Nasıl kalıcı hale getireyim bu kararı?

Cocuklarimiz icin diyerek cimriligini masum gostermeye calisiyor. benim babam da cimriydi ama yeme icme konusunda degil. Evde her yiyecek olurdu abur cubur disinda. Ille tasarruf edecekseniz kilik kiyafetten falan edin. Eve et almayan insan tatile de goturmez gezmeye de goturmez cocuklarini. Cok yazik

+100000 Kesinlikle katılıyorum.
Içsellestirmis,yorumlarda ağlanacak haline sürekli gülmesi bundan zaten.
8 yaşında kızım var.Okuldan ogle yemeğini eve gelip yiyor.Onun bile 150 TL limitli kredi kartı var.Haftada bir arkadaşları ile güvenilir alanda bulunan bir pastahaneye gidiyor,kalemini silgisini kendisi alıyor.Cocuk bile kendi harcamalarını yürütmek ,bunun için de bir bütçesi olmasını istiyorken bu kızcağızin bu tür isteklerinin olmayacağını dusunemiyorum

Ben cok et sevmem mesela.. ama yesillige bayilirim..demirim dusuktur. Sorun senin cslisip calismamanda degil bence ama.. hic mi cocuklarina bise almak istemiyosun? Ben kendimden cok onlara harciyorum ne yalan solim
Okudukça ağzım açık kalıyor. Geçen baktım kızımın yazlık çorapları küçük geliyor. Çocuk günde birkaç kez dışarı çıkıp oynuyor, her geldiğinde çorap değiştiriyor. Haliyle üç beş taneyle olacak iş değil.
Bugün 50 liralık çorap aldım. 15 tane falan sanırım çok da abartılı değil. Çorap yahu bu çorap!
Bir çocuğun neye ihtiyacı olmaz, insan her aldığından 5-10 tane almak zorunda kalıyor.
Biz mi bilmiyoruz geçinmeyi anlamıyorum nasıl yaşıyor bu insanlar

Okudukça ağzım açık kalıyor. Geçen baktım kızımın yazlık çorapları küçük geliyor. Çocuk günde birkaç kez dışarı çıkıp oynuyor, her geldiğinde çorap değiştiriyor. Haliyle üç beş taneyle olacak iş değil.
Bugün 50 liralık çorap aldım. 15 tane falan sanırım çok da abartılı değil. Çorap yahu bu çorap!
Bir çocuğun neye ihtiyacı olmaz, insan her aldığından 5-10 tane almak zorunda kalıyor.

ay çorap deme bana cinlerim tepeme çıkıyor:)
bir ben yetiştiremiyorum sanıyordum:)

İçim şişti resmen. Konu sahibi akıl almaya gelmiş ama kimsenin dediğini beğenmiyor. Kasaptan bedavaya kemik alıyoruz diyor. Eşi rezil oluyoruz o kadar paraya bedava kemik almaya diye düşünmüyor mu acaba... Esnaf insan birde bu adam. Bizim burada bu modeller için bir söz vardır " bedava mezar bulsa yatacak diye..

Arkadaşlar ben konu sahibi ve eşinin ikisinin de çocukken çok yoksulluk çektiği için bu şekilde olduklarını düşünüyorum.. çok zor bi imtihan bizim de durumunuz öyle çok iyi değildi eskiden ama o zamanlardan beri yemekten kısılmaz denilerek büyüdük.
Belki onların aileleri yemekten de kıstıkları için bu şekilde düşünüyorlar, yoksa tabiki iki çocuk etsiz kuruyemişsiz pastasız kısaca masrafsız büyüyemez. Hele ki bu devirde. Ama işte anlatabilmek için burda ne kadar yazsak boş konu sahibesi hanımın güvendiği birinden duyması lazım bunları sanırım.. sayfalarca herkes aynısını yazmış ama anlatmak mümkün değil.. kemik suyu ile et bir olabilir mi? 3 dairesi olan adamın çocuğa en ucuz bezi sadece ucuz diye giydirmesi olabilir mi? karısına para bırakmaması olabilir mi? Allah korusun her şey olabilir taksiye binecek para yok.

Konu sahibi kıyafetten ordan burdan her yerden kısın ama yemek konusunda her şeyin en iyisini alın çocuklara. 3 günlük dünya ne olacağız belli değil bakın suriyede evleri arabaları sürü sürünolan insanlar buralarda dilenci oldu. Varken yemek lazım heleki çocuğun gönlünü tvde orda burda gördüğü yemeklerde bırakmayın çok acı. Ki siz böyle tutumlu davrandıkça etkilenirler canlarının çektikleri şeyleri söylemezler bile içlerine atarlar. Ki çocuk fıtratı gereği büyük insandan daha fazla canı çeker yemekleri bilirsiniz. Canı çektiğini yesin ne olacak insanın anne babasını “yemekten hiç kısmazlardı Allah razı olsun” diye hatırlaması 3 evden daha hayırlı bence.

ay çorap deme bana cinlerim tepeme çıkıyor:)
bir ben yetiştiremiyorum sanıyordum:)
Bir çorap, bir de atlet külot:bicak:
Yok yani yetişmiyor kaç tane alırsam alayım.o_O
İki çocuk bir ben, eşim benimkileri de al diyor da yanaşmıyorum.
Hepten kafayı yerim artık çamaşırcı gezmekten:KK31:

Merhaba değerli kk üyeleri benim derdimde eşimin cimriligi..
Iki tane bebeğim var biri 24 diğeri 10 aylık haliyle gider çok oluyor eşimin kazancı iyi yatırım yapmayi sever gece gündüz demez çalışır da buraya kadar güzel eve para bıraktırma işine alıştıramadim 3 yıldır.. ne alacaksın der ben para bırak balım deyince derim ki mesela bez tam 20 bırakır bez 19 düşünün en ucuz bezi kullanıyoruz. .bayram, özel misafirler hariç eve sucuk kaşar alınmaz kıyma et kurbandan kurban a kendi kurbanimizdan kalır nadiren benim ısrarimla özel misafirlerde falan alınır.
daima alışveriş (reklam yapmak istemiyorum ama )bimden yapılır.. ben fakir bi aileden çıktım kanaatkarimdır da ama varligimiz orda burda 2 tane dairesi varken kapıda 3 tane is arabasi varken oturduğunuz ev kendimizinken neden biraz daha yaşam standardimizi yükseltmeye lim ki dimi hep yatırım hep yatırım kafayı bozmuş resmen neymiş çocukların geleceği icinmis neymiş 40 indan sonra calismayacakmis durmaz biliyorum tam bir iskolik çünkü. Pazar günleri bile yağlı is çıkarsa gider ne planı olursa olsun...

Dün yine para yüzünden tartıştık büyük kızımın doğumgünüydu ve kaynanamlarda toplanacaktik gorumceler falan da gelecek bi tek pasta olmaz diye hazırlık yapıyordum Kıymalı börek de yapayım mi dedim olur dedi para ver kıyma alıp geleyim o zaman dedim ben gitcem dur dedi sen yerinden kipirdayana kadar ben alır gelirim dedim bir şey demedi gidip üstümu giyip cüzdanını getirdim ve içini açtım 20 alacaktim o kadar çok abartti ki anlatamam neymiş prensiplerini varmış cüzdanını karistiramazmisim ben ne yaptığımı sanıyormusum cüzdanını karistirmayacaksam parasız birakmayacksin dedim bayagi tartıştık ve morallerimiz bozuk olduğu için bende alttan alıp gönlünü almadığım için (o sonradangetirdi kıyma) söz verilen saatten geç gittik ben tamam sen beni parasız bırakırsan yeminle çalışırım dedim olmaz dedi o zaman bi daha 5 parasız kalırsam bu yüzükleri bozdurcam dedim neyse Özür diledik barıştik ve sabah bi karar aldık benim ısrarım üzerine bana haftada 100 verecek ve ben hem pazara (50 gidiyor) hem günlük ihtiyaçlara hem de yogurt mayalamak iicn sute (15)yetirecegim yetmez ama eve para bırakmaya alışsin diye deneyeceğiz ondan ek destek alacak olsam bile sizce bu para bırakma işini nası ikna edip alışkanlık haline getiretebilirm çok zor biriyle evli olup bunu başaran var mı yardimci olun daa ;-)

"Uzun olmuş hakkınızı helal edin dostlar. "
Eşin böyle yaparsa çocuklarınin hepsi satıp savurur evleri
Artık bir yerde dursun esin

Eşin böyle yaparsa çocuklarınin hepsi satıp savurur evleri
Artık bir yerde dursun esin
Ya bir de cokmusler ananın babanın tepesine...emeklisi varmış kayinpederin orada et pisiyormus.Gidip orada yiyirlarmis zaten.Zorla insanı çileden çıkarıyor konu sahibi...haftada bir balık alıp K.V de yiyorlar mis ...sanki büyük ikram yapiyorlar.Adam evde pistiginde gidecek yağ,doğalgaz/tüpü hesaplıyor ....evlatları babalarından ne görüyorsa onu yapacak tabi ki...emekli maaşını bile yiyecekler

Cocuklarimiz icin diyerek cimriligini masum gostermeye calisiyor. benim babam da cimriydi ama yeme icme konusunda degil. Evde her yiyecek olurdu abur cubur disinda. Ille tasarruf edecekseniz kilik kiyafetten falan edin. Eve et almayan insan tatile de goturmez gezmeye de goturmez cocuklarini. Cok yazik
yav et de et gidiyor konu boyunca ben vejetaryanım hiçbir eti tüketmiyorum bebekliğimden beri .sağlıksız hissettim kendimi okudukça ahahaaa

Buarada kizlar canin isterken yiycen yakisirken giycen.. napim 70 yasinda guzel kiyafeti yemegi? Yanlis mi dusunuyorum?
giydiğin yakışmaz zaten 70 de istedığını de perhız ve sağlık sorunlarından yiyemezsin tatile gitsen otelde dolaşacak mecalin olmaz ki ya da şehir de gezecek derman olmaz yaşlı bacaklarda

Çocuklarım sebze yiyor aç değiller çok şükür et de yedirebilmek için seçenek gösterin buradaki yola getireyim dedim millet cosmus buralarda milletin hakkına girip yoksullara yardım etmeyeceğim i günaha girmekten bahsetmisler tüm Üyeler kadın olunca böyle ilerliyor demekki dedimki susuyorum :-)
Evet tüm üyeler kadın , burası da kadınlar kulübü.Zoruna mı gitti bacım "balına" laf söylenince.Ya sabır !!

giydiğin yakışmaz zaten 70 de istedığını de perhız ve sağlık sorunlarından yiyemezsin tatile gitsen otelde dolaşacak mecalin olmaz ki ya da şehir de gezecek derman olmaz yaşlı bacaklarda
Aynen canim aynen, konu sahibi banlanmasaydi iyiydi bu sozlerimize ne savunma yapardi acaba

Aynen canim birde bu cocuklar okula baslayincada gorduklerini istiyolar. Ee olan var olmayan var...biz birseyi begensek alamasak koymazda.. cocuk yoktan anlamazki bilmez yani..

Aynen canim aynen, konu sahibi banlanmasaydi iyiydi bu sozlerimize ne savunma yapardi acaba
" Geziyoruz balım beni haftada bir evin önündeki parka götürüyor , otelde kalmıyoruz ama akrabalarımızın evine gidiyoruz orayı otel gibi kullanıyoruz , zaten kiloma dikkat ediyorum fazla yemiyorum o yüzden." diye savunurdu muhtemelen.

" Geziyoruz balım beni haftada bir evin önündeki parka götürüyor , otelde kalmıyoruz ama akrabalarımızın evine gidiyoruz orayı otel gibi kullanıyoruz , zaten kiloma dikkat ediyorum fazla yemiyorum o yüzden." diye savunurdu muhtemelen.
Ya bide kv ler etsiz duramaz orda et yiyoruz yazmis.. sasirdim ben. Hadi toplasin babanneye gidiyoruz et yemeye mi deniyo ne deniyo

Son düzenleme:
X