• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne düşünmeliyim? en yakın arkadaş…

Yok artık. Giymedim giydirdim olayı bu resmen. 7 sene öncesinde bilr kendi giyiminizden feragat etmişsiniz ama, fiyatların nispeten düşük olması avantaj olmaz bu durumda. Bi arkadaş için cürmünüzü aşan vericilik normal değil.
mesele 1-2 sene önce bir kıyafet beğenmişti ama tükendi diye alamamıştı. daha sonra tesadüf stokların yenilendiğini gördüm ve ona aldığım doğum gününde veririm diye. kendime bir kıyafet alabilirdim onun yerine ama arkadaşımın doğum gününü es geçmek istememiştim. kendiside şaşırmıştı bu beğendiğim nasıl unutmadın demişti. ben beni düşünen ufak da olsa bişey alan ya da yapan mutlu etmek isteyen insanlara bende yapmak isterdim hiçbişey yapmamasınının sebebi beni düşündürdü

merhabalar, yeni farkettiğim bazı şeyler kafamı karıştırdı ve geçmişe dönüp baktığımda acaba ben en başından beri yanıldım mı diye düşünmeye başladım. sizce ne düşünmeliyim? 7 yıldır üniversiteden beri en yakın arkadaşımla ilgili bazı şeyler var anlamdıramadığım. yakın zamanda doğum günümdü ve aklımdaydın arayamadım bir türlü diyerek doğum günümü kutladı. ben kendisine hep hediye gönderirim sadece telefondan kutlamam zaten aynı şehirdeyiz. buluşalım da derdim. hatta bir keresinde çok beğendiği bir kıyafet vardı ve üzerinden aylar geçmisine rağmen o kıyafeti bulup aldım çok şaşırdı nasıl aklında kalmıştı vs diye. ben onun doğum günlerine bu şekilde tatlı özenli hediyeler alıp onu mutlu etmek isterken son yıllarda sadece mesaj ya da arama ile kutluyor buluşalım da demiyor.

bu doğum günü mevzusundan sonra arkadaşlığımızı biraz düşündüm. kendisini üniversite yıllarımızdan beri çok severdim hatta birlikte olduğumuzda kendisinin fotoğrafını çekip kalpler koyup hikayeler paylaşırdım bana erkek arkadaşım beni paylaşmanı istemiyor demişti ve bende daha sonrasında çekememiştim. sosyal medyada birlikte paylaşım yapmamaya başladık kendisi bıraktı bıraktırdı. ikimizde ailelerimizin arabalarını alıyoruz arada buluşurken ya da işe giderken vs. ne zaman buluşsak kendisi arabayı almıyor bana diyorki bizim orda buluşalım benide eve bırakır mısın tabii ben yapıyordum ama artık yıllardır hep bu şekilde ve başkalarıyla buluşurken arabayı alıyor ailesinden kendisi arkadaşlarını götüryor beni bir kere bile götürmedi. uzak yerlere gideceği zaman başka arkadaşlarıyla beni arıyor buluşalım diyor buluşuyoruz o anda diyorki ya x kişiside buluşalım dedi senin için sorun olmaz dimi diyor benim modum düşüyor ama x kişisini bekliyoruz ben onları götürüyorum sonra arkadaşımıda eve bırakıyorum… uzak nereye gidersek bu şekilde oluyor ve hep benzin çok pahalı vs gibi şeyler söylüyo işte arabaya şu kadar benzin koydum çok param gidiyo benzine diyor ama bana her zaman kendisini uzak yerlere götürttü ve bu defalarca oldu birçok arkadaşıyla bu şekilde bana emrivaki yaptı… o zamanlar farktmiyordum ama şimdi düşünüyorum kafam gerçekten karıştı. doğum günü mevzusunda ise arkadaşlarının doğum günlerini instagramdan kutluyor çok güzel buket çiçekler yaptırıp gönderiyor çok şaşırıp hatta trip yapmıştım bu sene ve ben ona çiçek ya da yenilebilir çiçek yollamama rağmen hiçbişey göndermedi doğum günümüde bilmesine rağmen. çok şaşkınım.

ve 30 yaşındayız, 1-2 sene önce biz 30a yaklaşmışken akrabalarından birileri kendisine 31-32 yaşlarında birisini önerdiler görücü usülü tanışması için, bana bunu çok öfkeli bir şekilde anlattı 30 üstü büyük adamları söylüyolar bu ne demek falan filan diye çok sinirlenmişti. ve benim aklıma şu olay geldi… biz üniversitedeyken 20 li yaşlarımızdayken kendisinin sevgilisi vardı kendisinden 1 ya da 2 yaş büyüktü, bana birisini önerdi bu arkadaşım önerdiği kişi 30 yaşındaydı ve biz o zamanlar 22 falandık… belki buraya tam aktaramamış olabilirim, kafamda karışık kusura bakmayın
Demekki kendisini sizin ona yakın gördüğünüz kadar yakın görmüyor. Nabza göre şerbet verin sizde herkese eseri kadar yani.

Sizin ona verdiğiniz değeri o size vermiyor, sizi kullanıyor. O Sizin arkadaşınız ama siz onun için kullanıcak birisiniz sadece. Gereğinden fazla değer itibar zedeler, bırakın kılınızı kıpırdatmayın onun için daha. Onun size yaptığının aynısını yapın davranışlarına ayna olun görün nasıl üste çıkacak.

En başta da dediğim gibi bu kadına karşı cinsel/duygusal çekimi olduğunu düşünüyorum konu sahibinin. Normal arkadaşlık ilişkisi değil. Kendi farkında değil ancak karşı taraf farkında ve kullanıyor.
Ne alaka ya benim de evden alan arkadaşım var doğumgünümde hediye alan yurtdışından hediye gönderen. Yakın arkadaş olmak istiyor bence konu sahibi. Kız kardeşi gibi görüyor sanki

En başta da dediğim gibi bu kadına karşı cinsel/duygusal çekimi olduğunu düşünüyorum konu sahibinin. Normal arkadaşlık ilişkisi değil. Kendi farkında değil ancak karşı taraf farkında ve kullanıyor.

Konu sahibi sen bu kıza aşık mısın?
hasta mısınız? hiç mi değer görmediniz arkadaşlarınızdan? konuyu bulandıracaksanız gidin!

Siz bütün insanlarin annesi değilsiniz. Kimseye borçlu değilsiniz. Lütfen bu kadar verici olmayın. Evlendiginizde de bu büyük problem olur. Anaç tavır sizi tüketir, karşıdaki insanı bezdirir. Birde illaki kabul görmek sevilmek için yaptığınız bu fedakarlık hep nankörlük ile ödüllendirilir. Haberiniz olsun.

mesele 1-2 sene önce bir kıyafet beğenmişti ama tükendi diye alamamıştı. daha sonra tesadüf stokların yenilendiğini gördüm ve ona aldığım doğum gününde veririm diye. kendime bir kıyafet alabilirdim onun yerine ama arkadaşımın doğum gününü es geçmek istememiştim. kendiside şaşırmıştı bu beğendiğim nasıl unutmadın demişti. ben beni düşünen ufak da olsa bişey alan ya da yapan mutlu etmek isteyen insanlara bende yapmak isterdim hiçbişey yapmamasınının sebebi beni düşündürdü
Kullanılıyorsunuz düpedüz, bu çok açık.

hasta mısınız? hiç mi değer görmediniz arkadaşlarınızdan? konuyu bulandıracaksanız gidin!
Bu değerden fazlası ama. İstemediği kadar vericilik yapıyorsunuz, eminim birçoğuna kendisi de şaşırıyor ama irdelemiyor, ekmeğine bakıyor.

Farkındamısın sadece ben değil birkaç kişi sana bunu ima etti ama sen onları es gectin. Bense açık açık sordum.arkadaslarimdan değer gördüm, değer de verdim ama seninki arkadaşa değilde sevgiliye yapılacak şeyler.ne demek ,elbise beğendi de aradan bilmem ne kadar zaman geçti, ben de aldım.yahu kız elbiseyi unutmuş bile..kalpler ,emojiler, çiçekler neyin nesi.sorun bakalım kaç kişi arkadaşına bunları yapıyor? Asıl sizin davranışlarınizi gözden geçirmeniz lazım.kendime almayıp, ona neden alıyorum.sizinki arkadaşlık falan değil.

Farkındamısın sadece ben değil birkaç kişi sana bunu ima etti ama sen onları es gectin. Bense açık açık sordum.arkadaslarimdan değer gördüm, değer de verdim ama seninki arkadaşa değilde sevgiliye yapılacak şeyler.ne demek ,elbise beğendi de aradan bilmem ne kadar zaman geçti, ben de aldım.yahu kız elbiseyi unutmuş bile..kalpler ,emojiler, çiçekler neyin nesi.sorun bakalım kaç kişi arkadaşına bunları yapıyor? Asıl sizin davranışlarınizi gözden geçirmeniz lazım.kendime almayıp, ona neden alıyorum.sizinki arkadaşlık falan değil.
Bazı insanların incelik ya da düşünceli olarak tanımladığını siz sevgiliye yapılan gibi görüyorsunuz.
Yakın olduğunu düşündüğü için özenmiş ama arkadaşı onun gibi düşünmüyor.
Konu sahibinin ilgisinin altında başka neden göremedim ben
Haa şu an kullanıldığını anladığı halde böyle hediyelere, çiçeklere devam ederse saplantılı ya da enayi olarak düşünebiliriz.

Abartmayın canım sizde yani :işsiz: Ben de sevdiğim arkadaşlarımın beğendiği ya da ilgi alanı olan bişeyleri özel günler için aklımda tutarım bunun hoşlanmakla falan ne alakası var :KK57::KK57: Hatta özel günlerde çiçek çikolata da gönderirim, foto paylaşıp kalpli çiçekli emoji de koyarım, ben o zaman çok sevdiğim dostlarımdan baya da bi hoşlanıyorum, hatta aşığım galiba :KK70: :KK70: :KK70: Abartmayın abartmayıııııınnn :KK70:

Abartmayın canım sizde yani :işsiz: Ben de sevdiğim arkadaşlarımın beğendiği ya da ilgi alanı olan bişeyleri özel günler için aklımda tutarım bunun hoşlanmakla falan ne alakası var :KK57::KK57: Hatta özel günlerde çiçek çikolata da gönderirim, foto paylaşıp kalpli çiçekli emoji de koyarım, ben o zaman çok sevdiğim dostlarımdan baya da bi hoşlanıyorum, hatta aşığım galiba :KK70: :KK70: :KK70: Abartmayın abartmayıııııınnn :KK70:
Bana da abartılı geldi tepkiler. Çok hoş düşünmüş konu sahibi ne var bunda. Yakın arkadaşlarımın doğum günleri yaklaşınca mağazalarda dikkat ediyorum ne beğeniyor diye hoşuna giden bir şey olsun onu alayım istiyorum aşkla ne alakası var .

Bulmuş afedersiniz sizin gibi enayiyi tabiri caizse inek gibi sağıyor.Kullandirtmayin kendinizi daha fazla o hediye almıyorsa msjla gecistiriyorsa sizde öyle yapin.
Arabayla sizi kendini gezdirtmek isterse de benzin pahali deyin.

Bilmem belki de aşıksın haberin yok🤪
Ama konu sahibi ozel günler dışında normal zamanda da yapıyor.neyseeee.😁

Bilmem belki de aşıksın haberin yok🤪
Ama konu sahibi ozel günler dışında normal zamanda da yapıyor.neyseeee.😁
Aşığıııııımmmmm,seviyoruuuuuuummmmm lilililililililiiiii :KK45:

Değer vermemeye/görmemeye o kadar alışmışız ki toplum olarak, nezaketi, inceliği, sevgi gösterilerini anlamlandıramıyoruz kafamızda siz de haklısınız ;) Bence de neyseeeeeeeee ;)

Konu sahibi size gelince, değer verdiğiniz kişiler sizi kullanmaya veya kırmaya başlıyorsa siz de uzaklaşmaya başlasanız iyi edersiniz.. Çünkü dostluk ta tıpkı aşk gibi karşılıklı olmalıdır yoksa çööööp ;)

Bazı insanların incelik ya da düşünceli olarak tanımladığını siz sevgiliye yapılan gibi görüyorsunuz.
Yakın olduğunu düşündüğü için özenmiş ama arkadaşı onun gibi düşünmüyor.
Konu sahibinin ilgisinin altında başka neden göremedim ben
Haa şu an kullanıldığını anladığı halde böyle hediyelere, çiçeklere devam ederse saplantılı ya da enayi olarak düşünebiliriz.
Ben ikna oldum. Aşık mısın diyenlere tepki göstermişken, saplantılı ve enayi oldugu fikrinize katılmış.

Back