- 17 Aralık 2011
- 2.568
- 140
- 373
Tokat ta hangi dereye girdiniz.Bizim evin yanındaki olmasın:)
Eklediğin kartpostallar satılırdı p.t.t nin önündeki tezgahlarda.En çok simlileri severdik.
Tipitip 30 yaşını devirdi
Karikatürist Bülent Arabacıoğlu'nun yarattığı karikatür kahramanı Tipitip'in maceraları sakızların içinde hâlâ devam ediyor. Çocukların neşeli dostu Tipitip geçen zaman içinde kıyafetini ve saç şeklini değiştirdi; evlendi ve çocukları oldu...
Eki Görüntüle 605438
hatırladınız mı ?
Olabilir :)))))) şehir merkezine uzak polis lojmanlarında oturuyorduk... su kanalı da vardı kışın buz tutardı içinde kayardık :)) o kartpostallardan her sene akrabalara gönderirdik :) ne günlerdi......
63 doğumluyum.Benim çocukluğumda değil cep ev telefonu yokdu.Mektuplaşılırdı.Evimize ilk tv gelişi 70li yıllar sanırım(siyah beyaz/Çanakakle den kolay çıkan Yunan tv)
ailelerle gece gidilen "park" gezmelerimiz vardı....anne babalar, ailelere ayrılan masalarda oturup, aile boyu coca-cola sipariş ederlerdi. Cam şişede kola gelir, bardaklara masada bölüştürülürdü. Çekirdek çitler, kola içerlerdi.
biz kaydıraktan kayıp salıncakta gökyüzününün karanlığına uçardık..
bu komik bir anımı hatırlattı bana
döğmeli sakızlar vardı bir gün bakkala gittin dövmeli sakız istiyorum dedimbakkal bana dövmeli yok dayaklı var vereyimmi demişti
bende saf saf onasıl bişeyki die sormuştumm
Eki Görüntüle 605434 şirinler
Eki Görüntüle 605435 şeker kız candy
nasılda severek izlerdimmizlememem için arkamdan terlik fırlatan ablam benden beter müftelası olmuştu
özledimm ben o günlei hemde çokk
Tipitip 30 yaşını devirdi
Karikatürist Bülent Arabacıoğlu'nun yarattığı karikatür kahramanı Tipitip'in maceraları sakızların içinde hâlâ devam ediyor. Çocukların neşeli dostu Tipitip geçen zaman içinde kıyafetini ve saç şeklini değiştirdi; evlendi ve çocukları oldu...
Eki Görüntüle 605438
hatırladınız mı ?
okul hayatı ne kadar rahattı 80'lerde...
geçmemiz gereken sınavlar, gitmemiz gereken dershaneler, yapmamız gereken sayfalarca ödevlerimiz yoktu.
okul çıkışı, sokakta oynardık biz. Önce ödev, sonra sokak diyen, ödevlerimizi tek tek kontrol eden annelerimiz yoktu..
öğreniyorduk bir şekilde, öğretmenlerimiz okulda öğretiyordu demek herşeyi..
dersler hayatın merkezi değildi. Bizdik hayatın merkezi...
çocuklarıma içim acıdı şimdi bir kez daha...
bende çok tv izlemezdim ama çılgın bediş şirinle ve şeker kız candy müftelasıydımEn sevdiğim çizgi filmlerdi.
En çok Şeker Kız Candy'i beklerdim televizyon başında.
Başka zamanlar televizyon izlemezdim ben, sadece çizgi film saatinde izlerdim.
Diğer zamanlarda arkadaşlarımla oynar veya bahçede oynardım, televizyon alışkanlığım yok denilecek kadardı, sıkardı beni.
Dışardaki çocukların sesi ve onlar ile oynamak daha cezbediciydi, veya bahçedeki kedileri sevmek...
dedim ya ben köy çocuğuyum kendi leblebi tozumuzu kendimiz yapardıkleblebi tozları vardı birde...
minik bir kab içinde satılırdı...
yanında bi de pipeti olurdu....
üüüüffffp diye çekerdik içimize...
her seferinde tıkanırdımama yine alırdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?