Nasıl söylemek gerekir?

Hanımefendi yazınca bi atar var sanırım. sadece merakımdan sormuştum 😁Eki Görüntüle 2540773

konunun gidişatı değişmesini istemediğim için bu şekilde cevap verdim sonuna gülücük koysandınız belki bende espriyle cevaplardım , ırkçılık değil ama siyahi deyince bile tüylerim ürperiyor

Benim annemde istemiyordu babam duysa çok kızardı. Annemin istememe sebebi eşimden kaynaklı değildi sevgili olduğumuz için istemiyordu şimdi çok seviyor tabi. Babam böyle şeylere acceyip karşıydı herkes yapar benim kızım yapmaz derdi. Bende ağabeylerime söyledim onlar ikna ettiler babamı Annem ve iki ağabeyim gönlünü ettii ama yine de çok zor oldu. 1 hafta babam benimle konuşmadı. Beni evde yok saydı. Sonra bi gün dayanamadım hıçkıra hıçkıra ağladım yanında kendisi yanıma geldi ve sordu nasıl tanıştınız nasıl biri diye bende açık açık anlattım sonrasında bana yalan söylemedğin için teşekkür ederim dedi ve düzeldi aramız. Eşimi ve ailesini tanıdığında da iyi bi oğlan bulmuşsun aferin dedi😂😂
Yani demem o ki bence kardeşiniz ve annenizden destek alın. Annenize de onunla mutlu olacağınızı sevdiğinizi söyleyin. Tanımadığım kalbimin ısınmadığı biri ile evlenmektense sevdiğim adamla olayım diyin. Sanki Türklerin hepsi 4 4 lük değilki, yabancı olsun ama insan olsun adam olsun size değer versin yeter. Amma uzun yazdım 😂
Sizin için çok sevindim :) benim annemi o şekilde ikna etmem imkansız gibi bir şey. Seviyorum vs diyemem bile aman sevgiymiş sevgiyle ne oluyor sanki vs vs kafasında tersler hemen beni.

Benide erkek kardeşim destekliyor çok. Ondan yardım almayı düşünüyorum bende.

Ve size katılıyorum görüştüğüm bir çok Türkte oldu şuanki kadar ne mutluydum nede bu kadar değer görmüştüm .

konunun gidişatı değişmesini istemediğim için bu şekilde cevap verdim sonuna gülücük koysandınız belki bende espriyle cevaplardım , ırkçılık değil ama siyahi deyince bile tüylerim ürperiyor
Yok ben merak ettiğimden sordum muhalefet olmak için değil. Alın size boll gülücük 😁😁😁😁😁🥰🥰🥰🥰🥰😍😍😍😍😍♥️♥️♥️♥️♥️
birde çiçek 🌹🌹🌹🤗🤗

Sizin için çok sevindim :) benim annemi o şekilde ikna etmem imkansız gibi bir şey. Seviyorum vs diyemem bile aman sevgiymiş sevgiyle ne oluyor sanki vs vs kafasında tersler hemen beni.

Benide erkek kardeşim destekliyor çok. Ondan yardım almayı düşünüyorum bende.

Ve size katılıyorum görüştüğüm bir çok Türkte oldu şuanki kadar ne mutluydum nede bu kadar değer görmüştüm .
Size bişey daha diyim. Seviyorum diyemem demeyin. Biz nişanlandıktan sonra annem bana şunu söyledi. Ben sen benim baskılarıma dayanamaz ayrılırsın diye düşünmüştüm ama gerçekten seviyormuşun demekki demişti😌 çünkü ben seviyorum demiştim zamanında 🥰🥰
Kararlı olun geri adım atmayacağınızı bilsinler. Ama tabiki sevgilinizden eminseniz 😌

Yok baban izin vermez falan anlamıyorum bu aileleri benimkiler de aynı hoş . İstediğini söylersin uygun olmadığını söylerler falan ama sen istedikçe kimse bişey diyemez bende korkuyorum ediyorum ama bu aileler neden böyle gerçekten seni çok iyiii anlıyorum

Şurada okuduklarımdan evliliğimden ve çevremden gördüğüm bi gerçek var. Abi ecnebi olsun 100 lira fazla olsun. Kaynana dırdırı görümce vırvırı yok altın takıldı o yaptı bu az yaptı yok kim bakacak derdi. Yok az oturdun yok kaynananın evine bigitmedin yok kayınbabanın elini bilmem kaç kez öpmedin.. Hayır ne istiyolarsa.. Benim bi arkadaşımın eşi yabancı adam yaşatıyo kızı ya valla biz de daha kayın aile derdi diye konu açıyoruz. Bence sen anlaşıyorsan içine siniyorsa seviyorsan hazırsan sal gitsin. Annen bilmediği şeyi yarguılıyor ama emin ol sen rahat edersin benden demesi..

Yok baban izin vermez falan anlamıyorum bu aileleri benimkiler de aynı hoş . İstediğini söylersin uygun olmadığını söylerler falan ama sen istedikçe kimse bişey diyemez bende korkuyorum ediyorum ama bu aileler neden böyle gerçekten seni çok iyiii anlıyorum

Evet katılıyorum size. Benim fikrim sonuçta hırsız değil katil değil. Aynı yöreden tanıdık insanlarda evlenince mutsuzluklar boşanmalar yüksek oranda görülebiliyor. Biraz şans ve kısmet işi diye düşünüyorum.

Benim fikrime göre yabancı olmasının bir çok avantajıda var. Kaynana görümce akraba derdi yok onlarda bu sadece bir örnek

Şurada okuduklarımdan evliliğimden ve çevremden gördüğüm bi gerçek var. Abi ecnebi olsun 100 lira fazla olsun. Kaynana dırdırı görümce vırvırı yok altın takıldı o yaptı bu az yaptı yok kim bakacak derdi. Yok az oturdun yok kaynananın evine bigitmedin yok kayınbabanın elini bilmem kaç kez öpmedin.. Hayır ne istiyolarsa.. Benim bi arkadaşımın eşi yabancı adam yaşatıyo kızı ya valla biz de daha kayın aile derdi diye konu açıyoruz. Bence sen anlaşıyorsan içine siniyorsa seviyorsan hazırsan sal gitsin. Annen bilmediği şeyi yarguılıyor ama emin ol sen rahat edersin benden demesi..
Az önce yaptığım bir yorumda tam olarak bundan bahsettim. Onların bizim gibi kültür kavramı pek olmadığı ve daha birey oldukları için kaynana görümce derdi yok en basitinden.

Sevgilimde aşırı saygılı ve düşünceli birisi. Bi yerlere gittiği zaman muhakkak annemlere de bişeyler gönderir benim aracılığımla. Çikolata vs. Annem hiç bir yorum yapmasada bu tarz şeylerde olumlu diye düşünüyorum

Az önce yaptığım bir yorumda tam olarak bundan bahsettim. Onların bizim gibi kültür kavramı pek olmadığı ve daha birey oldukları için kaynana görümce derdi yok en basitinden.

Sevgilimde aşırı saygılı ve düşünceli birisi. Bi yerlere gittiği zaman muhakkak annemlere de bişeyler gönderir benim aracılığımla. Çikolata vs. Annem hiç bir yorum yapmasada bu tarz şeylerde olumlu diye düşünüyorum
Anneni de anlamak lazım Türk olsa adetleri bilir bilmem kaç bilezik yapılacak 100 kere gidilecek gelinecek bohçası altını zinciri kolyesi eşyası hesaplanacak. Kız taarafının yapacapı işler erkek tarafının yapacağı işler hep konuşulacak biz böyle alışmışız kimse rahatımızı bozsun bildiğimizden şaşırtsın istemiyoruz. Ama bi düşünsene çeyizin az diye kinse seni yargılamayacak hadi nerde çocuk yapmayı beceremedin bakamadın doymuyo benim memelerim süt dolu gezerdim kimse demeyecek. Ha ama herkes birey kimse de fedakarlık etmeyecek. Tqm benlik hayatmış da işte biraz acele ettim yoksa kesin bi Johny ile evlenirdim ben. Hayır kaynanamla kocamdan daha iyi anlaşıyorum ama gelin olarak beklenen şeyler çok yıpratıcı. Hem artısı bol hem eksisi kıt yabancılarla evliliğin sonuç olarak 😄

Anneni de anlamak lazım Türk olsa adetleri bilir bilmem kaç bilezik yapılacak 100 kere gidilecek gelinecek bohçası altını zinciri kolyesi eşyası hesaplanacak. Kız taarafının yapacapı işler erkek tarafının yapacağı işler hep konuşulacak biz böyle alışmışız kimse rahatımızı bozsun bildiğimizden şaşırtsın istemiyoruz. Ama bi düşünsene çeyizin az diye kinse seni yargılamayacak hadi nerde çocuk yapmayı beceremedin bakamadın doymuyo benim memelerim süt dolu gezerdim kimse demeyecek. Ha ama herkes birey kimse de fedakarlık etmeyecek. Tqm benlik hayatmış da işte biraz acele ettim yoksa kesin bi Johny ile evlenirdim ben. Hayır kaynanamla kocamdan daha iyi anlaşıyorum ama gelin olarak beklenen şeyler çok yıpratıcı. Hem artısı bol hem eksisi kıt yabancılarla evliliğin sonuç olarak 😄

işte tamda içimden geçenler bunlar düşünsene kızım hiçbir ruh hastası manyakla ugraşmadan sevdiği adamla mutlu olacak , gözleri sana sevinçle bakacak , evliğimin ilk yıllarındaki resimlere bakınca bile içimi sinir kaplıyor
umarım babanı ikna edebilirsin

Umarım.. Babam başkaları için yorum yaptığında belli yaşına gelmiş birisi evlenmek istiyorum derse bişey diyemezsin vs diyordu. Yabancı ile evlenen bazı akrabalarımız olmuştu. Ama bana ne der hiç kestiremiyorum
Hakkında hayırlısı olsun kuzu, şansın bol olsun 💕

Yalnız önce sevgisinden emin olun. Sonra pişman olmayın.
Kuzenim bi ingilizle evlendi hemde ne severek..ama şuan boşandı...
Bu demek değildir ki illa öyle olacak. yine de iyice tanımaya çalışın.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Yalnız önce sevgisinden emin olun. Sonra pişman olmayın.
Kuzenim bi ingilizle evlendi hemde ne severek..ama şuan boşandı...
Bu demek değildir ki illa öyle olacak. yine de iyice tanımaya çalışın.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Teşekkür ederim yorumunuz için. Bende iyice tanımaya anlamaya çalışıyorum şuan zaten. Ama gerçekten mutluyum.

Bide dediğiniz gibi illa öyle olacak diye bir şey de yok. Türkiye de boşanma oranı 0 değil. Ve toplum baskısı yüzünden bitirilemeyen bir çok evlilikte var. Ama bu şekilde aileme anlatamıyorum düşüncelerimi beni dinlemezler biliyorum

işte tamda içimden geçenler bunlar düşünsene kızım hiçbir ruh hastası manyakla ugraşmadan sevdiği adamla mutlu olacak , gözleri sana sevinçle bakacak , evliğimin ilk yıllarındaki resimlere bakınca bile içimi sinir kaplıyor
umarım babanı ikna edebilirsin
Kayınpederimin elini eve geldiğinde öpmemişim diye 15 gün nasihat ettiler halbuki kimse el öptürmüyordu evlenene kadar görsen ne modern adamlardı. (!) adım gelin olunca ilk dayatma el öpme oldu :KK66: yabancı olsa hoşgeldin güle güle iki gülücğk bi öpücük bittiiii adamlar küçük şeylerle mutlu oluyorlar

Şahsen benzer bir durumu yaşayan biri olarak söylüyorum: lüften ablanizin düğününün gecmesini bekleyin söylemek için. Düğün arifesinde ortalık karışmasın.

burda acılan konularda aıle onaylamamıssa o evlılık cogunlukla bıtıyor haberınız olsun bu arada
ben sızın yerınızde olsam ablam evlendıkten sonra konuyu acarım ozamana kadar aıleme bırsey soylemem ablam evlenmelı once onu beklemem lazım dıyorsunuz ya
aılenızın ıstemeyecegını bıle bıle cok onceden soyleyıp ortamı germezdım bu ıslerı cok uzatmamak gerek bu tarz ortamlarda. hem sızde o surecte daha ıyı tanımıs olursunuz erkek arkadasınızı

X