Nasıl kalıcı hale getireyim bu kararı?

DurUmunuz iyiyken çalışmak istemiyor musunuz?
Ne iyisi kardeş siz bildiğimiz fakirsiniz.
Mutfakta pişecek yemek yok orda burda daire olmuş kime ne?
O çocuklar nasıl besleniyor yazık günah.
Resmen midem bulandı eşinizden.
Fakir aileden gelmeyle de hiç ilgisi yok bu durumun. Adam evinden çocuğundan para kıskanıyor , hiç mi fakir görmedik bu ne böyle??

Görgü Esra Hanim görgü...
Eger bir insan görmemişse ki esinin görmediği cok açık ne kendi yer ne evladina yedirir.
Hadi simdo daha ufacik bebekler anlamıyorlar yarin okula baslayinca ben o cocuklarin halini düşünemiyorum.
Ayni kiyafetle ayakkabiyla yillarca,kantine gidemezler,arkadaslariyla kafede oturup bir dondurma yiyemezler...

Okurken icim sisti.. hic mi canin bisey istemez arkadasim? Hic mi carsi pazar dolasip ustune basina bise almazsin.. sevdigin bi parfum istedigin bi krem.. guzel bi camasir.. corap.. yaw ne bilim hani boyle bazen bu tarz seylere harcarsin ya? Hic mi kuafor giderin yok? yaw kazanmayi biliyoda yemeyi beceremiyo.. olmasa ok ama varken bu kdr kisnak. Ben cimri insanlardan cok soguyorum keske bende biraz cimri olabilseydim: ( et almamak nedir? Kasar almsmak ne ya? Aferin bole devam sabanciya yetismeye az kaldi..

Ben anlamadim arkadaslar, biz cok et yeriz. Haftada 4-5 yeriz ama ben yani kemaik aldim, suyunu cikartirim saglikli diye. Niye herkes kucumsemiz anlamadim?

küçümseme yok. şaşkınlık var.
daha bugün annem kemik alıp nohut yapmış çocuklara gönderdi yesinler diye.
kasaptan et alacak parası olup cimriliğinden bedava kemik istemesi alamayacak durumda olanların hakkına girmektir.

Çocuklarım küçük ve çalışmak istemiyorum çünkü paraya ihtiyacım yok begenmwdigimden değil çocuklarimin her anını görmek istediğimden çalışamam

Paraya ihtiyacınız yoksa neden konu açtınız? 400 lirayla idare edin o zaman. Yalnız eşinizin günlük kazancı sizin aylık kazancınızdan çok. Adam size 30 günden yalnızca 1 gününü ayırıyor. Üstelik çocuklarınızın ihtiyaçları da dahil sanırım bu paraya.

Kurban kesiyoruz buzljkta 3-5 ay yetiyor az az harcayinca hiç kavurma yapmayinca

Olaya dini yorum getirmek istemiyorum, inançlı bir insan da değilim ama söylemeden duramayacağım. O kadar malın mülkün içinde kurbanı kesip o eti gerçekten alamayacak insanlara dağıtmak yerine buzdolabına istifliyorsanız eşinize ne söylense az. Kasaptan bedava kemik alma olayında ağzım açık kaldı zaten.

Şu an 100 liraya anlaşayım, ileride 200 lira olur diye umut ediyorsunuz ama olmayacak. Başka konularınız var mı bilmiyorum ama başka bir üyenin konusunda yaptığımız konuşmadan hatırlıyorum ben sizi. Üzgünüm ama o adam asla elinize fazla para vermez bence. Artanı biriktirin, elinizde avucunuzda güvenebileceğiniz bir para olsun istemez. Parasız kalın, dayanağınız olmasın ki ona muhtaç kalın ve bir yere gidemeyin. Adamın cimriliğinin sebebinin yarısı gelecek kaygısıysa yarısı da bu söylediğim şey.

Kadınların neden çalışıp kendi ayakları üzerinde durmaları gerektiğini gösteren kamu spotu gibisiniz resmen.

B12 bitek ette var zannediyosunuz diyeceğim normalllestiryosun diceksinjz biz bu durumda hastaneye hiç denecek kadar az gidiyoruz B12 mız normal çok şükür

Var tabi ki B12 en çok kırmızı ette var. Karideste bir miktar var, yumurtada var.
Haydi B12yi geçtim siz ailece demir almıyorsunuz ki.
Sizin saçınız, cildiniz, hafızanız ne durumda?

Ya bence sürekli konuşun anlarsa işiniz zor varken yok çektirmek iyi tahammül ediyorsunuz ben yapamazdım Allah yardımcınız olsun zor bence işiniz. Sürekli konuşun onunla ya da girin çalışın yani çalışma işimde kararlı olursanız vermek zorunda kalır gibi geldi bana

B12 bitek ette var zannediyosunuz diyeceğim normalllestiryosun diceksinjz biz bu durumda hastaneye hiç denecek kadar az gidiyoruz B12 mız normal çok şükür
Ben cok et sevmem mesela.. ama yesillige bayilirim..demirim dusuktur. Sorun senin cslisip calismamanda degil bence ama.. hic mi cocuklarina bise almak istemiyosun? Ben kendimden cok onlara harciyorum ne yalan solim

Belki de yapılan en anlayışlı yorum teşekkürler bizde hep fakirlik içinde şu borç kapansın sonrasına sakladik kendimi zi belki de eşime bu yüzden bu kadar katlaniyorum
:) aynen hatta bu bende de var ama ben yine aşıyorum aşmaya çalışıyorum . İşte hep yokluktan gelince insan temkinli olmaya çalışıyor su akarken doldurayım testiyi diyor. Bak mesela benimde araba taksidim bitecek az kaldı sonra rahat edersin diyorlar ama kalanla ben zaten bi şekilde yetiniyorum . Yani bin ₺ kalıyor zaten kredi kartıda var . Yani taksit bitsede bitmemiş gibi biriktirmeye devam edicem . Bu ayda 3 bin ₺ harcayayım amaaan olsun diyemiyorum :) . Ha eli açığımdır ama aileme karşı daha çok zamanında yaşayamadıklarını yaşatmak hoşuma gidiyor :)

Çocuklarım küçük ve çalışmak istemiyorum çünkü paraya ihtiyacım yok begenmwdigimden değil çocuklarimin her anını görmek istediğimden çalışamam

Nasıl yok hanımefendi çocuklarınız beslenemiyor farkında mısınız?

Dava açın malların yarısını isteyin siz bu adamdan parayı ancak öyle görürsünüz

Paraya ihtiyacınız yoksa neden konu açtınız? 400 lirayla idare edin o zaman. Yalnız eşinizin günlük kazancı sizin aylık kazancınızdan çok. Adam size 30 günden yalnızca 1 gününü ayırıyor. Üstelik çocuklarınızın ihtiyaçları da dahil sanırım bu paraya.

Olaya dini yorum getirmek istemiyorum, inançlı bir insan da değilim ama söylemeden duramayacağım. O kadar malın mülkün içinde kurbanı kesip o eti gerçekten alamayacak insanlara dağıtmak yerine buzdolabına istifliyorsanız eşinize ne söylense az. Kasaptan bedava kemik alma olayında ağzım açık kaldı zaten.

Şu an 100 liraya anlaşayım, ileride 200 lira olur diye umut ediyorsunuz ama olmayacak. Başka konularınız var mı bilmiyorum ama başka bir üyenin konusunda yaptığımız konuşmadan hatırlıyorum ben sizi. Üzgünüm ama o adam asla elinize fazla para vermez bence. Artanı biriktirin, elinizde avucunuzda güvenebileceğiniz bir para olsun istemez. Parasız kalın, dayanağınız olmasın ki ona muhtaç kalın ve bir yere gidemeyin. Adamın cimriliğinin sebebinin yarısı gelecek kaygısıysa yarısı da bu söylediğim şey.

Kadınların neden çalışıp kendi ayakları üzerinde durmaları gerektiğini gösteren kamu spotu gibisiniz resmen.
Dini yorum getirecek kapasite olsa zaten doğru anlarsınız kurban kesilen eti yedi kapıya ulaştırıyor koca hayvan napalım kurban harici nadiren et aliyorken dolaba da koymayalim

Nasıl yok hanımefendi çocuklarınız beslenemiyor farkında mısınız?

Dava açın malların yarısını isteyin siz bu adamdan parayı ancak öyle görürsünüz
Çocuklarım sebze yiyor aç değiller çok şükür et de yedirebilmek için seçenek gösterin buradaki yola getireyim dedim millet cosmus buralarda milletin hakkına girip yoksullara yardım etmeyeceğim i günaha girmekten bahsetmisler tüm Üyeler kadın olunca böyle ilerliyor demekki dedimki susuyorum :-)

Çocuklarım sebze yiyor aç değiller çok şükür et de yedirebilmek için seçenek gösterin buradaki yola getireyim dedim millet cosmus buralarda milletin hakkına girip yoksullara yardım etmeyeceğim i günaha girmekten bahsetmisler tüm Üyeler kadın olunca böyle ilerliyor demekki dedimki susuyorum :-)
Arkadasim konunu okuyup yorum yapiyo herkes gozunu acacagina kocani savunuyosun. Madem bu kadar memnunsun nesine dertleniyosun? Ayrica bencede calisma sen adam bu sefer hepten siyirir seninde parani alir gene sana kalir 100 ₺

Var tabi ki B12 en çok kırmızı ette var. Karideste bir miktar var, yumurtada var.
Haydi B12yi geçtim siz ailece demir almıyorsunuz ki.
Sizin saçınız, cildiniz, hafızanız ne durumda?
Hastahaneye hiç denilecek sıklıkta gidildiği için onda da bir sorun yoktur.Kizcagiz bakla faliyla mi kan degerlerine baktirsin?Kolu /bacağı kirilmadigi sürece doktora gitmeyen pek çok kişi var.

Ay kusura bakmayın aklıma eski bi tanıdığımız geldi istemsiz güldüm:KK48:

Karı koca öyle cimrilerdi ki 3 günlük yemeği yerlerdi atılmasın diye
Et tavuk alırlar mıydı pek bilmem ama ödleri kopardı para harcanacak diye
Yıllarca aynı kıyafeti giyerler elektrik faturası çok gelse yüreklerine inerdi

Sarı bez varya mutfakta kullandığımız :KK70:
Dili olsada konuşsa delik deşik olmuş, ıslansa suyu sıkılmayacak halde ama atmaz kullanırdı öyle:KK70::KK70::KK70:

Noldu biliyor musunuz bu çifte

Hastalandılar.. 3 günlük yemeği yiyen insanlar
Akşam pişen yemeği ertesi gün yiyemez oldu. Koktu burunlarına yiyemediler.
Genç para içinde yüzerken vaktinde yiyip içmediler elden ayaktan düşünce bu hale geldiler

Kadın öldü.. adam 3 yıl dayandı hasretine oda öldü geçen kış

Eveett gelelim onların yemeyip içmeyip biriktirdiklerineee..

Gelinler damatlar sürüuor sefasını...

Hunter abla var burada eli açık bir anne
biricik oğluna yaptıklarına herkes şahit burada bak yaranamıyor el kızına..

Sizin eşiniz şimdi çocuklarına yapmadıklarıyla 3 dairesiyle hiç yaranamaz ilerde

Ay kusura bakmayın aklıma eski bi tanıdığımız geldi istemsiz güldüm:KK48:

Karı koca öyle cimrilerdi ki 3 günlük yemeği yerlerdi atılmasın diye
Et tavuk alırlar mıydı pek bilmem ama ödleri kopardı para harcanacak diye
Yıllarca aynı kıyafeti giyerler elektrik faturası çok gelse yüreklerine inerdi

Sarı bez varya mutfakta kullandığımız :KK70:
Dili olsada konuşsa delik deşik olmuş, ıslansa suyu sıkılmayacak halde ama atmaz kullanırdı öyle:KK70::KK70::KK70:

Noldu biliyor musunuz bu çifte

Hastalandılar.. 3 günlük yemeği yiyen insanlar
Akşam pişen yemeği ertesi gün yiyemez oldu. Koktu burunlarına yiyemediler.
Genç para içinde yüzerken vaktinde yiyip içmediler elden ayaktan düşünce bu hale geldiler

Kadın öldü.. adam 3 yıl dayandı hasretine oda öldü geçen kış

Eveett gelelim onların yemeyip içmeyip biriktirdiklerineee..

Gelinler damatlar sürüuor sefasını...

Hunter abla var burada eli açık bir anne
biricik oğluna yaptıklarına herkes şahit burada bak yaranamıyor el kızına..

Sizin eşiniz şimdi çocuklarına yapmadıklarıyla 3 dairesiyle hiç yaranamaz ilerde
Off icim acidi , yemeyenin malini yerler : (

Buarada ben kafam bozulunca cope atiyorum o sari bezi hop yenisi.. demek bole zengin olunuyo.. bi deneyim

• Beğen
Reactions: Fsf
X