Nasıl kalıcı hale getireyim bu kararı?

Habire elden para almayın. Her harcama yerine göre bı bütçe çıkartın ve size her ay peşin olarak versin ya da kartınıza yükletin. Geriye kalan paralarla ne yaparsa yapsın. Sizin de haklariniz var. Çocuğa ev araba yapicam diye erzagindan etinden sütünden mi kısıcaksınız.

Eşimi haklı çıkaracak sebepler sunmuyorum onu savunmiyorum konuda sadece dert belli ne şekilde basetmeye calisti gi mi yazdım genellikle anlamak istemiyorum değil durumun çok farkındayım kalıcı bi çözüm istiyorum protein bi tek ette olmadığı gibi her çocuk evinde kavurma köfte yiyerek büyümuyor kV de uzun kalıyoruz onlar etsin durmaz diyorum en geçerli sebebim en son 15 gün kaldık bayram da

Bak tatlım anlamak istemiyorsun ama detay vereyim anla. benim çocuğum alerjik olduğu için 7 ay kırmızı et ve süt ürünleri tüketmesmdim. Demir ve kalsiyum desteği kullandım bu arada ve emzirdim. Ek gıdaya geçtiğimizde sebze meyve vs ile devam ettim. Demir eksiği yok (çünkü takviye aldim) ama b12 eksikliğine bağlı gelişim geriliği teşhisi kondu. Cunku ben o donem et yemezsem b12 eksikligi olabilecegini bilmiyordum. Bilseydim takviye alirdim zaten. Şimdi ne büyük sıkıntılar çekiyorum. B12 sadece hayvansal gıdalardan alınıyormuş. Eksikliği uzun sürerse bebeklerde geri dönüşü olmadan hasar bırakıyor. Türkiye de fakir aile çocukları bunları yaşıyor. Avrupa da vejetaryen aile çocukları. Fakir değiliz diyorsun ama çocukların yılda 3-4 ay et yiyor. Keza emziren anne sen öyle.

Esiniz hic dogru davranmiyor, omur gelip geciyor, ne icin, deger mi varlik icinde yokluk cekmeye. Olmasa amenna herseye katlanilir. Ben de cok fakir bir aileden geliyorum, ilkokula baslayinca onluk, canta alacak paramiz bile yoktu. Kirmizi et kurban bayraminda girerdi eve, annem butun sene o eti idare ederdi, biterse biraz kiyma alirdi ya da tavuk yerdik. Evimize yeni bir esya alininca gunlerce ona bakardik. Babam bugun bulup bugun yiyelimci annemse hep biriktirelimciydi. Oyle boyle annem galip geldi, oturduklari evle birlikte 3 daireleri var, ha bu arada bunlar eve giren iki asgari ucretten daha aziyla yapildi, sizin esiniz gibi daha iyi kazansalardi annem kesin gokdelen dikerdi. Aileme sorsan hepsi bizim gelecegimiz icin. Bana sorarsaniz cocugun gelecegi egitimidir, ailemin hakkini yiyemem iyi bir egitim almamiz icin de ugrastilar, gerci biz burslar alarak onlara maddi anlamda cok yuk olmadik. 3 yasinda bir oglum var, tek istegim onun mutlu, huzurlu, saglikli olmasi ve iyi bir egitim alip sevdigi meslegi yapmasi. Calissin kendisine ev mi alir araba mi alir kendi bilir, ben her zaman arkasinda dururum ama once kendi ayaklari uzerinde dursun istiyorum. Biraz konuyu dagitmis olabilirim ama cocukken cok anlamiyordum ya da ailem boyle yapiyorsa bir bildikleri vardir diyordum ama simdi 33 yasinda anladimki benim de cocuklugumun bazi zamanlari varlik icinde yoklukla gecmis, ve aileme ozellikle anneme cok kiziyorum, bunu bir kac kerede yuzlerine soyledim, cevap hep sizin geleceginiz icindi oluyor. Ben de bakin calisip evimizi arabamizi aldik, gelecek bu demek degil diyorum, 33 yasinda hala bayramliksiz gecen bayramlarim, ucuz diye alinan sekerlerin dilimi kesmesi, ailemin beni hic parka goturmemis olmasi aklimda, sanirim olunceye kadar da cikmayacak.

Kim ne yazdiysa her yazilana bir savunmanız var.
Esinizin aylik bilmem ne kadr geliri var siz kayinvalidede et piser sık sık oradayız yazıyorsunuz.
Bu kadr gelire kusura bakmayin insan kasaptan kemik alipda onun suyuna yemek yapmaz.
Her cocuk et köfte yiyerek büyümüyor da sizinkiler babalarinin maddi durumu el verdiği halde yiyemiyor diğerlerinin onu alacak parası yok.

Esiniz hic dogru davranmiyor, omur gelip geciyor, ne icin, deger mi varlik icinde yokluk cekmeye. Olmasa amenna herseye katlanilir. Ben de cok fakir bir aileden geliyorum, ilkokula baslayinca onluk, canta alacak paramiz bile yoktu. Kirmizi et kurban bayraminda girerdi eve, annem butun sene o eti idare ederdi, biterse biraz kiyma alirdi ya da tavuk yerdik. Evimize yeni bir esya alininca gunlerce ona bakardik. Babam bugun bulup bugun yiyelimci annemse hep biriktirelimciydi. Oyle boyle annem galip geldi, oturduklari evle birlikte 3 daireleri var, ha bu arada bunlar eve giren iki asgari ucretten daha aziyla yapildi, sizin esiniz gibi daha iyi kazansalardi annem kesin gokdelen dikerdi. Aileme sorsan hepsi bizim gelecegimiz icin. Bana sorarsaniz cocugun gelecegi egitimidir, ailemin hakkini yiyemem iyi bir egitim almamiz icin de ugrastilar, gerci biz burslar alarak onlara maddi anlamda cok yuk olmadik. 3 yasinda bir oglum var, tek istegim onun mutlu, huzurlu, saglikli olmasi ve iyi bir egitim alip sevdigi meslegi yapmasi. Calissin kendisine ev mi alir araba mi alir kendi bilir, ben her zaman arkasinda dururum ama once kendi ayaklari uzerinde dursun istiyorum. Biraz konuyu dagitmis olabilirim ama cocukken cok anlamiyordum ya da ailem boyle yapiyorsa bir bildikleri vardir diyordum ama simdi 33 yasinda anladimki benim de cocuklugumun bazi zamanlari varlik icinde yoklukla gecmis, ve aileme ozellikle anneme cok kiziyorum, bunu bir kac kerede yuzlerine soyledim, cevap hep sizin geleceginiz icindi oluyor. Ben de bakin calisip evimizi arabamizi aldik, gelecek bu demek degil diyorum, 33 yasinda hala bayramliksiz gecen bayramlarim, ucuz diye alinan sekerlerin dilimi kesmesi, ailemin beni hic parka goturmemis olmasi aklimda, sanirim olunceye kadar da cikmayacak.
Tam olarak böyle hir çocukluk geçirdim

Eşiniz çok cimriymis. Haftada 100 tl seneye yetecek ??
Çocuklarının da senin de et , balık, tavuk vs. vs. düzenli yemelisiniz ki gelişimleri güzel olsun. Haftalık en az 500 birakmali.
Hem kendi ihtiyaçların hem ucaf tefek ihtiyaçlar için.

calis3418 Konu sahibi siz acilen bir tahlil yaptırıp kan değerlerinize baktırın.
O kadar yorum yapıldı size, her yazılana eşinizi savunan ve durumu normalleştiren cevaplar yazıyorsunuz.
Yaşadıklarınız normal değil, eşinizin tavrı doğru değil, durumunuza acilen çözüm bulun, kendiniz için değilse bile masum yavrularınız için.

Evlenirken farketmediniz mi acaba?
Kendi babama benzettim bu huylarini. Biz de evde rt, sut, peynir iki uc haftada bir yerdik. Cocuklugum yemek yonunden de cok buruk gecti.
Siz bunu kabul ediyor olabilirsiniz ama benzer seyleri yasamis bir aileden gelmis biri olarak evlatlariniza layik olan bu degil.
Ayrica ev alisverisi eger ev kadiniysaniz bence kadinin isidir. Bastan karistirmamak lazim. Ben mesela hergun 2 kisiye en az (et yapmayacaksam) 250 300 gr kirmizi et yada yarin kg tavuk olacak sekilde etimi aliyorum. Sadece et yiyecegimiz gunleri de hesapliyorum mesela kofteyi 750 gr dan yaparim, tavuk kanat yapacaksam 1250 kg, biftek 800 900 gr gibi kendi olculerimi belirledim. Size de kendinize bir duzen belirlemelisiniz bence.
Bir de kadinin herzaman kosede parasi olmali. Aylik kendi giderleriniz haric para birakmali. Benim annemde hic para olmazdi. Sifir. El altindan hic desteklemedi beni. Hos el ustunden manevi de destegi olmadi ama suan hamileyim ve olmak istedigim anne profilinde kendi annemin tam tersiyim.
Evlatlariniz buyudugunde benim gibi dusunmesin..

Pinti herif Allah bilir kanaatkar olduğun için evlendi senle.ne lazımsa ona aldır da görsün eve nasıl para harcanıyor .Ay Allah muhafaza...

Ay anlatamadım galiba ya sorum eve nasıl et alırım değil herkes aynı şeyi söylüyor istediğim adam eve para bırakmaya alissin isteyim ne yapayım di internetten siparis et mecbur ödeyecek hergün tekrar para işte yüzüğü bozdur şu kadar işte şu kadar da elalemden al utansın gibi cevaplar bekledim sağolun yardımlarınız için

Evlenirken farketmediniz mi acaba?
Kendi babama benzettim bu huylarini. Biz de evde rt, sut, peynir iki uc haftada bir yerdik. Cocuklugum yemek yonunden de cok buruk gecti.
Siz bunu kabul ediyor olabilirsiniz ama benzer seyleri yasamis bir aileden gelmis biri olarak evlatlariniza layik olan bu degil.
Ayrica ev alisverisi eger ev kadiniysaniz bence kadinin isidir. Bastan karistirmamak lazim. Ben mesela hergun 2 kisiye en az (et yapmayacaksam) 250 300 gr kirmizi et yada yarin kg tavuk olacak sekilde etimi aliyorum. Sadece et yiyecegimiz gunleri de hesapliyorum mesela kofteyi 750 gr dan yaparim, tavuk kanat yapacaksam 1250 kg, biftek 800 900 gr gibi kendi olculerimi belirledim. Size de kendinize bir duzen belirlemelisiniz bence.
Bir de kadinin herzaman kosede parasi olmali. Aylik kendi giderleriniz haric para birakmali. Benim annemde hic para olmazdi. Sifir. El altindan hic desteklemedi beni. Hos el ustunden manevi de destegi olmadi ama suan hamileyim ve olmak istedigim anne profilinde kendi annemin tam tersiyim.
Evlatlariniz buyudugunde benim gibi dusunmesin..
Siz de her gün et mi yiyorsunuz? Herhalde sebze yemeklerine bakliyat yemeklerine falan et atıyorsunuz hep

Ay anlatamadım galiba ya sorum eve nasıl et alırım değil herkes aynı şeyi söylüyor istediğim adam eve para bırakmaya alissin isteyim ne yapayım di internetten siparis et mecbur ödeyecek hergün tekrar para işte yüzüğü bozdur şu kadar işte şu kadar da elalemden al utansın gibi cevaplar bekledim sağolun yardımlarınız için
Ama sorunuz eve et nasıl alabilirim olmalıydı. Aylık 10 15000 giren eve bayramdan bayrama et alınır mı allah aşkına? Dışarda yiyordur kesin kendi basina. Boşverin balımı malimi da biraz dişli olun gerekirse asgari ücrete de çalışın.

Varlık içinde yokluk çekmenize üzüldüm. Herkes belirtmis zaten, haftalık 100 tl çok az. Cimri insan değişir mi bilmiyorum, pek görmedim. Fakat değişeceği varsa da degişmez çünkü siz çok yumuşaksınız. Bu varlık içinde kemik alıp suyuna yemek yapmaya yada kayınvalidenizle beraber balık yemeye bile ses çıkarmıyorsunuz.

Benim babam inşaat işçisiydi. Bize bıraktığı bir ev olmadı. Ama hicbir zamanda boğazımızdan kısmadı. Eti köfteyi başkasının evinde görmedik sükürler olsun. Kazandığı zaman yiyecek olsun, başka ihtiyaçlarımız isteklerimiz olsun herseyimizi alırdı. Çoçuklar yesin içsin mahrum kalmasınlar derdi. Hersey mal mülk değil, kendi hayatından başka örnekler veren hanımlarda olmuş. Sizi kesinlikle kırmak istemiyorum ama en azından çocuklarınızın hakkı için kesinlikle daha ısrarcı daha dişli olmanız gerektiğini düsünüyorum. Eşinizin huyunu siz bilirsiniz artık, kavga ile mi olur, tatlı dille mi olur, çalışırım veya ailene söylerim diye korkutmakla mı olur, duygusal konusmalarla mı olur, siz bilirsiniz Hangisinin işe yarayacağını. Ama acizane tavsiyem hangi yol olursa olsun sonuna kadar, degişene kadar ısrarcı olun. Daha talepkar olun. Bu sizin hakkınız. Mesela ben olsaydım hazır haftalık bir para vermeyi kabul etmişken 100 lirayı kabul etmezdim. Yetmesinin mümkün olmadığını uzun uzun anlatırdım. Size bol şans, bol sabır diliyorum. Allah yardımcınız olsun.

Çalışmazsanız böyle erkeğin eline bakar ve sadaka gibi verdiği 100 tl ile ev geçindirmek için kendinizi parçalarsınız.
Hep diyorum, ça-lı- şın.
Üç kuruş için yaşadıklarınıza bakın yahu. Adam haftada 100 lira ile evin geçimini üstünde yıkmış hala bundan memnuniyet duyuyorsunuz.
Eşinize çok sinir oldum. Sizin durumunuz çalışmak istemeyen kadınlarımıza örnek olsun.

Ama sorunuz eve et nasıl alabilirim olmalıydı. Aylık 10 15000 giren eve bayramdan bayrama et alınır mı allah aşkına? Dışarda yiyordur kesin kendi basina. Boşverin balımı malimi da biraz dişli olun gerekirse asgari ücrete de çalışın.
B12 bitek ette var zannediyosunuz diyeceğim normalllestiryosun diceksinjz biz bu durumda hastaneye hiç denecek kadar az gidiyoruz B12 mız normal çok şükür

Ma
Yol gösterici yorum için teşekkürler eşim dışarda yiyemiyor yemeği midesi rahatsız ev yemeği ile beslenmek zorunda ikimizin de tek eksik dışi yok :-) hastaneye şu yüzden gidiyoruz adam gibi beslenemiyoruz diyemiyorum aşılar hariç hiç denecek ka da r az gidiyoruz iyi bakıyorum diye övünur o da
Maşallah diyelim o zaman.

Siz de her gün et mi yiyorsunuz? Herhalde sebze yemeklerine bakliyat yemeklerine falan et atıyorsunuz hep

Etsiz yemek uc ayda bir belki yaparim, gunde muhakkak en az bir ogun et yerim ve evet herseye et ekliyorum cok lezzetli oluyor
Bir de kendi ailemin evinde hep etsiz yedigimiz icin b12 eksikligim var onun da etkisi var.

Arkadaşlar bayanın çocukları çok küçük işe girip çalışamaz burada eşinin kadını söyletmeden para vermesi gerek.Günlük 500 lira kazanan bir adamdan bahsediyoruz burada bu varlıkla kadın gidip akşama kadar çalışsın mı yani, yapman gereken arkadaşım biraz dişlerini göstereceksin tabiri caizse söke söke alacaksın.

Kocası günlük bin lira da kazansa gidecek çalışacak. Dimdik ayakta duracak. Adam bilecek ki, bu kadının bana maddi ihtiyacı yok, kendi ayaklarının üstünde durabiliyor.
Maddi açıdan eşlerini kendilerine mahkum edip at kadar koşturmayacak.
Çalışmak için muhtaç olmaya gerek yok.
Adam günde 500 tl kazanıyor da ne işe yarıyor. Yarasaydı buraya konu açılmazdı.

X