- 2 Aralık 2013
- 9.491
- 37.853
-
- Konu Sahibi M-e-s-e2911
Yeni yeni böyle seçenekler sunuyorum zaten haftada yüz bırakmasa parça parça aldığımda yüzü geçer ben topluca para bırakmaya alissin ne alacağım sormadan evde para olsun istiyorum sürekli para istemek sinir bozucuYa her şeyi geçtim, iki çocuk varken para olduğu halde gıdadan kısılır mı? Ben olsam “çocukların fiziksel ve beyinsel gelişimi, sağlığı için gıdadan kısmayacağız” der, bunu yapmazsa da “ya çalışırım ya da ailenden, ailemden, komşulardan, esnaftan çocuklar için gıda alacak param olmadığını, paran olduğu halde eve para bırakmadığını söyleyerek yardım isterim, sen seç” derdim.
Kurban kesiyoruz buzljkta 3-5 ay yetiyor az az harcayinca hiç kavurma yapmayincaEt, kıyma vs de almanız lazım. Parası olmasa neyse.
Ayol kıyafetten bahseden kim?Eşim çok zor bi insan ben balım demesem alttan almsam kocaman kocaman kavgalar gerek yok o verse de ben aşırı harcayarak her hafta kıyafet alacak biri değilim aç açık onca insan var diye israftan kacarim bende durumdan çok memnun olmadigimdan değişim yolundayim ama güzellikle..
Eşin eminim çocukluğunda çok zorluklarla yaşamış birisi evet bu bazen takıntılı bir hali alabiliyor ve alışkanlıklar kolay bırakılmıyor misal ailem. Ablam evli mesleği elinde ben bekarım ama mesleğim elimde aileme yiyin için keyfinize bakın desemde babam yine kenara para koyma derdinde ben evlenirsem die hazırlığıda var oysa . Mesela alışverişe gittik 50₺ gömlek pahalı die almak istemedi meğer biriktirdiği 25 bini varmış bende paras yok die benden olsun dedim hepte alırım zaten . Sonra öğrendim parası var oysa ama illa biriktircek yani maaşın her ay yatıyor harca bitir desemde yarısını ayırır biriktirmeye çalışır. Malesef eşinde de bu duruum varMerhaba değerli kk üyeleri benim derdimde eşimin cimriligi..
Iki tane bebeğim var biri 24 diğeri 10 aylık haliyle gider çok oluyor eşimin kazancı iyi yatırım yapmayi sever gece gündüz demez çalışır da buraya kadar güzel eve para bıraktırma işine alıştıramadim 3 yıldır.. ne alacaksın der ben para bırak balım deyince derim ki mesela bez tam 20 bırakır bez 19 düşünün en ucuz bezi kullanıyoruz. .bayram, özel misafirler hariç eve sucuk kaşar alınmaz kıyma et kurbandan kurban a kendi kurbanimizdan kalır nadiren benim ısrarimla özel misafirlerde falan alınır.
daima alışveriş (reklam yapmak istemiyorum ama )bimden yapılır.. ben fakir bi aileden çıktım kanaatkarimdır da ama varligimiz orda burda 2 tane dairesi varken kapıda 3 tane is arabasi varken oturduğunuz ev kendimizinken neden biraz daha yaşam standardimizi yükseltmeye lim ki dimi hep yatırım hep yatırım kafayı bozmuş resmen neymiş çocukların geleceği icinmis neymiş 40 indan sonra calismayacakmis durmaz biliyorum tam bir iskolik çünkü. Pazar günleri bile yağlı is çıkarsa gider ne planı olursa olsun...
Dün yine para yüzünden tartıştık büyük kızımın doğumgünüydu ve kaynanamlarda toplanacaktik gorumceler falan da gelecek bi tek pasta olmaz diye hazırlık yapıyordum Kıymalı börek de yapayım mi dedim olur dedi para ver kıyma alıp geleyim o zaman dedim ben gitcem dur dedi sen yerinden kipirdayana kadar ben alır gelirim dedim bir şey demedi gidip üstümu giyip cüzdanını getirdim ve içini açtım 20 alacaktim o kadar çok abartti ki anlatamam neymiş prensiplerini varmış cüzdanını karistiramazmisim ben ne yaptığımı sanıyormusum cüzdanını karistirmayacaksam parasız birakmayacksin dedim bayagi tartıştık ve morallerimiz bozuk olduğu için bende alttan alıp gönlünü almadığım için (o sonradangetirdi kıyma) söz verilen saatten geç gittik ben tamam sen beni parasız bırakırsan yeminle çalışırım dedim olmaz dedi o zaman bi daha 5 parasız kalırsam bu yüzükleri bozdurcam dedim neyse Özür diledik barıştik ve sabah bi karar aldık benim ısrarım üzerine bana haftada 100 verecek ve ben hem pazara (50 gidiyor) hem günlük ihtiyaçlara hem de yogurt mayalamak iicn sute (15)yetirecegim yetmez ama eve para bırakmaya alışsin diye deneyeceğiz ondan ek destek alacak olsam bile sizce bu para bırakma işini nası ikna edip alışkanlık haline getiretebilirm çok zor biriyle evli olup bunu başaran var mı yardimci olun daa ;-)
"Uzun olmuş hakkınızı helal edin dostlar. "
Nasıl iki çocukta emiyor, sendeki bütün proteinleri çocukların emmiyor, biraz orta yaşlara gelince kemik erimesi gibi hastalıklar olunca umarım orda ilaçlarin için para verir...Kurban kesiyoruz buzljkta 3-5 ay yetiyor az az harcayinca hiç kavurma yapmayinca
Ayol kıyafetten bahseden kim?
Önce çocuklarınızın karnını sağlıklı beslenme kurallarına uygun şekilde doyurun da kıyafet şurda dursun.
Kendi paramı kazanmama rağmen ben de her hafta kıyafet almıyorum ayrıca.
Kocanızla kavga edin de demiyorum ama bu adam 'canım,balım' vs.yi de haketmiyor.
İyide bu çocuklar balikta yiyecekler,tavukta,sebze de ,meyve de. Nasıl yettireceksiniz ki.Kazandığı parayi getiremez is yeri ona ait çalışanlar giderler falan karışık is yeri de kira ben fazlasını istemiyorum kasap önünden geçerken de yutkunmadim hiç çocuklar kemik suyuna yiyor yemekleri adam eve ne alacağım sormadan para bırakmaya alırsın istiyorum pazar parasindan artan onun unuttuğu çocuklara verilen harcliklardan küçük bi birikimim vardı ihtiyaç anında o da gitti
Belki de yapılan en anlayışlı yorum teşekkürler bizde hep fakirlik içinde şu borç kapansın sonrasına sakladik kendimi zi belki de eşime bu yüzden bu kadar katlaniyorumEşin eminim çocukluğunda çok zorluklarla yaşamış birisi evet bu bazen takıntılı bir hali alabiliyor ve alışkanlıklar kolay bırakılmıyor misal ailem. Ablam evli mesleği elinde ben bekarım ama mesleğim elimde aileme yiyin için keyfinize bakın desemde babam yine kenara para koyma derdinde ben evlenirsem die hazırlığıda var oysa . Mesela alışverişe gittik 50₺ gömlek pahalı die almak istemedi meğer biriktirdiği 25 bini varmış bende paras yok die benden olsun dedim hepte alırım zaten . Sonra öğrendim parası var oysa ama illa biriktircek yani maaşın her ay yatıyor harca bitir desemde yarısını ayırır biriktirmeye çalışır. Malesef eşinde de bu duruum var
Çevre tanıdık bi yere gitmek istesem nere gidiyorsun diye sormadan götürür onun tanıdık arkadaşları esnaflar falan istesem verecek esnaf çok eşimi tanıyanİyide bu çocuklar balikta yiyecekler,tavukta,sebze de ,meyve de. Nasıl yettireceksiniz ki.
Onca varlık içinde kemik suyu ile olmaz ki.
Tamam mecbur olunur amenna ama varken çocuklarına yedirmeyen adam adam olamamış demekki.
Kaldı ki elinde avucunda olmasa bile ilk etapta,"benim çocuklarım gelişme çağında iyi beslenmeliler"deyip gerekirse kendi yemeyecek ama çocuklarına yedirecek.
Ayrıca size para vermiyor,evde iki çocuk,acil birşey olsa bir taksiye binemezsiniz. Olur mu öyle şey?
Dışarı çıkınca hiç mi birşey istemiyor bu çocuklar? İsteseler yine yok köşenizde kenarınızda para.
Ne alakaParası olmayan sevgiyi hiç haketmiyor size kalsak
Baştan böyleydi ama yeni gelinim diye kp kv verirlerdi doğum paraları falan olurdu cebimde hep ben ondan yana care bulmak istiyorumO zaman çalışırım diye tehditle para alacaksınız, bitmeden bitti çarşıdan pazardan haberin var mı diyeceksiniz, ufak ufak derken alışır heralde.
Huy meselesi, eskiden böyle değil miydi yeni mi oldu bu?
çareyi söyledik. yetmiyor diyeceksiniz. 100 lirayı çıkın harcayın iki günde. bi daha isteyin. sonra bi daha sonra bi daha. bu sefer de adam vermekten bıkar belki. böyle olmuyor bana bi kredi kartı çıkart deyin. onda da gerekli şeyler alırsınzı kendinize ve çocuğunuza, aylık alışverişleri yine o kendi alır öder sizinle. taksi vs acil durumlar için de ayrıca mutlaka nakit isteyin, dursun cüzdanınızda.Baştan böyleydi ama yeni gelinim diye kp kv verirlerdi doğum paraları falan olurdu cebimde hep ben ondan yana care bulmak istiyorum
Bende sabahtan beri durumdan memnun olmadigimdan değiştirme cabasindayim onu anlatmaya çalışıyorumNe alaka
parası olmasa amenna sabahtan beri size bunu anlatmaya çalışıyoruz
sizin gözünüz aşktan kör olmuş heralde
bu kadar kazanan bi adam çocuklarını düşünmeyip bu şekilde hareket ediyorsa tabii ki hiç bir şeyi haketmez
ama siz yine bildiğinizi okuyun inşallah gözleriniz açıldığında çok pişman olmazsınız
Evet çalışsın ki kocanın aklını başına getirsin.. zor değil dişini göstersin biraz... Fakir olsa durumu olmasa neyse... Bizim hicbirseyimiz yok esim bildigin hamal bir hamalin ne kadar kazandığını az çok bilinir.. Buna rağmen kira elektrik sü herşey ödenir geriye kalan bende durur istediğim gibi de harcarim... Konu sahibinden daha çok benim elimdeki para bütün bu yokluğa ragmen... düşün ki bazen esim babasından destek alır onu bile bir kısmını bana verir... Ben erkeğim bir şekilde idare ederim ama senin cebinde paran olmadı mı olmaz der dışarı çıkarsın acil birsey olur çocukla ilgili falan der hep.. Bizim gibi yoklukda olsalar anlarım sustukca nereye kadar... En azından blof yapsın is konusundaArkadaşlar bayanın çocukları çok küçük işe girip çalışamaz burada eşinin kadını söyletmeden para vermesi gerek.Günlük 500 lira kazanan bir adamdan bahsediyoruz burada bu varlıkla kadın gidip akşama kadar çalışsın mı yani, yapman gereken arkadaşım biraz dişlerini göstereceksin tabiri caizse söke söke alacaksın.