Nasıl kalıcı hale getireyim bu kararı?

Dini yorum getirecek kapasite olsa zaten doğru anlarsınız kurban kesilen eti yedi kapıya ulaştırıyor koca hayvan napalım kurban harici nadiren et aliyorken dolaba da koymayalim

Ben size dini bir yorum yapmadım, ne nasıl yapılır diye açıklamadım zaten. Olayın vicdani yönüne yorum yaptım.
Hem 7 kapıya veriyor, hem 3-5 ay buzdolabına koyduğunuz eti yiyorsanız dinozor falan kesiyor olmalısınız. Ya da eti yemeklere koyup kokusu sinince geri mi çıkarıp koyuyorsunuz buzluğa? Eşinizin 1 aylık kazancınıı danaya falan vereceğini sanmıyorum çünkü.

Ayrıca şikayet ettim sizi. Bu atarınızı eşinize yapın bence.

Off icim acidi , yemeyenin malini yerler : (

Buarada ben kafam bozulunca cope atiyorum o sari bezi hop yenisi.. demek bole zengin olunuyo.. bi deneyim
Nolur denemeyin yazık beze :KK53:
Şaka bir yana böyle zenginlik olmaz olsun yarına çıkacağım belli değilken israf etmeden tadacağım dünya nimetlerini
Niye kazanıyorum yoksa

Ay anlatamadım galiba ya sorum eve nasıl et alırım değil herkes aynı şeyi söylüyor istediğim adam eve para bırakmaya alissin isteyim ne yapayım di internetten siparis et mecbur ödeyecek hergün tekrar para işte yüzüğü bozdur şu kadar işte şu kadar da elalemden al utansın gibi cevaplar bekledim sağolun yardımlarınız için

Eşinizi hiçbir şekilde terbiye edemezsiniz bu konuda öyle alışmış sizi de alıştırmış umarım parayı size koklayıp başkalarıyla yemiyordur yolunuz açık olsun

Var tabi ki B12 en çok kırmızı ette var. Karideste bir miktar var, yumurtada var.
Haydi B12yi geçtim siz ailece demir almıyorsunuz ki.
Sizin saçınız, cildiniz, hafızanız ne durumda?

Hafıza yok cherrycim,sanki onu biz parasız bırakıyormuşuz gibi balım kocasını sürekli savunma moduna geçiyor

*bann loading

Çocuklarınız en az haftada bir balık yiyecek, et yemeği yiyecek (Köftesi kıyması demiyorum bakın).
Çeşit meyvesini- işlenmemiş cevizini,fındığını günlük düzenli yiyecek.

Bu parayla neyin ne kadarını yapabiliyorsunuz çok merak ettim; 100 lira haftalık erzak alış-verişi ve özel harcamanız için size ayrılan para? Şaka gibi. Zorunda olsanız helal olsun diyeceğim de varlık içinde yokluk, çocuğunuzun gelişiminden sağlığından çalmak, eşe ekonomik şiddet, cimrilik kadar ayrı bir vicdansızlık örneği.

Bırakın sevmeyi, böyle bir adam şahsen benim için tiksintiyle kusma sebebidir.
Bilhassa çocuklarına bunu reva gören adamın anasından emdiği sütü burnundan getiririm.

Son düzenleme:
Buarada kizlar canin isterken yiycen yakisirken giycen.. napim 70 yasinda guzel kiyafeti yemegi? Yanlis mi dusunuyorum?
Kuşum 20/30 yaşındayken yemeyen ,giymeyen bir kişi 70 yasina geldiğinde de yiyip giyinemez inan bana.Yokluga söyleyecek sözüm yok ama o saate kadar belli tecrübeleri yaşamayan kişide bir ortama girerken "buraya ait değilim " hissi oluşuyor.Bu yüzden çok parası olsada kendi küçük dünyasında akrabaları ceviriminde kalıyor.Kendisi gibi olanla mutlu olup "benim tanıdığım herkes zaten böyle yaşıyor" diyor.

Ispanak çok güzel güzeldir kaynağı duydunuz mu hic

Hanımefendi bakın B12 sadece hayvansal besinlerde bulunur bitkiler sentezleyemiyor

Hiç vejeteryan aile bebeği gördünüz mü bilmiyorum ama ben gördüm 2 yaşındaki çocuğun kafasında 2 tane ince tüy var saç diye

Çocuk, bebek hayvansal gıdasız beslenmemeli hayvansal gıda vücutta hücre yenilenmesi için çok çok önemli

Bir de cevap veriyorsunuz şaşkınım afedersiniz ama kasaptan kemiği insanlar köpekleri için alıyor. 3 eviniz var kıyma alamicaksanız dehşet şekilde şaşkınım bu nasıl bir varyemezlik

soğuyup soğuyup ısınıyorsanız 100 lirayı da bozdurup bozdurup harcarsınız :))

günde 500 kazanıyorsa pazar hariç 6 gün çalışsa ayda 12.000 eder. bu 12.000 içinde aylık harçlık 400 mü layık görüyor size?

Çok hoşsun C captain price "]soğuyup soğuyup ısınıyorsanız 100 lirayı da bozdurup bozdurup harcarsınız :))

Koptum bu yorumuna :KK70:

Değil mi? Kendi anlattı, yorumlar zoruna gitti. Kendisi bilir valla ne diyelim.

Alışmış çünkü böyle yaşamaya.
Baba evinde cekmiş zorluğu koca evinde görmemek hem de varken görmemek ne bileyim insana koyar ya...
Yeri gelir bir vitrinin önünden geçerken için ısınır bir bluza,gömleğe, alamamak insana zor gelmez mi ? Ben şaşkınlıkla izliyorum.
Ama diyorum ya çocuğunu düşünmeyen bir baba ve bunu görmesine rağmen aman pollyanna ölmesin diyen bir anne. Ne desek boş.

Kuşum 20/30 yaşındayken yemeyen ,giymeyen bir kişi 70 yasina geldiğinde de yiyip giyinemez inan bana.Yokluga söyleyecek sözüm yok ama o saate kadar belli tecrübeleri yaşamayan kişide bir ortama girerken "buraya ait değilim " hissi oluşuyor.Bu yüzden çok parası olsada kendi küçük dünyasında akrabaları ceviriminde kalıyor.Kendisi gibi olanla mutlu olup "benim tanıdığım herkes zaten böyle yaşıyor" diyor.
Bazen bende goruyorum canim kac tane evi var arabasi var paraya para demiyolar ustlerine baksan şok oluyosun. Yani bana yaramayan parayi napimki ben? Bu kadin genc bi kadin degil mi? Hic mi şıkır şıkır giyinmek istemez? Soyle temiz piru pak giyineceksin. Buyuk olarak bizler yemeyelim hadi onemli degil ama elinde varken cocuklarina almamak nedir? Cocuklarin hakkina giriyo ki 1 kez geliyosun dunyaya.yasadigimiz anin tekrari yok yani. Fakirlik Allahtan ona asla sozumuz olamaz ama bu durum icler acisi

Konu sahibi buz gibi ekonomik şiddet yaşıyor.Ancak eşi onun taleplerini ,beklentilerini öyle çok manipüle etmiş ki yaşadığı durumu içselleştirmiş,mantığa burundurmus.Aksi taktirde dışarı çıktığında çocukları ile bir pastane de dondurma yiyememeyle,beğendiği bir kıyafeti alamamayla ,çocuğuna bez alırken cuzdanimda ki para yeter milerle başa çıkamazdı.Su an bunları fuzuli masraf olarak görüyor çünkü başka türlü bir hayatının da olabileceğini ,beğendiğini aldığında birden fakirlesmeyeceklerini ama hayatlarının da daha keyifli olacağını bilmiyor.

Millet öneri sunuyor şunu yap bunu yap diye hepsini yok aç değilim açıkta değilim , yemeği kemik suyuyla yaparım eti kaynanamda yeriz vs diye savuşturmuşsunuz.Derdiniz ne madem? Bence hava atmak için konu açmışsınız , o gülme ifadelerinin anlamını da çözemedim , komik durumlar değil bu yaşadıklarınız.

Konu sahibi buz gibi ekonomik şiddet yaşıyor.Ancak eşi onun taleplerini ,beklentilerini öyle çok manipüle etmiş ki yaşadığı durumu içselleştirmiş,mantığa burundurmus.Aksi taktirde dışarı çıktığında çocukları ile bir pastane de dondurma yiyememeyle,beğendiği bir kıyafeti alamamayla ,çocuğuna bez alırken cuzdanimda ki para yeter milerle başa çıkamazdı.Su an bunları fuzuli masraf olarak görüyor çünkü başka türlü bir hayatının da olabileceğini ,beğendiğini aldığında birden fakirlesmeyeceklerini ama hayatlarının da daha keyifli olacağını bilmiyor.

+100000 Kesinlikle katılıyorum.
Içsellestirmis,yorumlarda ağlanacak haline sürekli gülmesi bundan zaten.

Konu sahibi uçmuş,tartışma mı oldu önceki sayfalarda

X