nasıl tanıyacağım onu?

shewal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
86
0
36
Eskişehir
Görücü usulü biriyle tanıştırıldım. İki hafta önce yüzyüze görüştük. Msadan kalkarken fikrinin olumlu olduğunu söyledi, hemen numaramı istedi ben vermedim onunkini aldım. 26 yaşındayım, öğretmenim. O 34 yaşında. Ertesi günü eniştemi(o tanıştırmıştı) aramış ailesi ve annesinn beni görmek istediğini öğrendim. Başta görşmeyi kabul ettiğim için bunu da kabul ettim. Annesi iki akrabasıyla ablama geldi eniştem ben ablam oturduk konuştuk havadan sudan. Sonra telefon konuşmalarımızda annem seni çok beğenmiş gibisinden laflar etti bu arada başka bir şehirde doktor. . Yani mesafe var arada. Nöbet vs, durumundan dolayı da her haftasonu gelemez büyük ihtimal,ona göre ayarlayacağını söyledi ama zor Bir de telefonda konuşurken farkettim soğuk konuşuyor, bazen de sanki heyecanlanıyor ya da konuşacak konu bulamıyor gibi bir ses tonu var, bazen sessiz kalıp bekliyoruz. Geçen gün de babasınun da beni merak ettiğini görmek istediğini söyledi şaka mı yaptı ciddi mi anlamadım. Onu beğendim, ama emin de olamıyorum bir türlü, şans da vermek istiyorum. Nasıl tanıyabilirm onu? Mesela çapkın mıdır ailesine gereğinden fazla bağlı mıdır? Neden hemen atladı ben daha düşünme aşamasındayken? Benim annem öldü babamla da fazla görüşmüyoruz. Bu yüzden mi bu kadar rahat anlayamadım.

hayırlısı olsun canım bence aceleye getirme zamana bırak herşey daha iyi yerine oturacaktır.

çok mesafeli geldin bana...onunla konuşurken de böyle misin?
yani yanlış anlama çok samimi olmak değil kastım ama burdan
zorla yaptırılmış bir şey gibi geldi bu tanıştırılma..her ne kadar
şimdilerde görücü usulüde olsa bir şekilde tanışılır ,ortak zevkler
var mı anlaşılır,beğeni var mı düşünür..vs..hemen neden aileler
devreye girdiki???

Evet doğru, genel anlamda da mesafeli biriyim kolay samimiyet kuramam. Onunla konuşurken de siz diyorum, adıyla değil ..............bey şeklinde hitap ediyorum. Ama o bana sen diyor adımla hitap ediyor. Öyle üzerimde bir baskı yok, gerçekten istediğim için görüştüm. Bir de benim daha önce hiç erkek arkadaşım olmadı. Bu işler uzaktan göründüğü gibi değilmiş. Yani bir insanı tanımak bazı şeyleri önceden kestirebilmek için ne yapmak gerekir bilemiyorum. Böyle düşünmemde ayrı şehirlerde olmamızın da etkisi var.
Onun akrabası ve eniştem uzun yıllardır tanışıyorlar annesi de komşuları. Oradan vesile oldu. Tanıştığımız akşamdan sonra "anne ben beğendim bir de sen gör" demiş annesine. Bana da tuhaf geldi ama hani merak etmiştir belki ne de olsa görücü usulü diye normal karşıladım.

enişteniz aracı olduğuna göre az çok tanıyordur. bence o araya girip araştırsın. çevreye sorabilir. onunda bir şekilde vakit ayarlayıp seninle zaman geçirmesi lazım. nişanlılık döneminde de aileyi daha fazla tanıma imkanın olur.

Araştırma faslında bir sorun çıkmadı, olumsuz bir şey duymadık hiç. Ama bu şekilde de anlaşılamayan birçom şey olabilir, nsanların başka başka yüzleri var malum.

İlk görüşme ve ilk telefonda konuşmalar için normal seyler yaşamışsiniz bence. Bir de daha önce bir tecrübeniz olmamış. Onun olmuş mu sorabildiniz mi ? Bence öncelikle sizli beyli konuşmayın artık zira o size öyle hitap etmiyormuş iyice tanımaya ve samimi olmaya çalışıyor belli ki siz de öyle yapın.

Son düzenleme:

Evet sordum daha önce ünv. okurken bir kız arkadaşı olmuş ayrılmışlar sonra birkaç kez de görücü usulü görüşmüş onlarla da olmamış. Neden olmadı ayrıldınız diye sormadım. Aslında merak da ediyorum. Telefonda olmaz tabii de, ikinci görüşmemizde sormam tuhaf olur mu?

Araştırma faslında bir sorun çıkmadı, olumsuz bir şey duymadık hiç. Ama bu şekilde de anlaşılamayan birçom şey olabilir, nsanların başka başka yüzleri var malum.

elbette çevre ile olmaz...bir insanı ordan burdan duyduklarınızla tanıyamazsınız...huylarını bilemzsiniz...birlikte zaman geçirmeniz şart kaldı ki bazen o şekilde bile tanımak mümkün olmuyor...hislerinize güveneceksiniz artık...

Adam 34 yaşında doktor ve ilk görüşme sonrasında anne ben begendimsende gör mü demiş.Hala bu zihniyette olan insanları anlamıyorum ne yani annesi begenmeseydi sizinle görüşmeyecekmiydi şimdi bence siz babamda görsun derse ciddimi oldugunu tartmaktan önce nasıl yanı baban begenmezse sendemi begenmeyeceksin de bakalım ne cevap verecek.

Ailesini bu kadar işin içine karıştırmasını nasıl bir anlam çıkarmalıyım, tuhaf evet, bu yaşta ve eğitimli bir insanın öyle olması. Ciddi ciddi babam görmek istiyor derse o zaman tepki verecğim elbette.

Ailesi bukadar işin içine gırerse şimdiden benım tek anladıgım aile evlen evlen diye tutturmuştur oda evlenecektir ozaman kendınden önce ailesinin begenmesi önemli olur onun için insan begenir+sever+evlenir ben bundan başka bır yol ızleyene şaşarım ne yanı 24 yasında aklı basında bır ınsanı neden aılesıne begendırme ıhtıyacı hıssedıyor ki.Bakalım sızın akrabalarınız begenecekmi.Hatta sen ona deki tamam sizinkiler görunce bende aile buyuklerımın fıkrını almak ıcın senı tanıştırayım.

Benim de kafama bu takılıyor, öyle biri ise zaten kısa süre sonra sonlandırırm bu işi.

Hayır, 6 saat uzaklıkta başka bir şehirde yaşıyor. Ailesi benim bulunduğum şehirde.

iki hafta önce ailesinin ve senin bulundugun şehre geldı ozaman değil mi?
valla canım aılesnın fıkırlerıne cok onem veren bırı demekkı
huyunu suyunu bıraz tartabıldın mı tutucu mu ilerri goruslu mu ailesi felan nasıl
uyum olduktan snra sorun yok bence
tipi de önemli tabı yakıstıysanız sorun yok

Mutlaka sor bu soruyu niye tuhaf olsun. Anlaşamadık fikirlerimiz uyuşmadı falan derse de iyice irdelersin neden falan diye ki bu cevaplar onun hakkında bir çok fikir edinmene yardımcı olur. Söylediklerinin yanında söyleyiş tarzı bile önemli geçiştiriyor mü detaylariyla anlatıyor mü vs.

Bir de ben su ailesine danışma meselesine pek takılmadım onların fikrini alması normal bence ama kafanda soru isareti bırakıyorsa Neden ayrılmıştınız yoksa ailenin tasvip etmediği biri miydi? Vb sorular sorup ağzını arayabilir bu konudaki fikirlerini de az çok öğrenebilirsin.

Evet, normalde de en ayda bir kez mutlaka gelirmiş, bu da ailesini önemsediğini gösteriyor. İçine kapanık biri değil, amagörüştüğümüz akşam benimle konuşurken nedense heyecanlanıyordu. Tutucu biri sayılmaz, hatta ben ondan daha tutucuyum. Ailesini tanımıyorum ama geleneksel türk ailesi, annesini bir kez gördüm, sessiz sakin bir kadın gibi görünüyor. bir yaş küçük evli bir erkek kardeşi var.
Karar verme aşamasında neyin en anlama geldiğini kestirmek ne zormuşş...keşke elimizde geleceği görme imkanı olsaydı.

hmmm kendini çok kaptırmadan tanımaya çalış,elektrikte aldıysan huyunu suyunu öğren ama cok acele edıyor gıbı geldi bana, sankı gordum begendım artık yasta 34 olmus nasılsa aşk meşk geçmiş kafalar anlassın statüler uysun yeter mantıgında olabılır mı?bu iş olursa düğün ne zaman olacak?

bir buçuk seneden önce olmaz, iki sene bile olabilir hatta. bu benim fikrim tabii, henüz öyle bir şey konuşmadık. zaten tanıma aşamasında olduğumu daha hiçbir şeye karar vermediğimi de belirttim. görücü usulünde mantık ön planda oluyor, ama duygular da önemli. zor birşey karar vermek. insanın yaşı büyüdükçe gözü açılıyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…