ne düşünmeliyim? en yakın arkadaş…

tek bir cevap var: sana karşı içinden böyle şeyler yapmak gelmiyor.

Bu konu travmalarımı tekrar hatırlattı bana.
Sizin yaptığınız şeylerin aynılarını ben de yaptım. Arkadaşımdan kazık yediğimde olayları birine anlatmak istedim ve "bu ne ya sevgili misiniz" tepkisi aldım.
Bu tarz arkadaşlıklarda önünde sonunda kazık yeniliyor. O kazığı yemeden kaçın.

yok yaa benim de etrafımda var böyle insanlar, aşk maşk değil altında yatan sebep tamamen kendini sevdirme çabası. konu sahibi için de aynı şeyi düşünüyorum. ederi kadar değer vermeyi öğrenmek ve uygulamak bazı insanlar için aşırı zor.

ve bu tarz hareketler yanlış anlaşılıyor, konudaki arkadaş kişisi de yanlış anlamış olabilir. zamanında bir iş arkadaşım (o dönem işe yeni başlamıştı, ben kıdemliydim) annem hastanedeyken bana manevi anlamda çok destek olmuştu. bir akşam iş çıkışı beni arabasıyla urla'ya çok güzel bir mekana götürdü yani flörtünle falan gitmek istersin öyle söyleyeyim çok tatlı bir mekandı. hatta wc'ye diye kalktığımda hesabı ödemiştim, bunu anlayınca ödediğim miktarı nakit olarak cebime sıkıştırmıştı ahahaha komedi. neyse işte ne kadar tatlı, ne harika bir insan falan dersin tabii altında bi kötülük aramadım ben. biraz kafamı dağıtmak istemişti sadece. ben tabii bu zor günleri atlatınca, bir süre sonra ona laf arasında bahsettiği bir şeyi hediye ettim. ama benim hediyem aynı gündeydi yani sabah konuşuldu, akşam hediye masasındaydı. hemen dedikodu çıkardılar wurst niye böyle bişey yaptı ki falan diye kendimce karşılık vermek istemiştim sadece. bence kimse kimseye büyük şeyler yapmamalı diğer taraf kendini mahçup hissediyor ve yanlış anlaşılmaya yatkın şeyler.

Bakın bir insan arabasiyla herkesi her yere goturuyordur bunlari dusunmuyirdur sorun etmiyordur o yuzden sizin arabanizla oraya buraya gitmeyi de sorun etmeyebilir. Yani kendince normal seyi karsi taraftan insan bekler. Ya da
Benzin fiyatlari çok geliyordur kendi arabasini kullanmaz ama kendisine fazla geldigi icin size de kullandirtmaz ya da kullandiginiz da parasini teklif eder. Bu normal insandır. Vicdanı olandır.

Ama sizin arkadasinizin yaptigi kendisine zor geleni size yaptirmak. Parasına kıyamayıp sizin paranıza kolayca kıymak. Bu yaptığı terbiyesizlik ve sizi enayi yerine koymak.

Örneğin Bir insan çok para harcamayabilir o yüzden lüx mekana gitmez. Bu onu tutumlu,cimri yapabilir Ama arkadaşını o mekana götürüp hesabı ona kitlemek sadece cimri degil kötü kalpli yapar.

Bu arkadasiniza bundan sonra 1 tl bile harcamayın.
Ve ilk firsatla onun arabasiyla gidin bir yerr

Kız instagrama kalpli çiçekli böcekli fotolar atıyormuş yav Diğer hatun nasıl rahatsız olduysa sevgilisini bahane etmiş koyma demiş. Normal mi bu allah aşkına?

Kız instagrama kalpli çiçekli böcekli fotolar atıyormuş yav Diğer hatun nasıl rahatsız olduysa sevgilisini bahane etmiş koyma demiş. Normal mi bu allah aşkına?
tabii ki normal değil ama sahiden böyle insanlar var. ben direkt aşka bağlayamıyorum. aşktan ziyade kendini sevdirme çabası gibi geldi çünkü ben şunu bunu yaptım o yapmadı, etmedi, insan en azından 50-100 liralık da olsa bişey almaz mı falan diyor. bazı insanlar hayatındaki kişileri elinde tutabilmek için çok tuhaf şeyler yapabiliyor. çevremde şahit olmasam böyle düşünmezdim.

haa gerçekten farklı şeyler hissediyor ama kendisi farkında değilse onu bilemem bak

Ay yok onu hiç birimiz bilemeyiz zaten, mümkün değil. Sadece bana çağrıştırdığı o. Şu konuda yazılanları bana sevgilim, annem, babam ya da kardeşlerim yapabilir en fazla. Onlarda da kalpli foto paylaşımı istemem yine. Bunların dışında biri yapsa rahatsız olurum. Üstüne bir de benden beklese aboreyy

Ailem ya da sevgilim dışında birine ancak doğum gününe davet edilirsem hediye alırım, onun dışında arar ya da mesaj atar geçerim. Çiçek falan çok gereksiz zaten, o bunnyfood muydu neydi onlar da çöpe gidiyor hep.

Normal arkadaşlık ilişkisi budur. Bunun dışında her şeyin insanı rahatsız etme ya da yanlış anlaşılma potansiyeli vardır.

ben de böyle düşünüyorum. arkadaşlık ilişkilerimde özellikle, ölçü çok önemli. çok sevdiğim bir arkadaşım var, doğum gününde sadece mesaj attım mesela. kalkıp da hikayemde asla paylaşmam, hediye de almam ne gerek var. doğum günü partisine davet etmişse ki genelde yapmazlar bu tip etkinlikler ama, anca o zaman elim boş gitmesin diye hediye alırım.

biraz mıç mıç bir arkadaşım var, her sabah düzenli şekilde günaydın mesajı atıyordu. bir süre sonra rahatsız olmaya başladım, şaka yollu söyledim, anlamadı. arkadaş gruplarına da ilk günaydını ben yazarım diye övündü üstelik kendi yazıyor yazıyor, ben yazmadığımda da benden bekliyordu. başka bir arkadaşım (daha yeni tanıştığım biri bu) bir gün soğuk baklava üzerine geyik yaparken (ben hiç tadına bakmış değilim) bana "ev adresini ver" diye tutturdu. ne alaka falan dedim ısrarla adresi istedi, vermedim. evime soğuk baklava sipariş edecekmiş. şaka sandım ciddiymiş. dedim kendim istesem alırım evime yakın 2 pastane var. yine başka konularda saçma sapan hediye yollamak istedi, müsaade etmedim. ay böyleleriyle bişey de konuşulmuyor. bundan mı tatmin oluyorlar anlamıyorum ama çok itici gözüküyor buradan bakınca. dozunda yakınlık en güzeli.

üzüldüğüm nokta, bariz kullanılıyor araba muhabbetinde mesela konu sahibi. bu çok çirkin.

Valla kullandırtmasın kendini, fırsat bulunca kullanan çok olur.

Okula başladım ben, akşam gidiyoruz genelde. Okul da bana göre cehennemin dibinde (senin orda ). Geçen hafta çıkınca bikaç arkadaşı aldım arabaya yolumun üstü olmamasına rağmen bi güzellik yapayım dedim içimden geldi evlerine bıraktım yolumu uzatıp. Bu hafta bi tanesi geldi geleyim seninle beni eve bırak dedi direkt. Dedim bebeyim kusura bakma ben senin için yolumu uzatamam her seferinde, o bir kerelikti, içimden geldi bıraktım. Canım tekrar bırakmak isterse ben sana söylerim ama bugün o gün değil. Ki birilerini bir yerlere götürüp getirme konusunda çok rahatımdır, hiç sorun etmem. Ama kullanma potansiyeli sezersem dur bakalım orda derim.

“Ama sizin arkadasinizin yaptigi kendisine zor geleni size yaptirmak. Parasına kıyamayıp sizin paranıza kolayca kıymak. Bu yaptığı terbiyesizlik ve sizi enayi yerine koymak.”

çoook çok haklısınız bir daha yapmicam

Merakımdan soruyorum ne okuyorsun?sen öğretmendin galiba

normal olmayan sizlersiniz. üniversitedeydik instagramı yeni kullanıyorduk ve hikaye paylaşıyorduk her zaman kalpli değil abarttınız. belki bir iki kere koymuşumdur. arkadaşlarımı ailem kadar seviyordum ve içimden geliyordu bunlarda diğer yaptıklarımda. sizler gibi düşünseydim böyle enayi yerine konmazdım zaten. gerçekten sevip değer verip dost olarak görüyodum kendimi sevdirmeye falan çalıştığım yoktu zaten ilk zamanlar aynı şekilde karşılık görüyordum ilk tanıştığımız seneler

Ona neden sevgiliniz gibi davranıyorsunuz? Aşık olabilir misiniz?

Çok net konuşucam arkadaş değil düşman kendisi. Kıskanç, fesat, herkese öfke dolu, kendisine bakmadan başkalarını yargılar tipte biri. Bırak yılların arkadaşlığını ailemden biride olsa silerim ki yapmışlığımda var. Aynı durumu yaşadım maalesef. Doğum günümü kutlamam ben bu yüzden. Ben sadece hediye de almasınlar ama yanımda olsunlar isterdim kimse doğum gününü yalnız geçirmek istemez karşında ki insanın sağlığıyla ilgili bişey olmadığı müddetçe gelmesi gerekir bence. Bende sizin gibi hep özendim neyi sevip sevmediğini neye ilgi duyduğunu çok bilirdim. Ama ya kutlamazdı ya da defter alırdı çocuk gibi keşke almasaydı da yanımda olsaydı. Hediyenin küçüğü büyüğü olmaz derler ama o kadarda değil Ve karşılığını fazlasıyla beklerlerdi. Bi gün benim doğum günümü unuttuğu gibi ertesi gün başkasının doğum gününü paylaşarak beraber kutlardı demek ki o kadar önemli değilmişim dedim ki öyle. Alıngan bir karakterim olmadı gerçekten öyle olsa zaten bunca zaman katlanmazdım bunlara. Ama sizde de olduğu gibi böyle durumlarda tepki gösterince alınganlıkla suçlanırsınız. Kırıldığım noktada ve kullanılmaya devam ettiğim zamanda hiç acımadan sildim. Çünkü onların istediği arkadaşlık değil boşluk doldurma gibi bi şey. O yüzden o güzel kafanızı böyle insanlar için yormayın değmiyor gerçekten :)

aşık olduğum birisi, ilişkim zaten var. rica ediyorum boş yorum yapmayın. arkadaşlıkla aşkı nasıl karıştırıyorsunuz hasta mısınız ya
Bence siz karıştırmışsınız. Arkadaşınıza sevgiliniz gibi davrandiginiza göre sevgilinize de arkadaşınız gibi davranıyor olabilir misiniz?

Bize de boyle bir arkadas denk gelmedi. Niye ki acep
Bana denk gelmişti zamanında. Gece gündüz arar görüşmek ister, ne kadar işim var desen de gelip işine yardım edeyim der gelir. Görüşme talebini reddedebilmen imkansızdır. Ders çalışmam lazım çıkamam dersin yarım saat geçmez kapı çalar. Çok zor kurtulmuştum. Gitmek istemediğim bir yere davet ettiğinde net bir dille reddetmiştim ve kapımda biletle bitmişti mesela. Bir defa selam verince kurtulması zor olmuştu.

Biz buraya genelde kendi deneyimlerimiz ve aldığımız derslere dayanarak yorumlar yazıyoruz. Hiç sinirlenme boş yere. Verdiğin değerin karşılığını alamadığın insanı hayatında tutma. O seni nereye koyduysa sen de onu oraya koy, ne bir eksik ne bir fazla.

Hayırlı olsun
Evet benim buralar uzak kalıyor çoğu yere. Hala alışamadım
Araç sahibi çok arkadaşım var hatta aracı olmayan bi ben kaldım ama asla bana teklif edilmediği sürece şuraya bırak buraya bırak diyemem. Teklifleri de yol üstü veya gece vaktiyse kabul ediyorum. Bu rahatlık nerden geliyor anlamıyorum. Hayır demek de çok zor değil yani bir kere bişey yapıldı diye suyunu çıkarmamak lazım. Benzin parası da çok arttı artık, ben arkadaşlarla gideceğimiz yere toplu taşıma varsa, geç saatte de dönmeyeceksek arabalarını çıkarttırmıyorum. Karşı tarafı düşünmek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…