Nasıl kendinden emin, saygın bir kadın olurum? nasıl başarıyorsunuz?

Laktozsuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2018
207
265
29
Merhaba herkese. Benim derdim ben insanlara saygılı olduğum halde, insanlardan göremediğim saygı. İnanın bu konu çok canımı sıkıyor. İyi bir işim var ve iş yerinde takım arkadaşlarım arasında iş dağıtımı yapan, işi planlayan kişiyim. Takım arkadaşlarım genelde benden büyük insanlar (babam yaşında olan kişilere bile iş anlatıyorum, onlara elinde ki işleri ben veriyorum vs )

Eskiden bu mesleğin asistanlığını yaparken, asistanlığıma vurardım insanlardan saygı görmeme mevzusunu. Ama şimdi mesleğimin başındayım üst bir konumdayım ama herşey yine aynı

Ben kimseye saygısız, memnuniyetsiz tavırlar sergilemem. Eskiden çok güleçtim buna bağladım ve bu durumu törpülemem gerektiğini ,lafımı iş hayatında dinlettirebilmek için şu güler yüzlülüğü bir kenara bırakıp sert biri olmaya karar verdim. Öyle de yaptım eskisi kadar güleç değilim daha ciddiyim artık istesemde eskisi kadar güleç olamıyorum. (gerçi ne güler yüzlü insanlar var, gayette saygı görüyolar nasıl başarıyolar bunu?) benimle aynı mesleği yapan kişiler, karşısındaki kişiye iş buyururken, karşısında ki kişiler pür dikkat dinliyor, benimle aynı konumda olan x arkadaşımın işi beğenmesi için elinde ki işe özen gösteriyolar. Fakat benimle çalışan kişiler hep bi memnuniyetsiz, saygısız, dili pabuç oluyor bana gelince saygısızca sert cevaplar veriyolar. En basitinden firmada ki çaycı abla bile mesela çay getiriyo masamın bir diğer ucuna koyup gidiyor, böyle bi isteksiz zorla getiriyor gibi, geçen gün bana bir soru sordu ama hesap sorar gibi. Ben onu çaycı diye bir gün kendimden alt görmedim, çokta ince düşünürüm her yemekten sonra ‘ellerine sağlık, çok güzel olmuş, kolay gelsin’imi hiç eksik etmem. Bir gün günaydın demedim, diycek mi diye merak ettim, demedi bile

Artık bu konu çok canımı sıktığı için herkesin bana yaklaşımını çok ince tartıp biçiyorum. Telefonda görüştüğüm kişiler bana karşı daha saygılı, dış görünüşümde çok yumuşak değilimdir ama konuştuğum zaman batıyor sanki herşey. Ses tonum ince ve çok yüksek sesle konuşan biri değilim bu yüzden mi , yada farketmeden konuşurken insanlardan çekiniyorum da karşımda ki bunu mu hissediyor bilmiyorum.

Mesela 3 kişilik bir arkadaş grubumuzda ayşe Fatma ve ben olayım .ayşe fatmaya soru soracak diyelim fatmaya bir soru sorarken çok nazik yaklaşıyor, ama bana geldiğinde hesap sorar gibi.

İş hayatında öyle kadınlar görüyorum ki bir ortama girdiği zaman bir merhaba deyişinden insanlar masadan kafasını kaldırıp kendisine merak uyandırıp, saygı gören. Nasıl başarıyolar bunu ? bana yapılan şu tavrı bu kadınlara yapmak mümkün dahi değil. Kafamda canlanmıyor bile o sahne.

İnsanlar tarafından imrenilen bir kariyerim ve yaşantım var her türlü ortama girmiş biriyim. neden benim yerimde olan kişiler kadar saygı görmüyorum, lafımı geçiremiyorum. Hatta firmada asistanlar bile insanlara öyle lafını geçiriyolar ki . konumum gereği bunu artık başarmak zorundayım. Mesleğimde ne kadar iyi olsam da lafımı geçiremedikçe işlerim yürümüyor

Babam çok mükemmelliyetçi bir insan, abimler ve ben çok pısırık yetiştik, bişey demeye korkardık babama ki bu yaşımıza geldik hala çekiniriz. Abimde benimle aynı dertten muzdarip. O zavallım da saygı görmek için yeri geldiğinde insanları ezmek gerektiğini ve bunu yapamadığını düşünüyor. Ya biz nerede yanlış yapıyoruz lütfen bir fikir, bir örnek, bir akıl verin. O kadar iyi iş yerlerinden bu şekilde olaylar yaşayıp mutsuz olup ayrıldım ki. Ama sorun o kişilerde değil, gerektiği kişilere gayet saygılılar ben o saygıyı yakalayamıyorum sorun bende ve bu şekilde hiçbir zaman mesleğimde de özel hayatımda da mutlu olamıycam. Artık bu örnekler çoğaldıkça özsaygımı kaybetmekten korkuyorum. Nasıl girdiği ortamda kendini belli eden saygın bir kadın olurum, karşımda ki insan benimle konuşurken çekinmesini istiyorum ya, herşeyi bana lak diye düşünmeden söylemesin istiyorum. lütfen örnek verin bana soru sorun size atıyorum bir olay karşısında nasıl davrandığımı anlatayım falan. ne bileyim gün gün şöyle yap deyin bişey diyin lütfen. inanın bir ara intiharı düşündüm, çok mutsuzum. bu işi başarmam lazım

Canim o birazda karsindaki kişinin kişiliğiyle alakalı saygılı olan her yerde ve herkese saygılıdır.
Belki karşınızdaki insanlarla alakalı bir durumdur bu.

Saygi göstermesini bilmeyen biri size de saygi gostermez mesela anlatmak istediğim bu.

Insanlari bozun,haddini bildirin biraz canlarina okuyjn,yuz yumusak yuzlusunuz
Insan gibi savranmissiniz karsinizdaki uyanamamis,cahil
O cayi oraya koyan cayciya bir sorun zor mu geliyor ,bende ilk basta yapardim bunlari ,uzulmesin ah almiyim derken ,ah eden ben olunca ,bildigin cadaloza dondum

Senin bu durum bende de var. Hatta bu konuyla ilgili başlık bile açtım bak istersen "fazla saygı başa bela" diye. O yüzden seni çok iyi anlayabiliyorum. Beni de ailem çok katı büyüttü. Hep saygılı olacaksın saygısız olmayacaksın diye. Küçüklükten aşırı bastırıldığımızı düşünüyorum. O yüzden insanlara karşı sert davranamıyoruz. Bir de ben güler yüzlülükten kaybettiğimi düşündüm sizin gibi. Fazla sempatiklik ve kibarlık bu ülkede maalesef işe yaramıyor aksine eziklik gibi algılanıyor sanki. Ve kimi insanlar bazılarını egolarıyla ezmekten özellikle zevk alıyorlar diye düşünüyorum. Bir de bizim gibi insanlarda muhtemelen özgüven eksikliği var ve özgüveni arttırmamız gerekiyor. Bir diğer husus da insanlarla sınırları çizmeyi beceremiyoruz. Bunun psikolojik eğitimleri varmış sanırım. Şahsen konuyla ilgili psikolojik destek almayı düşünüyorum. Çünkü cidden hayatını etkileyen berbat bir olay. Sizin de destek almanızı tavsiye ederim. Intihara kadar düşünmüşsünüz. Yapmayın lütfen. Gelin beraber başarmaya çalışalım. İnsanları kırmaktan bu kadar korkmamak lazım. Yoksa kırılan biz oluyoruz. Ufak ufak bi yerden başlamak lazım...

Madem üst bir makamdasınız ve bu insanlardan beklediğiniz saygıyı önemi görmediğinizi düşünüyorsunuz, olumsuz feedback verin kendilerine. Bu hissiyatı yaşadığınızdan haberleri yok ki kendi kendinize kuruyorsunuz. Bunun güler yüz ya da somurtuk bir suratla ilgisi yok. Tavrınızı net koyamıyorsunuz demek ki. İş çıktısını mı beğenmediniz örneğin? Verin feedbacki bir daha yapsın bir daha bir daha bir daha yapsın. En nihayetinde saygı göstermek zorunda kalacaktır.

bu arada söylemeden edemeyeceğim. Saygı görmek ile insanların size bir şeyi söylemekten çekinmesi aynı şey değildir. Şahsen ilki istenen bir durumken ikinci durumu ben istemem. Öcü değilim ben nihayetinde. Burada bir sınır var gidip despotlaşırsanız asla saygı görmezsiniz. Bu cevabı bir İKcı olarak yazıyorum.

Belki sadece sizi sevmiyorlardir? Ustleri olmadan once iliskileriniz nasildi? Ne kadar ust olsaniz da size giciklarsa dikey mobbing bile olabilir bu yani alttan uste.
Ikinci bir ihtimal tavirlariniz olabilir.
Bakisinizdan tutun sesinizin tonu mimikleriniz kendinden emin degilse saygi bence zor oluyor cunku insanlar hissediyor. Misal fazlaca bir seyleri acikliyorsaniz, bir agirlik koyamiyorsaniz, hep iyi niyetli olup karsidaki kisiye sinir koyamiyorsaniz saygi gormek yine zor.
Bence saygi gormek icin hem isinizde iyi olmaniz gerek hem de insanlarla iliskileriniz iyi olmali. Bu demek degil ki sınır koyamayacaksiniz gerektiginde uyarmayacaksiniz. Her sey ayarinda olmali yani

Bu intihar düşünmeyi gerektirecek bir konu mu gerçekten? Belki de sorun budur fazla naif oluşunuz, zorluk karşısında hemen ortadan yok olmayı düşünmeniz, kendinize güveninizin olmayışı insanların size saygı duymasını engelliyordur?
Is yerinizde yaşca sizden büyüklere iş anlattiginizi söylemişsiniz belki amaan bu toy bize ne öğreticek diye düşünenler vardır içlerinde o yüzden ciddiye almıyorlardır. Tamamen %100 sizle ilgili bir durum da değildir bu bazı insanlar yapı gereği gevşek olabilir bu da size saygısızlık olarak yansıyor olabilir.
Öz güven eksikliği olabilir, elinizde olmadan ürkek şekilde tavır sergiliyorsunuzdur o yüzden amaann bu bi şey demez, kızmaz gibi düşünülüyorsunuzdur.
Bunu düzeltmek için yarın sabahtan itibaren herkese bağırmaya fazladan iş yüklemeye başlayın falan gibi bir formül yok tabiki, zamanla kendinize güveninizi artırıp daha dik duruş sergileyerek kendinize saygı duyarak başkalarının da duymasını sağlayabilirsiniz.
Rahatsız olduğunuz hareketleri içinize atmayın mesela. Hani demişsiniz ya mesela 3 arkadaşız ona güzelce sorar bana hesap sorar gibi emir verir gibi diye bunu önünü kesebilmek için anında dönüt sağlamanız lazım ki rahatsız olduğunuzu anlayıp tekrar etmesin.

Sorun su ki insanlarin cogu otorite -itaat dezeninde.saygi degil cogunun gosterdigi.korku.ben sunu yapmazaam bana takar,benim isimi zorlastirir korkusu.senin bunu yapmayacagini biliyo.ayni sorunu yasiyorum.kimseyi ezemem.niye ezeyim zeytin mi onlar.ama bence onlardan zeka plarak 5 adim onde oldugunu gostermelisin

Olmayin ya bende yoneticiyim olmayalim.onlar duzelsin artik nazik insanlar degismesin

Bıseyden memnun degılsenız memnun olmadıgınızı soyleyın net sekilde.
Saka hosunuza gitmedıgınde 'komik mi bu' dıye bozun.
Lakayt cumle kelime fark etmez duydugunuzda 'konusmamıza dikkat ediyoruz yalnız' dıyın bozun.

Bırıne bir bardak su dahi verseniz su verdim ben verdim dıyın, alcakgonullu olmayın.
Size hainlik yapana insanlık bende kalsın dıyıp insanlık yapmayın, insanlık sizde kalmaz aksine salak bu diyorlar.

Yumusak kibar naif olmayın ozetle cızgılerınızı gectıklerınde.
Dur simdi utandırmayım dıyıp goz yummayın hıcbır olumsuz duruma ve olaya.
Baskası adına onu demek istemedi kesin, onu yapmak istemedi bence dıyıp yaptıklarına bahane bulup kendı ıcınızde affetmeyin
Bunu bana neden yaptın diye sorun.
Asırı mutevazı olmayın, bırı cok guzel olmussun dedıgınde 'o senin guzel gozlerının gorusu' gibi sacma sapan cumleler kurmayın, tesekkur ederım dıyın gecın.

Malesef insanların anladıgı dil sevgi ve yumusak dil degıl. Oyuzden fazla yumusak olmayın.
Simdilik aklima gelenler bunlar.

Canım seni çok iyi anladım.guleryuzlu oluna gelene çıkabilecek lerini çünkü yumuşak olduğunu düşünüyorlar.saygidan susuyorsun ezik biliyorlar, .sana tavsiyem herkes yerini bilsin.cayciya çaycı gibi davran bı abla, emekçi olarak değil.cunku başıma da geldi bı yerden sonra sen çaycı o patron oluyor.samimi davranma ne kadar uzak o kadar değer.asla taviz verme .maalesef sen insan oldukça davarlar çoğalacak.tabi bunun özü o otoriter baban.hicbir şey mükemmel olmak zorunda değil canıkom.sana hesap sorar gibi konuşana sen de öyle konuş .bu hayyatta anladığım şey şu ki, kimseye hakettiği neden gram fazla kıymet verme

Cok guleryuzluyumdur ama sozumu dinletirim , sorun guler yuzlulukte degil basta onu soyliyim
Mesafeli ve sert olmaniz gerekiyor , sert derken bagirip cagirmayi kast etmiyorum , dik durmali bir yonetici
Artik zaman degisti pek cok egitime kendi isteginizle katilabilirsiniz , online egitimler de var , iyi bir yonetici nasil olur egitimlerine katilin , o zaman anlayacaksiniz isin puf noktalarini

Mesafe candır her ilişkimde iş sv aile çocuklar hepsine mesafe önce saygı bir öneri size herkesi etiketleyin sizin için ne ne anlamı var mesela iş arkadaşı ise işte sizli bizli her zaman söylerim mesai arkadaşı işyerinde kalmalı dışarda sadece merhaba iyi akşamlar çizgi ve sınırlar geçilmemeli hemen uyarin hele bir kendine gelsinler bikez yaparsanız desdur ile gelirler aileniz bile zamanla bakışlarınizdan anlar beni sevmesinler ama saygı duysunlar hayatımdan cikariveririm saygı duymayani insan içinde sert bir dille uyarı veririm

Evet katılıyorum söylenenlere, kamu özel farketmiyor hatta sandığınız gibi yaşın küçük olmasi da degil, duygu önemsemeyen , genelde güler yüz gostermeyen, bu bi hata yaparsam gözümün yasina bakmaz diye düşünülen, benim ondan büyük olduguma bakmaz milletin icinde azarlar beni diye düşünülen kisilere saygi cekinme duyuyor bizim insanlarımız. Biz belki komplekssiz bir millet de mevcut davranis düzenimizle insanlara saygi gostererek gunaydinlar eline sagliklar diyerek empati yapmaya çalışarak mutlu bir yönetici olabilirdik (ben degilim zaten de :) , ama burada yo yo yo.. ayrica baskin anne ya da baba ile büyüyen ve özellikle baskalarinin yaninda çocuğun isteklerini önemsemeyen, küçümseyen ve dikkate alınmayan çocuklar ekstra çekingen oluyor genelde bu da bir gerçek..
Bu kisiliginiz sizin, bununla ilgili kendinizi gelistirin muhakkak işin uzmanlarından yardim da alin ama ilk yapacağınız ve yarindan itibaren değiştireceğiniz ilk sey YÜKSEK ve net bir sesle konuşmak olsun işyerinde her zaman. Faydasini göreceksiniz.

Canım önce kendi içinde çözmelisin durumu.Yani sen içten içe saygı duymayı haketmediğini düşünüyorsun ve sürekli insanları izliyorsun bana saygı duymuyorlar mı diye.Ve kendini başkalarıyla çok kıyaslıyorsun.Yani demek istediğim sen hangi duyguların içindeysen dışarıya fark etmesen de o aurayı veriyorsun.Ve insanlar da bunu senin davranışlarından alıyorlar.Babanın davranışlarının etkisinden kurtulman lazım.Kişisel gelişim kitapları veya bir terapi sana yardımcı olacaktır.İşe kendinden başla ve özgüvenini kazan.Ondan sonra her şey değişecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…