• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl öldürüldüler?

O itfaiye görüntülerini bende izledim yanlız itfaiye şöforü arabayı nasıl sürdü gördünüz mü adam milleti kaile almadan deli gibi sürdü arabayı,orda bir sürü

insan vardı ezilebilirlerdi.insanların tepkisi de bu yüzdendi bence.

hayır arkadaşım birileri arabaya çıkıp adama saldırmaya kalktı
tomaya su götürüyo olabilir diye
o da panikleyip sürdü görüntüleri izlemediniz mi
durup dururken adam neden öyle sürsün
ben o şekilde izledim yanlışım varsa düzeltin
hatta haberi yorumlayan fatih portakal da eleştirdi demek ki bu şekilde oldu

lütfen yanlışlarda da haklı çıkarmaya çalışmayalım

Son düzenleme:

canım bende haberi izledim. Tam yorumladığın şekilde oldu bunun savunulacak hiçbir tarafı yok.
Olaya bakmasını bilmek lazım. Şiddet, şiddet gösterilerek eleştirilebilir mi ya...

İtfaiye görüntüsünü ben de haberler de gördüm savunulacak yanı yok, kazaya yol açabilirlerdi.. Sağ duyulu olabilmeli insanlar kırılgan bir dönemden geçiyoruz yine...
İnsanlar öfkeli duvarlara, yollara kimse komik şeyler yazmıyor artık, gezide ki gibi değiller çünkü katiller korunuyor, saklanıyor bunlar yetmezmiş gibi saygı duymak bir yana ölen insanın arkasından çirkin şeyler söylenir, görmezden geliniyor.. .

Son düzenleme:

Ben yanlışı haklı çıkarmaya çalışmıyorum gördüğümü söylüyorum,herkesin algılayışı farklı ben sizin düşüncenize saygı duyuyorum,

fakat hiç bir tepki sebepsiz değildi siz haklı olsanız bile kendi ağzınızla söylüyorsunuz tomalara su taşıyordu diye ,kimse durup dururken saldırmadı benim

izlediğim görüntülerde şoför öyle sürdüğü için yanına binmeye kalktılar, halk tepki gösteriyordu,

o şöför yüzünden bir sürü insan ezilebilirdi .

valla artık o sağduyulu olsun bu sağduyulu olsun diyoruz ama başbakan da çıkıp tek kelime etmiyor
o daha cok körüklüyor. yalan mı?

evet o itfaiyeye saldıran haksızdı, doğru ama artık milletin de sabrı kalmadı
bunu da kabul etmek lazım.
sağduyu sadece halktan beklenmez. oysa başbakanın bir cümlesiyle ortalığı yatıştıracak ne insanlar, kitleler var.
madem objektifik dedik bir de burdan bakın.

valla artık o sağduyulu olsun bu sağduyulu olsun diyoruz ama başbakan da çıkıp tek kelime etmiyor
o daha cok körüklüyor. yalan mı?

evet o itfaiyeye saldıran haksızdı, doğru ama artık milletin de sabrı kalmadı
bunu da kabul etmek lazım.
sağduyu sadece halktan beklenmez. oysa başbakanın bir cümlesiyle ortalığı yatıştıracak ne insanlar, kitleler var.
madem objektifik dedik bir de burdan bakın.

ama başbakan ne yapıyor:
-emri ben verdimm diye kendiyle gurur duyuyor
-körpecik bi beden toprağa girerken kendisi siirtte mısırlı rabia yı anıyor ve hala sözde rabia işareti yapıyor
-bi de bunun üstüne,zarar görmesin halkımız,başka canlar yanmasın diye kapılarını açanlara eleştiride bulunuyor
-aa bi de unutmadan yazayım,devlet hastanelerine emir verilmiş bile,eğer bu olaylardan dolayı yaralı gelirse içeri almayın!

10014595_665766256811359_1858056134_n.jpg

Erdoğan kimi öldürdüm, ne çaldım demiş. Sanırım azmettirmenin, halkı bölmenin en az öldüren kadar suç olduğunu bilmiyor.işine gelince yasaların her maddesini sayan birinin işine gelmeyince kendini aklamasını aklım almıyor. Çalmaya gelince seçim öncesi oğluyla ses kaydı çıkan başbakan halaa bunların montaj olduğunu hiçbir bağımsız kuruma ispat ettiremedi hiçbir yerden kesinlikle mobtajdır açıklaması duymadık önce akla da sonra konuş bari ahh konuşamıyor ki muhalefet biz çıksak konuşsak şu halk bi gelir kendine belki yaa

Ben yanlışı haklı çıkarmaya çalışmıyorum gördüğümü söylüyorum,herkesin algılayışı farklı ben sizin düşüncenize saygı duyuyorum,

fakat hiç bir tepki sebepsiz değildi siz haklı olsanız bile kendi ağzınızla söylüyorsunuz tomalara su taşıyordu diye ,kimse durup dururken saldırmadı benim

izlediğim görüntülerde şoför öyle sürdüğü için yanına binmeye kalktılar, halk tepki gösteriyordu,

o şöför yüzünden bir sürü insan ezilebilirdi .

ben su taşıyo demedim saldırma sebepleri bu dedim
ne için gittiğini bilmiyorum bilmediğim bi konuda yorum yapamam ama su taşıması yapılanları haklı mı çıkarır sizce
büyük bi kalabalık saldırmak için üzerinize doğru koşsa siz napardınız görmediniz mi nasıl arabanın üstüne koştuklarını
adam durup dururken öyle paniklemedi
diyelim ki tomaya su taşıyo saldırıp linç etmek mi gerekiyo
oradaki insanlar ne için eylem yapıyor polis şiddetinden dolayı değil mi
bunu eleştirip kendin de şiddet uygularsan yaptığın eylemin ne anlamı kalır

görüntüleri izledim o saldranların savunulacak bi tarafı yok bence
sonra da adamı E-5 te yakalayıp dövmüşler
sadece şöför değil o saldıranlar yüzünden bi sürü insan ölebilirdi onlar yüzünden panikleyip sürdü adam
birileri ölse onun kadar diğerleri de suçlu ama hala korumaya çalışılmasını ben anlayamıyorum
hala sadece şöför yüzünden deniliyosa benim diyecek birşeyim yok
herkes bakmak istediği gibi bakıyo demek ki
şiddet yanlısı davrananları koruyarak bir yere varamayız diyorum ben
bu insanlar yapılan eyleme de büyük zararlar veriyo

mesela bugün tvde izledin avukatlar eylem yapıp duruşmalara girmemiş
bu çok güzel bi eylem yöntemi değil mi
onbinlerce insanın cenazede toplanıp bi bütün olması da çok güzel bi mesaj
ama olaya şiddet katalınca bütün bu yapılanlar silinip sadece verilen zararlar görülüyo

Son düzenleme:
Berkin Elvan'ın ölümünün ardından başlayan protestolara yönelik polis müdahalesine Türk Psikiyatri Derneği'nden tepki geldi: İnsan yas tutamazsa yaşamaktan vazgeçer ya da öfkeden kendini yer.

Berkin Elvan'ın 269 günlük sürecin ardından hayatını kaybetmesi üzerine tüm Türkiye 'de yüzbinlerce insan Berkin için sokaklara döküldü. Türkiye Psikiyatri Derneği de yazılı bir açıklama yaparak insanların yas tutma sürecine hassas davranılması gerektiğini söyledi. Yapılan yazılı açıklamada toplumda adalet, temel güven duygusu, yas tutmak ve yas tutana saygı duymak gibi duyguların oluşması gerektiğine dikkat çekilerek şu sözlere yer verildi:

Biz bu ülkeyi, bu ülkenin insanlarını çok sevdik; ayağımızı yere bastığımızdan, dirseğimizi okul sıralarına koyduğumuzdan bu yana. Dirseklerimiz sıralarda, masalarda yıllandı, ömrümüzü verdik ‘okuyup adam olmak için’, ‘vatana millete hayırlı olabilmek için’... Hekim olduk. Bu ülke insanının acısına, derdine derman olmaya çalıştık, elimizden geldiğince. Bu ülkenin insanları doğarken de yanlarındaydık doğumhanelerde, ölürken de yanlarındaydık hastane yataklarında. Biz bu ülke için, bu ülkenin insanları için çalıştık, çabaladık yaşamımızın uzun günleri ve geceleri boyunca.

"KUŞ KADAR 'HAFİFLEYİP' KARA KAŞLARIYLA UÇSUNLAR DİYE ÇABALAMADIK"

Doğduğu andan itibaren yanında olduğumuz, sağlıklı büyüsün, koşup oynasın, ruh sağlığı uzmanları olarak en çok da mutlu mesut yaşasın diye uğraştığımız çocuklar devlet eliyle öldürülsün diye çalışmadık. Ekmek almaya giderken kafalarına gaz fişeği sıkılsın, kuş kadar hafifleyip kara kaşlarıyla uçsunlar diye çabalamadık!

Bir insanın en temel ihtiyacı, ekmek kadar, su kadar önemli olan ihtiyacı; temel güven duygusudur. Yaşamımızın daha ilk anlarından itibaren özellikle de sevdiklerimiz, değer verdiklerimiz, annemiz, babamız, sevdiğimiz tarafından korunup, kollanmak isteriz. Nasıl bedenlerimiz ekmeksiz susuz yaşayamazsa, ruhlarımız için de güvende olduğumuzu bilmeden yaşamak mümkün değildir. 15 yaşında çocukların devlet babanın eliyle katledildiğini bildiğimiz bu ülkenin insanları olarak neye güven duyacağız, nereye sırtımızı yaslayacağız?

"UZAMIŞ YAS REAKSİYONU" YÜREK YAKAR
İnsanoğlu ölüm karşısında çok çaresiz, çok zavallı. Tarih boyunca bu çaresizliği, bu derin kederi, bu zavallılığı azaltmak için, bu acıyı paylaşmak, bölüşmek için yeryüzünün tüm topraklarında beraber ağlar, beraber gömer çocuklarını toprağın kalbine insanoğlu, beraber törenler yapar, beraber yas tutar. Yasların en acısı evlat acısıdır, vakitsiz gördüğümüz ölümlerdir şüphesiz. İnsanı insan yapan şeylerin en temellerindendir bir arada yas tutabilmek. Bir arada yas tutabilmek insanları kardeş yapar, akraba yapar, halk yapar, millet yapar. Ve biz biliriz ki ruh sağlığı uzmanları olarak ancak yası tutulursa ölümün acısı hastalandırmaz insan ruhunu, ‘uzamış yas reaksiyonu’ dediğimiz hastalıkta öykü hep aynıdır; ne zaman ki yasını tutamaz sevdiğinin, değer verdiğinin insan, onun acısı yüreğini durmaksızın yakar; yemez, içmez, iş yapamaz olur insan, ya yaşamaktan elini eteğini çeker ya öfkesinden içi içini yer bitirir.

YAS TUTANA SAYGI DUYMAK İNSANOĞLUNUN KADİM YASALARINDANDIR

‘Yas tutana saygı duymak’ insanoğlunun kadim yasalarındandır. Düşmanının bile ölüsüne saygı duy! İnsanoğlu tarih boyunca savaşırken bile durur, izin verir düşmanının ölülerini gömmesine. Şimdi bu ülkede, bu ülkenin kardeş insanları, bu ülkenin kanı birbirine karışmış insanları 15 yaşında ölmüş bir çocuğu anmak için, yasını tutmak için düşmana bile gösterilen matem hakkından mahrum bırakılıyor. Tomalarla, akreplerle, biber gazlarıyla, plastik mermilerle saldırılıyor yas tutan insanlara.

İnsanların yaşamlarının ilk yıllarından itibaren vicdanları gelişir. Vicdanımız bize kimseye kötülük yapmamamızı, kimsenin hakkını ihlal etmememizi söyler durur. Vicdanın yaslandığı temel duvar ‘adalet’tir. Ne zaman ki suçlunun suçunun bedelini ödediğini bilirsek, ne zaman ki cezasız kalmayacağını bilirsek yapılan kötülüklerin, zalimliklerin o zaman güvende hissederiz kendimizi, biz de yasalara kurallara uyarız. İnsanların vicdanı, suça ortak olmamak için işlenen suçlara sessiz kalmayacaktır. Bir ülkede ancak devlet kurumları adaleti sağlarsa, insanların vicdanı rahat edebilir. Ancak adalete güven duyuyorsak rahat uyuruz yataklarımızda.

YÜZYILLARDIR ÖLÜM ACISI "ŞİDDETSİZLİKLE" PAYLAŞILIR

Biz Türkiye Psikiyatri Derneği, bu ülkenin ruh sağlığı uzmanları olarak, 15 yaşında bir çocuğun ardından, Berkin Elvan’ın ardından duyduğumuz derin acı ile bu ülkenin insanlarına diyoruz ki; bu toprakların insanları yüzyıllarca mağrur bir sessizlikle, şiddetsizlikle ölüm acısını paylaşırlar, bir arada yaslarını tutarlar, bugün yas tutma günü... Ve diyoruz ki;

- Artık durun, çocuklar öldürülmesin!
- Silahlarınızı susturun, insanlar yaslarını tutabilsin!
- Adaleti sağlayın, insanlar devletlerine güvenebilsin!
http://www.radikal.com.tr/turkiye/turk_psikiyatri_dernegi_yas_tutana_saygi_duyulmali-1180911

14 Yasindaki cocugu kötü oyunlarina alet ettiler yaralandi birgun sormadilar ailesine destek bile olmadilar.secime az bir sure kalaa ulkeyi son bir kez daha karistrabilmk icin tüm eylem hazirlklarini yapip sonra fişini çekip öldürdüler. ..yaziklar olsun bir cocugun ölüsuyle provakasyon yapip onlara alkış tutanlara...

14 Yasindaki cocugu kötü oyunlarina alet ettiler yaralandi birgun sormadilar ailesine destek bile olmadilar.secime az bir sure kalaa ulkeyi son bir kez daha karistrabilmk icin tüm eylem hazirlklarini yapip sonra fişini çekip öldürdüler. ..yaziklar olsun bir cocugun ölüsuyle provakasyon yapip onlara alkış tutanlara...

Polis bu provokasyon'lara göz açtırmamalı , dahası medyada deşifre etmeli bu oyunu oynayanları.

Siz bunu nasıl diyebiliyorsunuz ya ne demek fişini çekmek birileri provokatörlük yapıyor sizde sorgusuz sualsiz inanıyorsunuz.. yazık hiç vicdanınızda mı yok. Allah yüreğinize merhamet versin...

Ne fişi ya?Kalbi durdu çocuğun kalbi!!Alet ettiler mettiler derken siz de böyle saçma komplo teorilerine alet etmeyin masumu.Yetti artık

Allahım bu nasıl büyük bir laftır fişini çekip öldürdüler ya :53: 16 kilo kalmış çocuktan bahsediyoruz
bu lafları ederken hiç korkmuyor musunuz :26:

vanda yardım gelmeyince ölen çocuk içinde aynını demişlerdi, babası provakasyon için, hükümeti baltalamak için çocuğunu çuvalda taşımışmış
hep aynı hep aynı
kim evlat acısı çekerken siyaset düşünür acaba

hayır bi de bunları diyenler çok dindar, güya kul hakkına girmezler, iftira atmazlar, sanki çocukları ölürken babalarının yanındaydılar da, birinci dereceden tanıklar yani, yoksa hiç öyle derler mi

Son düzenleme:
bu yorum nasıl ezbere konuşuldugunun kanıtıdır yalnız.
az önce öyle bi twet gördüm orda aynen böyle yazıyordu fişini çektiler diye. nerden bir laf duysanız anında buraya kopyalıyorsunuz
ya hu hiç kendi düşünceniz yok mu sizin:26:

Back