Nasıl kendinden emin, saygın bir kadın olurum? nasıl başarıyorsunuz?

Ben yazdım sandım bende bı inşaat şirketinin mali işler kısmında yönetim kismindayim Aynı şekilde düşünüyorum ve bu sekilde çalışmak hem bana hem karşı taraftaki kişiye verim oluyor İşin tamamlanmasının öncelik geldiği net bir tavır mutlaka gerekli, bende sabah ofiste çayı koyar masalardan bardakları toplarım yada santiyedeki mühendisi dikte etmek, ustayı da gerçekten pohpohlamak gerekiyor sanırım buna yakın üretim çalışmaları için tüm çalışanlar aynı yapida.. Benim bir tek koordine edemediğim kişi yönetici asistanlıydi.. direkt bana bağlı değildi ama laubali tavrıni ve rahatlığını çözemedim bazı insanlar da ne yaparsan yap çözüm olmuyor galiba..

İlave olaraktan şunu diyeyim:) YouTube'dan Haluk Tatar ın videolarını izle önerdiği kitapları oku şiddetle tavsiye ederim

Çaycı sizi güleryüzlü, zarif, kibar gördüğü için tepki vereceğinizi düşünmediği için isteğinizi ertelemiş ve önce kendi işini halletmiş. Tepkileri ayarında veremediğinizi düşündüm ben verdiğiniz örnekte. Yani dozu ayarlayamiyorsunuz. Yine kibar olacağım kırmayacagim kafasından geliyor bu. Demek ki çaycıya şakayla karışık tepki göstermek yerine artık şaka olmadan direkt tepki göstermeniz gerekiyor. Tabi bu bir kahve için kavga çıkartma değil de artık şakalaşmanın kalkması gerekiyor. Çaycının size nazı geçiyor resmen. Yani şaka yapıp aşk olsun demek yerine "abla benim kahvemi unutmuşsun, masama bekliyorum" diyip daha fazla polemiğe, diyaloğa girmeden yerinize geçmek daha doğru. Kahvemi unutmuşsun, bekliyorum. Bitti. Gerisini o düşünsün. Siz başında beklemeyin.
Bir de diğer verdiginiz örnekte "yapabilir misin" lafını unutun bence. Aşırı kibarlıktan kaybediyorsunuz. Bunun böyle yapılmasını istiyorum, bunun böyle yapılması gerekiyor tarzında konuşmaya alıştırın kendinizi. En kibar hali, bunu şöyle yapar mısın olsun. Soru şeklinde değil tabi kibar bir emir tarzında. Yapabilir misin=lütfeder misin gibi bir sey oluyor.

Bu konunun çok fazla değişkeni var ancak 2 açıdan değerlendireceğim
Öncelikle benim amirlerimle olan ilişkilerimi düşündüm, kamuda çalışıyorum üstüm olan herkese saygili davranmak durumundayım zaten. Fakat kişinin öncelikle insanlara karşı davranışlarına bakarım, üst olduğunu belli edebilir konuşurken ama ezerek değil, karşısındakini küçümseyerek ya da tehditvari değil. Sevdiğim ve saydığım insanlar ilk önce iş bilgisine saygi duyduğum sonra da astlarina davranışlarına dikkat ettiğim kişiler. Fakat hoslanmadigim kişilere karşı da saygısız davranamam.
İkincisi işyerinde ustlerimin, esitlerimin ve astlarin bana davranislari. Yapı olarak sert görünüşlü ve soğuk birisiyimdir. Benimle oturup samimi bir ortamda sohbet etmedikçe insanlar genelde çekinir benden. Ancak astlarimla çok senli benli olmam. Esitlerim haricinde herkesle hanım ve bey diye konuşurum bana da ismimle hitap edilmesine izin vermem. Dedikodu yapmam, herkesle samimi olmaya calismam, iş için konuştuğum insanlarla lafı uzatmam. Ancak gun içerisinde selamsiz sabahsiz geçmem. İş istediğim birisi varsa rica ederim ancak yine de bunun bir emir oldugunu hissettiririm. Genelde sogugum desem de birebir konuşurken guleryuzluyumdur kimseye saygısızlık yapmam ve saygısızlığa tahammül göstermem. Örneğin kapımın önünde yüksek sesli sohbet eden birileri varsa uyaririm ve bu yüzden benden nefret edenler var
Önemli olan kısmın, astlariniza kendinizi saydirmak için onların üstü olduğunuzu hissetirmeniz gerektiği, bunun için de is ile ilgili konuşurken kesin ve emir belirtir şekilde konuşmanız gerektiği olduğunu dusunuyorum.. Karşılığında alacağınız cevap tamam, peki, tabi ki vs. olmalıdır bence.

Bu arada az önce size şöyle yapın böyle yapın dedim ama dışarıdan bakıp yorumlayarak söyledim. Sizin yerinizde olsam o an ben de aynı şekilde davranabilirdim. Zaten bizim gibi insanların sorunu "o an" vermemiz gereken tepkiyi yerinde veremeyip, sonradan kendimizi yiyip bitirmek niye öyle davrandım diye...
İnanın anneme kızar oldum içten içe. Neden diyorum bu kadar kibar yetiştirdi. Çok mu şarttı? Bu ülkede kibarlık gerçekten işe yaramıyor. Şahsen ileride çocuğum olursa o kadar da kibar olmasa da olur diyeceğim ama kaba birisi olarak da yetiştirmek istemem. Çok önemli bir ayar var orada. Tüm ebeveynlere çocuk yetiştirme dersleri verilmeli bence.

Sırf anlattıklarınız için intihar düşünmek çok yanlış düzelebilecek bir durum çünkü.
Ben eskiden çok iyi niyetli biriydim herkese karşı.
gerekirse olumsuz geri bildirim veriyorum saygı dediğiniz şey karşı tarafla da ilgili. Benim 25 yıllık arkadaşım var hala eskisi gibi davranınca şaşırıp kalıyorum. İnsanlar değişirler gerçekten isterlerse...
Eskiden toplum karşısında konuşmak bile karnıma ağrılar oluşmasına sebepti. Şimdi hakkını alan vursumduymaz, saygılı olan saygılı edepsiz olana edepsizim. Lütfen olmak istediğiniz insanları gözlemleyin siz de zamanla oturtursunuz bazı şeyleri zaman

Kahveyi getirirsin işim var vs deseydiniz keşke hemen getirmezdi muhtemelen siz öyle dedikten sonra.Onun üzerine de arar hatırlatırdım kahve yemenden mi geliyo diye

Psikolojide kendini gerçekleştiren kehanet diye bir şey var. Babanızın size hissettirdiği her şeyi yaşamaya devam edecek bir hale getiriyorsunuz insanlarla olan iletişiminizi. Evlenirken de size aynı şeyi hissettirecek birini bulmanız çok olası hemen iyi bir psikolog ile randevulaşın bence

Son düzenleme:

Bir kere önce ses tonunuza o özgüveni, kararlılığı, kendinden eminliği ekleyin; kısık sesle konuşanlar bizim gibi kültürlerde zayıf görülüyor ne yazık ki. O ortama girip merhaba dediğinde dikkat çeken kadınların ses tonuna dikkat edin, kaçı sesi içine kaçmış gibi konuşuyor? Bence sesi iyi kullanmak karizmanın altın kurallarından biri.

İnsanlara yaptıkları işler için teşekkür etmek, takdir etmek nezakettir, bunu bırakmayın. Ama biri sizinle yüzgöz olduğunda, sizi sorguladığında, daha ilk cümleden kesin önünü, yüzüne gülmeye devam etmeyin. Tabi bu o anlık olsun sadece, kin tutup olayı uzatmayın, ki karşıdaki bunun “kincilik, kafayı takmak” değil de o yaptığı hadsiz davranışa o anlık bir cevap olduğunu ve sizin samimi, yumuşak hallerinizin her an değişebileceğini bilsin, yumuşak yüzünüze güvenmesin.

Ben uzun zaman böyle değildim iş hayatında. Özellikle yurtdışında çalışıp farklı kültürler gördükten sonra yönetim şekilleri ile ilgili fikrim çok değişti ve orta yolu kendimce buldum. Haddini aşanlara had bildirdiğimi herkes bilir. İş konusunda katı, sohbette şerbet gibiyim Bu bir süreç, zamanla oturtacaksınız.

Malesef zerafet, zayıflık olarak algılanıyor bizim kültürümüzde. Çok güleç, yumuşak yüzlü olmayın lütfen arada güzel güzel konuşurken bile işinize gelmeyen davranış karşısında tavrınızı değiştirebirsiniz. Anında tepki göstermeseniz bile size kendinizi kötü hissettirecek durum karşısında eve gidince pişman da olsanız o an bile atağa geçebilirsiniz. Devir zorbaların, hoyratların devri yani üzgünüm.

Beğenmediğin işleri baştan yaptır,saygısızca sert tavırlar gösterenlere iş yaptıracağın zaman emir kipi kullan.Şu işi şu saate kadar yapabilirmisiniz yerine yapacaksın de mesele.Konumun ne bilmiyorum ama senden alt konumda olup şu tavırları gösterenlere uygulayabileceğin yaptırımlar varsa acıma uygula.Bence kıyafetlerde önemli jilet gibi giyinen insanlara daha çok saygı duyuluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…