- 11 Kasım 2014
- 3.477
- 7.797
- 178
- Konu Sahibi Midnight Sun
-
Doğru söylüyorsun insanlarda alım gücü var ama nedense hep karşı taraftan bir beklenti içindeler..Erkek ailesi alacak,erkek ailesi yapacak,kimse de demiyor ki şu kızlarda biraz çalışsın,kendi ayaklarının üzerinde dursun,kimseden bir şey beklemesin,kimseye minnet etmesin...Şurda ki bazı yorumları okudum böyleEskiden kimsede imkan olmadigindan erkek tarafi kiz tarafina yaparmis bohca.
Simdi herkeste hersey var.alim gucu var.
Banada cok sacma gelsede sirf ailelerin gonlu hos olsun diye yaptik
ahh be canım babam benım yapsada olur beni sana vermisya dese napıcan öyleside cok ben babamdan bisey istemem yapmasın derse kozuda kalmazSuan sesiz kalman en dogrusu.birak onlarin istedigi olsun.sonra bunu bir omur boyu arada baslarina kalkarsin.kocanda ailesine degil sana baglanir.ha bide hep biz dilini kullan.evlendikten sonra bu mevzu gecince kocana ailen bize hicbir sey yapmadi.bizi onemsemediler falan dedinmi ipler hep elinde olur
Aynen. Ne bizim sülalede ne evlenen arkadaşlarımda gördüm duydum bunları, aynıDoğru söylüyorsun insanlarda alım gücü var ama nedense hep karşı taraftan bir beklenti içindeler..Erkek ailesi alacak,erkek ailesi yapacak,kimse de demiyor ki şu kızlarda biraz çalışsın,kendi ayaklarının üzerinde dursun,kimseden bir şey beklemesin,kimseye minnet etmesin...Şurda ki bazı yorumları okudum böylekaldım yani...
Ayy ben mutluyum böyle, yoreydi töreydi derken hep kuaförler, kıyafetciler ,mekancılar vs...kazanıyor.halbuki o parayla neler yapılır beyanlız burda cocugun halası teyzesi yengesi geliyo kızın sadece annesi ablası yada kız kardesi bide yengesi hani daha cok erkek tarafının kilerede alınır sade kız tarafı degil
Sizin baya güzel geçmiş o zaman Allah bozmasın inşallah mutluluğunuz daim olsun :) En güzeli böyle eşlerin birlikte yapmaları bence..Kavga da olsa eşler arasında hallederler.Tartışırlar 5 dakika sonra sarmaş dolaş olurlar tatlıya bağlanır..Ama aileler işin içine girince olumsuz olan şeyler unutulmaz..O karışır ,bu karışır kavga çıkar sonra dediğiniz gibi...Bohça dediğimiz şeyde zaten o ihtiyacınız olan şeylere ek olarak sandık alıyorsunuz. Onuda 7 yıldır kullanırım gayet dekoratif :)
Kalabalık olan banada uymazdı. Ben öyle alacağım şeye ay acaba bumu olsun diyene en son senmi giycen derdim herhalde. Bide burada bile çok konu var o alışverişte kavga gürültü oluyor. Biri tatsız bir laf diyor. O gün zehir oluyor falan. Ama ben eşimle çıktım yani bir gecelik bakma anımız var hala anlatıp güler iz. Eşimin muzurluğu yüzünden.
Her aldığımız şeyle ilgili bir hayal kurtardık falan.
Nişan bohçası hazırlarken romantizim yaşamışız resmen. Romantik Komedi tarzında :)
hahaha :))Ayy ben mutluyum böyle, yoreydi töreydi derken hep kuaförler, kıyafetciler ,mekancılar vs...kazanıyor.halbuki o parayla neler yapılır be
Daha fazla yazma,bak valla ucuza gittim ben diye düşünmekten uyuyan kocamı uyandirip hesap soracağım
Benbbirbkere evlenoyorum benim istedigim gibi olmasi onemli degilmi sizce?demen yeterli benceMerhaba eylul gibi nisan yapmaya karar verdik sozlumle. Ben bir salon tutariz, nisan bohcasi yapariz diye anlattim konustuk, hatta liste bile yaptik bohca icin, sozlum cok keyifliydi ve onayliyordu bu durumu:) neyse
Ailesiyle konusmus, cevaplari ne gerek var olmus.. ve sozlumde 180 derece degismis tabiki, aynen ailesinin dusundugu gibi dusunuyormus..
neden nisan yapacakmisiz disarida, milletten para toplamak icin yapacakmisiz, insanlar bu sefer dugunde para takmayacakmis bize, ne gerek varmis gosteris yapmaya.. neden bizi masrafa sokacaksiniz bosu bosuna ne gerek varmis bohcaya, kim yapiyor bohca kimse yapmiyor demis kayinvalide hanim.. bu arada bohca listemide paylasayim ki gorun, sozu edilecek bir bohca mi
1. Sandik
2. Nisan elbisesi ve ayakkabisi
3. Gecelik seti
4. ic, camasi, terlik, corap
5. Bakim urunleriarfum sampuan vs
hepsi bu...
Durumlari yok desem anlayacagim ama kayinpederim daha yeni emekli oldu ve cikis parasi 50bin lira aldi.. durumlarida iyi, iyi olmasina ragmen hep sozlumun parasini yeme derdindeler ya neyse, mezara gotursunler o parayi..
Sozlume dedim, tamam nisani zaten kiz tarafi yapiyor size birsey odetmeyecegiz, alti ustu bir taki takacaksiniz ve bohca masrafi vardi ama istemiyorum, kendim alirim 500 lira ile batmam dedim, ama ailen sonra nasil yuzume bakar bilmem dedim.. takida mi takacagiz diyor birdedugunde takariz diyor
zaten nisan takilan 1 bilezigi ben size iade edecektim, dugundede aynini takarsiniz masrafa gerek yok diye dusunmustum dedim.. birsey demiyor
Sozlum normalde har vurup Harman savuran biri, bol bol para harcayan biri, kendisinede banada ailesinede.. ama ne olduysa ailesiyle konusunca pek kiymetli oldu parasi neyseeee
Sozlumu seviyorum, para pul konusu yuzunden ayrilacak halim yok, ama yuz yuze geldigimizde ve ailesiyle konustugumuzda bu konuyu ne demeliyim, nasil davranmaliyim bilmiyorum. Saygisizlik yapmak istemem ama sessizde kalamam
Sizce?
Amin canım sizi de allah ömür boyu mutlu etsin.Sizin baya güzel geçmiş o zaman Allah bozmasın inşallah mutluluğunuz daim olsun :) En güzeli böyle eşlerin birlikte yapmaları bence..Kavga da olsa eşler arasında hallederler.Tartışırlar 5 dakika sonra sarmaş dolaş olurlar tatlıya bağlanır..Ama aileler işin içine girince olumsuz olan şeyler unutulmaz..O karışır ,bu karışır kavga çıkar sonra dediğiniz gibi...
Amin canım,teşekkür ederim...Amin canım sizi de allah ömür boyu mutlu etsin.
Sen al canım kimseye söylemek zorunda değilsin. Ben gelinliği mi kendim aldım kuaför paramı kendim verdim. Kimsede bilmez zaten kime ne. Nişanlım verdi parasını istediğini al dedi dersinbende cok sevmem aslında belli baslı seyler var onlar sadece ama gercekten cevrede insanları cok etkiliyor nişanda giycegin elbisene kadar baskı var..ben duz sade bir elbise istiyorum hatta kendim almayı bile dusunuyorum ama bu sefer cevredekiler erkek tarafımı cimrilik yapıyorda almıyor demeye baslıyor bu işlere gir valla basın cok agrır bende takmam diyodum ama zor valla
nasıl gelinligini kendin aldın bence buda cok normal degil yaniSen al canım kimseye söylemek zorunda değilsin. Ben gelinliği mi kendim aldım kuaför paramı kendim verdim. Kimsede bilmez zaten kime ne. Nişanlım verdi parasını istediğini al dedi dersin
Sizde erkeğin ödemediği ne kaldı çok merak ettimnasıl gelinligini kendin aldın bence buda cok normal degil yani
ayrıca kuaför derken dügün günümü kınamı peki aranızda hic konusmadınız mı esinin kızkardesi yada senin kız kardesin yengen gelmedimi bizde bunude erkke öder
Limoncu bak cidden meraktan soruyorum,sizde kız tarafı ne yapıyor peki?nasıl gelinligini kendin aldın bence buda cok normal degil yani
ayrıca kuaför derken dügün günümü kınamı peki aranızda hic konusmadınız mı esinin kızkardesi yada senin kız kardesin yengen gelmedimi bizde bunude erkke öder
yazdım ya ne yaptıgını tüm mutfak gerecleri ki 15 bini buluyo kız ceyizi yatak oası komple halısı perdesi dahil beyaz esyaların cogu camasır bulask fırın zaten bunlar bile 30 bini geciyoLimoncu bak cidden meraktan soruyorum,sizde kız tarafı ne yapıyor peki?
şeyiniz altından mı kaplama anlamadım ki
50 bini beni ilgilendirir, cunku o 50 bin ondayken bana parasi yokmus oyunculugu yapmayacak
Pff bütün erkek tarafları mı böyledir ya ben yemekli nişan yaptım ama ne bohça ne takı ne de nişanlık aldılar hepsini kendim aldım sağolsunlar montlarını giyip geldiler amannn salla canım ya zorla yaptırdığın şeyin kıymeti de olmuyo zaten sen nişanını yap içinde kalmasın yapmıyolarsa yapacak hiçbişey yok vallaMerhaba eylul gibi nisan yapmaya karar verdik sozlumle. Ben bir salon tutariz, nisan bohcasi yapariz diye anlattim konustuk, hatta liste bile yaptik bohca icin, sozlum cok keyifliydi ve onayliyordu bu durumu:) neyse
Ailesiyle konusmus, cevaplari ne gerek var olmus.. ve sozlumde 180 derece degismis tabiki, aynen ailesinin dusundugu gibi dusunuyormus..
neden nisan yapacakmisiz disarida, milletten para toplamak icin yapacakmisiz, insanlar bu sefer dugunde para takmayacakmis bize, ne gerek varmis gosteris yapmaya.. neden bizi masrafa sokacaksiniz bosu bosuna ne gerek varmis bohcaya, kim yapiyor bohca kimse yapmiyor demis kayinvalide hanim.. bu arada bohca listemide paylasayim ki gorun, sozu edilecek bir bohca mi
1. Sandik
2. Nisan elbisesi ve ayakkabisi
3. Gecelik seti
4. ic, camasi, terlik, corap
5. Bakim urunleriarfum sampuan vs
hepsi bu...
Durumlari yok desem anlayacagim ama kayinpederim daha yeni emekli oldu ve cikis parasi 50bin lira aldi.. durumlarida iyi, iyi olmasina ragmen hep sozlumun parasini yeme derdindeler ya neyse, mezara gotursunler o parayi..
Sozlume dedim, tamam nisani zaten kiz tarafi yapiyor size birsey odetmeyecegiz, alti ustu bir taki takacaksiniz ve bohca masrafi vardi ama istemiyorum, kendim alirim 500 lira ile batmam dedim, ama ailen sonra nasil yuzume bakar bilmem dedim.. takida mi takacagiz diyor birdedugunde takariz diyor
zaten nisan takilan 1 bilezigi ben size iade edecektim, dugundede aynini takarsiniz masrafa gerek yok diye dusunmustum dedim.. birsey demiyor
Sozlum normalde har vurup Harman savuran biri, bol bol para harcayan biri, kendisinede banada ailesinede.. ama ne olduysa ailesiyle konusunca pek kiymetli oldu parasi neyseeee
Sozlumu seviyorum, para pul konusu yuzunden ayrilacak halim yok, ama yuz yuze geldigimizde ve ailesiyle konustugumuzda bu konuyu ne demeliyim, nasil davranmaliyim bilmiyorum. Saygisizlik yapmak istemem ama sessizde kalamam
Sizce?
sanada insalalh gelenekci bi gelin düserdi dantteli gecelik alırsın :))Bu cümleyi okuduktan sonra bende sizin tavrinizdan irite oldum. Eminim ki kayin ailende ayni hisleri paylasiyorlardir. Adam zamaninda çalismis ki o emeklik parasini almis. Size ister o parayi verir, ister dediginiz gibi "parasi yokmus gibi" oyunculuk yapar. Her nasil olursa olsun, sizin o paranin üzerine bir gram hakkiniz yok. Onlar neticede sevdiginizin babasi, annesi, bankamatik degil..
Ha bu arada bende evimde hem isteme hem nisan bir arada olmustu ve bohçayi kesinlikle istememistim. Bende ilerde eger gelinim olursa kesinlikle bohça yapmam. Gereksiz para harcama ve en önemlisi gereksiz kadin rencide etmektir. Ya ne demektir 50 yasindaki kadinin sana seksi gecelik, iç çamasirini almasi? Artik bu devirde herkes çalisiyor. Bir zahmet kendi külotunuzu, dantelli geceliginizi kendiniz alin..
Luksten bahsetmedimki imkanlari dahilinde yapiyorlar.herkesin tarafi sizin gibi ciftci degil.imkan imkansizlik terimlerine cok uzaksiniz anlasilanooo bizim icin bu erzak kısmı lüks degilki bizde babamlar bile seker un yag teneke ve cuvalla gelir ciftci oldukları icin onlar cuval cuval alıyolar
kaynanamda kıslık tüm baklıyatlar yollarlar tursular salcalar yufka yaparlar kesme kuskus bunlara biz alıstıgımız icin normal degliyo onların bunları yollaması hatta biz her zaman istemey,z bittikce esim arar kaynanam diyoki millet her hafta ohluna canta yolluyo siz niye istemiysounuz ki diyo
bu arada ben 7 senelik evliyim kacarak evlendim cünkü babam esii istemedi ona göre kamu görevlisindne asagı olmaz ya subay ya komser ya avukat olcak :)) haa bide ögretmen var onun listesinde
evi o düzdü kayınpeder o zamanın parası 60 bin tl harcadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?