• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne düşünmeliyim? en yakın arkadaş…

Aşığıııııımmmmm,seviyoruuuuuuummmmm lilililililililiiiii :KK45:

Değer vermemeye/görmemeye o kadar alışmışız ki toplum olarak, nezaketi, inceliği, sevgi gösterilerini anlamlandıramıyoruz kafamızda siz de haklısınız :KK66: Bence de neyseeeeeeeee :KK66:

Konu sahibi size gelince, değer verdiğiniz kişiler sizi kullanmaya veya kırmaya başlıyorsa siz de uzaklaşmaya başlasanız iyi edersiniz.. Çünkü dostluk ta tıpkı aşk gibi karşılıklı olmalıdır yoksa çööööp :KK66:
Herkes birinden değer görüyordur. Tabi ki cevremize nezaket,incelik,sevgi göstermeliyiz. Ama sınırlar da önemli.mesela annem için kardeşim için yapacağım şeyleri arkadaşım için yapmam.yada eşim için yapacağım fedakarlığı arkadasima yapmam.dur ben kendime almayayim da arkadasima alayim demem.oncelik her zaman bana aittir.işin dozunu ayarlamazsan iş yanlış anlaşılmaya hatta kullanilmaya gider.konu sahibi işi fazlasıyla abartmis

7 yıl boyunca tek uyaranın biz olduğumuz ihtimaline inanmıyorum.
İnsanlar bizim anlattığımız kadarını bilebilir. Cevabı konu sahibinde.
Birinden bana sevmediğim ya da ihtiyacım olmayan bir hediye alsam mutlu olmam özellikle beni tanıyan biriyse kızadabilirim.
Çok yakın olmayan bir arkadaşıma bile hediye alacak olsam önce ihtiyacının ne olduğunu ya da neyi sevdiğini düşünürüm.
Yani bu yüzden konu sahibinin farklı duyguları olduğunu düşünmedim.
7 yıl aymamazlık uzun bir süre ilk mesajımda da belirttim.

fazla ince düşünceli ve biraz naifsiniz bence.

arkadaşınız da burda yazan bir kaç kullanıcı gibi düşünerek sosyal medyada resim paylaşmayı falan bırakmış olabilir, erkek arkadaşı istemedi falan yazmışsınız, hatta o erkek arkadaştan çıkmış olabilir bu düşünce.

size bu kadar ilgisiz ve önem vermeyen bir tavırda olduğu için sizin de onu hayatınızdan çıkarmanız, en azından öncelik sıralamasında çoook gerilere almanız lazım artık.

Sizin maddi durumunuz daha mı iyi ona kıyasla?
sanırım kendisi öyle düşünüyor benim ailem daha önce araba sahibi olmuştu ya da oturduğumuz evlerden kıyas yapmış olabilir ama başka bir fark yok yaşayış olarak zaten bu kadar farklılık da herkes de olmaz mı
Ben ikna oldum. Aşık mısın diyenlere tepki göstermişken, saplantılı ve enayi oldugu fikrinize katılmış.
saplantılı diyenlerin kendileri saplantılıdır ya da aşk vs diyenler kendisi kız arkadaşlarına aşıktır. ilk seneler bu şekilde değildi diye söyledim ve evet şu durumda enayi gibi hissetmeye başladım kendimi
Herkes birinden değer görüyordur. Tabi ki cevremize nezaket,incelik,sevgi göstermeliyiz. Ama sınırlar da önemli.mesela annem için kardeşim için yapacağım şeyleri arkadaşım için yapmam.yada eşim için yapacağım fedakarlığı arkadasima yapmam.dur ben kendime almayayim da arkadasima alayim demem.oncelik her zaman bana aittir.işin dozunu ayarlamazsan iş yanlış anlaşılmaya hatta kullanilmaya gider.konu sahibi işi fazlasıyla abartmis
siz benim bu arkadaşım gibi birisiniz demekki. ben arkadaşımıda aileden gibi kardeş gibi görerek değer veriyordum
7 yıl boyunca tek uyaranın biz olduğumuz ihtimaline inanmıyorum.
ben bunları böyle liste yapıp daha önce kimseye anlatmadım. kendimde düşünmedim. bu sene olan bu durum beni düşünmeye itti ve düşününce bunlar garip geldi buraya yazmak istedim. ilk seneler bu şekilde değildi bunu da söylemiştim ya da ben farketmemiştim emin olamıyorum

Ben, sevgilim fotoğrafimi paylaşmanı istemiyor olayına takıldım daha çok, resmen ortak arkadaş falan görürse o kadar laf dedim peşinden 2 yüzlü olmayayima geldi bence 🤭 burda kötü ihtimalden gidiyrm.
Aklıma da bir masal geldi " O, o amma ben artık o değilim." Babam anlatmıştı aklımda hep yeri vardır 😉

Herkesin sınırları sizinkiyle aynı olmayabilir, herkesin verdiği değerin ölçütü de sizin verdiğinizden farklı olabilir.. çok değer verdi, incelikler yaptı diye bunu başka yöne çekmeye, yanlış anlamak için çaba sarfetmeye gerek yok.. Verdiği değerin karşılığını göremediğini geç anlamış, kullanılmış ona bir diyeceğim yok ama olayı dallandırıp budaklandırmaya da gerek olduğunu sanmıyorum. Çünkü böyle yapıldığında insanlar sorunlarına çözüm bulmuş değil, dert üstüne dert eklemiş oluyor.

Ben de böyle arkadaşlarımı aşırı düşünürdüm. Aşııırrrıı üstüne düşerdim. Birgün birinden sağlam bir kazık yiyince olayı anlattığım abla "ee kızım sen eşek olursan semer vuranın çok olur" demişti. Haklı buldum, hala haklı buluyorum.

Ben onları kaybetmekten deli gibi korktuğum için öyle ince jestler yapardım ki... Ne ihtiyaçları olsa koşardım. Sonra düşündüm ve araştırdım. Meğer onlar gitmesin diyeymiş bu olağanüstü çabam. Sonuç sadece onların gözünde değerimi düşürmekti. Ve hepsi bir süre sonra istediğim gibi "La Vie bizi ne kadar seviyor, ne kadar düşünüyor" demek yerine "Eee bu zamana kadar yaptın, yine yapacaksın!" anlamına gelen gelen tavırlar sergilediler. Değmez. Önce kendinize değer verin. Sonra zaten onlara yapmak istediğiniz her şeyi kendinize yapacaksınız.

saplantılı diyenlerin kendileri saplantılıdır ya da aşk vs diyenler kendisi kız arkadaşlarına aşıktır. ilk seneler bu şekilde değildi diye söyledim ve evet şu durumda enayi gibi hissetmeye başladım kendimi
İlk seneler nasıldı, o da size mi hediyeler verip arabasında taşıyordu?

Ne diyorsan 2 katı sanaaaa gibi bir tarz çok çocukça, ortaokulda kalmış olması gerekiyordu.
ben bunları böyle liste yapıp daha önce kimseye anlatmadım. kendimde düşünmedim. bu sene olan bu durum beni düşünmeye itti ve düşününce bunlar garip geldi buraya yazmak istedim. ilk seneler bu şekilde değildi bunu da söylemiştim ya da ben farketmemiştim emin olamıyorum
Sizin hiç yakın arkadaşınız yok mu, ailenizden biri falan? Kimse demedi mi sen napıyosun diye?

siz benim bu arkadaşım gibi birisiniz demekki. ben arkadaşımıda aileden gibi kardeş gibi görerek değer veriyordum
😁😁😁kız arkadaşlarıma aşık değilim.sizin sorununuz mesafenizi ayarlamıyorsunuz.o sizin kardeşiniz değil,ailenizden biri değil.ben böyle düşünüyorum diye sizin arkadaşınız gibi insanları kullanıyor muyum yani?insanları olmadi gerektiği yere koyarsanız mutlu olursunuz yoksa böyle mutsuz olursunuz.

hasta mısınız? hiç mi değer görmediniz arkadaşlarınızdan? konuyu bulandıracaksanız gidin!
Yok hiç böyle değer görmedim ben arkadaşlarımdan. Görürsem de rahatsız olurum zaten. Niye elin kadını kendinden kısıp bana hediye alsın?

Her insanın kapasitesi var bence. Daha fazlasını yapamıyorlar akıllarından bile geçtiğini sanmıyorum. Üzerine karşısına sizin gibi ince biri çıkınca tamamen körlesiyorlar. Karşılık veremeyeceği için, minnet altında ezilmemek için de sanki yaptıklarınız olağan şeylermiş gibi geliyor onlara. Araba olayında çok net açık bu tavır ve sanırım en çok ona kızdım, enayi yerine koymak var burda.
Sizde inanılmaz iyi kaplisiniz . Bir kere böyle bir şey yaşasam ikinci de sorgularım ben.
Aramayani aramamak, gelmeyene gitmemek, hediyeyi düzenli şekilde almayana almamak gerekiyor. Arada bir olabilir o yıl kaçırmış olabilir ama düzenli olması bambaşka bir gerçeği ortaya koymuş. Değer vermediği.
Hani kimi hediye almayı sevmez ama o zaman senden de kabul etmemeli ki mahcup olmasın. Her yönüyle değişik. Ben olsam çok ciddi bir mesafe koyup çoktan yakın arkadaş kategorisinden çıkarmıştım.
Ki yaptığım da oldu.
Kimseyle küsmeye gerek yok sadece ciddi bir mesafe yeter. Beklentilerinizi de azaltır bu durum hem.
Hepimiz en yakın bildiklerimizle hiç tahmin etmediğimiz şeyler yaşayabiliriz , kendinizi suclamayin elbete neden yaptim diye. Bundan sonrasını önemseyin. Evet anlıyorum yakın bildiği kişiye şartsız sebepsiz acabasız çıkarsız yaklaşmak istiyor insan ama yeri geliyor bu yaklaşımlar bile sorgulanabiliyor. Yormayin kendinizi.

Ayrıca incelikler neden aşk olarak düşünülmüş çok şaşırdım.
Ben zorlu bir surecteyim, yatağımdan kalkmam bile yasak. Henüz tanışalı bir yıl olan arkadaşlar arayıp sordular, evine temizliğe gelelim diyen de oldu, yemeğini yapalım diyen de, arabamla gelip hastaneye gotureyim seni diyen de. Hicbiri yakın arkadaşım değil. Bir insana iyilik yapmak istemek karakterle alakalı bir şey bence.
Elbette kabul etmedim, kimseyi meşgul etmeyi sevmem kendi işlerim için zaten ama söylemeleri beni o kadar iyi hissettirdi. Aramızda harika bir dostluk olduğu için değil dünyada böyle iyi insanların olması minnet duygumu arttırdı. Moral olarak beni motive etti.
Birine kendinden kısıp hediye almak istemek illa aşkı neden çağristirsın?ben anlamadım. Bence sizde böyle birindense çok yakın bile olmasanız ihtiyacı olan insanlara ince davranmaya calisın ki hem karşılık beklentisi olmamış safi iyilik olmuş oluyor hem de bu daha mutlu ediyor.

Back