Nasıl kalıcı hale getireyim bu kararı?

Boyle paranin bereketi olmaz ki.
O et aldiginiz vs bedava size verilen yiyecekler fakirlerin hakki.
Sizin degil.

Hadi esin cimri olsun heryerden kissin tamam ama yemekten icmekten kisilmaz .

Millet boyle zengin oluyor demek... Ama yarin oburgun buyuk borc cikar...bugun birikenler ucar gider.
Oyle oluyor genelde.
Umarim yardima muhtac olan insanlara sadaka vs veriyorsunuzdur...gerci kendinize bile yiyecek almiyorsunuz dogru duzgun..fakirlere ne vereceksiniz..daha cok onlarin hakkini yiyorsunuz... İlginc.

Eşinizin kazandığı parayı çocuklarınızın da yeme hakkı var .Babam memurdu faturalar,kira vs.öbür ayı zor getirirdik ama hiç boğazımızdan kısmadı etimizi ,sütümüzü vs.hiç eksik etmedi. Hatta o yok halinde bize yırtık giysiniz, ayakkabınız olmasın benim içime batar vs.derdi .Çalıştı çabaladı bizim için. 4 kardeşiz hepimizi okuttu. Ev, araba, mal, mülk bırakamadı çünkü ancak geçiniyorduk. Belki de dünyada hiç rastlayamayacağım bir babalık yaptı umarım her baba onun gibi olur. 7 yıl oldu vefat edeli biz ondan sonra ev de aldık durumumuzu da düzelttik. Bu hayatta her şey ev, araba, miras biriktirmek değil; o yavruların gereksinimlerini en iyi şekilde karşılamaktır babalık.

Bir çılgınlık yapıp ailece ya da arkadaşlarınızla dışarıda bir şeyler yiyip içmek isteseniz eşinizin yüreğine iner herhalde. Yorumlarınızı okuyunca dehşete düştüm. Tam tencere-kapaksınız.

Bu cocuklar hic mi meyve yemiyor kuruyemis hurma ceviz yemiyor sut nerden iciyor soktayim konuyu okudumda sizin hic mi nefsiniz bsy cekmiyor hic mi insan icine cikmiyorsunuz? Biz kurban kestik kendi kurbanimizi tamamen dagittik anneler bize zorla verdi nasil bes ay yeter yahu

Bol bol kaynanama gidiyoruz onlar etsin durmaz kp emeklisiyle :-) kemik alıyoruz sık sık burda kasaplarda denk gelirse bedava oluyor sık sık kemik suyuna yaparım yemekleri

Ya kusura bakmayın ama pes diyorum bu yazınıza hadi Eti geçtim çocuğunuz poposu da önemli değil sizin için kasaptan kemik dinleneceğime onuda yedirmem proteinsizlikten ölürüm daha iyi size

nasıl soğumuyorsunuz içiniz alıyor böyle birini en çok o kısmı merak ettim açıkçası.
yaşıyorum demek için nefes almak yeterli değil ki.
para olmasa idare edilir elbet. e varken mahrum edilmeye boyun eğmek niye?
çocuklarınızla dışarı çıkmıyormusunuz hiç?
ailece tatile?
kuaför vs ?
akşam dışarda yemek?

Sizin yorumlarınız da bi değişik..
Burdaki arkadaşlar doğru şeyler yazmışlar hep ama siz de bi farklısınız.. Bedava kemik alıp kaynatmak ne demek. 100 liraya ne yapılır.. Ben hiçbir şey anlamadım.

nasıl soğumuyorsunuz içiniz alıyor böyle birini en çok o kısmı merak ettim açıkçası.
yaşıyorum demek için nefes almak yeterli değil ki.
para olmasa idare edilir elbet. e varken mahrum edilmeye boyun eğmek niye?
çocuklarınızla dışarı çıkmıyormusunuz hiç?
ailece tatile?
kuaför vs ?
akşam dışarda yemek?
Kasaptan bedava kemik isteyenlere kuaför diyorsunuz

Tam olarak böyle hir çocukluk geçirdim
Iste bizim cocuklarimiz bizim gibi olmasin diye ugrasmaliyiz, siz de esinizle bikmadan usanmadan konusun anlatin, bu boyle gitmez diyin. Cocuklariniz bebekler, simdi ne versen onu yerler onu giyerler ama biraz buyunce bir suru sey isteyecekler, alamazsaniz uzulursunuz. Birikim, gelecegi dusunmek guzel sey, ama bizim de tek canimiz var. Esinizle guzel guzel konusun, bir anlamaz iki anlamaz ama sonra vicdana gelir bence.

Evin arabanın içinde gözünü seveyim bedava kemik alıp onun suyuna yemek yapmak ne demek ? Gerekirse rest cekin bosanmak için
O kadar sık bedava kemik istediği için kasap da bi hayvansever falan sanıyordur konu sahibini. Böyle tiplerin nasıl zengin olduğu şimdi anlaşılıyor. :kızgın:

Market alışverişine gidip birlikte yapın. Aylık 100 lirayı da ekstrem bir durum olursa harcayın

9 yıllık evliyim. Bırak kendi para vermeyi benim paramı bile bana yediremez. 100 TL kredi kartı na gelince laf ederdi. Daha yeni yeni karışmıyor. Cimri pardon tutumlu :) biriyle evli olmak xorduz. Ama hakkini yemeyim eşim yeme icme konusunda kismaz. Sadece kıyafet eşya birde abur cubur şeyleri dışarda yemeyi sevmez.

Benim anladığım şudur,
Eşiniz size para bıraksa dahi siz çocuklarınızı dışarıda boynu bükük bırakırsınız. Dondurma,çikolata isteseler almaz,okula giderken ceplerine harçlık koymazsınız.
Cimrilik sizin de damarlarınıza işlemiş .

Neymiş doktor yüzü görmüyorlarmış. Bir hastalik cikar da ilaca para vermek zorunda kalırsınız diye gitmiyorsunuzdur siz doktora.

Insanlar da iyi niyetle kuaföre gitmiyor musunuz diye sormuşlar.
Daha çocuğuna et,süt almayan insan,et yemek için babasının kestiği kurbanı bekleyen insan karısını kuaföre,tatile gönderecek değil ya !

Sen boşver balından 100 tl koparmayı bence evde ek iş yap kocana takviye et.
Bir ev bir araba daha alın.
Sizin bugün yemediğiniz/evladiniza yedirmediginiz paraları yarın cocuklariniz siz ölünce çatır çatır yerler nasil olsa.

Ben anlamadim arkadaslar, biz cok et yeriz. Haftada 4-5 yeriz ama ben yani kemaik aldim, suyunu cikartirim saglikli diye. Niye herkes kucumsemiz anlamadim?

Iki tane meleğim var ve emziriyorum adam gibi mesleğim de yok en fazla asgariyyle is bulurum çocuklarımi kimseye güvenip bırakmam durumumuz iyiyken calismk da istemiyorum açıkçası çocukların her anını yaşayıp görmek hayat yaşamaktan daha değerli geliyor bana
DurUmunuz iyiyken çalışmak istemiyor musunuz?
Ne iyisi kardeş siz bildiğimiz fakirsiniz.
Mutfakta pişecek yemek yok orda burda daire olmuş kime ne?
O çocuklar nasıl besleniyor yazık günah.
Resmen midem bulandı eşinizden.
Fakir aileden gelmeyle de hiç ilgisi yok bu durumun. Adam evinden çocuğundan para kıskanıyor , hiç mi fakir görmedik bu ne böyle??

Canım konu sahibi kasaba gidip beleş kemikleri alıp kaynatıp kaynatıp çocuklara çorba yapıyomuş,şimdi senin beslenme şeklinle aynı şey mi?Biz de çocuklarımıza kemik suyu yapıyoruz ancak et de yediriyoeuz.

Ben anlamadim arkadaslar, biz cok et yeriz. Haftada 4-5 yeriz ama ben yani kemaik aldim, suyunu cikartirim saglikli diye. Niye herkes kucumsemiz anlamadim?

Et alacak maddi imkana fazlasiyla sahipken sadece bedava kemik bulup suyuyla çocuklarını beslemesine kizdik biz. Küçümseme yok.

Şakamı bu? Evde iki tane bebek var ve haftada 100 tl mi bırakacak?! Balla kocanız aşırı derecede cimri. 40 ına kadar yaşayacağının garantisini kimden almış? Birikiminiz zaten varmış neden daha normal yaşamıypsunuz ki? Bence eşin ailene “para yedirme” diye vermiyor. Çok çok ayıp. Benim eşimde evin tüm alışverişini yapar ben bebekle çıkmıyım diye ama ne zaman param bitti desem mutlaka 200-250 üstünde ne kadar varsa çıkarıp verir. Az varsa çekip getirirp verir. Dünya hali evde başınıza bişey geşse kocanız gelemese doktora falan yürüyerek mi gideceksiniz?

X