• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne düşüneceğimi bilemedim...

Ben olsam bu düşüncemi kayınvalideme söylerdim annecim geçen gün böyle bir olay yaşandı ya sen de bana böyle deyince ben çok üzüldüm. "Çünkü sen bana derdin ya hep ben seni kızımdan ayıretmiyorum diye ama benim en mutlu anımda sen bana o sözü söyleyince içim buruldu. Benim ailem için para sorun değil sonuçda benim en önemli zamanlarımda her zaman yanımdalar, olmasa bile nerden bulur buluşturur yine benim mutlu olmam için onlara düşen görevi yaparlar. Ama söz konusu olan o değildi, kızım canın sağolsun senden ileri mi sen bizim kızımızsın hangisini beğendiysen onu alalım demenizi beklerdim. O an kendimi sizin gelininiz değil de herhangi bir yabancıymışsım gibi hissettim. Beni de üzen bu oldu" diyebilirsiniz.

Ben olsam bu düşüncemi kayınvalideme söylerdim annecim geçen gün böyle bir olay yaşandı ya sen de bana böyle deyince ben çok üzüldüm. "Çünkü sen bana derdin ya hep ben seni kızımdan ayıretmiyorum diye ama benim en mutlu anımda sen bana o sözü söyleyince içim buruldu. Benim ailem için para sorun değil sonuçda benim en önemli zamanlarımda her zaman yanımdalar, olmasa bile nerden bulur buluşturur yine benim mutlu olmam için onlara düşen görevi yaparlar. Ama söz konusu olan o değildi, kızım canın sağolsun senden ileri mi sen bizim kızımızsın hangisini beğendiysen onu alalım demenizi beklerdim. O an kendimi sizin gelininiz değil de herhangi bir yabancıymışsım gibi hissettim. Beni de üzen bu oldu" diyebilirsiniz.

konusmak ıstesem bunları söylerim emin ol ama konuyu acarsam aglarım karsısında. cok gucume gıttı cunku ve zaten sulugözlüyüm.. gelınlıkcıden cıkınca bıle agladım kımseye gostermeden.

zaten bindallı beğenmiyormuşsun..başka giysi giyersin kınanda,nişan elbisen olabilir..

Şu an çok stresli bir dönemden geçiyorsunuz.
Sizi çok iyi anlıyorum ve söyleyeceğim tek şey: Hepsinin tadını çıkarın.
Tatlı telaşlar bunlar. K.validenizle anladığım kadarıyla iyi geçiniyorsunuz.
Bunların hepsi geride kaldığında gülümsemek için, takılmayın böyle şeylere.
Bir daha geri gelmeyecek ki bu tatlı telaşlar.
Belli ki k.valideniz de sözlerinin yaratacağı etkiyi hesaplayamamış.

Canim benim bazi kadinlar senin gibi sansli degil onlarin ömür boyu sponsorlari yok.
Bu kadinlarda ne baba sponsor, nede sevgilisi veya nisanlisi sponsor, onun icin seni anlamakta zorluk cekiyorum.
Ne mutlu sana hayatinda hep sponsorlarin olmus böyle ufak tefek seyleri kafani takma kendinide üzme etrafida, önemli olan evlilikten sonraki hayatin.
Daha cok oraya odaklan cünkü Allah nasip ederse bir 50 sene yasyacaksin hayat arkadasinla, simdi 5 saatlik giyecegin problemi olmasin...
Allah mesut ve bahtiyar etsin....

Patavatsızmış.Ben olsam bundan sonra sevmesdim onu. :P :41:

ya aslında kayınvalıdem annemı sevmıyor gıbı hıssedıyorum lafı ona soyledı ama benım uzulecegımı dusunmedı.. onu sevmemzlık yapamam cunku bende hakkı cok. hastalandıgımda sabahlara kadar basımda bekledı bırkere kızım su ısı yap demedı bana ben unıversıtedeyken yemekler yapıp yolladı bana. ama orda nıye öyle dedı anlamadım.

Şu an çok stresli bir dönemden geçiyorsunuz.
Sizi çok iyi anlıyorum ve söyleyeceğim tek şey: Hepsinin tadını çıkarın.
Tatlı telaşlar bunlar. K.validenizle anladığım kadarıyla iyi geçiniyorsunuz.
Bunların hepsi geride kaldığında gülümsemek için, takılmayın böyle şeylere.
Bir daha geri gelmeyecek ki bu tatlı telaşlar.
Belli ki k.valideniz de sözlerinin yaratacağı etkiyi hesaplayamamış.

evet haklısın duydugum en guzel yorumdu cok tesekkur edıyorum. bende ıyı nıyetlı dusunmeye calısıyorum. ama bazen takılıyorum ve beynımde kendımı yenemıyorum

Ben bu kadar alınıp ağlayacak birşey göremedim.
Çok duygusal bir anına denk gelmiş sanırım düğün stresinden kaynaklanıyor.

Bindallı almaya gitmemişsiniz.Sen bindallı giyince,satıcı heveslenip alacaksınız havasına girmiştir.
Kayınvaliden de "biz sadece gelinlik almaya geldik" demek istemiştir.
Kısa yoldan kestirip atmak istemiş böyle diyerek bence.

eğer ki sizi kızı gibi gördüğünü düşünüyorsanız bence bu kadar ufak bir seye takılmamanız lazım. kayınvalidenizin dili sürçmüş olabilir veya o anda aklına o gelmiş olup dillendirmiş olabilir. Siz ne kadar gerginseniz o da bir o kadar gergin olabiliyor sonucta o da oğlunu evlendiriyor.en güzeli kayınvalidenizle birbirinizi seviyor olmanız burada oyle seyler okuyorum siz zor olanı basarmıssınız ki en büyük derdiniz bu olur umarım. nasıl başlarsanız öyle devam eder bence şimdiden bu kadar ufak seyleri dert etmeyin:) size şimdiden nişanlınızla mutluluklar.

orda öyle söylemesi uygun gelmedi bana da ama almak zorunda da değil. almayacaksa ya da alamayacaksa bunu sana daha öncesinden söylemesi gerekirdi. kadın sonrasında o kadar bütçem yok demiş bu bence yeterince geçerli bir sebep. durumum yok diyorsa yoktur torununa alışveriş yaptı demek bana çocukça geldi. elindekini avucundakini size vermesi gerekmiyor sanırım.
ben de nişanlıyım bu tip beklentiler iki tarafı da yorar hırpalar. böyle şeylere takılmayın bence. kayınvaliden almıyor diye sen de almayacaksın galiba. sebebi inatsa bir şey diyemem ama maddiyat yüzünden alamayacaksanız sen de kayınvalideni anlıyorsundur o vakit

her düğünün arefesinde böyle olaylar yaşanır.kimi gelinliği pahalı bulur,kimi salon parasına mırın kırın eder,kimi öyle der kimi böyle...

kafana takma bunları.hepsi geçecek.inan hepsini unutacaksın.bindallıyı çok beğendiysen kendi imkanlarınla alabiliyorsan al.imkanın yoksa da giymeyiver.üzüldüğüne değmez

Kusura bakma ama bende bu kadar ağlayacak, bozulacak, torununa 200 liraya ev kıyafeti alıyor ama'lara vardıracak bir şey göremedim.
Bugüne kadar yaptıklarını da silebilecek kadar ağır bir cümle kullanmamış ayrıca neden birkaç kişi dışında herkesin bu kadar fevri tepkiler verdiğini de anlayamadım.
Belki gerçekten bütçelerini aşıyor olamaz mı? Kimsenin cebinde ne olduğunu bilemezsin,
Bence bu kadar küçük şeylere kafanı takıp dağılırsan ileride daha zorlanırsın.
Hep ne derler, 3 maymunu oynayacaksın hem kendi hem ailenin mutluluğu için...
Daha öncede yazılmış ama ben tekrar aynı konuya değinmek istedim, bazıları sponsorlara sahipken bazıları ne yazık ki gelinlik bile giyemeden evleniyor.
3-4 saatlik bir zaman dilimi için hayatı kendine boşuna zehir etme, sonuçta istediğin gelinlikle ertesi gün salınacaksın ortalarda...:34:

Kusura bakma ama bende bu kadar ağlayacak, bozulacak, torununa 200 liraya ev kıyafeti alıyor ama'lara vardıracak bir şey göremedim.
Bugüne kadar yaptıklarını da silebilecek kadar ağır bir cümle kullanmamış ayrıca neden birkaç kişi dışında herkesin bu kadar fevri tepkiler verdiğini de anlayamadım.
Belki gerçekten bütçelerini aşıyor olamaz mı? Kimsenin cebinde ne olduğunu bilemezsin,
Bence bu kadar küçük şeylere kafanı takıp dağılırsan ileride daha zorlanırsın.
Hep ne derler, 3 maymunu oynayacaksın hem kendi hem ailenin mutluluğu için...
Daha öncede yazılmış ama ben tekrar aynı konuya değinmek istedim, bazıları sponsorlara sahipken bazıları ne yazık ki gelinlik bile giyemeden evleniyor.
3-4 saatlik bir zaman dilimi için hayatı kendine boşuna zehir etme, sonuçta istediğin gelinlikle ertesi gün salınacaksın ortalarda...:34:

haklısın ama inan kayınvalıdemıcok sevıyorum hıc beklemezdım hıc ummazdım yanı. gelınlıgımı aldım ama hıc mutlu olamadım. belkı kucuk bırsey ama ondan hıc beklemıyorum cunku su gune kadar hıc kırmadı benı hıc kırıcı bırsey demedı. o yuzden cok uzuldum alsında gercekten cok kucuk bırsey dedıgın gıbı

Ben seni kizim gibi seviyorum diyorsa kork zaten. Simdiden ayrim yaptiysa yarin borgun yine yapacaktir evlenincede.

Simdilik bende seni annem gibi seviyorum de ama arkani heep kolla. Evlenince sadece arkani kolla guvenme derim assla

ohoo boyle her söze her tepkıye ağlayacaksanız yandınız siz..
Bısey soylememıs kı kadın '' bız almayız sız alırsınız demıs '' aile kuruyorsunuz ha sız almıssınız ha onlar almıs nıye herseyı kotuye cekıyorsunuz kı ?
Sizde olan stresın fazlası sımdı hem kendı annenızde hem kayınlıdenızde vardır onlarda ınsan herkezın ağzından bazen yanlıs seyler cıkar , bunlara takılarak bıryere varamasınız.
Hırs yapmaya ağlamaya kın duymaya yada tavır yapmaya hıc gerek yok bısey olmamıs ben olsaydım lafı duymazdım bıle dıkkatımı bıle cekmezdı begenmıssem alırım yada ben alamıyorsam nısanlıma soylerım
bukadar takmazdım yani..

bence bu içinde bulunduğunuz duygusal durumdan kaynaklanıyor.. yani bana o kadar tepki gösterilecek bişey gibi gelmedi..sizi üzecek, yericek bişey söylememiş çünkü.. belki gerçekten bütçeleri sarsılacaktı, siz o bindallıdan mahrum kalmayın diye '' siz alırsınız '' demiştir..

Valla, benim hiç erkek kardeşim yok hatta evlenen erkek akrabam bile yok, ama bana da kınayı kız tarafı yaptığı için bindallıyı kız tarafı almalıymış gibi geliyor. Hatta herkes kendi kıyafetini kendi almalıymış kendi ailesine aldırmalıymış tüm nişan düğün vs. boyunca gibi geliyor ama bunun geleneklere uygun olup olmadığını bilmiyorum. Bence üzülme seni sevdiğinden de eminmişsin kayınvalidenin, madem istiyorsun al göğsünü gere gere giy bindallını da, neden başkalarına bozuldun diye kendini isteklerinden mahrum bırakasın.

Back