Nasıl Para Biriktirilir ?

Bütün maaşı yatırmıyorum ki alırsam indirim de görürsem alıyorum onun dışında almıyorum. Psikologa yatırım yapacak kadar ilerlemedi daha ilerlerse düşünürüm tabiki:)

Maas nasil bitiyor ki o zaman durdugu yerde eksilmez birseylere harciyorsunuz demekki ama temizlik malzemesi haric gider yazmamissiniz.

valla bende anlamıyorum daha geçen konuştuk bunu
paramızin hiç bereketi yok
evde saç boyarım kuaföre gitmem
ayakkabı kıyafet falan almam
lüksümüz yok bişiyimiz yok
eve 10 bin civarı giriyor ama buhar oluyor
çok bereketsiz
Eşim ve benim maaşım ortalama 7bin civarın da o kira ve fatura ödelemeri artı olarak ta düğünden kalan borçları ödüyor çok sıkışırsa ben kira veriyorum ya da fatura ödüyorum ama dediğiniz gibi buhar oluyor sanki

Yarın gidip ilk işim yatan maaşım ile altın yapmak olacak. Ama altın içinde biraz beklemek istiyorum belki biraz daha düşer diye ilk olarak gram ile başlarım daha sonra çeyrek ya da yarım yapıp kenara koyabilirim.
hiç beklemeyin. ilk altını mı alırken gramı 180di bekle düşer dediler:KK70: ama hiç düşmedi. aldığım altınlardan hiç zarar etmedim. çünkü uzun vadeli birikim yapmayı düşünüyordum. hani bir 5-10 yıl yaparım demiştim. kısmet olmadı 1 yılda bozdurduk ama karlı olduk. ha bir de şevke geliyorsun başlangıcı yapınca :KK66:

Ah ah şu para biriktirme işi... kaç yıldır evliyiz, yapamadık. Hep bir harcama çıktı vs vs. Şu anda da kira, çocuğun kreşi, faturalar gibi sabit ödemelerimiz çok. Üstüne krediler vs var. Ama elimiz rahatlayınca inşallah biriktirmeye başlayacağız biz de ❤

Para birikritebildiğimiz dönemde, kumbara kullanıyorduk. Bir de gıcır paraları kenara atıyorduk. Öyle acayip para biriktirmiştik. Belli bir atm vardı para çektiğimiz, orası kullanılmamış para veriyordu. Biz de onları kenara atıyorduk. Oh mis. Baktıkça da gözümüz gönlümüz açılıyordu. 😂
o işi annem cok güzel yapıyor aslında ne zaman başı sıkışsa bi çeyrek verir bunu bozda işimi göreyim der . Babam da maaşın bi kısmını dolar yapıp kenara atıyor ama bi ben beceremedim :KK70:

hiç beklemeyin. ilk altını mı alırken gramı 180di bekle düşer dediler:KK70: ama hiç düşmedi. aldığım altınlardan hiç zarar etmedim. çünkü uzun vadeli birikim yapmayı düşünüyordum. hani bir 5-10 yıl yaparım demiştim. kısmet olmadı 1 yılda bozdurduk ama karlı olduk. ha bir de şevke geliyorsun başlangıcı yapınca :KK66:
Gaza geldim şuan burada ki yorumların çoğu da altına yatırım yapın odaklı olduğu için cazip geldi :)

Masallah bu devirde iyi birikim yapıyorsunuz hanımlar, biz 2 sene oldu evleneli, düğün borclari esya taksitleri araba taksitleri ve arızalarının masraflari vs derken değil birikim yapmak içe giriyoruz daha. Hicbir lüksümüz yok. Aslında az az kenara atsak bir süre sonra bir açığımızı kapatabilir diye hep isterim ben ama eşim bu kadar cok taksit öderken birikimin zamani değil, bitince yaparız diye geçiştiriyor.
Özellikle A anabel lee dikkatimi çekti 50 liralik bile altın alınıyor demişsiniz nasil oluyor biraz anlatır mısınız cok merak ettim.

temizlik malzemesine verilen paraya acıyorum..
sonuçta kanalizasyona gidecek bir şey...
en asgari ne kullanıyorsanız onu alın yeter, fazla kimyasal da zarar zaten..

Masallah bu devirde iyi birikim yapıyorsunuz hanımlar, biz 2 sene oldu evleneli, düğün borclari esya taksitleri araba taksitleri ve arızalarının masraflari vs derken değil birikim yapmak içe giriyoruz daha. Hicbir lüksümüz yok. Aslında az az kenara atsak bir süre sonra bir açığımızı kapatabilir diye hep isterim ben ama eşim bu kadar cok taksit öderken birikimin zamani değil, bitince yaparız diye geçiştiriyor.
Özellikle A anabel lee dikkatimi çekti 50 liralik bile altın alınıyor demişsiniz nasil oluyor biraz anlatır mısınız cok merak ettim.
Maaşımı aldığım bankanın mobil uygulamasını indirdim. Altın hesabı açtım. Orada alırken soruyor zaten altın üzerinden mı yoksa tl üzerinden mı diye. İlla gram gram almanıza gerek yok, hiç bir kısıtlama da yok. Ve ister gram uzerinden isterse tl üzerinden bozdurabiliyorsunuz. Birde hafta içi sabah 9 aksam 6 arası alın. Fiyatlar degişiyor çünkü :) eşinize kulak asmayın (benimki de aynı şeyi diyordu çünkü ), sadece bozuk paraları bile bir kenarda biriktirseniz dünyanın parası oluyor.

Fuzuli ihtiyaçları kesersen birikir dışarda yiyip içme kafeler sinemalar bırakacaksın eskimedikce kıyafet almayacaksın elektrik dogalgaz suyu neti idareli kullanacaksin mutfağa gelince fazladan ekmek alıp bayat diye çöpe atmalar yenmeyecek kadar yemek pişirmek tabakta kalanı copa dokmeler olmayacak kısaca israfı bırakacaksın ben annemden boyle ogrendim gayette para birikiyor biriken parayi altina yatir yeteri kadar olunca arsa al arsa degerlendi zaman satar ev alirsin yada kata verirsin yoksa banka kredisiyle hayata ipotek koydurursun eski usul en mantiklisi

güne girin
bozuk paraylada kumbara yapin ben hep yaparim daralinca açarim çok iş goruyor
gecen ay kirdim mesela 910 lira para cikti ne kadar zamanda birikti bilmiyorum ama yoklukta çok işimi gördü

Mutfak ve evin genel alisverisine cok para gidiyor
mutfaktan kismak iyi degildir ama israf etmeyeceksin
Az az yapip disarda yemeyeceksin
Abur cuburu minimuma indirip kumbarayi dusuneceksin
Bizde abur cubura rahat bir 200 gidiyor mesela aciyorum o paraya

Ben bu yıl yatırımımı doğalgaz ve elektriğe yapmayı düşünüyorum. Artan parayla da karnımı doyurucam. Kışın para biriktirmek İmkansız. Yaz olunca da kış aylarında yaşanan pis fakirlik halini telafi etmek istiyor insan. En nihayetinde de "aman önemli olan sağlık" cümlesi ile kapanışı yapıyoruz.
Ay aynen ya.
Allah herkese yardım etsin.
Ağrı da yaşıyorum.
2 aylık bebem var.
Ve kuşlar -40 ı bulan gecelerle geçiyor.
Ev 200 mtrekare
Kokluycez doğal gazi.
Geçen sene bile 500 600 ödedik ki ev serindi ve gündüzleri 35 de biz evdeyken 50 de yandi.
Şimdi zamlarla beraber 1200 öderiz

Ay aynen ya.
Allah herkese yardım etsin.
Ağrı da yaşıyorum.
2 aylık bebem var.
Ve kuşlar -40 ı bulan gecelerle geçiyor.
Ev 200 mtrekare
Kokluycez doğal gazi.
Geçen sene bile 500 600 ödedik ki ev serindi ve gündüzleri 35 de biz evdeyken 50 de yandi.
Şimdi zamlarla beraber 1200 öderiz

Sizin durumunuz daha zor ben kışı çok severim ama o soğukta sever miydim bilemiyorum. Allah yardımcınız olsun. Kışın neredeyse bir kira parası faturalara veriyoruz ve inanılmaz zor geçiyor maddi olarak.

Sizin durumunuz daha zor ben kışı çok severim ama o soğukta sever miydim bilemiyorum. Allah yardımcınız olsun. Kışın neredeyse bir kira parası faturalara veriyoruz ve inanılmaz zor geçiyor maddi olarak.
Aynen...
Ben de kışı çok severdim takı ağrıya gelene kadar.
6 7 ay kar buz oluyor...

kına organizasyonu yapmayarak, nişan yapmayarak, düğün yapmayarak, baby shower yapmayarak...

inanın bana bütün bunlar bu devrin para tuzağından başka bir şey değil; hanım kızlarımız birbirlerine özenip en güzel, en gösterişli organizasyona kendilerini meze yapıyorlar.

yapın sade bir nikah, gelinliğinizi de kiralayın nasıl olsa kızınıza miras kalmayacak, kızınız beğenmeyecek o gelinliği merak etmeyin.

nişanı da yapın aile ve yakın arkadaşlar arasında; kınanızı da eskiden olduğu gibi evde yapın ve yakın arkadaşlarınızı, kuzenlerinizi çağırın sadece. zihniyeti değiştirirsek para biriktirmek çok kolay.

X