Ne gerek varmış

Cnm bana da niŞanda takılmadı kına akşamı taktılar. Maksat nişan atılırsa altınlar kızda kalmasın oluyor. Ben inadına dert etmemiştim bişey de istememdim eşyaları eşim aldı. Nişanda sadece nişan elbisesi alındı ayakkabı bişe yok. Kendim almıştım çalışıyordum o zaman. Düğünü yemekli yaptılar gösteriş için sırf yemek masrafu 10 bin tuttu. Kp ödeyemiyorum diyor eşimden yardım istiyor ama eşim oralı değil. Bakbunlar düğün takıyemek vs gelip geçici şeyler.sen nişanlınla mutlu olacağını, onun senin arkanda durp savunacağını düşünüyorsan evet de derim

Cookkk cool harika kk hanimlari yine bir konu sahibini delirtmis. Neden herkes konu sahibine laf sokma derdinde.?

pek tabi nisan yapmak isteyebilir size gore gereksiz ona gore gerekli alay edercesine yorumlar var ya ayip hakikaten

50 bini beni ilgilendirir, cunku o 50 bin ondayken bana parasi yokmus oyunculugu yapmayacak
Nisan düğün har vurup harman Savuracak değil ya. Tamam herseyin olsun istersin eyvallah. Nişanı kız tarafı yaparmis ne güzel işte lafını etmeden Asaletinizi gösterip kaynanaya sonrasına laf vermemek için yapıp çıkın. Bizde kız tarafı birşeye karışmaz herseyi erkek tarafı yapar kızda eksiksiz Çeyiz yapar öyle durumun olsa mecbur gönülleri yap diyecem ama bu durum da gereksiz olan nisan değil senin üzülmen stres yapman. Bak o para varya o para sen onu unut ve o paraya göre birseyler isteme o para senin nişanlınin değil çünkü. O para yıllarını verip çalışan o adamın. Nisanla düğünle bitirmek isteme eğer nisan düğün önem verirsen hele hele maddiyat olarak bakarsan ise mutsuzluk kapıni çalar sevdiğin insan yanında mutlu ol. Sadece gülümse bir iki saatlik oynayıp eylenme için sakin bir ömür unutulmaz sıkıntılar yaşama.

Niye bunu dedinizki simdi şok oldum
Beddua edilcek birsey yok bence, size de hic yakistiramadim boyle biri degildiniz

** simdi gordum bunu yazis sebebinizi, bisey diyemiyorum yuh yani bukadar bel alti vurulmaz

Iki begeni almak icin Saçma sapan gereksiz yorum yapmak moda mı oldu? Sonrada vay efendim niye banlandim vay efendim geçmişimi deşti sıkıntıya soktu beni!! Senin görüşün o kadının görüşü bu uymuyorsa çek git illa yorum yapmak için zorluyorlarmi. Hey yarabbim. Son zamanlarda saçma sapan bir hal almaya başladı BDV. Bir ayar gerek tüm üyelere.

Son düzenleme:
Geçmişinizi az çok biliyorum konularınızdan
Çok muhafazakar bir aile pek sanmıyorum ama neyse

canm cok ayıp etmısın bedduayı da hak etmısın uzgunum :) Insanların hangı ruh halıyle neler yasadıgını bılmeden yaptıkları ıcın yargılamak sana dusmez . Kimin ne olacagı bellı olmaz senınde benımde onunda baskasının da..

Hahaha terbiyesiz
beni mi vuruyorsun aklinca

Şimdi bir şey derdim de neyse =))

canm eger bu cumleler ıcın uzulduysen salla gitsin konu sahıbının karaktersızlıgı :)) Önem verdgm bı konu benmde ama kmsenın ne yasadgı kmseyı ılgılendrmez hele kı konu bu degılken bu konuyu yuzune vurmak haddıne degıl .. Keyfıne bak tatlm sen :)

düğün yapan insana on kuruş bile değerli gelir valla
kolay mı düğün yapmak herşey masraf
bohça olayı da elbette gereksiz gelir , haksız değiller yani
bohça yapılıyor yapılmasına da kim kullanıyor bohçaya koyulan hediyeleri
istediğiniz şeyleri evlendikten sonra rahat rahat alırsın gecelik felan
ben bohça istemedim evlendikten sonra zevkime göre aldım
düğün masrafının içinde terliktir ayakkabıdır şeylerle uğraşmak yerine evlendikten sonra borcum biter alırım şart mı ki illa nişan öncesi alınması

ilk mesaja istinaden yazıyorum belki mezara götürecek oldu olacak emekli parasını komple size versin cüretine şaştım doğrusu

bazı gelin adayları neye dayanarak durumları iyi diyo anlamıyorum ben, ailenin muhasebeci misiniz alınan verilen borç alacak hepsine hakim misiniz ben eşimle uzun yıllar çıktım durumları iyi kötü diyecek kadar bilemedim ne haddime hala da bilmem

Slm canım, bencede böyle herşeyi abartılı kutlamak gereksiz geliyor, tabiki düğün hariç, düğün başka.
Bohça ya gelincede, çooook gereksiz, git kendin istediğin kıyafi al giy.
Eee takıda, ailenin kendi şahsiyetine kalmış, zaten sana birşeyler hediye etmek arzu ederlerse, onlar için ha evde yapmışsın ha salonda fark etmez zannedersem. Hayırlısı olsun canım.

Biz düğünümüzü eşimle yaptık evimizi eşimle dayayıp döşedik. Kimseden para istemedik. Dışardan geleneksel gözüken ama kimsenin kim neyin parasını ödedi bilmediği bir düğündü. Tabiki kimse sormaz çünkü para isteriz diye korktular :)
biz taksitlerimizi ödedik. Ben yeni maaş almıştım eşimin almasına daha vardı. Nişanda takılan ların bir kısmını da kullanıp gelinliği aldık.

Şimdi senin bunu garipsemeni anlarım ablamda tralyLılarla evli orda düğün olur biter 1 ay dedikodusu bitmez. Şunu almış, çeyizinde şu su yokmuş?, şu amcası utanmamış 14 ayar bilezik takmış.
O yüzden o Trakya tarafında düğün yapan düğünden sonra itibarını düşünür. Ama 4 4 lük düğün yapan çok insanın yüzüne helal olsun ne düğün yaptın komşu diyip adam köşeyi dönünce. Pehhhh Saffet aga bunun iki katı bilezik taktı yada başka bişey derler. Yani ablam o tarafta olduğu için akrabası vs için çok düğüne katıldım.

Mesela ben çeyiz de açmadım. Ben zorluklar içinde sadece eşim ve ben ev kurucam 3 5 pasaklı gelip ayyy bilmem kimin çeyizi daha güzel bilmem ne diyecek.

Anne ve babanın çocukların evliliği için para harcamak zorunda olduklarını düşünmüyorum.
Okutursun, çocuk meslek sahibi olur ondan sonra gerisi çocuğa kalmıştır. Ha çocuğa belli meslek edinmesi için yönlendirme yapmamışsındır, erken evlen diye baskı yapmışsındır, seçimlerini kendisine bırakmamışsındır o başka.
Belli bir yaştan sonra kişi ne zaman evleneceğini, kimi seçeceğini, bütçesinin ne olacağını, iş için hangi imkanları zorlaması gerektiğini vs kendi bilip ona göre evlenmeli bence. Çocukları sırtlamanın anlamı yok.

Cidden konu cok cirkin yerlere varmis hele bir arkadasimiza gecmis konusuyla bel alti vurmaniz nasil ahlaki degerlere sahip oldugunuzu gosteriyor..
kayinpederin emekli maasi da sizi ilgilendirmez yardim edip etmemek onun meselesi.
esimle kol kola girip ic camasiri yok altini yok iviri ziviri tek basimiza gonlumuzce aldik...
esyalarida netten bajip aldik
dugunu esim yapti takilarida biz aldik
ohhh valla hic basimiz agrimadi..
valla kv nin mutfagindan habersiz ekmek almam ..
bu gune kadarda bir cop istemedim bahcesinden domates bile..
bi bebegim var ne alirsa aldi hic bir talepte bulunmadim bide kiyafet aldi kizima ben alirken utaniyorum gerek yok lutfen dedim sanane torun benim dedi tabi bozuldum ama ohhh al al da diyemezdim

En iyisini yapmışsın kimseye muhtaç olmadan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…