• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl öldürüldüler?

Bu nasıl bir vicdansızlıktır,Berkin Elvanın isminini ağzına almaya bile tenezzül etmediği gibi,tepkisini gösteren halkına,

teröristler,marjinal gruplar diyebiliyor.:53:

Yoktum buralarda.
Kara gözlü güzel çocuk melek olup uçtu gitti.Zaten ne kadarcık kalmıştı ki bedeni.
Vicdanı soğumamış hiçbir Allahın kulu tepkisiz kalamaz buna.Sadece şu soruyu sormak lazım '' kim kardeşini öldürenin faili meçhul olmasını ister?Bu çocugun katili kayıp.Katili kayıp oldugu gibi deliller,o bölgede görevli kişilerin hepsi birer birer ört pas edildi ve muammaya bağlanıp sonunda o bölgedeki polislerin listesi bile kayboldu dendi.Sadece şu siyasi gündemden bir sıyrıl düşün ya sen kardeşinin,sen oğlunun öldüreninin bulunmasını istemezmiydin ??
Ne vicdanı donmuşların yazdıklarını okudum sosyal medyada.İnanamadım.Defnedilirken ''iyiki öldün o.ç '' demiş bir mahluk mesela...Allah ona yaaşatmasın bu acıyı..Anası sahip çıkaydı salmasaydı sokaga bunlar olmazdı var. Yahu sıyrıl bir düşün ya cocugunun elini bir an bırakıp kaçıp bir kazaya kurban gittiğini...Arkandan bunu deseler ne derdin? ne düşünürdün be kadın ! Bunu diyen kadınlar bunu diyen annelik mertebesine erişmişler var ya.Göndermeseydi diyebilen...Allah başına vermesin onunda.Bu acıyı onlara yaşatmasın! Su testisi su yolunda kırılır var birde...Allah bunu diyenlere de yaşatmasın ama o acıyı.Gün gelir de evlat acısı,kardeş acısı yaşarsa bu zihniyetler,biz yine Berkinimiz için nasıl kavrulduysa yüreklerimiz onlar içinde yanar kor olur..Biz gün gelir bağırsakları deşilen o küçük kedi için bir olur yürürüz; gün gelir 2 ağaç için bugün geldi Berkinimiz için...
Kendimde değilim dünden beri.Küçücük çocuktu be.15 yaşında.Öldüğü gün 2 yaşındaki yeğenim kadar çekiyordu bedeninin ağırlığı be.Tabutu daha agırdı be...İçlerinde kini çıkarsınlar oy kavgasında,tapesinde,motajında ama şu çocuk gıyabında bir şey demesinler be.Bi sussunlar be.270 gündür oglunun hergün eriyişini gören anası için.Allah için !

Artık dinlen cennette kara kaşlı güzel çocuk.

Her zaferden sonra bir de "balkon konuşmaları" meşhur Başbakan'ın...
Başbakan her seçimden zaferle çıkan bir lider.
Buna kimse itiraz edemez.
Nedenleri çoktur; karizması, inandırıcılığı, hitabeti, dindarlığı...
Çoğaltabilirsiniz tanımlamaları...

Her zaferden sonra bir de "balkon konuşmaları" meşhur Başbakan'ın...
Ayrıştırmayan, kutuplaştırmayan, kinlendirmeyen, karşı karşıya getirmeyen...
Birleştiren...
Dinlediğimde, 'güzel dedi, bu sefer gerçekleşsin' dediğim cümleler...

Artık bunların sadece içi boş cümleler olduğunu düşünüyorum.
Sadece zafer sarhoşluğu içinde seçilmiş kelimeler ve cümleler...
Makyajlı ya da süslü anlatım da diyebilirsiniz.

İnandım söylenenlerin çoğuna; belki de bundan olacak 2009'da Kadir Topbaş'a oy verdim.
İnandım söylenenlerin çoğuna; belki de bundandır ' 2010 Referandumu'nda da 'evet'çiydim.

Pişman mıyım?
Değilim. O gün değerlendirmem böyleydi.
Neticede kararı verdim ve uyguladım.
Pişman değilim.

Bugüne baktığımdaysa artık o balkonlarda söylenenlere inanmıyorum.
Hiç.
Ayrıştırılmış bölgeler, bölündürülmüş kitleler, birbirine düşmanca baktırılan bireyler...
Kindarlık söylemleri...
Evde tutamıyorum tehditleri...
Sonu 'ci' veya 'cu' ile biten sınıflandırmaların içine sokmalar...

Son olarak da 17 Aralık...
'Paralel' olarak nitelendirilen yapının üzerine gidilirken -sanki geçmişte bilinmiyormuşcasına- yolsuzluk iddialarınınsa yok sayılması...
Hiç araştırılmaması...

Ses bantlarının ortaya çıkması...
Bir taraftan legal, illegal 'kim dinlemiş', 'nasıl paylaşılır' vahametini yaşarken...
Bir taraftan da bunlar ortaya çıkmasaydı, nasıl öğrenecektik sorusunu sormak.
Hiçbirinin "bana ait değil bunlar" denmemesi...
Hakaretler... Sinkaflı sözler...
Normalmiş gibi gösterilip, diyalogların unutturulmaya çalışılması...
Ahlaki değerlerin alaşağı edilmesi.
Bazı diyaloglarda bildik isimlerin anayasayı, yasaları bile hafife alıp keyfice sözleri...
Rahat söylemler...
İnsanların kendilerini 'güçlü, yıkılmaz' hissetmesi...

Bugün gelinen noktada balkonlar çöktü...
Söylemler sıfırlandı.
Başbakan'ın artık yeni söylemler bulması gerekiyor.
İnandırır mı?
Söylemden çok eyleme bakmak gerekiyor.
O günlerde pişman olmayan ben, öyle yapacağım ben.
Ya siz?
FATİH PORTAKAL

$Bii1GpiIEAE7GWc.jpg

:26:

mağdur edebiyatına devam

Taksim'den eve geldim, orada çalışıyorum ben 12 yıldır...
Protesto çok güzel, cenazeye katılım çok güzel
Unutulmamalı, unutturulmamalı bunda hem fikirim
Ama buradan sonrası hata
Abartmak, ortalığı savaş alanına çevirmek doğru değil
Bu hak aramak değil
Gazdan göz gözü görmüyor; işinden çıkan, civardaki hastanelerden,okullardan çıkanlar,yolda yürüyenler,sokak hayvanları herkes zor durumda
Galeyan doğru değil arkadaşlar, bunun kimseye bir faydası yok
Herkes uyarıyor ama provakasyona da herkes uyuyor, birbirine saldıranlar kim
Polisin müdahalesi çok sert, ta Gezi'den beri ama bunu tırmandırmamak lazım
Velhasıl manzara hiç hoş değil, hak ararken başkalarının hakkına girmek doğru değil
Kurulan barikatlar,yakılan yıkılanlar haklıyken haksız duruma düşürüyor
Biraz akıllı olmak lazım, Gezi'de yapılan hata da buydu; protesto başka şey, zarar vermek başka şey
Adamların ekmeğine yağ sürüyor şu an orada yaratılan karışıklık

okudukça izledikçe içim acıyor
anası-babası-kardeşi nasıl dayanır bu acıya?

tvde izlediğim kadarıyla yine provakasyonlar olmuş
cenazede bile taşkınlık çıkaranları düzgün giden bi eylemi haksız çıkaranları cidden anlayamıyorum
bi itfaiyeciyi linç etmeye kalkmış bazıları izledim
o sırada bi sürü insan ölebilir ya da yaralanabilirdi
bi ölümü protesto ederken başka masum insanlara zarar vermek isteyenleri cidden anlayamıyorum
o insan ölse veya oradaki başka insanlar ölse mutlu mu olacaklar
heryeri yakıp dükkanları taşlamak kaldırım sökmek ne demek oluyo
haklıyken haksız duruma düşmek niye
bu olaydan sonra yine yaktılar yıktılar demeyecekler mi
ne yarar sağlayacak bu olaylar

lütfen eyleme katılanlar provakasyona gelmesin artık
bunu yapanlara uymasınlar
aynı hatalara tekrar tekrar düşülmesin

tvde izlediğim kadarıyla yine provakasyonlar olmuş
cenazede bile taşkınlık çıkaranları düzgün giden bi eylemi haksız çıkaranları cidden anlayamıyorum
bi itfaiyeciyi linç etmeye kalkmış bazıları izledim
o sırada bi sürü insan ölebilir ya da yaralanabilirdi
bi ölümü protesto ederken başka masum insanlara zarar vermek isteyenleri cidden anlayamıyorum
o insan ölse veya oradaki başka insanlar ölse mutlu mu olacaklar
heryeri yakıp dükkanları taşlamak kaldırım sökmek ne demek oluyo
haklıyken haksız duruma düşmek niye
bu olaydan sonra yine yaktılar yıktılar demeyecekler mi
ne yarar sağlayacak bu olaylar

lütfen eyleme katılanlar provakasyona gelmesin artık
bunu yapanlara uymasınlar
aynı hatalara tekrar tekrar düşülmesin
her kelimesine katılıyorum
helal olsun:46:
senin mentaliteni tutuyorum her konuda :31:

Sami Elvan : ''Evimin önüne ayakkabı kutusu koydum, Berkin'in harçlığını bırakıyorum her sabah. İhtiyacı olan alsın..''
"Benim çocuğum orda yatarken o çocuğunu ifade vermeye bile göndermedi. Benim çocuğum en azından hırsız değil''

Son düzenleme:
O itfaiye görüntülerini bende izledim yanlız itfaiye şöforü arabayı nasıl sürdü gördünüz mü adam milleti kaile almadan deli gibi sürdü arabayı,orda bir sürü

insan vardı ezilebilirlerdi.insanların tepkisi de bu yüzdendi bence.

Sami Elvan : ''Evimin önüne ayakkabı kutusu koydum, Berkin'in harçlığını bırakıyorum her sabah. İhtiyacı olan alsın..''
"Benim çocuğum orda yatarken o çocuğunu ifade vermeye bile göndermedi. Benim çocuğum en azından hırsız değil''

:43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43:

O itfaiye görüntülerini bende izledim yanlız itfaiye şöforü arabayı nasıl sürdü gördünüz mü adam milleti kaile almadan deli gibi sürdü arabayı,orda bir sürü

insan vardı ezilebilirlerdi.insanların tepkisi de bu yüzdendi bence.
tomalara su yetiştiriyordu sanırsam....

Back