Nasıl kalıcı hale getireyim bu kararı?

Çevre tanıdık bi yere gitmek istesem nere gidiyorsun diye sormadan götürür onun tanıdık arkadaşları esnaflar falan istesem verecek esnaf çok eşimi tanıyan
Utanmaz mı peki bu adam,konu komşudan,esnaftan para isteseniz?
Bilmiyorlar mı eşinizin kendi işi var? Demezler mi nasıl adam bu onca iş yapıyor eşini millete el açtıracak hale getirmiş diye.
Yani tamam olmaz,anlarım insanlık hali ama varken neden elaleme el açacaksınız ki?
Cebimde kredi kartım var,altımda arabam,çalışmıyorum şu an ama eşim sormaz bile paran var mı diye. Getirir verir kendisi fazlaca,biterse de gider çekerim hesaptan. Asla da demez ne yaptın nereye harcadın diye. Çoğu zaman unuturum paramın bittiğini,üşenirim gidip çekmem,eşim kızar neden bitene kadar bekliyorsun,üşeniyorsun diye. Acil birşey olur kenarda paran olsun der. Yani ben anlamadım ki eşinizi? Tamam milyarlar saymasin elinize ama en azından insan bir sorar paran var mı diye? Sormadan koyar al yanında bulunsun,çocuklar birşey ister ,acil birşey olur der. Neden yani günlük en az 100 lira kazanırken sizi bu duruma sokuyor.
Haftalık 100 lira size yetmeyecek,herşeye an be an zam geliyor,bu kez de nereye harcadın diyecek potansiyel var eşinizde.
Sizin daha köklü bir çözüm bulmaniz gerek.

Bu iyi fikir istesin olduğu halde karısını zorda bırakan koca utansın

Kışın nerdeyse her hafta balık alır getirir kV gilde yeriz

İçim şişti kocanın yaptıklarını okurken bu ne be! Aylık bi para versin sana hem özel ıhtıyacların hem mutfak ıcın sonrada bu daha bu para mevzusunu hıc açmayın

Canım sen pek farkında değilsin ama durumunuz iyi değil. Kurban dan kurbana et alıyorsun eve. Adam sana ev harcaması için aylık 400 lira para verecek onun anlaşmasını da daha yeni başarmışsın. Gerçekten merak ettim. Ped falan nasıl alıyorsun. İnsanın canı bir şey çeker almak ister giymek ister bunlar yapamadıktan sonra durumu iyi olsa ne olur olmasa ne olur.

Sokağa çıkıyorum bakıyorum herkes çok zengin buraya gelip bakıyorum herkes çok fakir. Kafam almıyor gerçekten.

Kışın nerdeyse her hafta balık alır getirir kV gilde yeriz
Anladım da siz neden anlamak istemiyorsunuz? Bakin ne söylesek eşinizi haklı çıkaracak bir cevap buluyorsunuz. O zaman oturun kabullenin durumu,biz ne yapabiliriz ki başka.
Siz öyle bir sinmiş/öyle kabullenmişsiniz ki süreci,biri et yemeliler diyor,siz kasaptan kemik alip suyuna yemek yapiyorum diyorsunuz. 100 lira yetmez deniyor,ona başka bir cevap veriyorsunuz.
Bakın sizin cebinize haftalik 300 lira girse biz bundan kendimize prim almayacağız. Dolayısıyla biz sizin iyiliğiniz için,gerçekleri görün diye tavsiye veriyoruz. Yoksa bizene cebinizde para var mı yok mu.

Parası olmayan sevgiyi hiç haketmiyor size kalsak
Parası olmayan değil olup da ailesinden esirgeyen haketmiyor evet. Parasını evlatlarının rızkından kısıp biriktiren adama ne sevgisi göstereceğim?
Henüz aklım başımda.

Senin bahsettiğin maddiyata sahip değiliz, karı-koca memuruz... Eşimde cimrilik yok ama ben birşeyler alirken açıklama yapmayı severim..Yeni 5 kisilik bir aile olduk.. kızlarım 7-10 yasinda birde 20 günlük bebeğim var..
Örneğin haftada eve 20 kilo süt alırım,eşim birsey demez ama ben açıklarım. Derim ki bak biz kemik agrisi dis ağrısı cok cekiriyoruz, kaç disimiz gitmiş, ailelerimiz iyi baksaydi disimiz kemigimiz dolsaydi bunları yaşamazdık, cocuklarin beslenmesine dikkat edelim kemikleri güçlü olsun, onlara maddi olarak birşey bırakmak yerine sağlıklı yetiştirmek daha dogru olur derim..siz de bu şekilde konuşabilirsiniz.

Birde madem az para veriyir, verdiği paradan onun önemsediği ve sevdiği şeyleri alma, cocuklar için önemli olan besinleri al..
Birde 100 TL bittikten sonra ondan para isteme, işten gelmeye yakin ara ve eksikleri işte, bu eksiklerde onun istedikleri olsun...ben sana para verdim derse bitti vermesin diye tekrar istemedim de.

Esiniz eve et almıyor ise muhtemelen öğle arasi kendisi disarda tek başına yiyordur....erkekler kolay kolay etsiz menü istemezler.. Eğer bu şekilde ise onunla açık acik konuşun.. sen yiyorsun bize haklsizlik yapiyirsun gibi..duygu sömürüsü yapın..

Eşimi haklı çıkaracak sebepler sunmuyorum onu savunmiyorum konuda sadece dert belli ne şekilde basetmeye calisti gi mi yazdım genellikle anlamak istemiyorum değil durumun çok farkındayım kalıcı bi çözüm istiyorum protein bi tek ette olmadığı gibi her çocuk evinde kavurma köfte yiyerek büyümuyor kV de uzun kalıyoruz onlar etsin durmaz diyorum en geçerli sebebim en son 15 gün kaldık bayram da

Durumumuz iyi çalışmama gerek yok mu:)

Eşinizin durumu ve keyfi iyi olabilir fakat siz ve çocuklar zor bir durum içindesiniz.

Kadınların çalışmasından yanayım. Ama çalışmıyor, çalışamıyorsa erkek ihtiyaçlarını karşılamak zorunda. Kaldı ki sizin kişisel ihtiyaç bile değil evladınıza bez, eve yemek yapılacak malzeme.
Bence erkekleri çok rahata alıştırıyoruz. Amann o istemez aman o yemez, aman o harcamaz. Bu yüzden versem de hoş vermesemde diye düşünüyor.

Bir arkadaş grubumuz vardı hiç unutmam eşi çalışmıyor ev hanımı ben eşim ve arkadaşımız buluştuk. Biz hızlıca fast food atıştırıp vakit geçireceğimiz yere geçtik (çok masraf olmasın diye düşünüp fast food yedik yemek planı için çıkmadık bir şeyler içecektik) Eşide kadını almak için eve gitti. Geldiler. Biz içicekleri sipariş ettik. Kadın aaa ben açım yemek yiycem dedi yedi:)) yanında alkollü içeceğini içti, üstüne tatlı söyledi, çayını kahvesini her şeyiii ama her şeyi sırayla yedi içti. Kendimi salak gibi hissetmiştim. Ben evden buluşmaya gidecek olsam (yemek için plan yapılmadıysa eğer ) bir şeyler atıştırıp öyle geçerim mekana. Kadın gayet rahat, özgüvenli yedi içti sohbet etti kalktılar gittiler. Ben bu olayla aydınlandım :))))

Aaâaynı benim kp alıştıramazsın canım zor ama benim kp canı isterse bonkördür verir o an reddetmemeliyiz naz falan yaparsak cayar bazen de cimriliği tutar baba bu lazım yok der kv evde şu yok der canı isterse alır ama denilen haricinde bişey almaz bi ekmekse bi ekmek yani iki olmaz yanında şunu da alıvereyim demez zor alıştırırsın canım ama sende benim kv gibi yumuşak yüzlüsün sen ona alışırsın
Hadi hayırlısı

Eşine kendine cimri adamı anlarım da (onunda anlaşılacak bir yani yok ya neyse) çocuğuna cimrilik yapan adama yazıklar olsun.

O iki yavrunun doğru düzgün beslenmeye rahat yaşamaya hakkı yok mu bu kadar bolluk içinde. Mezara mi götürecek paralarını çocuğunu iki gr eti çok gören adam?

Yol gösterici yorum için teşekkürler eşim dışarda yiyemiyor yemeği midesi rahatsız ev yemeği ile beslenmek zorunda ikimizin de tek eksik dışi yok hastaneye şu yüzden gidiyoruz adam gibi beslenemiyoruz diyemiyorum aşılar hariç hiç denecek ka da r az gidiyoruz iyi bakıyorum diye övünur o da

Parası olmayan değil huyu kötü olan haketmiyor... sana yok deyip vermediği parayi bilmediğin gelir gideri dışarıya harcamadigi ne malum
Aldatma ihtimali diyorsanız sıfır teli her an elimde teyzesinin oğlu ve erkek kardesimle çalışıyor hiç bir yere yalnız gitmez bi kaç olay atlattik soygunculari yakalattik is bahanesiyle çağırır intikam alırlar vs korkumuz var ayrıca 7 ay yanında çalıştım bekarken is temposunu çok iyi biliyorum aldatamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…