• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl Unutulur !

Daha önceki konumu okumayanlar için derdimi en son paragrafta belirteceğim. Ben artık sevmek istemiyorum ben unutmak istiyorum ama her ayağa kalkmak istediğimde biraz daha dibe düşüyorum. Aynı mahalede oturuyoruz her sokaktan geçtiğimde gözümde canlanıyor. Lütfen yardım edin ben nasıl ayağa kalkacağım? Ben nasıl unutacağım?

Erkek arkadaşım ile devam eden 8 yıllık bir ilişkimiz vardı. Ancak geçtiğimiz pazartesi günü ( doğum günüm bu arada ) ayrıldık. Geçen sene anne ve babasını trafik kazasında kaybetti pisikolojik olarak iyi bir durumda değil bu zamana kadar hep destek oldum alttan aldım davranışlarımda ihtimam gösterdim kırmamak incilmemesi adına yapılabilecek her şeyi yaptığıma inanıyordum taki pazartesi gününe kadar. 3 gün öncesinde yaz tatilimizi beraber yapıp gayet güzel şekilde döndük kafası hep karışık ve doluydu bunu biliyordum kendisi de bunu hep ifade ediyordu zaten ama hep farklı kişiler farklı şeyler üzerine düşüncesi vardı. Pazartesi günü beni aldı karşısına paşa paşa 'Ben bir döngünün içerisindeyim seni seviyor muyum yoksa sen bende bir alışkanlık mısın senin hayatımda olmanı istiyor muyum bilmiyorum biraz ara vermek kendimi dinlemek ve tartmak istiyorum şu zaman geçsin bakalım olursa olur olmazsa olmaz' dedi. Tabi ben yerle bir oldum doğum günümde sürpriz beklerken benimle konuşulan konu çok farklıydı. 'Ben bu zamana kadar sana hep destek oldum, her konuda yardımcı olmaya çalıştım sen bana neler söylüyorsun' dedim. ( geçen sene anne - babasını ilk kaybettiği zamanda da bu tip bir durum olmuştu ) Sen gideceğim diyorsun tamam diyorum geleceğim diyorsun tamam diyorum ben senin bu zamana kadar her şeyine eyvallah dedim. Ben buraya bunları duymak için gelmedim sen beni yerle bir ettin dedim. Neyse sen zaten gelmek istediğin zaman ararsın, yazarsın, gelirsin sen yolunu bulursun dedim kalktım gittim. Konuşurken yüzüm haricinde her yere bakıyordu her halde ortada anlam veremediğim bir şeyler oldu ama ben anlamadım. Kendimi hiç bu kadar aciz hissetmedim gururum yerle bir oldu günlerce ağlamaktan gözlerim şişti ama inat ettim aramadım mesaj atmadım bunları yapmayı da düşünmüyorum zaten ondan da ses yok. Şimdi size ihtiyacım var sizce ne oluyor ve benim ne yapmam gerekiyor bilmiyorum içinden çıkamıyorum. Lütfen yardım edin..

Karsina alip konusarak zaten sana deger verdigi gostermis. Ne kadar yaninda olursan ol icini bilemezsin. Yasadiklarini bilirsin ama psikolojisini anlyamazsin. Bence sen de biraz zamana birak. Yaptigi o konusma kafa karisikligiyla yapacagi aldatma veya kacamaktan kat kat iyidir. bana kalirsa verdigin tepki biraz agir olmus, cani sikildiginda veya uzuldugunde seni arayacak cesareti gosterebilir mi bilemiyorum.

evliliklerin bile ömrü 8 seneyi bulmazken siz ilişki sürdürmüşsünüz..muhtemel birçok paylaşımda yaşandı..
öyleki monoton bir hal almış olabilir..
ismi aşk sevgi değil bencede alışkanlığa dönüşmüş..bu durumda gitmek isteyeni tutmanın manası yok gibi..
diyorum ya evlilikler bile monotonlaştığı için bitebiliyor..çiftler sıkıldım duygu bitti diyebiliyor..ve kimsede birşey diyemiyor..
siz 8 senem heba mı olacak diye düşünüyorsunuz..haklı yere..aileler biliyor ise..ne derim diyorsunuz...kendinizi aptal yerine konulmuş hissediyorsunuz ama bunca fedakarlıklarınız yanınıza kalacak gibi..
bırakın gitsin..sizin gibi oda alışkanlık mı dediği şeyleri özleyecek elbet...kimsenin onu sizin kadar anlamadığını sevmediğini yaşayarak görecek..ama yine kafam karışık diye dönecek emin olun..ki bu dönüşte uzun süreli olmayacak kanımca...çünkü benzer durumu yaşayan iki arkadaşım var biri 10 diğeri 7 senelik çetrefilli ilişkisini bitirmek zorunda kalmıştı.
o sebeple ben erkek arkadaşınızın yaptığını yadırgamadım..
şöyle düşünün..ilişki değilde 8 yıllık evlisiniz..ve eşiniz sizin ona sevginizi yaptığınız fedakarlığı sadakatınizi gözardı ediyor hep sorun yaşatıyor..emin olun boşanmalıyım fikri aklınızdan geçer.
umarım biran önce toparlarsınız.

Acıdığım üzüldüğüm sadece geçen 8 sene ve ondan öncesini şuan hatırlayamıyorum bile o kadar eski geliyor bana.. Ne yapılır nasıl ayakta kalınır şuan onu çözmeye çabalıyorum. Olmayacağının inanın bilincindeyim gururum zaten olmasına şuan için izin vermiyor. Ben onu tekrar tekrar kabul ettiğimde biz yine yeniden aynı şeyleri yaşayacağız. Onun durumunu pisikolojisini de anlamaya çalışıyorum ama şuan içimden gelen başka bir şey yok. Sadece tek temennim ayağa kalkmak toparlanmak..

Konuyu hatirliyorum. Bu zamana kadar yapmak isteyib yapamadigin ve ya hep erteledigin bir seyler yokmu ? Mesela bir hobi, ugraslar. Kendin icin bir seyler yap, kendine zaman ayir. Ve de unutmaya calisma. Cunki unutmaya calistikca daha cok hatirlarsin. Aklina geldigi an hemen baska seylere adapte ol, dusunceni baska seylere ver

Bunu düşündüm dönüp baktığımda her şeyi beraber yapmaya endekslenmişim şunu yaparız bunu da yaparız demişim hep kendim için hiç bir uğraşım meğersem yokmuş ben sadece onun için yaşamışım gibi...

Karsina alip konusarak zaten sana deger verdigi gostermis. Ne kadar yaninda olursan ol icini bilemezsin. Yasadiklarini bilirsin ama psikolojisini anlyamazsin. Bence sen de biraz zamana birak. Yaptigi o konusma kafa karisikligiyla yapacagi aldatma veya kacamaktan kat kat iyidir. bana kalirsa verdigin tepki biraz agir olmus, cani sikildiginda veya uzuldugunde seni arayacak cesareti gosterebilir mi bilemiyorum.

Ama gelmesin zaten geldiğinde daha ağır bir tepki ile karşılaşacak bu sefer ona onu benim istemediğimi söylemek onun en az benim kadar canını yakacak.

benim en iyi unutma yöntemim kibirimi ve gururumu devreye sokmaktır...
geçerim aynanın karşısına:ümitli senin gibi biri böyle biri için zaman kaybetmesi ve üzümesi inanılır iş değil..dik dur kahraman derim kendime....ve canım sıkıldıkça bunu uygularım..
lütfen kendinizi duygularınızın esiri etmeyin....

Kendinizi duygularınızın esiri etmeyin.. Gerçekten çok güzel bir söz bende öyle yapmak istiyorum.

Aynısı olmasa da benzer şeyler yaşamışız canım.Şimdi kim ne söylese boş, kendini rahatlatacaksın ama en ufak onu hatırlatacak bişeyde neden diye sormaya başlayacaksın.Hep çaba gösteren taraf olmak insanı yıpratıyor.En yakın arkadaşlar ilaç gibi bu zamanlarda ve tavsiyem içinde tutma anlat ne düşünüyorsan ama ona yazma benim yaptığım en büyük hataydı tutamadım kendimi bende fazla duygusalımdır.Senin için zor belki ama onca seneden sonra sana defalarca git diyebilen birisi seni sevse ne olur ki ? Sensizliğin ne demek olduğunu bilmiyor ki bu şekilde rahat davranıyor.Sen elinden geleni yapmışsın.Ailesini kaybetmesi tamam büyük bir travma ama sana minnettar kalmalı bu durumda yanında olduğun için yada o zaman diyecekti ben devam edemicem bitsin diye kafası dağınık olabilir ama sende kukla değilsin. Zaman geçtikçe görmediklerini görüyorsun karşındakiyle ilgili. Zamana bırak ve güçlü dur,boşver hayırlın o ise zaten istediğin kadar kaç yine olur değilse de bi yerimizi yırtsak boş.Hakkında hayırlısı olsun :110:

Acıdığım üzüldüğüm sadece geçen 8 sene ve ondan öncesini şuan hatırlayamıyorum bile o kadar eski geliyor bana.. Ne yapılır nasıl ayakta kalınır şuan onu çözmeye çabalıyorum. Olmayacağının inanın bilincindeyim gururum zaten olmasına şuan için izin vermiyor. Ben onu tekrar tekrar kabul ettiğimde biz yine yeniden aynı şeyleri yaşayacağız. Onun durumunu pisikolojisini de anlamaya çalışıyorum ama şuan içimden gelen başka bir şey yok. Sadece tek temennim ayağa kalkmak toparlanmak..

zaten hatayı burada yapıyorsunuz..bu anaç tavırlar onu toplamaz ki..
bırakın gerekirse dibine kadar batsın..ama kendi kendine çıksın...böyle sürekli eliniz üstünde iken kendisini daha aciz hissetmez mi? evet yalnız kalmış ailesini kaybetmiş ama siz onun annesi değilsiniz..
çok daha yıpranmamak için onu kendisine bırakın derim...uzunca bir süre..git gellerine müsade etmeden.

Aynısı olmasa da benzer şeyler yaşamışız canım.Şimdi kim ne söylese boş, kendini rahatlatacaksın ama en ufak onu hatırlatacak bişeyde neden diye sormaya başlayacaksın.Hep çaba gösteren taraf olmak insanı yıpratıyor.En yakın arkadaşlar ilaç gibi bu zamanlarda ve tavsiyem içinde tutma anlat ne düşünüyorsan ama ona yazma benim yaptığım en büyük hataydı tutamadım kendimi bende fazla duygusalımdır.Senin için zor belki ama onca seneden sonra sana defalarca git diyebilen birisi seni sevse ne olur ki ? Sensizliğin ne demek olduğunu bilmiyor ki bu şekilde rahat davranıyor.Sen elinden geleni yapmışsın.Ailesini kaybetmesi tamam büyük bir travma ama sana minnettar kalmalı bu durumda yanında olduğun için yada o zaman diyecekti ben devam edemicem bitsin diye kafası dağınık olabilir ama sende kukla değilsin. Zaman geçtikçe görmediklerini görüyorsun karşındakiyle ilgili. Zamana bırak ve güçlü dur,boşver hayırlın o ise zaten istediğin kadar kaç yine olur değilse de bi yerimizi yırtsak boş.Hakkında hayırlısı olsun :110:

Arkadaşlarım kuzenlerim olmasa zaten en yaparmışım hiç bilmiyorum. Her zor günümde yanımdalar ALLAH razı olsun olardan.. Ben tutmak zorundayım yordu beni artık bu gel - git ler bende senin gibi düşünüyorum. Bu yüzden de içim bu yapılanları almıyor. Rabbim hayırlısını versin..

zaten hatayı burada yapıyorsunuz..bu anaç tavırlar onu toplamaz ki..
bırakın gerekirse dibine kadar batsın..ama kendi kendine çıksın...böyle sürekli eliniz üstünde iken kendisini daha aciz hissetmez mi? evet yalnız kalmış ailesini kaybetmiş ama siz onun annesi değilsiniz..
çok daha yıpranmamak için onu kendisine bırakın derim...uzunca bir süre..git gellerine müsade etmeden.

Belki de hatayı burada yaptım. Bırakıyorum artık kendi haline hayırlısı diyorum.

Ne kadar zaman sonra kendini topladın ne zaman bunun farkına vardın?
Hala toplayamadım. Bir sene iki ay oldu annem öleli. Farkındasın değiştiğinin ama düzelemiyosun. Kendin için bile bişey yapasın gelmiyo. Kaç tane konum var burda az uğraşmadılar beni toparlamak için ne tavsiyeler.. Kursa yazıldım kafam dağılır diye, hevesim geçti. Hiçbir şeyin tadı kalmıyo.

Hala toplayamadım. Bir sene iki ay oldu annem öleli. Farkındasın değiştiğinin ama düzelemiyosun. Kendin için bile bişey yapasın gelmiyo. Kaç tane konum var burda az uğraşmadılar beni toparlamak için ne tavsiyeler.. Kursa yazıldım kafam dağılır diye, hevesim geçti. Hiçbir şeyin tadı kalmıyo.

Evet oda bu durumda yaşamak için yaşıyor gibiydi bazen çok iyi oluyordu bazen baya kötü verdiği vereceği tepkileri bazen anlayamıyordum.. Bizimde öleli 1 yıl 3 ay falan oldu.

Evet oda bu durumda yaşamak için yaşıyor gibiydi bazen çok iyi oluyordu bazen baya kötü verdiği vereceği tepkileri bazen anlayamıyordum.. Bizimde öleli 1 yıl 3 ay falan oldu.
Allah yardımcısı olsun inan ki yaşayan bilir. Bütün hayatım alt üst oldu biliyo musun.. Sen yine destek olmuşsun. Benim sevgilim destek oldu allah var ama bencil davrandı sürekli ilgi istedi. Nasıl ilgileneyim. İnan ki saçlarımdan yağ damladığı günler oldu kendime bile tahammülüm kalmadı ki süsüm püsüm ölsem eksik olmazdı. Çok afedersin bıyıklarımla gidiyodum sevgilimin yanına. İşine gelirse mantığı oluyo çünkü. Bulışmak istemiyodum daha yeni buluştuk diyodum bakımsızım diyodum olsun benim için sorun olmaz diyodu. Kendi bilir diyip gidiyodum o halde. Ki onun yanında dünyayı unutuyodum öyle bi sevmek.

Vizelerime finallerime girmedim. Canım sağolsun dedim allah şahit bak. Nası olsa ölücem bişey olabşlsem de olamasam da ölücem kaçarı yok diyorum kendi kendime. Geçen gün ben ölmek istemiyorum diye ağladım evde bi korku aldı içimi. Kimse bilmez bunu. Anlatmayız çünkü.. Sürekli ölümü düşünüyosun..

Ne tavsiye vereyim bilmiyorum inan ki. Ayrıl diyemem ayrılma diyemem ama unutasın varsa acını yaşa. Bi süre sonra geçicek. Bastırmaya çalışma ağlayasın varken gülme delirirsin bi süre sonra sebebini bilmediğin mutsuzluğun olur.

Acını yaşa ama kötü anları düşün unutmak istiypsan..

kardes bosver boyle yapan insanlar gonlume gore birini bulana kadar sen soyle bekle bulursam ne ala sana gule gule bulamazsam e yine takiliriz ta ki bulana kadar modunda oluyorlar kendi yolunu ciz. sen niye ariyosun ki anlamadim aramadim diyosun sana istemiyorum diyen seni arayacak kendini affettirecek ...

Arkadaşlarım kuzenlerim olmasa zaten en yaparmışım hiç bilmiyorum. Her zor günümde yanımdalar ALLAH razı olsun olardan.. Ben tutmak zorundayım yordu beni artık bu gel - git ler bende senin gibi düşünüyorum. Bu yüzden de içim bu yapılanları almıyor. Rabbim hayırlısını versin..

Düşünme sakin ol sen,inadına yaparmış gibi kızlarla olan samimiyeti arttıracak umrumda değilsin edasında olacak ama bi ay sonra düşünmeye başlayacak yeni yaşıyorum herşeyi evreleri o yüzden biliyorum şimdi aramaya da yüzü yok üzülmüyorum ben kendimi harap ederken ağlarken umrunda değildim.Sende böyle düşün hatta doldur kendini gerekiyorsa ona karşı :) anlık da olsa işe yarıyor hele aramak neden diye sormak istediğin zamanlarda

Düşünme sakin ol sen,inadına yaparmış gibi kızlarla olan samimiyeti arttıracak umrumda değilsin edasında olacak ama bi ay sonra düşünmeye başlayacak yeni yaşıyorum herşeyi evreleri o yüzden biliyorum şimdi aramaya da yüzü yok üzülmüyorum ben kendimi harap ederken ağlarken umrunda değildim.Sende böyle düşün hatta doldur kendini gerekiyorsa ona karşı :) anlık da olsa işe yarıyor hele aramak neden diye sormak istediğin zamanlarda

Etrafımdakiler civi civiyi söker diyenlerden hemen başımı bağlamak istiyorlar.. O mutlu o gülüyor biliyorum görüyorum acı veriyor ama bende kendimi böyle frenliyorum belki de böyle böyle silkelenip kendime geleceğim..

kardes bosver boyle yapan insanlar gonlume gore birini bulana kadar sen soyle bekle bulursam ne ala sana gule gule bulamazsam e yine takiliriz ta ki bulana kadar modunda oluyorlar kendi yolunu ciz. sen niye ariyosun ki anlamadim aramadim diyosun sana istemiyorum diyen seni arayacak kendini affettirecek ...

Ah be ablacım bende ondan korkuyorum, gelirse eğer bu sefer ben gururumdan istemiyorum derim tekrar başa sarar mı bu sefer yaşadıklarım acılarım. Tam ayağa kalkmışken düşer miyim acaba diyorum.. Bu işler hep böyledir zaten değil mi hep çok sevenler kaybeder..

Back