Ne gerek varmış

Eskiden kimsede imkan olmadigindan erkek tarafi kiz tarafina yaparmis bohca.
Simdi herkeste hersey var.alim gucu var.
Banada cok sacma gelsede sirf ailelerin gonlu hos olsun diye yaptik
Doğru söylüyorsun insanlarda alım gücü var ama nedense hep karşı taraftan bir beklenti içindeler..Erkek ailesi alacak,erkek ailesi yapacak,kimse de demiyor ki şu kızlarda biraz çalışsın,kendi ayaklarının üzerinde dursun,kimseden bir şey beklemesin,kimseye minnet etmesin...Şurda ki bazı yorumları okudum böyle kaldım yani...

ahh be canım babam benım yapsada olur beni sana vermisya dese napıcan öyleside cok ben babamdan bisey istemem yapmasın derse kozuda kalmaz

Aynen. Ne bizim sülalede ne evlenen arkadaşlarımda gördüm duydum bunları, aynı lığı paylaşıyorum.

yanlız burda cocugun halası teyzesi yengesi geliyo kızın sadece annesi ablası yada kız kardesi bide yengesi hani daha cok erkek tarafının kilerede alınır sade kız tarafı degil
Ayy ben mutluyum böyle, yoreydi töreydi derken hep kuaförler, kıyafetciler ,mekancılar vs...kazanıyor.halbuki o parayla neler yapılır be
Daha fazla yazma,bak valla ucuza gittim ben diye düşünmekten uyuyan kocamı uyandirip hesap soracağım

Sizin baya güzel geçmiş o zaman Allah bozmasın inşallah mutluluğunuz daim olsun :) En güzeli böyle eşlerin birlikte yapmaları bence..Kavga da olsa eşler arasında hallederler.Tartışırlar 5 dakika sonra sarmaş dolaş olurlar tatlıya bağlanır..Ama aileler işin içine girince olumsuz olan şeyler unutulmaz..O karışır ,bu karışır kavga çıkar sonra dediğiniz gibi...

Benbbirbkere evlenoyorum benim istedigim gibi olmasi onemli degilmi sizce?demen yeterli bence

İnsan kendinde ne eksikse onu ister, benim de hayatımda görüp göreceğim hediye bu olsaydı içimde kalmasın diye isterdim belki. Onun dışında bence de ne gereği var fakat burada sorun yine de ailesinin lafıyla 180 derece dönen müstakbel damat, başka bir şey değil.

Amin canım sizi de allah ömür boyu mutlu etsin.

Sen al canım kimseye söylemek zorunda değilsin. Ben gelinliği mi kendim aldım kuaför paramı kendim verdim. Kimsede bilmez zaten kime ne. Nişanlım verdi parasını istediğini al dedi dersin

Sen al canım kimseye söylemek zorunda değilsin. Ben gelinliği mi kendim aldım kuaför paramı kendim verdim. Kimsede bilmez zaten kime ne. Nişanlım verdi parasını istediğini al dedi dersin
nasıl gelinligini kendin aldın bence buda cok normal degil yani
ayrıca kuaför derken dügün günümü kınamı peki aranızda hic konusmadınız mı esinin kızkardesi yada senin kız kardesin yengen gelmedimi bizde bunude erkke öder

Limoncu bak cidden meraktan soruyorum,sizde kız tarafı ne yapıyor peki?
şeyiniz altından mı kaplama anlamadım ki

Son düzenleme:
Limoncu bak cidden meraktan soruyorum,sizde kız tarafı ne yapıyor peki?
şeyiniz altından mı kaplama anlamadım ki
yazdım ya ne yaptıgını tüm mutfak gerecleri ki 15 bini buluyo kız ceyizi yatak oası komple halısı perdesi dahil beyaz esyaların cogu camasır bulask fırın zaten bunlar bile 30 bini geciyo
erkek tarafı bi kuru mobilya salon takımı yemek takımı bide oturma odası alıyo kı yeni zamanda suan kuzenım sözlü oturma odasınıda o alıcak ama takı önemlidir onu yapıcaklar

Nisanlinin ailesi nisan yapmayimi gereksiz goruyor yoksa bohcayi + altini felandami savurup atiyor yapmayiz diyorlar.
O ikisi arasinda fark var.

50 bini beni ilgilendirir, cunku o 50 bin ondayken bana parasi yokmus oyunculugu yapmayacak

Bu cümleyi okuduktan sonra bende sizin tavrinizdan irite oldum. Eminim ki kayin ailende ayni hisleri paylasiyorlardir. Adam zamaninda çalismis ki o emeklik parasini almis. Size ister o parayi verir, ister dediginiz gibi "parasi yokmus gibi" oyunculuk yapar. Her nasil olursa olsun, sizin o paranin üzerine bir gram hakkiniz yok. Onlar neticede sevdiginizin babasi, annesi, bankamatik degil..

Ha bu arada bende evimde hem isteme hem nisan bir arada olmustu ve bohçayi kesinlikle istememistim. Bende ilerde eger gelinim olursa kesinlikle bohça yapmam. Gereksiz para harcama ve en önemlisi gereksiz kadin rencide etmektir. Ya ne demektir 50 yasindaki kadinin sana seksi gecelik, iç çamasirini almasi? Artik bu devirde herkes çalisiyor. Bir zahmet kendi külotunuzu, dantelli geceliginizi kendiniz alin..

Pff bütün erkek tarafları mı böyledir ya ben yemekli nişan yaptım ama ne bohça ne takı ne de nişanlık aldılar hepsini kendim aldım sağolsunlar montlarını giyip geldiler amannn salla canım ya zorla yaptırdığın şeyin kıymeti de olmuyo zaten sen nişanını yap içinde kalmasın yapmıyolarsa yapacak hiçbişey yok valla

sanada insalalh gelenekci bi gelin düserdi dantteli gecelik alırsın :))

Luksten bahsetmedimki imkanlari dahilinde yapiyorlar.herkesin tarafi sizin gibi ciftci degil.imkan imkansizlik terimlerine cok uzaksiniz anlasilan
benim ailem zaten hep yanimizda.esiminde geliri iyi.herseyeragmen esimin ailesiylede kotu degiliz.
bende atanirsam kimse tutamaz bizi zaten.biz kendi hayatimiza odaklandik coktan.heleki evliligimin 7.yilina kadar
..
Ben bunlarin derdindeyim canim.gerisi umrumda degil.
Ozetle iyi ornekleri degil kotu orneklere bakip sukretmesini bildigim icin huzurluyum ve kucuk seylerle mutlu oldugum icinde hem mutlu hem seviliyorum.:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…