Nasıl Para Biriktirilir ?

toprakyagiznehirim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2016
401
292
30
Merhaba Sevgili Üyeler. Benim derdim maaşım ay başında aldığım maaşım ay sonuna kadar bitiyor Orta halli bir maaşım var. Ne çok az ne de çok fazla buna da şükür. Eşime zaman zaman destek oluyorum ama çok büyük rakamlar değil ve ben maaşımı biriktirmek istiyorum. Kıyafete falan da para harcamıyorum ama bu para nereye gidiyor bilmiyorum tek takıntım alışveriş sitelerinden temizlik malzemesi almak genelde onları da indirim günlerinde yakalıyorum varsa güzel fikirleriniz paylaşır mısınız ? 4 aylık evliyim ve biraz borcumuz var bitince çocuk düşünüyoruz onun geleceği için birikim yapmak istiyorum.

Merhaba Sevgili Üyeler. Benim derdim maaşım ay başında aldığım maaşım ay sonuna kadar bitiyor Orta halli bir maaşım var. Ne çok az ne de çok fazla buna da şükür. Eşime zaman zaman destek oluyorum ama çok büyük rakamlar değil ve ben maaşımı biriktirmek istiyorum. Kıyafete falan da para harcamıyorum ama bu para nereye gidiyor bilmiyorum tek takıntım alışveriş sitelerinden temizlik malzemesi almak genelde onları da indirim günlerinde yakalıyorum varsa güzel fikirleriniz paylaşır mısınız ? 4 aylık evliyim ve biraz borcumuz var bitince çocuk düşünüyoruz onun geleceği için birikim yapmak istiyorum.
Her ay maaşınız yatar yatmaz internet bankacılığı aracılığı ile gram altın alabilirsiniz.
Her ay 250-280tl sizi zorlamaz zannediyorum ki.. veya kendinize vadesiz bir hesap açıp her ay oraya 200tl yatırıp o parayı unutabilirsiniz.
Veya kumbara yapın kendinize her gün içerisine 10 tl atın ayda 300 tl yapar. günde 10 lira nelere vermiyoruz değil mi ?
Ben her gün kumbarama para atarım mesela.. ne atabiliyorsam 5 lira 20 lira o gün ne varsa güne başlamadan 1tl 2 tl miktar önemli değil.. devamlılık önemli.

Her ay da 200-300 ne atabiliyorsam kenara mutlaka koyarım. mesela geçen kumbaramı patlattım 4 ayda 1300tl biriktirmişiz :) hemen hesabıma attım ve unuttum o parayı.

para ay başında birikir, ay sonunda değil.

Kesinlikle..
Para artacak diye bekleyip sonra yetmiyor diye yakınmak çok saçma..

Maaş günü kredi borcu öder gibi otomatik bir birikim hesabına aktarmak gerekiyor..
Mesela altın hesabı en kârlısı..

bizim arkadaş (tabi faizler çok uygunken) topluca bir para kredi çekip kenara atıp taksit ödemişti :)))
ben günlere giriyorum

Her ay maaş yatınca 1 gr altın alın. Veya 2 gr. Bütçenize hangisi uygunsa. Sonra da hiç dokunmayın unutun o altını. Zaten kendi kendine artacak o. Birkaç ay sonra baktığınızda epey paranız birikmiş olacak :)

Maaşı yazın herkesin ortalama algısı farklıdır

Kredi kartı borcunuz vs var mı

Bir de eşine yardımcı oluyorum vs diyorsunuz o ne kadar ya da Nasıl

Örneğin akşam eve gelirken markete gidilince senin benim param mı var

4 ayda ne kadar temizlik malzemesi aldınız kaç lira tutar nedir bu temizlik malzemesi

250 tutsun aylık, toplam 1000 TL eder

Günlük harcamalarınıza bakın örneğin sabah bir çay içtik 3 TL imiş iki kişi ikişer çay iç 12 TL

Asıl bunlar göze görünmese de çoğalıyor

Her ay maaşınız yatar yatmaz internet bankacılığı aracılığı ile gram altın alabilirsiniz.
Her ay 250-280tl sizi zorlamaz zannediyorum ki.. veya kendinize vadesiz bir hesap açıp her ay oraya 200tl yatırıp o parayı unutabilirsiniz.
Veya kumbara yapın kendinize her gün içerisine 10 tl atın ayda 300 tl yapar. günde 10 lira nelere vermiyoruz değil mi ?
Ben her gün kumbarama para atarım mesela.. ne atabiliyorsam 5 lira 20 lira o gün ne varsa güne başlamadan 1tl 2 tl miktar önemli değil.. devamlılık önemli.

Her ay da 200-300 ne atabiliyorsam kenara mutlaka koyarım. mesela geçen kumbaramı patlattım 4 ayda 1300tl biriktirmişiz :) hemen hesabıma attım ve unuttum o parayı.
Gram altın hiç düşünmemiştim. En mantıklısı bu galiba ama kumbarayı da deneyeceğim. yanımda çalışan arkadaşım maaşına hic dokunmuyor hesapta duruyor sürekli ama onun parası birikiyor ve harcama da yapıyor çok şaşırıyorum
Her ay maaş yatınca 1 gr altın alın. Veya 2 gr. Bütçenize hangisi uygunsa. Sonra da hiç dokunmayın unutun o altını. Zaten kendi kendine artacak o. Birkaç ay sonra baktığınızda epey paranız birikmiş olacak :)
Hiç aklıma gelmemişti bu ay alacağım maaşta yapacağım ilk iş olacak :)

ben aldıgım gibi bankaya yatırıyorum bı mıktarını ama faizlerde cok düşük..

baska bı yatırım arıyorum altın da yuksek ..ne yapsam bılemedım..

sonunda bırıktırmeyın bence de maası alıca ıcınden bı mıktar alıp ona gore yasayın

ben aldıgım gibi bankaya yatırıyorum bı mıktarını ama faizlerde cok düşük..

baska bı yatırım arıyorum altın da yuksek ..ne yapsam bılemedım..

sonunda bırıktırmeyın bence de maası alıca ıcınden bı mıktar alıp ona gore yasayın
hesapta durmuyor zaten ben hatayı orda yapıyorum. ya arkadaşları dediği gibi bir miktar gram yapacağım ya da ihtiyacım olan kadar miktar çekip kartı saklayacağım

Maaşı yazın herkesin ortalama algısı farklıdır

Kredi kartı borcunuz vs var mı

Bir de eşine yardımcı oluyorum vs diyorsunuz o ne kadar ya da Nasıl

Örneğin akşam eve gelirken markete gidilince senin benim param mı var

4 ayda ne kadar temizlik malzemesi aldınız kaç lira tutar nedir bu temizlik malzemesi

250 tutsun aylık, toplam 1000 TL eder

Günlük harcamalarınıza bakın örneğin sabah bir çay içtik 3 TL imiş iki kişi ikişer çay iç 12 TL

Asıl bunlar göze görünmese de çoğalıyor
2900tl gelirim var. Bu ay için eşime 1000tl kira parası verdim genelde markete gittiğimizde eşim öder. ben bazen haftasonu ekmek almaya diye çıkar bir sürü şey alır gelirim 150tl öyle gidiyor. Kredi kartım iptal ettirdim borcum yok.

Maaşı alınca online bankacılığa giriyorsun oradan kenara atabileceğin kadarı ile gram altın alıyorsun ve unutuyorsun. Böyle birikir... Mesela her ay 1 gram altın alarak başlayabilirsin..

X