Nasıl söylemek gerekir?

Merhabalar herkese,

Benim 7 aydır güzel giden bir ilişkim var. Ailemde babam dışında herkes biliyor. Sevgilim yabancı olduğu için annem istemiyor pek. Babanda öğrenirse kesinlikle karşı çıkar kesinlikle onaylamaz unut vs diyordu.

Biz ciddi düşünüyoruz 2020 yazında ciddi bir şeyler olsun istiyoruz. 28 yaşındayım güzel bir mesleğim ve işim var şuan küçükte değilim. 29 yaşın evlilik için ideal olduğunu düşünüyorum. Sevgilim home office çalıştığı için Türkiyeden işlerini yönetebiliyor bu sayede sıkça görüşebiliyoruz. 1-2 aylık ev kiralayıp kalıyordu şuana kadar ama bu ilkbaharda uzun süreli kiralayayım , beraber seçeriz evi evlenince de burada yaşarız diyor.

Ben babamın en azından hayatımda böyle bir insan olduğunu bilmesini istiyorum. Nasıl bir tepki verecek nasıl bir süreç olacak kestiremiyorum çünkü. Ama hiç kimseye söyleyemiyorum da. Çok aile baskısı görmüş sindirilmiş denebilecek birisiyim. Annem herşeyime karışır hep onun doğrularıyla yaşayayım ister.

Birde aile olarak borçlarımız var çok. Onların ödenmesine de destek oluyorum ve aslında bu konu yüzünden evlenmekte pek aklımda yoktu. Ailecek zor durumda iken evlenip gitmeyi hiç düşünmemiştim. Erkek arkadaşım bazı durumlardan dolayı biliyor bu durumu ve ödemeye devam edersin aynı şekilde sonuçta ailen ama bu durum evlenmemize engel olsun istemiyorum dedi. Onun ekonomik durumu iyi o yüzden benim maaşıma ihtiyacımızda olmayacak.

Bide önümüzde ki bahar ablam evlenecek o evlenmeden zaten ciddi birşey olmaz önce onu beklemem gerekiyor.

Sizce aileme bu konuyu nasıl açmalıyım? Söyleme fikrini bile düşününce uykularım kaçıyor stresten. Beni tamamen destekleyen tek kişi erkek kardeşim ona mı söyletsem ? yoksa ilkbahara kadar beklesem mi?
Yok artık babanıza erkek arkadaşınızın söylemesini istemeniz çok abes gerçekten. Ailenizi bir akşam yemeğinde toplayın , hayatımda biri var evlenmeyi düşünüyoruz , borç konusunu da açın ödemeye devam edeceğinizi söyleyin ama öncelikle onu tanımanızı istiyorum diyin. Ailelerle tanıştıktan bir iki ay sonra nişan yaparsınız ablanizin düğünü bahardaymis siz de yazın evlenirsiniz olur biter . 29 yaşındasınız 20 falan olsa aileniz tepki verebilir ama evlenmek istemeniz birini ailenizle tanistirmaniz kadar normal bişey yok 29 yaşında.
Ben 27 yaşında evlendim ailem hayatımdaki kişiden haberdardı eşim evlenme teklifi edince eve gelip evlenme teklifi aldım demiştim ve yaşım da uygun olduğu için ailem de benim adıma sevinmişti

Ailenizin baskıcı ve size destek olmayacağını bildiğiniz halde bu ilişkiyi sürdürmeniz hem cesaretinizi hem de o kişiyi çok sevdiğinizi gösterir. Dediğiniz gibi sizi hep bastırmaya çalışıyorlarsa küsmekle görüşmemekle bile vazgeçirmeye çalışabilirler. Her şeye hazırlıklı olun

Yok artık babanıza erkek arkadaşınızın söylemesini istemeniz çok abes gerçekten. Ailenizi bir akşam yemeğinde toplayın , hayatımda biri var evlenmeyi düşünüyoruz , borç konusunu da açın ödemeye devam edeceğinizi söyleyin ama öncelikle onu tanımanızı istiyorum diyin. Ailelerle tanıştıktan bir iki ay sonra nişan yaparsınız ablanizin düğünü bahardaymis siz de yazın evlenirsiniz olur biter . 29 yaşındasınız 20 falan olsa aileniz tepki verebilir ama evlenmek istemeniz birini ailenizle tanistirmaniz kadar normal bişey yok 29 yaşında.
Ben 27 yaşında evlendim ailem hayatımdaki kişiden haberdardı eşim evlenme teklifi edince eve gelip evlenme teklifi aldım demiştim ve yaşım da uygun olduğu için ailem de benim adıma sevinmişti
Ben babama erkek arkadaşım söyleyecek diye bir şey yazmadım . Ben söylemek istiyorum böyle ne diyecek vs diye düşünmek çok strese sokuyor beni. Siz çok şanslıymışsınız sizin için çok sevindim. Keşke benimde sizin gibi herşey yolunda gidebilse

Ailenizin baskıcı ve size destek olmayacağını bildiğiniz halde bu ilişkiyi sürdürmeniz hem cesaretinizi hem de o kişiyi çok sevdiğinizi gösterir. Dediğiniz gibi sizi hep bastırmaya çalışıyorlarsa küsmekle görüşmemekle bile vazgeçirmeye çalışabilirler. Her şeye hazırlıklı olun
Annemin olmaz dediği noktlar mantıksız geldiği için vazgeçmedim. Türk olunca her şey süper mi oluyor sanki. Bu arada ailemde milliyetçi ve dindar insanlar değillerdir. Elbetteki farklılıklar var ama çok büyük şeyler olduğunu düşünmüyorum ben. Ve dediğiniz gibi olabilir bastırmaya çalışabilirler. Ama babamın tepkisini bende kestiremiyorum. Belkide hiçbir şey demeyecek

burda acılan konularda aıle onaylamamıssa o evlılık cogunlukla bıtıyor haberınız olsun bu arada
ben sızın yerınızde olsam ablam evlendıkten sonra konuyu acarım ozamana kadar aıleme bırsey soylemem ablam evlenmelı once onu beklemem lazım dıyorsunuz ya
aılenızın ıstemeyecegını bıle bıle cok onceden soyleyıp ortamı germezdım bu ıslerı cok uzatmamak gerek bu tarz ortamlarda. hem sızde o surecte daha ıyı tanımıs olursunuz erkek arkadasınızı

Evet konuların çoğunu bende takip ediyorum ama bazen aileler mantıklı şeyler söylemeden hayır diyebiliyorlar. Yada yaptıkları açıklamalar çok saçma olabiliyor. Ablamın düğününün geçmesini bekleyeceğim ondan sonra söyleyeceğim

Bence bir an önce söyleyin, ertelemeyin. Söylerken de gayet kendinizden emin bir şekilde durumu anlatın. Kararlı olduğunuzu hissettirin. Kıyamet kopacaksa da kopacak, ertelemenin bir manası yok. Verecekleri tepkiye göre yolunuzu çizersiniz.

@kumral5454 Kültür farkı aynı ülkede de oluyor. Ben Marmara'da doğup büyüdüm eşim Doğu Anadolu'da. Bazen biz aynı ülkede doğduğumuzdan emin miyiz, diyorum açıkçası. Bir şekilde bulunuyor orta yol.

Bence sizi annenizin tavrı kaygılandırıyor. Anne tam anlamıyla arkanızda olsa babanın ne diyeceğiyle alakalı kaygınız bu kadar büyük olmaz. Bence siz erkek arkadaşınızın annenizi tavlamasını sağlayın. Bir araya getirin, anne için ufak jestler planlayın. Anne babaya yolu açar bir şekilde, siz de oradan yürürsünüz.

Benim eşim annemi tavlamasa babamı hayatta ikna edemezdim, öyle diyim ki annemi tavlamak da kolay olmadı. Ama annem en çok benim için yaptığı fedakarlıkları gördükçe ikna oldu. Benden çok güvenir şimdi eşime.

Valla inanıyorsanız durun aşkınızın arkasında, yaşınız ufak değil. Hani diyorlar ya aile onaylamazsa yürümez diye, evet yürümeyebiliyor ama ben aksini de çok gördüm.

Benim arkadaşım Afrikalı bir adamla evlendi, ne kavgalar, kıyametler koptu. Şimdi o adam bizim zeytin damat oldu. Hoppa

Merhabalar herkese,

Benim 7 aydır güzel giden bir ilişkim var. Ailemde babam dışında herkes biliyor. Sevgilim yabancı olduğu için annem istemiyor pek. Babanda öğrenirse kesinlikle karşı çıkar kesinlikle onaylamaz unut vs diyordu.

Biz ciddi düşünüyoruz 2020 yazında ciddi bir şeyler olsun istiyoruz. 28 yaşındayım güzel bir mesleğim ve işim var şuan küçükte değilim. 29 yaşın evlilik için ideal olduğunu düşünüyorum. Sevgilim home office çalıştığı için Türkiyeden işlerini yönetebiliyor bu sayede sıkça görüşebiliyoruz. 1-2 aylık ev kiralayıp kalıyordu şuana kadar ama bu ilkbaharda uzun süreli kiralayayım , beraber seçeriz evi evlenince de burada yaşarız diyor.

Ben babamın en azından hayatımda böyle bir insan olduğunu bilmesini istiyorum. Nasıl bir tepki verecek nasıl bir süreç olacak kestiremiyorum çünkü. Ama hiç kimseye söyleyemiyorum da. Çok aile baskısı görmüş sindirilmiş denebilecek birisiyim. Annem herşeyime karışır hep onun doğrularıyla yaşayayım ister.

Birde aile olarak borçlarımız var çok. Onların ödenmesine de destek oluyorum ve aslında bu konu yüzünden evlenmekte pek aklımda yoktu. Ailecek zor durumda iken evlenip gitmeyi hiç düşünmemiştim. Erkek arkadaşım bazı durumlardan dolayı biliyor bu durumu ve ödemeye devam edersin aynı şekilde sonuçta ailen ama bu durum evlenmemize engel olsun istemiyorum dedi. Onun ekonomik durumu iyi o yüzden benim maaşıma ihtiyacımızda olmayacak.

Bide önümüzde ki bahar ablam evlenecek o evlenmeden zaten ciddi birşey olmaz önce onu beklemem gerekiyor.

Sizce aileme bu konuyu nasıl açmalıyım? Söyleme fikrini bile düşününce uykularım kaçıyor stresten. Beni tamamen destekleyen tek kişi erkek kardeşim ona mı söyletsem ? yoksa ilkbahara kadar beklesem mi?
Yabancı derken il olarak mi ülke olarak mı

geçen bende eşime dedim kızım yabancı bir sevgili eş yapsa ne dersin dedim ,
master sef teki daniloyu izlerken sordum bu soruyu , çok hoşuma gidiyor konuşması falan ,

sen yabancı deyince aklın itlayna fransıza gidiyor ya mısırlı hindistanlı getirirse ne yapacan dediii ,
sadece tövbe allah korusun diyebildim ,
Avrupalıyı üstün görüp asyalıyı aşağılıyorsunuz. Ne kadar aciz bir insansınız
Mesela Fransız erkeklerinin çok kaba olduğu söylenir. Ama o bir Avrupalı tabi üstün ırk👎

Mesela Fransız erkeklerinin çok kaba olduğu söylenir. Ama o bir Avrupalı tabi üstün ırk👎

keşke okudugunuzu anlasanız ,
kaba yada kibar demişmiyim memselaa,
ben avrupalı asyalı diye aşağılamıyorum beyaz siyah diye ayırıyorum , bu benım düşüncem ,
tekrar ediyroum aşağılamıyorum ayırıyorum çünkü içim kabul etmıyor .

Ya bu misirlilar 2012 yilinda oluyle seksi parlementoda gorusmedi mi?nerde abuk sabuk yasalar var kadin cinayetine yonelik burda. Hint zaten bizim kulture yasam tarzimiza yeme icme kulturune temizlige asiri aykiri. Bi tane normal asyali yok ki neyini begensin kadin:)

Ingiliz. Din konusu sorun degil. Hep sey vardir ya kimdir kim degildir arastiralim. Ne oldugunu bilemezsin kultur farki vs diyordu annem
Anne babalar başka şehre bile gelin vermek istemezler, yakınımızda olsun diye.
Biraz haklı, bilinmeyen her zaman korkutur.
Tanıştırıp korkularını gidermek zorundasın.
Tanıdıktan sonra onay vermezseniz bitiririm dersiniz.

Ya bu misirlilar 2012 yilinda oluyle seksi parlementoda gorusmedi mi?nerde abuk sabuk yasalar var kadin cinayetine yonelik burda. Hint zaten bizim kulture yasam tarzimiza yeme icme kulturune temizlige asiri aykiri. Bi tane normal asyali yok ki neyini begensin kadin:)
bizim millette Avrupalıyı üstün görme kendini seveni sevmeme sevmeyeni sevme var zaten. Tanzimat’la başlayan Avrupa hayranlığı halen devam ediyor
Avrupa da Suriyeli kadınlara bozuk para atıp dalga geçildiğini sokak röportajında eşinizi/sevgilinizi aldattınız mı sorusu sorulan herkesin en az bir kere aldatmış olduğu görüldüğü vs de unutmayın. Tuvaletlerinde bile hacet musluğu yokmuş o yüzden Asya’da düzgün insan yok Avrupa medeni gibi söylemler bana göre hikaye

her milletin kimliği var değişmez bana göre Avrupalının da değiştiğini sanmıyorum.

Amacım Avrupa’yı yerip Asya’yı yüceltmek değil ama toplumdaki genel inanışa ben inanmıyorum. Yemezler:)

X