• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne gerek varmış

Luksten bahsetmedimki imkanlari dahilinde yapiyorlar.herkesin tarafi sizin gibi ciftci degil.imkan imkansizlik terimlerine cok uzaksiniz anlasilan
benim ailem zaten hep yanimizda.esiminde geliri iyi.herseyeragmen esimin ailesiylede kotu degiliz.
bende atanirsam kimse tutamaz bizi zaten.biz kendi hayatimiza odaklandik coktan.heleki evliligimin 7.yilina kadar
..
Ben bunlarin derdindeyim canim.gerisi umrumda degil.
Ozetle iyi ornekleri degil kotu orneklere bakip sukretmesini bildigim icin huzurluyum ve kucuk seylerle mutlu oldugum icinde hem mutlu hem seviliyorum.:)
atarlanmana gerek yok cifcilik benim kaynanamlarda oldugu icin örnek verdim yoksa isttanbulda yasayan akrabalarıda aynı sekılde kızlarınada ogullarınada kızlık erzak salca vsvs he yaparlar zaten kesmesi yufkası yagsı bunlar normal seyle rbizim icin

Ayy kızlar ya nasıl da saptırmışsınız konuyu kız 50 bini yeni aldı dediyse 50 bini bana mı harcasın diyo sanki her nişanlı kadın şımartılmak değer görmek istiyo ve ben hiç göremedim siz gördüyseniz ne mutlu adınıza ama masraf etmeyelim takı takmayalım diye nişan yapılmaz mı??? Prenses elbisesi niye absürd gelmiş arkadaşlara anlamadım gelinlik neye benziyo acaba hangi türk adetinden geliyo???? pespembe kapkabarık tam prenses elbisesi bi nişanlığım vardı ve iyiki almışım iyi ki giymişim. Ha nişan saçma geliyorsa düğün de yapmayın ikisi de eşit derece saçma. Hele ki bohçaya saçma diyen arkadaşlar kaynanan ne diye sana gecelik alsın diyenler düğün ne peki bu akşam gerdeğe giriyoruz diye cemi cümleye duyurmak o halde. Erkek tarafı oğlumuzu evlendirdik diye gerim gerim gerinmeyi biliyorsa elini de biraz cebine atsın. 50 binin 3-5 ini oğluna ayırsın bu kadar

Ayy kızlar ya nasıl da saptırmışsınız konuyu kız 50 bini yeni aldı dediyse 50 bini bana mı harcasın diyo sanki her nişanlı kadın şımartılmak değer görmek istiyo ve ben hiç göremedim siz gördüyseniz ne mutlu adınıza ama masraf etmeyelim takı takmayalım diye nişan yapılmaz mı??? Prenses elbisesi niye absürd gelmiş arkadaşlara anlamadım gelinlik neye benziyo acaba hangi türk adetinden geliyo???? pespembe kapkabarık tam prenses elbisesi bi nişanlığım vardı ve iyiki almışım iyi ki giymişim. Ha nişan saçma geliyorsa düğün de yapmayın ikisi de eşit derece saçma. Hele ki bohçaya saçma diyen arkadaşlar kaynanan ne diye sana gecelik alsın diyenler düğün ne peki bu akşam gerdeğe giriyoruz diye cemi cümleye duyurmak o halde. Erkek tarafı oğlumuzu evlendirdik diye gerim gerim gerinmeyi biliyorsa elini de biraz cebine atsın. 50 binin 3-5 ini oğluna ayırsın bu kadar
helalllllllll

Evet, evet, kv'denin oglu ile seks yaparken çikarttigin o gecelik aman aman kv'den almis olsun. Ancak kadin da, sende öyle rahat uyursunuz :KK14:

Hayir yani ben bu cümleyi yazdigima bile utaniyorum, siz nasil o yorumu, heleki o boldadigim cümleyi yazmak ile utanmiyorsunuz. Bu nasil ilkel ve kadini rencide edecek bir düsünce tarzi? Yani adetleri, bohça taraftari olunabilir fakat "kv'dem benim ilk seks yaptigim gecede geceligimi alsin" düsüncesi ne allasen? :KK57:

Hele ki bohçaya saçma diyen arkadaşlar kaynanan ne diye sana gecelik alsın diyenler düğün ne peki bu akşam gerdeğe giriyoruz diye cemi cümleye duyurmak o halde.

Düğünün başka bir anlamı var da ben mi bilmiyorum? Evet o demek. Çevre artık o iki kişinin beraber aynı evde kalacağını, aynı yatağı paylaşacağını kabulleniyor ama bu yine de bir başkasının iç çamaşırlardaki seçim zevkinin bir sürü insan tarafından paylaşılmasını gerektirmiyor.

Evet, evet, kv'denin oglu ile seks yaparken çikarttigin o gecelik aman aman kv'den almis olsun. Ancak kadin da, sende öyle rahat uyursunuz :KK14:

Hayir yani ben bu cümleyi yazdigima bile utaniyorum, siz nasil o yorumu, heleki o boldadigim cümleyi yazmak ile utanmiyorsunuz. Bu nasil ilkel ve kadini rencide edecek bir düsünce tarzi? Yani adetleri, bohça taraftari olunabilir fakat "kv'dem benim ilk seks yaptigim gecede geceligimi alsin" düsüncesi ne allasen? :KK57:
Canım valla utanacak bişey göremiyorum ben bunda oğluyla nikah kıyıcam ve evet muhtelif dönemlerde sex yapıcam. Düğün neden saçma gelmiyor peki? Yada gelinlik ne anlam ifade ediyor? Tamam dinen nikah gerekiyo ve nikahın olduğunu duyurmak gerekiyor ama bu kadar. Eee düğün ne fotoğraf ne video ne süslenen araba ne bütün geri kalanlar ne? yani neye dayanarak düğün çok mantıklı ama nişan saçma gelinlik çok mantıklı ama gecelik saçma? Gelinliği de o gece oğlu çıkardı üstümden eee bundan niye utanmıyorum? Adetlerin bi kısmı mantıklı bi kısmı saçma diyosun da neye göre diyosun anlamadım

Düğün yapmakla,kayınvalideye iç çamaşırı aldırmanın ne alakası var Allah aşkına,bunu nasıl bir tutuyorsunuz?Düğün,bu gece gerdeğe giriyoruz demek değil,sevdiğin insanla yeni bir hayata başlamanın mutluluğunu,akrabanla dostunla,ailenle,çevrenle paylaşmaktır..Ama kayınvalideye iç çamaşırı,gecelik aldırma da ben bir mantık göremiyorum..Saçma sapan gelenekler.İnsanın bir özeli vardır,bu kadar dışa vurmaya ne gerek var herşeyi?

Düğünün başka bir anlamı var da ben mi bilmiyorum? Evet o demek. Çevre artık o iki kişinin beraber aynı evde kalacağını, aynı yatağı paylaşacağını kabulleniyor ama bu yine de bir başkasının iç çamaşırlardaki seçim zevkinin bir sürü insan tarafından paylaşılmasını gerektirmiyor.
Düğünün anlamı biriyle yatmaya başlamak değil hayat paylaşmaya başlamak. Nişanın anlamı da hayatı birlikte yaşamaya karar verdik hazırlıklar tamamlanana kadar bu da işareti demek. Nişanda takılan takı biz bu kızı sevdik ailemize kabul ettik demek. Kızlar ya gerçekten inanmıyorum söylediklerinize gerçekten nişanlıyken manen ve madden şımartılmak hoşnut edilmek istemediniz mi? Grurunuz okşanmadı mı değer görünce yada görmediyseniz içerlemediniz mi hiç beni niye kabullenmediler acaba diye? Karşımda bi grup erkek var gibi hissettim valla erkeklerin beyinlerini ve ceplerini yormamak için verdikleri cevaplar bunlar hep

Düğünün anlamı biriyle yatmaya başlamak değil hayat paylaşmaya başlamak. Nişanın anlamı da hayatı birlikte yaşamaya karar verdik hazırlıklar tamamlanana kadar bu da işareti demek. Nişanda takılan takı biz bu kızı sevdik ailemize kabul ettik demek. Kızlar ya gerçekten inanmıyorum söylediklerinize gerçekten nişanlıyken manen ve madden şımartılmak hoşnut edilmek istemediniz mi? Grurunuz okşanmadı mı değer görünce yada görmediyseniz içerlemediniz mi hiç beni niye kabullenmediler acaba diye? Karşımda bi grup erkek var gibi hissettim valla erkeklerin beyinlerini ve ceplerini yormamak için verdikleri cevaplar bunlar hep

Güler yüz bekliyordum aldım, gerisini takmadım gerçekten, aynı şekilde de karşılık verdim. Takıyla, pamukluyla, ipekle vs. ölçülecek bir şey değil bu, herkesin gönlüne göre olsun sonuçta, benim kendi gönlümün istediği buydu, onun için çabaladım, o oldu. Başkası başka bir şey peşine düşer, alır öyle öyle mutlu olur veya alamaz kendini yer.

Konu sahibinin ise durum farklı; terlik, gecelik derdine, kv-kp nin mezara ne götüreceğinin derdine düşene kadar, ben kimle hayatı paylaşmaya hazırlanıyorum?? bir gün dediğini ertesi gün unutan bir adam var karşımda demesi lazım, demiyor mu? Tamam, umarım terliğini en pahalı yerden alırlar da senelerce övünür, ne diyim.

Düğün yapmakla,kayınvalideye iç çamaşırı aldırmanın ne alakası var Allah aşkına,bunu nasıl bir tutuyorsunuz?Düğün,bu gece gerdeğe giriyoruz demek değil,sevdiğin insanla yeni bir hayata başlamanın mutluluğunu,akrabanla dostunla,ailenle,çevrenle paylaşmaktır..Ama kayınvalideye iç çamaşırı,gecelik aldırma da ben bir mantık göremiyorum..Saçma sapan gelenekler.İnsanın bir özeli vardır,bu kadar dışa vurmaya ne gerek var herşeyi?
Canım tek saçma şey bu mu onca teranenin içinde? Gerdekten sonra gidip 7 sülalenin elinden öpmek nedir peki? Biz yaptık gece değil mi? Yok siz konu sahibi arkadaşa kızmışsınız objektif bakamıyosunuz bence. Ha saçma diyosanız amenna hepsi saçma ama nişan saçma düğün değil gibi bişey yok. Konu sadece gecelik değil takı değil konu değer görmek farkındaysanız yazan arkadaş masraftan kaçmak için nişan istemiyolar diyo kadının en şımartılmak istendiği anda gelen cevaba bakın 50 bini belirtmesi de durumları kötü olsa anlayış gösteririm manasında. Burda önemli olan iyi niyet kötü niyet.

Canım tek saçma şey bu mu onca teranenin içinde? Gerdekten sonra gidip 7 sülalenin elinden öpmek nedir peki? Biz yaptık gece değil mi? Yok siz konu sahibi arkadaşa kızmışsınız objektif bakamıyosunuz bence. Ha saçma diyosanız amenna hepsi saçma ama nişan saçma düğün değil gibi bişey yok. Konu sadece gecelik değil takı değil konu değer görmek farkındaysanız yazan arkadaş masraftan kaçmak için nişan istemiyolar diyo kadının en şımartılmak istendiği anda gelen cevaba bakın 50 bini belirtmesi de durumları kötü olsa anlayış gösteririm manasında. Burda önemli olan iyi niyet kötü niyet.
Ben konu sahibine kızmadım ki..Nışanıda saçma bulmuyorum ayrıca,biz de eşimle dışarda yemekli nışan yaptık,bu yüzden nışanı evin dışında yapmasını da saçma bulmuyorum bana göre yerinde bir karar..Benim saçma bulduğum tek şey cümbür cemaat yapılan alışverişler ve kayınvalidenin bohça hazırlayıp,geline gecelik,iç çamaşırı alması..Sonuçta iç çamaşırı ve gecelik özel bir şeydir ve herkesin zevki ve tarzı farklıdır..Belki de kayınvalidenin aldıklarını beğenmeyecek,konu sahibinin tarzına uymayacak..Ayrıca içimize giydiğimiz çamaşırlarımızı neden eşimizin annesi seçsin? Sizce hoş bir şey mi?

Bu cümleyi okuduktan sonra bende sizin tavrinizdan irite oldum. Eminim ki kayin ailende ayni hisleri paylasiyorlardir. Adam zamaninda çalismis ki o emeklik parasini almis. Size ister o parayi verir, ister dediginiz gibi "parasi yokmus gibi" oyunculuk yapar. Her nasil olursa olsun, sizin o paranin üzerine bir gram hakkiniz yok. Onlar neticede sevdiginizin babasi, annesi, bankamatik degil.. :KK14:

Ha bu arada bende evimde hem isteme hem nisan bir arada olmustu ve bohçayi kesinlikle istememistim. Bende ilerde eger gelinim olursa kesinlikle bohça yapmam. Gereksiz para harcama ve en önemlisi gereksiz kadin rencide etmektir. Ya ne demektir 50 yasindaki kadinin sana seksi gecelik, iç çamasirini almasi? Artik bu devirde herkes çalisiyor. Bir zahmet kendi külotunuzu, dantelli geceliginizi kendiniz alin.. :KK14:
size ters gelmiş ben istemiyorum demişsiniz ya alcagınız gelin de ben istiyorum derse..sorunlarda boyle baslıyor iki taraf arasında

Güler yüz bekliyordum aldım, gerisini takmadım gerçekten, aynı şekilde de karşılık verdim. Takıyla, pamukluyla, ipekle vs. ölçülecek bir şey değil bu, herkesin gönlüne göre olsun sonuçta, benim kendi gönlümün istediği buydu, onun için çabaladım, o oldu. Başkası başka bir şey peşine düşer, alır öyle öyle mutlu olur veya alamaz kendini yer.

Konu sahibinin ise durum farklı; terlik, gecelik derdine, kv-kp nin mezara ne götüreceğinin derdine düşene kadar, ben kimle hayatı paylaşmaya hazırlanıyorum?? bir gün dediğini ertesi gün unutan bir adam var karşımda demesi lazım, demiyor mu? Tamam, umarım terliğini en pahalı yerden alırlar da senelerce övünür, ne diyim.
Valla canım benim nişanımda herşeyimi kendim yaptım sormadılar bile ihtiyacın var mı diye nişanlık kuaför falan dahil. Ellerini sallayarak da geldiler takı falan da yok hiç. Bilmemezlik ayağına yattılar ama ben çok üzüldüm onlara hiç yansıtmadım ama nişanlanan arkadaşlarımın yanında kendimi buruk hissettim. Değersiz hissettiM. Sonra da bişey yapmadım yani bugün olsa yine farklı davranmazdım heralde ama kesinlikle yokluktan değil art niyetten cebimizden para çıkmasın aman diye düşündüklerinden yapmadılar. 2 bine düğün salonu tuttular bi sene boyunca düğünün kredisini ödüyoruz dediler utanmadan arabayı değiştirdiklerini ssöylemeden. Düğünde taktığı bilezigi söyledi kaynanam kıymetimi bil diye götürüp suratına fırlatasım geldi ama sağol allah razı olsun anne dedim. Yani iyi niyet kötü niyet önemli arkadaş bunları kastetmiş bence. Yoksa kimse 3 kuruşluk bohçanın peşinde değil bence

Valla canım benim nişanımda herşeyimi kendim yaptım sormadılar bile ihtiyacın var mı diye nişanlık kuaför falan dahil. Ellerini sallayarak da geldiler takı falan da yok hiç. Bilmemezlik ayağına yattılar ama ben çok üzüldüm onlara hiç yansıtmadım ama nişanlanan arkadaşlarımın yanında kendimi buruk hissettim. Değersiz hissettiM. Sonra da bişey yapmadım yani bugün olsa yine farklı davranmazdım heralde ama kesinlikle yokluktan değil art niyetten cebimizden para çıkmasın aman diye düşündüklerinden yapmadılar. 2 bine düğün salonu tuttular bi sene boyunca düğünün kredisini ödüyoruz dediler utanmadan arabayı değiştirdiklerini ssöylemeden. Düğünde taktığı bilezigi söyledi kaynanam kıymetimi bil diye götürüp suratına fırlatasım geldi ama sağol allah razı olsun anne dedim. Yani iyi niyet kötü niyet önemli arkadaş bunları kastetmiş bence. Yoksa kimse 3 kuruşluk bohçanın peşinde değil bence

Biraz da yapıyla alakalı gerçekten ben kendi işimi kendim yapmaya çalışırım biri bana bir ihtiyacın var mı? falan deyip işime karışsa dellenirim, yani sormamaları ama lafı açıldığında kızım nasıl biliyorsan öyle yap demeleri hoşuma gitti. Parasında değildim, az çok diye düşünmedim kafam rahat olduğundan, işime karışıp, onu öyle yap bunu burdan alalım, o pahalı bu ucuz muhabbetlerine girselerdi, esas benim içimde kalırdı.

Ben de sizden farklı hissetmezdim yani isterse kapının önüne yığmış olsunlar altını, iyi niyetlerinden emin olmasam bakmak bile istemezdim alınan şeye veya harcananın hesabını evlendikten sonra sorsalar bak sana zamanında bunları yaptık sen de bunları yapmak zorundasın falan deseler, başlarına çalmak isterdim. O yüzden haklısınız iyi niyet, kötü niyet önemli, ama konu sahibi demiş ki bu yüzden ayrılmayı düşünmem zaten, tabi düşünmesin de şimdiden neyin ne olduğunu anlasın, o nişanlısı gelip canım boşver aileleri karıştırmayı bak listemiz hazır zaten, elimizde imkan da var, halledelim istediğin şeyleri diyebilmiş mi? diyememiş. İşte hayatını birleştirmeyi düşündüğü adam bu.

Ben konu sahibine kızmadım ki..Nışanıda saçma bulmuyorum ayrıca,biz de eşimle dışarda yemekli nışan yaptık,bu yüzden nışanı evin dışında yapmasını da saçma bulmuyorum bana göre yerinde bir karar..Benim saçma bulduğum tek şey cümbür cemaat yapılan alışverişler ve kayınvalidenin bohça hazırlayıp,geline gecelik,iç çamaşırı alması..Sonuçta iç çamaşırı ve gecelik özel bir şeydir ve herkesin zevki ve tarzı farklıdır..Belki de kayınvalidenin aldıklarını beğenmeyecek,konu sahibinin tarzına uymayacak..Ayrıca içimize giydiğimiz çamaşırlarımızı neden eşimizin annesi seçsin? Sizce hoş bir şey mi?
Canım ya kaynanam evlendiğimin ayı dolmadan kalktı bize geldi 20 gün kaldı. O bundan utanmadı ben iyiki gecelikten utanmamışım. 1 hafta 10 gün tamam da yeni evli çiftte 20 gün nedir ben en son sabah kahvaltıya saçımın suyuyla banyodan çıkıp gidiyodum anlar da gider diye yok bana mısın demedi evrak işlerim var ben memlekete gidicem anne kendime uçak bileti bakıyorum sana da alayım mı dedim de öyle gittik . Yoksa heralde kalırdı bi iki ay Daha. geceliğimi görmesi uygunsuzsa mesela bi miktar para verip alış verişinizi siz yapın diyebilir yada iç çamaşırcıda yoruldum deyip bi yerde oturup bekleyebilir. Ki ben gercekten yapı olarak utanan bi insan değilim gerçekten ama utanan kişi çamaşırımı geceliğimi ben aldım teşekkürler de didiyebilir. Gelinliğin altına giydiğim jartiyeri onlara aldırmayıp böyle söylemiştim

hepsinde hakli olabilirsiniz
Gercekten haksiz oldugumu Kabul ediyorum, ozur dilerim dememeliydim cok ayip ettim, biri bana yapsa bende uzulurdum, ozrumu Kabul etmessin biliyorum ama yinede ozur diliyorum
ilk defa bir insanin kalbini bu denli kirdim, dedigin gibi inan bunun uzuntusu bana yeter[/QUOTE
Hayrola yola gelmissin gibi bir halin var nisanlin bu yazdiklarini görür diyemi korkuyosun? Buraya yazdiklarin aciga cikar diyemi korkuyosun?bence nisanlin ve ailesi senden korksun cunku sen cok zehirlisin.:KK67:

Söz? Nisan? Ben bunlarin sözlük anlamini bile bilmiyorum. Bunlari yapan tüm arkadaslarim ayrildi. Araya ailelerin söz hakkinin girdigi neredeyse her iliski bozulur yada yipranir. Basin nikahi gitsin dicem ama siz köprüden önceki o son cikisi kacirmissiniz. Ayrica daha ilk aile sevgili karsi karsiya geldiginde ailesinin tarafinda oluyorsa sizi gelecekte neler bekliyor acaba.

Back