Nasıl kalıcı hale getireyim bu kararı?

Yeni yeni böyle seçenekler sunuyorum zaten haftada yüz bırakmasa parça parça aldığımda yüzü geçer ben topluca para bırakmaya alissin ne alacağım sormadan evde para olsun istiyorum sürekli para istemek sinir bozucu

beraber aylık alışveriş yapmıyorsanız haftalık 100 lira ile çok zor ki biz bi giriyoruz 15 günde bir alışveriş yaparız tek seferde en az 300 lira çıkıyor cepten ki ara sıra gidilen market masrafları da hariç Allah yardım etsin napayım malı mülkü ağzımda diş varken yemedikten sonra

Çocuklara bir ev az yapsın da biraz et yedirsin. Çocuklar vitaminsizlikten proteinsizlikten sıkıntiya ugrayacaklar. Bu yaşlarda beslenme çok önemli. Geleceklerine en büyük darbeyi vuruyor. Cimri insanla hayat geçmez. Haftalık 100 yetmez hiç mi kişisel ihtiyacınız yok? Kredi kartı çıkarsanız aslında en temizi. Sürekli para istemek zorunda kalmazsınız. Yine hoşuna gitmezse düşük limitli bir kart olur. Ama olur yani.

Ayol kıyafetten bahseden kim?
Önce çocuklarınızın karnını sağlıklı beslenme kurallarına uygun şekilde doyurun da kıyafet şurda dursun.
Kendi paramı kazanmama rağmen ben de her hafta kıyafet almıyorum ayrıca.
Kocanızla kavga edin de demiyorum ama bu adam 'canım,balım' vs.yi de haketmiyor.

O zaman çalışırım diye tehditle para alacaksınız, bitmeden bitti çarşıdan pazardan haberin var mı diyeceksiniz, ufak ufak derken alışır heralde.

Huy meselesi, eskiden böyle değil miydi yeni mi oldu bu?

Eşin eminim çocukluğunda çok zorluklarla yaşamış birisi evet bu bazen takıntılı bir hali alabiliyor ve alışkanlıklar kolay bırakılmıyor misal ailem. Ablam evli mesleği elinde ben bekarım ama mesleğim elimde aileme yiyin için keyfinize bakın desemde babam yine kenara para koyma derdinde ben evlenirsem die hazırlığıda var oysa . Mesela alışverişe gittik 50₺ gömlek pahalı die almak istemedi meğer biriktirdiği 25 bini varmış bende paras yok die benden olsun dedim hepte alırım zaten . Sonra öğrendim parası var oysa ama illa biriktircek yani maaşın her ay yatıyor harca bitir desemde yarısını ayırır biriktirmeye çalışır. Malesef eşinde de bu duruum var

Parası olmayan sevgiyi hiç haketmiyor size kalsak

İyide bu çocuklar balikta yiyecekler,tavukta,sebze de ,meyve de. Nasıl yettireceksiniz ki.
Onca varlık içinde kemik suyu ile olmaz ki.
Tamam mecbur olunur amenna ama varken çocuklarına yedirmeyen adam adam olamamış demekki.
Kaldı ki elinde avucunda olmasa bile ilk etapta,"benim çocuklarım gelişme çağında iyi beslenmeliler"deyip gerekirse kendi yemeyecek ama çocuklarına yedirecek.
Ayrıca size para vermiyor,evde iki çocuk,acil birşey olsa bir taksiye binemezsiniz. Olur mu öyle şey?
Dışarı çıkınca hiç mi birşey istemiyor bu çocuklar? İsteseler yine yok köşenizde kenarınızda para.

Belki de yapılan en anlayışlı yorum teşekkürler bizde hep fakirlik içinde şu borç kapansın sonrasına sakladik kendimi zi belki de eşime bu yüzden bu kadar katlaniyorum

Çevre tanıdık bi yere gitmek istesem nere gidiyorsun diye sormadan götürür onun tanıdık arkadaşları esnaflar falan istesem verecek esnaf çok eşimi tanıyan

Parası olmayan sevgiyi hiç haketmiyor size kalsak
Ne alaka
parası olmasa amenna sabahtan beri size bunu anlatmaya çalışıyoruz
sizin gözünüz aşktan kör olmuş heralde
bu kadar kazanan bi adam çocuklarını düşünmeyip bu şekilde hareket ediyorsa tabii ki hiç bir şeyi haketmez
ama siz yine bildiğinizi okuyun inşallah gözleriniz açıldığında çok pişman olmazsınız

O zaman çalışırım diye tehditle para alacaksınız, bitmeden bitti çarşıdan pazardan haberin var mı diyeceksiniz, ufak ufak derken alışır heralde.

Huy meselesi, eskiden böyle değil miydi yeni mi oldu bu?
Baştan böyleydi ama yeni gelinim diye kp kv verirlerdi doğum paraları falan olurdu cebimde hep ben ondan yana care bulmak istiyorum

Baştan böyleydi ama yeni gelinim diye kp kv verirlerdi doğum paraları falan olurdu cebimde hep ben ondan yana care bulmak istiyorum
çareyi söyledik. yetmiyor diyeceksiniz. 100 lirayı çıkın harcayın iki günde. bi daha isteyin. sonra bi daha sonra bi daha. bu sefer de adam vermekten bıkar belki. böyle olmuyor bana bi kredi kartı çıkart deyin. onda da gerekli şeyler alırsınzı kendinize ve çocuğunuza, aylık alışverişleri yine o kendi alır öder sizinle. taksi vs acil durumlar için de ayrıca mutlaka nakit isteyin, dursun cüzdanınızda.

Benim arkadaşımın babasının 2 evi vardı, 3. evin inşaatına girmeye karar verdi. Kooperatif mi, ne diyorlarsa artık. Kendi evlerinden çıkıp kiraya verdiler, maaile atolyelerinin üst katındaki asma kata yerleştiler. Aparman katı diye düşünmeyin ama, atölyeden giriliyor ve gürültü içinde.
Karı koca, çocuklar yıllarca orada yaşadılar. Neden? 3. Evi de alacak, çocukların hiçbirisini evsiz bırakmayacak diye.
Bazı insanlar boyleler. Varyemez oluyorlar.
Hırsla o kadar para kazanıp size de vermiyorlar ne yapıyor bu adam? Böyle hayat geçer mi? İnanın lise öğrencisinin haftalığı bile sizinkinden çoktur.
Pazarda 50 lirayla çıkıyorsanız yine iyi, patates 6 TL İstanbul'da. Ne alabilirsiniz o paraya? Çocuk oyuncak diye ağlasa pazarda bir oyuncak alamayacak misiniz? Şaka gibi cidden

Bende sabahtan beri durumdan memnun olmadigimdan değiştirme cabasindayim onu anlatmaya çalışıyorum

Evet çalışsın ki kocanın aklını başına getirsin.. zor değil dişini göstersin biraz... Fakir olsa durumu olmasa neyse... Bizim hicbirseyimiz yok esim bildigin hamal bir hamalin ne kadar kazandığını az çok bilinir.. Buna rağmen kira elektrik sü herşey ödenir geriye kalan bende durur istediğim gibi de harcarim... Konu sahibinden daha çok benim elimdeki para bütün bu yokluğa ragmen... düşün ki bazen esim babasından destek alır onu bile bir kısmını bana verir... Ben erkeğim bir şekilde idare ederim ama senin cebinde paran olmadı mı olmaz der dışarı çıkarsın acil birsey olur çocukla ilgili falan der hep.. Bizim gibi yoklukda olsalar anlarım sustukca nereye kadar... En azından blof yapsın is konusunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…