile. Ama o zaman o sinirle düşünemedim işte

Tamam da söz vermiş oda, neden söz vermiş. En başından deseymiş ben şunu yaparım diye. Boşver içinde kalmamış sende demişsin söylemen gerekeni. Artık olmuş bitmiş bir setin hesabını yapmasın oda.

Tamam da söz vermiş oda, neden söz vermiş. En başından deseymiş ben şunu yaparım diye. Boşver içinde kalmamış sende demişsin söylemen gerekeni. Artık olmuş bitmiş bir setin hesabını yapmasın oda.

Ya bide bütün ev eşyası gelinlik falan yapsaydı herhalde hiç susmazdı. Allah'tan yapmamış. Ben mümkün olduğunca konuşmam üzülmesin eşim diye. Ama benim ailem kız tarafı olmasına rağmen çok daha fazla para harcadı. Sanki bizimki lerde varmıydı para. Tüm mutfak gereci ev tekstili ıvır zıvır. Tepem atınca carlıyorsun böyle işte. Bir laf var ya çok hoşuma gider.

Melek gibi kadınların kırdınız kanatlarını, çok normal süpürge ile uçmaları :KK55:

kayınpeder suçlu oğlan evlendiriyorum diye donuna kadar vermeli. sonra el ne der alem ne der aaa

Konu sahibi ben kendi babamın tazminatının hesabını yapmadım bize sordu senin paran bana istediğini yap dedik.
Asker olduğu için yüklü bir miktar almıştı.
Ablam evlilik hazırlığında abim okulunu yeni bitirmiş çalışıyordu babama demeden gitti kredi çekti kendi arabasını kendi aldı. Hiç birimiz karışmadık oda gitti ev aldı. Pardon ama sen ne hakla onun 50 bin lirasının hesabını yapıyorsun?
Şurada evlilik hazırlığı yapanların "durumuda iyi yani, durumu kötüde değil " vs.vs. şeyler yazanları hiç anlamıyorum.
Ya siz koskoca birey olmuşsunuz sırtınızı anne ve babanıza yaslamayın bir zahmet. Senmi çalıştın yıllarca hesap soruyorsun?

Ayrıca Defnehan'a yaptığın yorumu ağzım açık okudum.
Sırf seninle aynı düşüncede değil diye bir insanı geçmişi ile yargılamak nasıl bir kendini bilmezliktir. Bir de pişkin pişkin yaşadıkların sana ders vermemiş şekerim demişsin.
Şok oldum ben utandım senin yerine. Allah ıslah etsin sen gibileri.
Ama Allah öyle büyük ki. Bakalım sen ona söylediklerin karşısında önüne geleceklerden ders alacakmısın.

sonuçta nişanı kız tarafı yapar
siz salon tutacaksanız erkek tarafına ne
ama çarşıda acıma bunlara git en pahalıısnı al:KK53::KK53:

Ha nişan saçma geliyorsa düğün de yapmayın ikisi de eşit derece saçma. Hele ki bohçaya saçma diyen arkadaşlar kaynanan ne diye sana gecelik alsın diyenler düğün ne peki bu akşam gerdeğe giriyoruz diye cemi cümleye duyurmak o halde. Erkek tarafı oğlumuzu evlendirdik diye gerim gerim gerinmeyi biliyorsa elini de biraz cebine atsın. 50 binin 3-5 ini oğluna ayırsın bu kadar
Neyi saçma bulup neyi bulmayacağımın tam sıralı listesini verirseniz ben de düşüncelerimi ona göre düzenleyeyim tekrar.

Benim için kaynanamın görümcemin gidip bana külot veya gecelik alması saçma. Bunun sizi niye rahatsız ettiğini anlayamadım. Siz yaparsınız ben yapmam, problem??

Seni çok tanımıyorum arada yorumlarına denk geliyorum sadece. Ama kusura bakma "kız almak" tabirini kullanan birinin çok özgürlükçü kafa yapısında olduğunu düşünemem.
Yine özgürlükçü açık görüşlü bir insanın aileden bir şeyler beklemesi, oğlan evlendirmek ailenin sorumluluğudur demesi de abes değil mi? Kendinizi yanlış tanımlıyorsunuz bence.
Gerçekten anlmıyorum bu ailesinin sırtından gerdeğe girme mantığını ( aile büyüklerimin sözüdür bu) ... insanlar çalışıyor, çocuk büyütüyor yıllarını harcıyor. Tam rahat edecekleri kendi hayatlarını diledikleri gibi yaşayacakları zaman çocuklar bir daha tepelerine biniyor. İnmek bilmiyorlar anne babalarının sırtından. Ne kadar bağımlı bir topluluk böyle düşünenler.

Hayır bide lafa bak o 50 bin varken parası yokmuş gibi rol yapmıcak

belki adamın 50 gelecek parası var bi o kadar da borcu var belki ya da parayı bağlamak istediği bi yer var
50 bin de sanki çok bir paraya ya,trilyondan bahsediyor gibi konuşuyor konu sahibi..Hoş o kadar parasıda olsa yapmak zorunda değil adam yani...

Ben onlara çok minnettarim
kendilerine yazılmış kadar sinirleniyorlar hazmedemediler

Ben gerçekten onlara teşekkür ederim
onlar belki sadece yorum yazıyorlar
ama benim için anlamı büyük

Demek ki benim yüzüme biri bunları vursa tepki gösterecek olanlar da var diyorum

Özel. Mesaj atanlar,burada benden fazla sinirlenenler filan hepsine çok çok teşekkür ediyorum
Defnecim banlı bile olsan biliyorum girip okuyorsun yorumları ;) aklımdayken yazayım.
Seni bu denli yaralayan şeyleri kimseyle paylaşma. İnsanoğlu hoşuna gitmeyen durumlarda karşısındaki insanın zayıf yerinden vurur. Köşeye sıkışmışlk hissi insanın içindeki savunma güdüsünü ortaya çıkarır. Çok güvendiklerin bile yapabilir bunu. Yüzeysellik her zaman garantide tutar insanı ;)

Merhaba eylul gibi nisan yapmaya karar verdik sozlumle. Ben bir salon tutariz, nisan bohcasi yapariz diye anlattim konustuk, hatta liste bile yaptik bohca icin, sozlum cok keyifliydi ve onayliyordu bu durumu:) neyse
Ailesiyle konusmus, cevaplari ne gerek var olmus.. ve sozlumde 180 derece degismis tabiki, aynen ailesinin dusundugu gibi dusunuyormus..
neden nisan yapacakmisiz disarida, milletten para toplamak icin yapacakmisiz, insanlar bu sefer dugunde para takmayacakmis bize, ne gerek varmis gosteris yapmaya.. neden bizi masrafa sokacaksiniz bosu bosuna ne gerek varmis bohcaya, kim yapiyor bohca kimse yapmiyor demis kayinvalide hanim.. bu arada bohca listemide paylasayim ki gorun, sozu edilecek bir bohca mi
1. Sandik
2. Nisan elbisesi ve ayakkabisi
3. Gecelik seti
4. ic, camasi, terlik, corap
5. Bakim urunleri:parfum sampuan vs
hepsi bu...
Durumlari yok desem anlayacagim ama kayinpederim daha yeni emekli oldu ve cikis parasi 50bin lira aldi.. durumlarida iyi, iyi olmasina ragmen hep sozlumun parasini yeme derdindeler ya neyse, mezara gotursunler o parayi..
Sozlume dedim, tamam nisani zaten kiz tarafi yapiyor size birsey odetmeyecegiz, alti ustu bir taki takacaksiniz ve bohca masrafi vardi ama istemiyorum, kendim alirim 500 lira ile batmam dedim, ama ailen sonra nasil yuzume bakar bilmem dedim.. takida mi takacagiz diyor birde:KK70: dugunde takariz diyor
zaten nisan takilan 1 bilezigi ben size iade edecektim, dugundede aynini takarsiniz masrafa gerek yok diye dusunmustum dedim.. birsey demiyor

Sozlum normalde har vurup Harman savuran biri, bol bol para harcayan biri, kendisinede banada ailesinede.. ama ne olduysa ailesiyle konusunca pek kiymetli oldu parasi neyseeee

Sozlumu seviyorum, para pul konusu yuzunden ayrilacak halim yok, ama yuz yuze geldigimizde ve ailesiyle konustugumuzda bu konuyu ne demeliyim, nasil davranmaliyim bilmiyorum. Saygisizlik yapmak istemem ama sessizde kalamam

Sizce?

Mezara götürsünler nedir ya?

Size ne?

50 bini beni ilgilendirir, cunku o 50 bin ondayken bana parasi yokmus oyunculugu yapmayacak :KK66:

Yorumlarınız aşırı itici.

Sizin olmayan paranın hesabını yapmak size düşmez.

Bırakın henüz evli bile olmadığınız adamın parasını, kendi babanızın parasını bile bu rahatlıkla söz konusu edemezsiniz.

Herkes kalbinin ekmeğin yer, siz bu gidişle aç kalırsınız.

Iki begeni almak icin Saçma sapan gereksiz yorum yapmak moda mı oldu? Sonrada vay efendim niye banlandim vay efendim geçmişimi deşti sıkıntıya soktu beni!! Senin görüşün o kadının görüşü bu uymuyorsa çek git illa yorum yapmak için zorluyorlarmi. Hey yarabbim. Son zamanlarda saçma sapan bir hal almaya başladı BDV. Bir ayar gerek tüm üyelere.

Herkes istediği yorumu yazar sizi ilgilendirmez. Sırf kendisi ile aynı görüşte olmadığı için insanı bel altından vurmak İNSANLIĞA sığmaz. O ayarı verecek kişi siz değilsiniz. Konu hakkında olumlu ya da olumsuz şeylere katlanmak zorunda. Bir şey hakkında fikrini söylemek için illa o kişi ile aynı görüşte olmak zorunda değilsin

Neyi saçma bulup neyi bulmayacağımın tam sıralı listesini verirseniz ben de düşüncelerimi ona göre düzenleyeyim tekrar.

Benim için kaynanamın görümcemin gidip bana külot veya gecelik alması saçma. Bunun sizi niye rahatsız ettiğini anlayamadım. Siz yaparsınız ben yapmam, problem??

Valla bence de saçma nişan zaten gereksiz bir harcama salon tutmaya ne gerek var. Bohça desen oda saçma. Abuk subuk şeyler yok don terlik südyen falan ne yani çıkıp onları almak nedir?

Nişan bohçası nasıl bir şey iki kez mi yapıyorsunuz siz anlamadım.Benim bildiğim bohça ev düzülmeden önce kız evinde toplanılıp sarılır çok da eğlenceli bir gelenektir.İki kere istiyorsan haksızsın ama bir kez yapılacaksa istemekte haklısın.

Back