Merhabalar herkese,
Benim 7 aydır güzel giden bir ilişkim var. Ailemde babam dışında herkes biliyor. Sevgilim yabancı olduğu için annem istemiyor pek. Babanda öğrenirse kesinlikle karşı çıkar kesinlikle onaylamaz unut vs diyordu.
Biz ciddi düşünüyoruz 2020 yazında ciddi bir şeyler olsun istiyoruz. 28 yaşındayım güzel bir mesleğim ve işim var şuan küçükte değilim. 29 yaşın evlilik için ideal olduğunu düşünüyorum. Sevgilim home office çalıştığı için Türkiyeden işlerini yönetebiliyor bu sayede sıkça görüşebiliyoruz. 1-2 aylık ev kiralayıp kalıyordu şuana kadar ama bu ilkbaharda uzun süreli kiralayayım , beraber seçeriz evi evlenince de burada yaşarız diyor.
Ben babamın en azından hayatımda böyle bir insan olduğunu bilmesini istiyorum. Nasıl bir tepki verecek nasıl bir süreç olacak kestiremiyorum çünkü. Ama hiç kimseye söyleyemiyorum da. Çok aile baskısı görmüş sindirilmiş denebilecek birisiyim. Annem herşeyime karışır hep onun doğrularıyla yaşayayım ister.
Birde aile olarak borçlarımız var çok. Onların ödenmesine de destek oluyorum ve aslında bu konu yüzünden evlenmekte pek aklımda yoktu. Ailecek zor durumda iken evlenip gitmeyi hiç düşünmemiştim. Erkek arkadaşım bazı durumlardan dolayı biliyor bu durumu ve ödemeye devam edersin aynı şekilde sonuçta ailen ama bu durum evlenmemize engel olsun istemiyorum dedi. Onun ekonomik durumu iyi o yüzden benim maaşıma ihtiyacımızda olmayacak.
Bide önümüzde ki bahar ablam evlenecek o evlenmeden zaten ciddi birşey olmaz önce onu beklemem gerekiyor.
Sizce aileme bu konuyu nasıl açmalıyım? Söyleme fikrini bile düşününce uykularım kaçıyor stresten. Beni tamamen destekleyen tek kişi erkek kardeşim ona mı söyletsem ? yoksa ilkbahara kadar beklesem mi?