- 19 Kasım 2013
- 18.614
- 33.534
-
- Konu Sahibi M-e-s-e2911
Utanmaz mı peki bu adam,konu komşudan,esnaftan para isteseniz?Çevre tanıdık bi yere gitmek istesem nere gidiyorsun diye sormadan götürür onun tanıdık arkadaşları esnaflar falan istesem verecek esnaf çok eşimi tanıyan
Bu iyi fikir istesin olduğu halde karısını zorda bırakan koca utansınYa her şeyi geçtim, iki çocuk varken para olduğu halde gıdadan kısılır mı? Ben olsam “çocukların fiziksel ve beyinsel gelişimi, sağlığı için gıdadan kısmayacağız” der, bunu yapmazsa da “ya çalışırım ya da ailenden, ailemden, komşulardan, esnaftan çocuklar için gıda alacak param olmadığını, paran olduğu halde eve para bırakmadığını söyleyerek yardım isterim, sen seç” derdim.
Kışın nerdeyse her hafta balık alır getirir kV gilde yerizİyide bu çocuklar balikta yiyecekler,tavukta,sebze de ,meyve de. Nasıl yettireceksiniz ki.
Onca varlık içinde kemik suyu ile olmaz ki.
Tamam mecbur olunur amenna ama varken çocuklarına yedirmeyen adam adam olamamış demekki.
Kaldı ki elinde avucunda olmasa bile ilk etapta,"benim çocuklarım gelişme çağında iyi beslenmeliler"deyip gerekirse kendi yemeyecek ama çocuklarına yedirecek.
Ayrıca size para vermiyor,evde iki çocuk,acil birşey olsa bir taksiye binemezsiniz. Olur mu öyle şey?
Dışarı çıkınca hiç mi birşey istemiyor bu çocuklar? İsteseler yine yok köşenizde kenarınızda para.
Parası olmayan değil huyu kötü olan haketmiyor... sana yok deyip vermediği parayi bilmediğin gelir gideri dışarıya harcamadigi ne malumParası olmayan sevgiyi hiç haketmiyor size kalsak
Iki tane meleğim var ve emziriyorum adam gibi mesleğim de yok en fazla asgariyyle is bulurum çocuklarımi kimseye güvenip bırakmam durumumuz iyiyken calismk da istemiyorum açıkçası çocukların her anını yaşayıp görmek hayat yaşamaktan daha değerli geliyor bana
Anladım da siz neden anlamak istemiyorsunuz? Bakin ne söylesek eşinizi haklı çıkaracak bir cevap buluyorsunuz. O zaman oturun kabullenin durumu,biz ne yapabiliriz ki başka.Kışın nerdeyse her hafta balık alır getirir kV gilde yeriz
Parası olmayan değil olup da ailesinden esirgeyen haketmiyor evet. Parasını evlatlarının rızkından kısıp biriktiren adama ne sevgisi göstereceğim?Parası olmayan sevgiyi hiç haketmiyor size kalsak
Eşimi haklı çıkaracak sebepler sunmuyorum onu savunmiyorum konuda sadece dert belli ne şekilde basetmeye calisti gi mi yazdım genellikle anlamak istemiyorum değil durumun çok farkındayım kalıcı bi çözüm istiyorum protein bi tek ette olmadığı gibi her çocuk evinde kavurma köfte yiyerek büyümuyor kV de uzun kalıyoruz onlar etsin durmaz diyorum en geçerli sebebim en son 15 gün kaldık bayram daAnladım da siz neden anlamak istemiyorsunuz? Bakin ne söylesek eşinizi haklı çıkaracak bir cevap buluyorsunuz. O zaman oturun kabullenin durumu,biz ne yapabiliriz ki başka.
Siz öyle bir sinmiş/öyle kabullenmişsiniz ki süreci,biri et yemeliler diyor,siz kasaptan kemik alip suyuna yemek yapiyorum diyorsunuz. 100 lira yetmez deniyor,ona başka bir cevap veriyorsunuz.
Bakın sizin cebinize haftalik 300 lira girse biz bundan kendimize prim almayacağız. Dolayısıyla biz sizin iyiliğiniz için,gerçekleri görün diye tavsiye veriyoruz. Yoksa bizene cebinizde para var mı yok mu.
Kemik almaya utanmiyo mu acaba bu varlikta ?Bol bol kaynanama gidiyoruz onlar etsin durmaz kp emeklisiylekemik alıyoruz sık sık burda kasaplarda denk gelirse bedava oluyor sık sık kemik suyuna yaparım yemekleri
Onu da size değil anasına alıyor galiba.Kışın nerdeyse her hafta balık alır getirir kV gilde yeriz
Düşmüş dün pazarda 2.5 liraya gördüm. :)Ben şok, 4 kişilik aileye haftalik yüz mü bırakıyor, ben tek başıma yapamıyorum. Soğan fiyatından haberi varmı ?
Yol gösterici yorum için teşekkürler eşim dışarda yiyemiyor yemeği midesi rahatsız ev yemeği ile beslenmek zorunda ikimizin de tek eksik dışi yokSenin bahsettiğin maddiyata sahip değiliz, karı-koca memuruz... Eşimde cimrilik yok ama ben birşeyler alirken açıklama yapmayı severim..Yeni 5 kisilik bir aile olduk.. kızlarım 7-10 yasinda birde 20 günlük bebeğim var..
Örneğin haftada eve 20 kilo süt alırım,eşim birsey demez ama ben açıklarım. Derim ki bak biz kemik agrisi dis ağrısı cok cekiriyoruz, kaç disimiz gitmiş, ailelerimiz iyi baksaydi disimiz kemigimiz dolsaydi bunları yaşamazdık, cocuklarin beslenmesine dikkat edelim kemikleri güçlü olsun, onlara maddi olarak birşey bırakmak yerine sağlıklı yetiştirmek daha dogru olur derim..siz de bu şekilde konuşabilirsiniz.
Birde madem az para veriyir, verdiği paradan onun önemsediği ve sevdiği şeyleri alma, cocuklar için önemli olan besinleri al..
Birde 100 TL bittikten sonra ondan para isteme, işten gelmeye yakin ara ve eksikleri işte, bu eksiklerde onun istedikleri olsun...ben sana para verdim derse bitti vermesin diye tekrar istemedim de.
Esiniz eve et almıyor ise muhtemelen öğle arasi kendisi disarda tek başına yiyordur....erkekler kolay kolay etsiz menü istemezler.. Eğer bu şekilde ise onunla açık acik konuşun.. sen yiyorsun bize haklsizlik yapiyirsun gibi..duygu sömürüsü yapın..
Aldatma ihtimali diyorsanız sıfır teli her an elimde teyzesinin oğlu ve erkek kardesimle çalışıyor hiç bir yere yalnız gitmez bi kaç olay atlattik soygunculari yakalattik is bahanesiyle çağırır intikam alırlar vs korkumuz var ayrıca 7 ay yanında çalıştım bekarken is temposunu çok iyi biliyorum aldatamazParası olmayan değil huyu kötü olan haketmiyor... sana yok deyip vermediği parayi bilmediğin gelir gideri dışarıya harcamadigi ne malum