Nasıl Para Biriktirilir ?

Türk parası öyle değersizleşti ki bekarım ev masraflarını da babam karşılıyor sadece ayda yılda bir yaptığım giyim, kozmetik masrafım var ama gel gör ki benimde kazancım geldiği gibi gidiyor. Yiyecek çok masraflı dışarıda cafede falan çok vakit geçirmeye başlayınca para biriktirememeye başladım ben de. Bir de kitaplara çok masraf yapıyorum. Nasıl biriktirilir gerçekten hiçbir fikrim yok ama bir banka hesabı açıp maaşınızın bir kısmınızı kendinize bir kısmını oraya yatırın ve kazancınız 3000 varsayıyorum 2000'ini bankaya yatırın 1000'ini kendinize ayırın. Bir haftada bile bitse geri çekmeyin. Kalan haftalarda maaş gününe kadar idare etmeye çalışın. Günümüzde tek çare :)

Türk parası öyle değersizleşti ki bekarım ev masraflarını da babam karşılıyor sadece ayda yılda bir yaptığım giyim, kozmetik masrafım var ama gel gör ki benimde kazancım geldiği gibi gidiyor. Yiyecek çok masraflı dışarıda cafede falan çok vakit geçirmeye başlayınca para biriktirememeye başladım ben de. Bir de kitaplara çok masraf yapıyorum. Nasıl biriktirilir gerçekten hiçbir fikrim yok ama bir banka hesabı açıp maaşınızın bir kısmınızı kendinize bir kısmını oraya yatırın ve kazancınız 3000 varsayıyorum 2000'ini bankaya yatırın 1000'ini kendinize ayırın. Bir haftada bile bitse geri çekmeyin. Kalan haftalarda maaş gününe kadar idare etmeye çalışın. Günümüzde tek çare :)
Haklısınız artık her şey o kadar pahalı oldu ki dışarı adım atsak para gidiyor. Yardımcı olan arkadaşlar oldu sağ olsunlar onların önerilerini bu ay deneyeceğim teşekkür ederim. :)

Elimizdeki para nasıl gidiyor anlamıyoruz. O yüzden birikmiyor. Ben iş çıkışı otobüsten farklı yerde iniyorum 4 gündür yol üstünde market var her girdiğimde bi 20 30 tl gidiyor aldıklarım da abur cubur vs. Bunlar farkına varmadigimiz harcamalar. Siz de maaşınız yatar yatmaz başka hesaba atın

valla bende anlamıyorum daha geçen konuştuk bunu
paramızin hiç bereketi yok
evde saç boyarım kuaföre gitmem
ayakkabı kıyafet falan almam
lüksümüz yok bişiyimiz yok
eve 10 bin civarı giriyor ama buhar oluyor
çok bereketsiz

Merhaba Sevgili Üyeler. Benim derdim maaşım ay başında aldığım maaşım ay sonuna kadar bitiyor Orta halli bir maaşım var. Ne çok az ne de çok fazla buna da şükür. Eşime zaman zaman destek oluyorum ama çok büyük rakamlar değil ve ben maaşımı biriktirmek istiyorum. Kıyafete falan da para harcamıyorum ama bu para nereye gidiyor bilmiyorum tek takıntım alışveriş sitelerinden temizlik malzemesi almak genelde onları da indirim günlerinde yakalıyorum varsa güzel fikirleriniz paylaşır mısınız ? 4 aylık evliyim ve biraz borcumuz var bitince çocuk düşünüyoruz onun geleceği için birikim yapmak istiyorum.
Maaşınız yattığı gibi internet bankacılığından gr altın alabilirsiniz. Bide biz abur cubur çok alırdık hemen hemen her akşam 20-30 liralık artık aldırmıyorum. O parayı alınıyomuş gibi eve bırakıyo eşim öyle bi yöntemde deneye bilirsiniz.

altın almak su an mantıklı mı ?
Bence dolar almak mantıklı.
Dolar hiçbir zaman kaybettirmez.

Konu sahibi toprakyagiznehirim toprakyagiznehirim ben sizin yerinizde olsam dolar hesabı açar her ay 50,100 ne kadar oluyorsa dolar alır koyardım.
Benim birikimimde dolarda.
Annem parasını euro tutuyor ama ben dolar tutuyorum.( Bir bankacı yakınımız ya dolar ya euro tutun demişti bize)
Dolar bizim gibi stabil olmayan ekonomilerde her zaman değerlidir.Paranızın değeri düşmez.Türk lirası şu an değer kaybediyor.

Son düzenleme:
Ah ah şu para biriktirme işi... kaç yıldır evliyiz, yapamadık. Hep bir harcama çıktı vs vs. Şu anda da kira, çocuğun kreşi, faturalar gibi sabit ödemelerimiz çok. Üstüne krediler vs var. Ama elimiz rahatlayınca inşallah biriktirmeye başlayacağız biz de ❤️

Para birikritebildiğimiz dönemde, kumbara kullanıyorduk. Bir de gıcır paraları kenara atıyorduk. Öyle acayip para biriktirmiştik. Belli bir atm vardı para çektiğimiz, orası kullanılmamış para veriyordu. Biz de onları kenara atıyorduk. Oh mis. Baktıkça da gözümüz gönlümüz açılıyordu. 😂

özlem denizmen'in tasarruf konusunda güzel önerileri oluyor. tv'de "kadınca" adlı bir program sunuyordu hala devam ediyor mu bilmiyorum, internetten bölümlerini bulabilirsiniz diye tahmin ediyorum. kitap da çıkardı kendisi fakat okumadım.

Merhaba toprakyagiznehirim toprakyagiznehirim
Bir ajandam var ve mutlaka günlük harcamalarımı yazarım. Ay sonunda şöyle genel bir bakarım neye ne kadar vermişim diye.
Maaşımı alınca altın hesabımdan hemen 1 gr altın alırım. O ay ki duruma göre 2 gr da aldığım oluyor.
Eğer öbür maaşa param artıyorsa o hesabımdaki gram altınları bozdurup çeyrek altın alıyorum.
Altının uzun vadede değer kaybettiğini hiç görmedim tavsiye ederim.
Bir de ihtiyacınız yoksa stoğunuz da varsa alışveriş sitelerinde gezmeyin. Çünkü bir yerde insanı cezbediyor :)

Biz de sistem şöyle.
Ay başı hesap yapılır herkes borcunu faturasını öder bebişin aylik mama bez ve ıslak mendilleri alınır varsa eksik kıyafet vs alınır. Aylik gıda masrafı belli o da eşim de duruyor. Araba deposu fulleniyor. Benim hesabimda bir miktar para bırakılıyor kredi kartım vs yok nakit harcama yapıyorum çünkü.
Kalan nakit para ne kadarsa ortak hesaba atılır ve çok elzem olmadıkça harcama yapılmaz.
O ay supriz bir harcama çıkarsa mümkünse kredi kartı kullanılır. Ve yine harcama yüksek bir miktarsa peşin fiyatına taksit yaptırılır.
Geri kalan artık ne kadarsa ortak hesapta bekler.
Tabi bu ara araba borcu ödüyoruz ortak hesap boş. 😁

Esinize az miktar destek oluyormussunuz yani eve harcama yapmiyorsunuz, kiyafet vs almiyormussunuz. Oturup butun maaşi temizlik urunlerine mi harciyorsunuz? Birikimden once psikologa yatirim yapin bence.
Kiyafete, kozmetige harciyorum tum maasi desen daha normal gelirdi.

Benim tek birikimim BES .
Eşim 3.800 + ek ders ücreti alıyor ek ders her ay değiştiği için maaşı aşağı yukarı 5 bin
Benim maaşım ise 2.700
380 tl si bes'e gidiyor .
Ev aldığımız için her ay eşime 2.000 tl gönderiyorum geri kalanı bende duruyor .
5.300 konut kredisi ödüyoruz . Geri kalan para ise faturalar market alışverişi vs ..
Sizde her ay 200 250 tl kenara atabilirsiniz ..
100 tl bile olsa kardır ..
Birde maaşı alır almaz kenara koymanız gerekir ...

Ben bu yıl yatırımımı doğalgaz ve elektriğe yapmayı düşünüyorum. Artan parayla da karnımı doyurucam. Kışın para biriktirmek İmkansız. Yaz olunca da kış aylarında yaşanan pis fakirlik halini telafi etmek istiyor insan. En nihayetinde de "aman önemli olan sağlık" cümlesi ile kapanışı yapıyoruz.

ben gram altınla başladım 1 yıl önce. eşimde dalga geçti 1 gram altınla ne yapacaksın diye
neyse 16 tane çeyrek altın oldu bu yıl. araba aldık dalga geçtiği altınlarımı! da kullandık.
ben maaşı alır almaz hemen çeyrek altın alıyordum.
bir de ben mutfak masrafı ve kredi de ödüyorum.
sizin 2900 lirayla baya biriktirmeniz lazım.
eşinize 1000 lira vermişsiniz her ay öyle verirseniz 1000 lirada kenara atabilirsiniz. bence siz gram almayın. yarım altın alın direkt

ben gram altınla başladım 1 yıl önce. eşimde dalga geçti 1 gram altınla ne yapacaksın diye
neyse 16 tane çeyrek altın oldu bu yıl. araba aldık dalga geçtiği altınlarımı! da kullandık.
ben maaşı alır almaz hemen çeyrek altın alıyordum.
bir de ben mutfak masrafı ve kredi de ödüyorum.
sizin 2900 lirayla baya biriktirmeniz lazım.
eşinize 1000 lira vermişsiniz her ay öyle verirseniz 1000 lirada kenara atabilirsiniz. bence siz gram almayın. yarım altın alın direkt
Yarın gidip ilk işim yatan maaşım ile altın yapmak olacak. Ama altın içinde biraz beklemek istiyorum belki biraz daha düşer diye ilk olarak gram ile başlarım daha sonra çeyrek ya da yarım yapıp kenara koyabilirim.

Bireysel emeklilik bende ki tek çözüm.

Para biriktirmeyi hiç beceremeyen biri olarak, yaptığım en iyi şey bu.

Esinize az miktar destek oluyormussunuz yani eve harcama yapmiyorsunuz, kiyafet vs almiyormussunuz. Oturup butun maaşi temizlik urunlerine mi harciyorsunuz? Birikimden once psikologa yatirim yapin bence.
Kiyafete, kozmetige harciyorum tum maasi desen daha normal gelirdi.
Bütün maaşı yatırmıyorum ki alırsam indirim de görürsem alıyorum onun dışında almıyorum. Psikologa yatırım yapacak kadar ilerlemedi daha ilerlerse düşünürüm tabiki:)

X