Nasıl kalıcı hale getireyim bu kararı?

B12 bitek ette var zannediyosunuz diyeceğim normalllestiryosun diceksinjz biz bu durumda hastaneye hiç denecek kadar az gidiyoruz B12 mız normal çok şükür
Aslında B12 depolanan bişey. Bir de evet kırmızı ette bolca var. Başka nede var mesela oyle? Benim b12im düşük çıkmıştı baya altı kadar önce. Doktor direkt hiç kırmızı et yemiyor musunuz diye sormustu. Yani hiç hastaneye gitmiyoruz mantıklı bir argüman değil. Çocuklarınız daha çok küçük zaten böyle şeyler konuşmak için.

Şaka gibi ne olacak yıgacak da kenara gün gelecek evlatlar niye 3 de 4 ev degil kavga edeceklet.böyle hayat mı yaşanir?Dünyaya bir daha mı gelecegiz.Hic esimle bana göre hayat degil

Çalışmazsanız böyle erkeğin eline bakar ve sadaka gibi verdiği 100 tl ile ev geçindirmek için kendinizi parçalarsınız.
Hep diyorum, ça-lı- şın.
Üç kuruş için yaşadıklarınıza bakın yahu. Adam haftada 100 lira ile evin geçimini üstünde yıkmış hala bundan memnuniyet duyuyorsunuz.
Eşinize çok sinir oldum. Sizin durumunuz çalışmak istemeyen kadınlarımıza örnek olsun.
Ne var durumumda pardon. 3 gündür açım demiyorum Fuzuli harcayamiyirum ama harcamak istiyorum abatmayin daha fazla calisamam iki küçük bebeğim var

Etsiz yemek uc ayda bir belki yaparim, gunde muhakkak en az bir ogun et yerim ve evet herseye et ekliyorum cok lezzetli oluyor
Bir de kendi ailemin evinde hep etsiz yedigimiz icin b12 eksikligim var onun da etkisi var.
Anladım benim de B12 eksikligim var doğru her gün protein almak lazım ama her gün et yemek de zararlı diyor bazı uzmanlar yaa. Ne yapacağımızı şaşırdık yani:)) ama sizinki sebze yemeklerinde olduğu için bazı günler çok sayılmaz tabii.

Kuafore gidiyor musunuz? Yada cocuklarinizla, arkadaslarinizla biryerde oturup birseyler yemiyor musunuz?
Emziren bir bayansiniz sokaga adim atinca insanin cani neler cekiyor kucuk evlatlariniz birsey istemiyor mu hic?
Bir de siz esinize cok minnettar davraniyorsunuz yanlisiniz orada. Eger durumunuz olmasa idare edersiniz de mevcut durumda gerekirse kadinliginizi kullanin mesela kendinize seksi bir camasir alin, guzel bir koku kullanin ne bileyim boyle seyler. Durumdan memnun olmadiginizi da illa kirici bir sekilde soylemenize gerek yok ama alttan alttan arkadaslarimin suyu buyu var, ben de ozeniyorum gibi konusun zamanla isleyin yani.
Bu arada kimse kotulugunuzu istemiyor burada herkes yardimci olmaya calisiyor ama sizin normal gordugunuz seyler aslinda herkes icin cok anormal..

Anladım benim de B12 eksikligim var doğru her gün protein almak lazım ama her gün et yemek de zararlı diyor bazı uzmanlar yaa. Ne yapacağımızı şaşırdık yani:)) ama sizinki sebze yemeklerinde olduğu için bazı günler çok sayılmaz tabii.
Benim esim etsiz yemek sevmiyor, bir de sut cok tuketiyorum ya sutlu tatli ya sadece meyveli sut illa ki sut de iciyorum beslenme aliskanliklarimi cok degistirdim evlendikten sonra ve cildim, sacim bile o kadar guzellesti ki anlatamam. Bir de et cesit oluyor hicbirsey olmasa bile sebzeyle veriyorum firina mis gibi

Bir tanidigim geldi aklima. Adamin her seyi fazla fazla var cocuklarina hayatta para vermez. Her seyi biriktirir. Yeni esya alirsa eskisini atmaz. Evindeki butun esyalardan ikiser tane olmus bu sebepten. Cok para harcamadigi icin hijyene de asiri dikkat etmez. Kiyafetlerini yikayip yikayip giyer. Hic yeni aldığını gormedim. Bu da cocuklugunda cok fakirlik cekmesine bagliyorum ben.

Biz de cocuklugumda fakirdik. Ama ailem hicbir seyi canimi cektirmedi. Et istersem annem yemez benim canim istemiyor der bana alirdi. Belki kiyafete cok pra vermedik ama bogazimdan hic kismadi. Gozumu hicbir seyde koymadi sagolsun. Varlik icinde yokluk ceken insanlara uzuluyorum acikcasi.

Evime haftalık temizliğe gelen hanımın da durumu çok iyi. Kendi işinde çalışıyor kocası. Bazen de yola gidiyor 1 haftalık falan. Giderken sorarmış kaç ekmek yersiniz diye. 3 ekmekse sadece 3 ekmek parası bırakırmış. Oğlu doğduğunda ona bimden 2 liralık bezlerden alırdım diyor,oğlu şimdi 11 yaşında. Yeni yeni düşünür olmuş çocuğunu. Evlendiğimden beri kışlık pardesüm yoktu,titreye titreye yazlıklarla dolaşırmış. Daha bu sene kendi paramla aldım der pardesüyü.
Kocası evlere temizliğe gittiğini de bilmiyor buna rağmen kendine bir şey aldığında para nereden diye de sormuyor.
Çok garip bir evlilik
Allah kadınlara yardım etsin ne bu çektikleri. Adam olmayan erkegim diye ortalarda gezip evlenmesin yaa

Lafım eşinize değil nedense bunu hatırladım.

Benim esim etsiz yemek sevmiyor, bir de sut cok tuketiyorum ya sutlu tatli ya sadece meyveli sut illa ki sut de iciyorum beslenme aliskanliklarimi cok degistirdim evlendikten sonra ve cildim, sacim bile o kadar guzellesti ki anlatamam. Bir de et cesit oluyor hicbirsey olmasa bile sebzeyle veriyorum firina mis gibi
Ne güzel. Benim eşim de hiç sevmez. Mesela dolmayi bile kıymalı yemez yalancı olacak o dolma:)) kaldı ki sebze yemeklerine katayim. En iyisi bebeklere yaptığımız gibi çaktırmadan yiyip alıştırmak:))

Bu konuda cok doluyum yazmadan duramiyorum cunku kendi ailemde cok cektim direk cocuklariniz gozumun onune geliyor bir de ben hep soylenirim adamcagiz onu almadi bunu etmedi diye oysa ki maasini getirir verir, asla parasiz butcesine gore hediyesiz birakmaz gelince atlayacagim boynuna vallahi.
Suan yasadigim ulkede 3 mango 1 sterlin, 3 litre sut 1.3 sterlin, 1 kg et 9 sterlin gibi fiyatlar turkiyeye gore cok cok ucuz. Ben et, meyve, patates sogan haric haftalik sebze alisverisim disinda bir aylik eve en az 200 poundluk alisveris yapiyorum. Haftalik meyve sebze 20 25, et 25 tutuyor en az. Siz ne aliyorsunuz o 100 tl ile gercekten cok merak ettim beni yanlis anlamayin.

Ne güzel. Benim eşim de hiç sevmez. Mesela dolmayi bile kıymalı yemez yalancı olacak o dolma:)) kaldı ki sebze yemeklerine katayim. En iyisi bebeklere yaptığımız gibi çaktırmadan yiyip alıştırmak:))
Etsiz ne yapiyorsunuz yemek olarak ben bazen dusunuyorum yapayim diye ama cesit bulamiyorum :KK43:

Ne var durumumda pardon. 3 gündür açım demiyorum Fuzuli harcayamiyirum ama harcamak istiyorum abatmayin daha fazla calisamam iki küçük bebeğim var

Merhaba değerli kk üyeleri benim derdimde eşimin cimriligi..
Iki tane bebeğim var biri 24 diğeri 10 aylık haliyle gider çok oluyor eşimin kazancı iyi yatırım yapmayi sever gece gündüz demez çalışır da buraya kadar güzel eve para bıraktırma işine alıştıramadim 3 yıldır.. ne alacaksın der ben para bırak balım deyince derim ki mesela bez tam 20 bırakır bez 19 düşünün en ucuz bezi kullanıyoruz. .bayram, özel misafirler hariç eve sucuk kaşar alınmaz kıyma et kurbandan kurban a kendi kurbanimizdan kalır nadiren benim ısrarimla özel misafirlerde falan alınır.
daima alışveriş (reklam yapmak istemiyorum ama )bimden yapılır.. ben fakir bi aileden çıktım kanaatkarimdır da ama varligimiz orda burda 2 tane dairesi varken kapıda 3 tane is arabasi varken oturduğunuz ev kendimizinken neden biraz daha yaşam standardimizi yükseltmeye lim ki dimi hep yatırım hep yatırım kafayı bozmuş resmen neymiş çocukların geleceği icinmis neymiş 40 indan sonra calismayacakmis durmaz biliyorum tam bir iskolik çünkü. Pazar günleri bile yağlı is çıkarsa gider ne planı olursa olsun...

Dün yine para yüzünden tartıştık büyük kızımın doğumgünüydu ve kaynanamlarda toplanacaktik gorumceler falan da gelecek bi tek pasta olmaz diye hazırlık yapıyordum Kıymalı börek de yapayım mi dedim olur dedi para ver kıyma alıp geleyim o zaman dedim ben gitcem dur dedi sen yerinden kipirdayana kadar ben alır gelirim dedim bir şey demedi gidip üstümu giyip cüzdanını getirdim ve içini açtım 20 alacaktim o kadar çok abartti ki anlatamam neymiş prensiplerini varmış cüzdanını karistiramazmisim ben ne yaptığımı sanıyormusum cüzdanını karistirmayacaksam parasız birakmayacksin dedim bayagi tartıştık ve morallerimiz bozuk olduğu için bende alttan alıp gönlünü almadığım için (o sonradangetirdi kıyma) söz verilen saatten geç gittik ben tamam sen beni parasız bırakırsan yeminle çalışırım dedim olmaz dedi o zaman bi daha 5 parasız kalırsam bu yüzükleri bozdurcam dedim neyse Özür diledik barıştik ve sabah bi karar aldık benim ısrarım üzerine bana haftada 100 verecek ve ben hem pazara (50 gidiyor) hem günlük ihtiyaçlara hem de yogurt mayalamak iicn sute (15)yetirecegim yetmez ama eve para bırakmaya alışsin diye deneyeceğiz ondan ek destek alacak olsam bile sizce bu para bırakma işini nası ikna edip alışkanlık haline getiretebilirm çok zor biriyle evli olup bunu başaran var mı yardimci olun daa ;-)

"Uzun olmuş hakkınızı helal edin dostlar. "

Kırmızıyla işaretli yerleri siz yazdınız.
Gerçi kim ne derse eşinizi savunma mekanizmasını çalıştırmışsınız.
Eh yapacak bir şey yok.

Etsiz ne yapiyorsunuz yemek olarak ben bazen dusunuyorum yapayim diye ama cesit bulamiyorum :KK43:
Normal eti yiyor. Antrikot vs. Tavuk da bazı yerlerini yiyor. Onun dışında işte bakliyat, sebze yemeği vs. Yazın kolay da kışın dediğiniz gibi zor oluyor. Bir de haftada iki veya 3 gün ben de et yaparım. Sadece diğer günler yemeklerin içine katmam. Bir de 3 aydır diyetteyim. Spor da yapıyorum. Duyumlarima göre fıstık ezmesinde iyi protein varmis. Et yemedigim günler veya spordan sonra bı kaşık şekersiz fıstık ezmesi yiyorum. Bilmiyorum ne kadar doğru ama:)) eğer doğru bir seyse sabah kalvaltilarina ekleyin bunu da:)

Isterse gunde 15 iste calissin aylik 100binler kazansin, bana yedirmedikten sonra ne yapayim boyle parayi? Ev dedigin 1 tane olsun basinizi sokun yeter. Omur dedigin o kadar kisa ki.

O zaman siparis listesini esinize verin, o alsin ihtiyaclari.
Size de 100 lira acil durum parasi biraksin, yaninizda bulunsun o para, ama acil durum olmadikca harcamayin ki parasiz kalmayin.
Yazik cocuklara uzuldum ben.

Durumumda ne var yazmıssınız ?
Hiç sinemaya gidiyormusunuz
Tatile cıkıyor musunuz
Canınız istediginde dısardan yemek yiyormusumuz ?
Çocuklarınıza oyuncak alıyormusunuz ?
Gecen yiğenimi oyun parkına götürdük bir dondurma yedirdik 30 lira gitti.annesi olarak evlatlarınızla dısarda vakit gecirebilcekmisiniz 100 lirayla.
Para olmasa ayrı o zaman kanaat etmek zorundayız hepimiz.ama sizin durum farklı.
Saglık acısından haftada 2 kez et yemeği öneriyordu bizim hocalarımız.

Benim aşkım bereketli soguyup soguyup ısınıyorum ;-) ben fakir bi aileden çıktım ondan kanaatkarimdır.
günde ortalama 5 ise gidiyor işin fiyati en az 100 düşünün zaten dünkü kavgada da dedim adetliyim bi tarafıma Ped alacak param yok dedim normalde ev alışverişine beraber gidersek çok alıyorum ya da açık açık istiyorum işte makyaj Malz. Alacağım özel bakım malz diye belirtmem gerekiyormuş.
Almak istedigin extra seylerin listesini yap markete gittiginde, yanina fiyatlarini yaz. Esinin gözüne sok ve bu kadar para istiyorum de. Listeyi fazladan kabarik yap. Mesela 3 paket ped, 3 kutu krem gibi fazla fazla yaz. Artan parayi kendine sakla. Ayda 1 kutu kremleniyosun zannetsin ama 1 kutu sana 3 ay yetsin mesela. Bu kadarini da ifşa edecek kadar seni takip etmez heralde....

X